woensdag 26 mei 2010

Aan tafel

Gistermorgen was ik met de hondjes naar Jordan Lake gereden. Het was een beetje bewolkte dag, maar helemaal niet koud. Dus een plonsje in het water zou vast wel door de heren gewaardeerd worden.

Onderweg kwamen we overigens wel de meest donkere wolken tegen, maar er viel geen drup. Dus door gereden naar Jordan Lake en eenmaal daar waren Stacey en Connor helemaal in hun element. Natuurlijk had ik de camera mee genomen, want ik had hartstikke leuke foto's kunnen maken. Had, ja. Want ik had hem in de auto laten liggen en kwam er pas achter toen de heren al lekker in het water sjeesden. Helaas dus. Ik was ook een balletje vergeten mee te nemen. Want Connor wil graag altijd dingen uit het water halen voor me. Dus was ik naarstig op zoek gegaan naar stokjes.

De voorgaande dagen hadden we aardig wat regen gehad, dus daarvan lagen er zat op het strandje waar we waren. Ze waren wel helemaal doorweekt en donker van kleur, maar dat maakte Connor niet uit. Alleen sommige zonken daar door. En aangezien Connor wel wil stokken wil pakken uit het water, maar dat graag in zijn eigen tempo doet verdwenen er heel wat naar de bodem. Stacey is altijd wel sneller, maar stop abrupt als zijn pootjes geen grond meer voelen. Connor daarentegen zwemt dan gewoon een rondje, haalt de stok op en komt hem dan terug brengen naar mij. Waar Stace hem dan snel weer van hem afpikt. Heel ritueel, maar zo werken die twee nou eenmaal ;-)

Afijn door de zinkende takken was ik na een kwartier een beetje door mijn stokken heen en was een stukje opzij gelopen op het strandje. En in mijn ooghoek zie ik een hele lange zwarte stok. En terwijl ik me omdraai, zie ik het ding bewegen. "Huh???". Even kon ik het niet registreren wat er nou zoujuist gebeurde..... Wat was dat nou? En daarna al heeeeeeel snel had ik dus wel door dat het geen stok was, maar een slang!!! En voor ik het wist gleed hij zo het water in......

GATVER!!!!! "Stace Connor, HIERRRRRRRR!!!!" "Uit het water, NU!!!". Connor had wel door dat het menes was met vrouwtje. Maar Stace had zoiets van, ja doeiiii. Ik heb net die stok van Connor gepikt, daar moet ik even mijn tanden in zetten. Inmiddels zag ik de slang niet meer onderwater en Stace stond nog in het water. Dus nog een gil van mij "Hier Stace!" Maar nog geen animo.... Wat nu? Ok, dan maar de oneerlijke manier... "Snoepje Stace?" En binnen een seconde liet hij de stok vallen en stond meneer voor mijn neus. PFFFFFFfff, dat is even slecht voor mijn hart zeg!

Nou dat was ook weer een ervaring om heel snel te vergeten, zeg maar. Gatverdamme!Verderop waren er ook mensen aan het zwemmen. Je moet er toch niet aan denken. Ik ben dus weer voor een poosje genezen. Het was wel een zwarte slang en die zouden niks doen is mij verteld. Maar toch.... veelste groot naar mijn idee. Tuurlijk weet ik wel dat er bij een meer slangen kunnen zitten hier. Maar eentje zo dichtbij, bij twee vrolijk rondspattende hondjes? Geen leuk grapje! Echt niet!

Hierna nog even met de hondjes gewandeld en toen in de auto met het stel.

Photobucket

Wat een lekker afgedropen bekkie he? En de zwarte natte nummer twee, die de jongens die aan het volleyballen waren, nauwlettend in de gaten houdt. Stel je voor dat de bal jouw kant op komt. Moet je klaar staan als hond natuurlijk!

Photobucket

Daarna zijn we weer op huis aangegaan. En we zaten nog niet net in de auto en het begint te hozen. Niet dat het wat voor de hondjes uitgemaakt had, maar voor mij, was het wel prettig om droog over gekomen te zijn.

's Avonds had ik met Alison afgesproken om naar een kook klas te gaan. Weer bij de B&B en de burgemeester waar we vorig jaar ook geweest waren. Waarbij ik toen nog niet wist dat de beste man onze burgemeester was en daar pas bij het weg gaan achter kwam (kuch kuch) Maar dit ker was ik voorbereid en wist ik nu wie hij was en wat hij deed ;-) Wel zo fijn niet?

Toen we aankwamen was hij nog in de tuin en kwam ons tegemoet. Hij gaf eerst Alison een hand en Alison stelde zich voor. En hij zei, prettig kennis te maken. Daarna gaf hij mij een hand en ik stelde me voor. En terwijl ik me voorstelde, keek hij me aan, jij bent hier al eerder geweest he?, zei hij. Ohhhhhhh gut.... hij was het hele voorval vast nog niet vergeten. Het was inmiddels een jaar geleden en had me bedacht dat dat lang genoeg was geweest om het hele gebeuren te vergeten. Maar nee, hij herkende me nog. Fijn! "Ja.... ik was hier al eens eerder geweest!", zei ik tegen hem. Ja, zei hij, je komt me bekend voor. Bekend of berucht, dacht ik nog, maar hij hield dat gegeven in het midden gelukkig. En daarop liepen we naar binnen, waar nog meer mensen zaten die de kookles gingen doen.

We zouden die avond met spullen vers van de Farmers Market gaan koken. Op het menu stond "Bruschetta- Tuscan style with garlic, salami and tomato. Tex Mex Salsa- Corn, Red Pepper and Black Bean salsa served in Margarita glasses with Blue Corn Chips.
Vegetable Napoleans- Stacks of Onion, Eggplant and Squash with Fresh Mozzarella."

Nou vind ik Bruschetta altijd zo lekker, dus leren hoe dat te maken was wel erg aantrekkelijk. De rest wist ik me niet zo veel bij voor te stellen, maar nog denkende aan het eten van vorige keer, zou dat vast goed komen. Toen we zaten te wachten, bleek er vooraf aan het koken een tripje gepland te staan aan de plaatselijke wijnwinkel. Daar zouden we eerst gaan wijn proeven. Nou, niet echt voor mij weggelegd, want ik lust geen wijn. Maar wel leuk om dat zo met zijn allen te doen en dus liepen we (ja ja, heeeel on-Amerikaans) naar de wijnwinkel, die aan het begin van downtown Fuquay zit. En daar stond de rose klaar voor ons. Chef Sharon had voor de hapjes bij deze Rose proeverij gezorgd. Want zo had ze druiven en al een soort van bruschetta voor ons.

De man van de wijnwinkel vertelde van alles over zijn winkel en het was duidelijk dat de burgemeester het maar wat leuk vond dat deze winkel in ons dorp zat. Het schijnt dat er elke vrijdag avond een bandje optreed en dat mensen dan allerlei eten meebrengen en daar een beetje samenkomen. Hij is duidelijk bezig om Fuquay een leuk binnenstad te geven en doet daar heel erg zijn best voor. De wijnwinkel heeft ook op elke zaterdag lokale leveranciers van eieren en groenten. Allemaal organic en ze verkopen er zelfs zelf gemaakte chocola. Waarvan wij een reep meekregen toen we weggingen.

Natuurlijk kreeg ik ook een glas rose toe bedeeld en ik heb er wat van geproef. En.... eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Volgens de wijnmeneer was dit een droge Rose. Hoe hij dit droog noemt weet ik niet precies, want het leek mij nat. Maar het ging erom dat hij niet zoet was, wat de meeste Amerikaanse Rose's wel zijn. Dus dit was een goede rose vertelde hij. Voor mij was het ook wel een goed, want deze vond ik niet vies in ieder geval ;-) De rest van de groep beaamde dat het inderdaad een lekkere rose was. En nadat iedereen zijn glas op had liepen we weer terug naar de Fuquay Mineral Spring Inn.

De burgemeester vertelde ons dat hij aankomend weekend maar liefst vier trouwerijen had in de B&B en de tuinen. Heel wat dus!! Nou is het ook wel een mooi plekje hoor. Maar eerst gingen wij aan het werk. Ik kreeg de taak om de uien te snijden. Nadat niemand anders zich daarvoor aanbood. En daarna werden de tomaten, squash en aubergine door anderen gesneden. Verder ging er meneer de kipfilet snijden en iemand anders maakte met zure room een dressing voor op 1 van de gerechten.

Heel bijzonder vond ik het groente gerecht. Want zo deed ze aubergine in 1 laag, daarover heen broodkruimels, daaroverheen tomaten, daar over heen uien en daar over heen kaas. En dat alles ging in de oven. Nou moet ik zeggen dat ik geen aubergine fan ben en dacht dit eigenlijk niet zo lekker te vinden. Maar het bleek ernstig lekker eigenlijk, eenmaal uit de oven. Maar daarover later meer.

Toen alles klaar gemaakt was en de gerechten in de oven stonden, kregen we een rondleiding door de B&B van de burgemeester. En dat zag er allemaal keurig uit! Echt heel netjes allemaal. Veel nog in originele staat en met de mooie verhalen die de burgemeester er bij vertelde.

Eenmaal beneden had Sharon alles klaar en konden we om beurten ons eten opscheppen en daarna hebben we het met zijn allen opgegeten. Echt zalig!!!! De bruschetta met Philadelphia, ranch kruiden, pesto en tomaatje en salami was echt zalig. Zo ook de de kip Quesadilla met uien uit de oven was ook erg lekker en zo ook de salade van corn, limoen, paprika was heerlijk fris. Zelfs de aubergine die door het laagje broodkruimels een beetje krokant geworden was, smaakte perfect! En echt allemaal heel makkelijk te maken eigenlijk. Al stonden wij wel natuurlijk met meerdere mensen alles te snijden en in de pannen te roeren. Dat scheelt vast denk ik zo. Maar...

Deze receptjes houden we er dus in! Als toetje had Sharon zelf gemaakte aardbeien sorbet meegenomen en daarbij de chocola van de wijnwinkel, helemaal lekker! Zeker een geslaagd avondje! Een avond waarop ik in ieder geval geleerd heb dat ik rose best aardig vind en ook aubergine eigenlijk erg lekker vond op deze manier klaar gemaakt.

Goetjes Petra

11 opmerkingen:

Anja zei

Ohh, ik vind slangen ook zulke griezels.
Leuk die kookklas bij de burgemeester, jammer dat hij jou herkende van vorig jaar ;-))

Kristel Holsbeek zei

Je hebt dus wel een fijne avond gehad daar;-)
En de hondjes een leuke zwempartij!

Nel zei

Ik zou blijven gillen als ik een slang zou zien bij m'n hondjes. Wat koelbloedig van je.

Ik hou net als jij niet van rosé (wel van de andere soorten) maar ik heb deze week ook een droge rosé gedronken en die was erg lekker.

Je begrijpt natuurlijk wat ik graag zou willen...... de recepten. Heb jij die misschien ?

gr
Nel

Erna zei

Een mond vol al die recepten maar ze hebben lekker gesmaakt hihi

Lekker foto van die mooie Beardie mannen,ze hebben er weer van genoten.
Jij iets minder hahahah.

Erna

Marchiena zei

Hahaha, ik denk dat je geen teen meer in het water van Jordan Lake stopt, maar goed dat jullie zo dichtbij een zwembad hebben. Wel jammer voor de jongens.

Dat was dus een leuk en lekker etentje bij de burgervader. Lachen dat hij je nog herkende, je hebt dus indruk gemaakt.

Petra zei

Zwemmend in de Shenandoah rivier had ik ook een keer een slang als zwemgenoot. Gelukkig een zwarte, die inderdaad niets doen, hij schoot harder weg van mij, dan ik van hem, ha ha. Wat leuk, zo'n kookavondje! De Amerikaanse "rose" is white zinfandel, inderdaad verschrikkelijk zoet, bah! Gelukkig zijn er steeds meer "gewone" (lees droge) rose's te vinden.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Klinkt allemaal heel lekker, behalve die slang dan. Hier zie ik ze ook wel eens en de meest ezijn onschuldig, maar toch..

gr petra

www.ine1149.web-log.nl zei

Prachtig, die natte koppies keken niet blij!
Wat ziet jullie gras er weer mooi groen uit! Hoe gaat het eigenlijk met de zwaluwen, hebben die nep slangen ze uiteindelijk toch verjaagd?

www.ine1149.web-log.nl zei

kip Quesadilla met uien uit de oven , mmmm lekker
Zou je het recept daarvan willen plaatsen?

Anoniem zei

Wow, dat klinkt allemaal wel super lekker zeg!

Slangen .... daar zal ik in Spanje ook nog wel mee te maken krijgen. En de rosé daar heb ik al getest ;-)

Miranda zei

He meiske, daar ben ik weer. Pfff, kreeg amper een computer in handen de laatste tijd, want inmiddels zijn er twee computers maar meer over gebleven...en is het leven hier weer een stuk drukker geworden. Veel meer aanloop en dus koffieleuten, waardoor ik ook minder tijd krijg om al mijn blogvriendinnetejs te bezoeken. En oja, ik hoop dat ik nu toch echt de laatste dozen heb uitgepakt. Zal nog wel even bezig zijn om alles een goed plekje te geven, want veel is klakkeloos uitgepakt en neergezet...maar in ieder geval iz alles nu in huis....genieten we heerlijk van het lekkere voorjaarsweer en de mooie wandelingen hier in de groene omgeving...en vanaf volgende week, wanneer de gasflessen nu gevuld terug komen, krijgen we eindelijk weer de tijd om ook hier de BBQ weer eens aan te doen. Lieve groetjes vanuit Roosendaal.
En ps: ik mis het Amerikaanse droge weer, maar die slangen voor geen goud. hihihi.