vrijdag 14 mei 2010

Nog meer?

Nou ben wel een beetje "kunstig" bezig deze week. Want vandaag ben ik naar Mirazozo geweest. Op Facebook kreeg ik een berichtje dat Mirazozo dit weekend in Raleigh zou zijn. Ik had werkelijk nog nooit van Mirazozo gehoord, maar het plaatje wat er bij stond trok mijn aandacht. Zoiets had ik eigenlijk nog nooit gezien. En het leek me super om daar foto's te kunnen maken.

Dus zo ging ik vandaag naar Raleigh. Al heel snel had ik een parkeerplekje vlak bij waar de "tent" stond. Wat het is eigenlijk een hele grote tent. Soort van opblaas kerst figuur, maar dan heeeeel groot en je kan er in rond lopen ;-)

Photobucket

Zo ziet het er een beetje aan de buitenkant uit. Grappig was trouwens dat op de website stond dat de aller eerste premierre in Enschede was geweest. En nu voor het eerst in Amerika en in Raleigh was. Om 1 uur zou het open gaan en al met al liep dat een beetje uit, maar uiteindelijk konden we naar binnen. En wat een vreemde gewaarwording was dit. Mijn camera maakte overuren. Echt zo mooi...

Photobucket

De lichten, net alsof het een soort van buitenaards was. Bij elke nieuwe "kamer" kon zo Obi Kenobi binnen komen lopen zeg maar. Of Darth Vader, want was er nog niet helemaal achter of dit nou wel vijandelijk buiten aards gebied was.

Photobucket

Het zag er wel mooi uit. Al die kleuren en die lijnen in die kleuren weer.

Photobucket

Een ding was het zeker. En dat was bloedje heet. Als in een sauna. Het is hier nog steeds boven de 25 graden en dat zonnetje verwarmd zo'n tent lekker. En nee, geen airco aanwezig. De suppoosten die in de tenten een beetje rond lopen, liepen dan ook met plantenspuiten om de mensen die dat wilden een beetje nat te spuiten. Want echt het was enorm warm. Maar wel leuk!

Ik had wel al snel de lucht inlaat gaten gevonden en daar kwam koelere lucht door naar binnen. Dus zo nu en daar ging ik daar even bij staan om wat af te koelen.

Photobucket

Photobucket

Toen het net open ging was het enorm druk en waren er eigenlijk overal mensen.

Photobucket

Photobucket

Zoals dit meisje. Die de tent even een knuffel gaf. Wel lief he?

Photobucket

Maar wellicht door de warmte ook, bleven mensen niet zo heel lang binnen. Al waren er ook mensen die lang uit op de grond plaats hadden genomen om alles te zien.

Photobucket

Grappig was ook dat als er wat bewolking was buiten dat dan de kleuren in die tent minder fel werden. En zodra de zon weer volop scheen, veranderde het licht weer. Echt heel apart.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Afijn ik heb dus tig foto's gemaakt daar binnen. Wat een apart iets.Eenmaal buiten voelde de 25 graden als een verkoeling. Wat een heerlijkheid even weer frisse lucht! Hierna ben ik weer terug naar de auto gelopen en ben ik richting de Farmers Market gereden. Op de weg naar huis kom ik hier toch langs en dacht wat aardbeien te kunnen scoren. Nouwwwwww, dat is gelukt!

Photobucket

Photobucket

Elke kraam had aardbeien volgens mij. En ze werden ook flink uitgedeeld. Dus heb lekker lopen proeven. Heerlijk! Verder had ik tomaatjes en broodjes meegenomen. En zo aten we vanavond brood met aardbeien!

Photobucket

Zalig! Zo met de warmte is dat vaak een stuk lekkerder dan warm eten. Morgen gaat trouwens hier ook het zwembad weer open! Ook al zo lekker! Ben zo nu en dan wel toe aan een verkoelende plons hoor. Dit jaar dus bijna een maand eerder dan vorig jaar en hij blijft ook drie weken langer open dan vorig jaar. Helemaal niet verkeerd!
Op naar de zomer!

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Anja zei

Werkelijk prachtige foto's heb je maakt! Lekker dat je vanaf morgen weer een duik kunt nemen, wij moeten nog even wachten.

Bianca zei

Dat ziet er inderdaad supergaaf uit ! erg mooie foto's ook en die aardbeien hmmmm
ater

Jessica zei

Geweldige foto's, Petra!! Heel bijzonder!

Groetjes uit Vlaardingen...

Erna zei

Wauw dat is wel heel erg apart om te zien en in te gaan.


Mmmmm die aardbeien zijn ook heerlijk.

Nou lekker plonzen bij die hitte zal ook een zaligheid zijn.
Fijn weeekend.

Sandra zei

Hi Petra,

Heel aparte foto's, erg gaaf!
De aardbeien hier zien er nog niet zo mooi uit als bij jou (zijn nog wat wit).

Ik vond je foto's van de week van het museum ook erg mooi!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een prachtige foto's en wat een mooie kleuren, heel apart.
Oh, lekker verse aardbeien!

Anna zei

Petra,
Wat een prachtige foto's heel apart.
En de aardbeien,hier zijn ze nu ook volop.
Het was hier gisteren de koudste dag/nacht sind 1935.

Miranda zei

Wow Petra, zit hier erg te genieten van je verhalen die ik nog in te halen had.....Picasso, ooooo...had ik ook willen zien....net als al die andere schilderijen....en dat zonnige weer....nou ik kan je vertellen dat ik hier met mijn geitenwollen sokken in de schapenslofjes zit, samen met dik vest over de gewone lange mouw t-shirt en hes.....ja vanwege de koude....tís hier gewoon net een dikke 10 graden en de nachten...brrrrrrrrrrrr......ik weet weer dat we terug zijn....maar het is toch weer beregezellig met al die aanloop van vrienden en vriendinnnen.....en allemaal mee-eten! Dikkie knuffel van mij...geniet van je pioenrozen meis.....en onze Sam geniet met volle teugen van al die aandacht en doet het steeds beter. Een lik voor die van jullie

Marjon zei

Volgens mij heeft die Mirazozo een paar jaar geleden bij ons op het strand gestaan. Ik ben er toen niet in geweest mnaar heb er nu spijt van als ik jouw foto's zo zie.
Wat een mooie kleuren en wat heb je ze weer mooi op de foto gezet.

Ik krijg echt trek in aardbeien door jouw foto's maar de Hollandse aardbeien zijn hier nog zo duur! Ik wacht nog maar even tot ze wat goedkoper zijn geworden.

Natasja zei

Het ziet er op de foto's al heel bijzonder uit, laat staan als je daar binnen staat! Prachtig hoor! Onze pool is ook al open en ik heb er al lekker ingelegen. Zalig...zo'n verkoelende duik! Geniet er maar van!

B. zei

wat een gave tent, mooie foto's ook weer :-)

Kristel Holsbeek zei

Wow dat is echt heel prachtig, moet heel knap zijn in het echt...;-))
Goh wat doe je me nu aan met je hmm oh zo lekker rode prachtige aardbeien, me zo doen watertanden...hihihi

Marchiena zei

Whooooo, wat een spectaculaire kleurenexplosie zeg, dat moet een hele bijzondere ervaring geweest zijn. De foto's zijn schitterend, ze lijken me heel mooi om in te lijsten of op canvas af te drukken.

Heerlijk die temperatuur bij jullie, van mij mag het hier ook wel eens wat warmer worden.

Annemiek zei

Ik had er nog nooit van gehoord. Geweldig zeg dat ze vragen of ze de foto's mogen gebruiken, ze zijn ook wel prachtig! Had je zelf het adres gegeven van je blog of hadden ze het gevonden?