zondag 23 mei 2010

Op pad

Zaterdagmorgen was er een fieldtrip (gezamelijk uitje, zeg maar) naar Sarah Duke Gardens van de fotoclub. Voor mij de eerste keer dat ik naar zoiets toe ging en toen ik weg ging regende het. Hmmmm nou niet zo geslaagd. Maar net als in Nederland hebben we hier ook een buienradar en ik had nog snel even gecheckt of het een enkel buitje was, of dat het een lange periode zou gaan regenen. Maar het leek erop dat het een toevallig buitje was. Dus... reed ik naar Durham waar de gardens zijn.

Ik hoopte dat ik niet de enige fanatiekeling was die zelfs met regen foto's wilde gaan maken. Had nog even mijn mail gecheckt, maar degene die zich opgegeven hadden, hadden niet afgezegd. Dus op goed geluk dan maar. Ik bedacht me dat het bewolkte weer eigenlijk wel heel goed zou zijn om foto's te gaan maken, want dan heb je namelijk niet van de scherpe schaduwen op de planten en misschien nog wat regendruppels op de rozen. Want Duke heeft prachtige rozen in deze tuinen.

Eenmaal op de parkeerplaats was er al 1 andere vrouw en we wachten samen nog even. En toen kwam er nog een man en zijn zoon. Met zijn vieren liepen we de tuinen in, die nu echt zoveel bloeiende planten hadden. Maar de rozen.... de rozen waren echt prachtig! Voor degene die het nog niet wist, ik hou enorm van rozen! Alle soorten en maten en kleurtjes. En helemaal als ze lekker ruiken. En die soort hadden ze ook. Engelse theerozen!!! Zalig!

Photobucket

En nu dankzij de regen hadden sommige nog de druppels nog mooi zichtbaar.

Photobucket

Photobucket

Deze roos heette Dolly Parton. Nou heb ik even goed zitten kijken, maar ik kon er niks van Dolly aan herkennen ;-)

Photobucket

Er waren ook nog pioenrozen in bloei. Die bloeitijd is hier al een beetje voorbij eigenlijk, maar ze hadden wel erg mooie. Zoals deze hele witten.

Photobucket

En een closeupje.

Photobucket

Op eentje zat ook dit kapoentje. Met de regendruppels nog op zijn rug.

Photobucket

Die regendruppels vond ik eigenlijk wel heel erg leuk hoor! Zoals op deze Hosta.
Mooie zijn die toch altijd.

Photobucket

Later kwamen we ook nog Rosa tegen in de tuinen. Zij was wat later en had ons toch nog gevonden. De tuinen zijn namelijk best groot en zeker niet in 1 blik te overzien. Dus nu waren we met zijn vijven en eigenlijk was het wel erg leuk om met andere "fotofielen" op pad te zijn.

Photobucket

Photobucket

Hierboven Rosa in actie. En hieronder de foto die ik ervan gemaakt heb.

Photobucket

Doet een beetje Engels aan niet? Dat huisje is trouwens een klein ieniemie restaurantje die lunches aan biedt. Zag er zo wel heel leuk uit op de achtergrond met de mooie vingerhoedskruid ervoor.

Photobucket

De waterlelies stonden ook al open en toevallig was er 1 heel dicht bij de rand open. Dus dat vraagt natuurlijk om een kiekje toch?

Photobucket

Ik ben daar toch ongeveer half 12 gebleven en daar vandaan naar Lake Wheeler gereden, want daar was een Corvette bijeenkomst. Ron zou er op de motor naar toe gaan en dan zag ik hem daar. Rijen met oldtimers stonden er weer. Leuk om te zien!

Photobucket

Photobucket

Maar niet alleen Corvettes er waren nog veel meer auto's te zien.

Photobucket

Daarna ben ik achter Ron aan gereden weer terug naar huis.

Photobucket

Photobucket

Daar met de hondjes in de tuin gezeten en daarna weer op naar Cary. Want Ron had het idee gevat om een proefrit te gaan maken in de nieuwe Chevrolet Camaro.

Photobucket

Wat een apparaat he? Natuurlijk kan dat allemaal hier en de verkoper kroop weer achterin op het mini achterbankje wat deze auto heeft.

Photobucket

Wat een geluid kwam uit die auto zeg! Echt niet normaal! Ron was helemaal in zijn element, dat kunnen we wel stellen. Het was eigenlijk zonde om met de ramen dicht te rijden, want dan hoorde je er minder van zei Ron. Later begreep ik dat die wagen een 6,2 liter heeft met 410 pk. Kun je het je voorstellen? Vierhonderdentien paardekrachten!!! JEeeeeeeeeemig, het ding vloog zowat. Even optrekken en afremmen en het voelt alsof je in een kermis attractie zit. De verkoper nam ons even mee naar het terrein waar de voorraad met Camaro's stonden. Tsa, want wat als ze nou net niet onze gewenste kleur hebben? Geen kans op er stonden er wel 20 daar zeg! Niet normaal toch?

Photobucket

Afijn Ron kan zeggen dat hij in een Camara V8 gereden heeft. En.... ikke ook, ben er nog misselijk van, ha haha. Wat een ding zeg!

Gisteravond ging het weer regen (en onweren, tot groot genoegen van de hondjes). En vanmorgen werden we ook wakker met regen en onweer. En dus twee hondjes bij ons op bed. Stace vind het allemaal niet zo heel erg, maar Connor vind het tegenwoordig niet meer leuk en kruipt graag bij je dan. Om een uur of half 11 werd het droog en zijn we een rondje met de hondjes gaan doen. Maar Poeh hey wat was het warm. Dan toch maar naar het zwembad?

Voor de hondjes was het ook niet lekker hoor. Het was vrij plakkerig weer vanwege de regen die er was geweest. Dus hen weer lekker naar de airco gebracht en wij plonzen in het zwembad. En pppppffff, het water was koud! Maar wel lekker verkoelend. En.... ik ben voor het eerst in 2010 weer van de glijbaan afgeweest, hahaha. Toch wel weer spannend, kunnen we wel zeggen. Maar zeker leuk!!Toen we er uit gingen, betrok de lucht weer en kwam er al weer een enorme bui. Je hoort het gras in de tuin bijna groeien met dit weer. Warm EN regen, de ideale combi voor gras en we kunnen wel blijven maaien nu. Maar niet morgen. Nou ik wel, maar Ron niet. Want hier doen ze niet aan de vrije maandag morgen en wordt er dus gewoon gewerkt. Ze verwachten hier voor morgen trouwens ook weer veel regen. Lijkt wel regenseizoen hier, zoveel regen zoveel dagen hebben we niet zo vaak hier eigenlijk. Maar we zullen het ermee moeten doen!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anja zei

Opnieuw heb je weer prachtige foto's gemaakt!!
Heerlijk dat jullie al buiten kunnen zwemmen, wij volgen volgende week

Natasja zei

Complimenten voor weer een reeks schitterende foto's! Er is zo veel in de natuur te zien en te beleven!

Marjon zei

Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt! Vooral die met het lieveheers beestje vind ik erg mooi en die van de waterlelie waarvan het blad net het water raakt is ook schitterend.

Trudy zei

Wat een schitterende foto`s heb je weer gemaakt!
Hier is het nu eindelijk heerlijk weer, zo te zien op de vooruitzichten duurt het alleen niet zolang, jammer oor...

Annemiek zei

Wat heb je toch weer een mooie foto's! Die regendruppels maken wel een mooi effect. Laatst hadden we hier een dag van zo'n mist regen en er lag een waas van hele kleine druppeltjes op de planten, heel apart. Ik moest toen aan jou denken en dat dat wel hele mooie plaatjes op zou leveren.

Annemiek zei

Wat heb je toch weer een mooie foto's! Die regendruppels maken wel een mooi effect. Laatst hadden we hier een dag van zo'n mist regen en er lag een waas van hele kleine druppeltjes op de planten, heel apart. Ik moest toen aan jou denken en dat dat wel hele mooie plaatjes op zou leveren.

www.ine1149.web-log.nl zei

Oh, wat een schitterende foto's weer! Tip: plantenspuit meenemen, dan kun je altijd foto's met mooie druppeltjes maken :-)
Leuk, die oude auto's

Edwin zei

Ziet er weer grandioos uit fotograafje !! Zo zie jke dat regen de foto's ook te goede kan komen.

Kristel Holsbeek zei

tja prachtige fotos, zoals altijd.
Nochtans vind ik die Dolly Parton roos wel prachtig of is het de foto, hmmm...hihi
En dat kapoentje ohhh...
Oude auto's leuk (zie onze foto van de trouw;-)).
Enne Ron vermits je vrouwke ziek is, mag je volgende keer mij meenemen hoor;-))) Sorry Petra...

Marchiena zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marchiena zei

Wat een schitterende tuinfoto's Petra.
Ik vind de kleur van Dolly Parton heel mooi. Op de foto lijkt het wel fluweel. De witte Pioen is ook super mooi. Bij mij in de tuin staan ze op springen. Vorig jaar waren de knoppen door de nachtvorst bevroren, maar dit jaar doen ze het weer (ik ben helemaal blij dus).
Die regendruppels geven een extra dimensie aan de foto's, heel mooi.

Anna zei

Wat een mooie plaatjes, prachtige rozen.
De natuur is bij jullie een stuk verder dan hier.