maandag 3 mei 2010

Kleur bekennen

Dat hebben we gedaan van het weekend. Ik had namelijk in een tijdschrift gelezen over kleurtjes verf voor op de patio. Het plaatje zag er zo leuk uit. Zelfs Ron, die niet zo heel graag kleur bekend, leek het wat.

Wij hebben namelijk in de porch en op het terras dezelfde vloer. Is van cement, maar er zijn een soort van tegels in geknutseld. Nu na vijf jaar verdient de vloer een nieuw verfje en vandaar dus mijn gedachtes bij het zien van het plaatje in het tijdschrift. De verf had ook van die mooie namen, Barn Red en Pinecone Hill Earth. Daar bedenk je je toch van alles bij niet? En zo toog ik afgelopen vrijdag naar de Home Depot en heb via de kleurenkaartjes die je daar kunt vinden dezelfde kleuren als in het boekje uitgezocht. Die daarna in de verf speciaal voor cement laten mengen en zaterdag ochtend gingen we aan het schilderen. Eerst het Pinecone Hill Earth wel te verstaan, want zo zouden we per tegel verspringend kunnen gaan verven. En konden we toch nog over de vloer naar buiten.

Moet ik er even bijvertellen, dat het hier zaterdag bloedje heet was. En allemachies benauwd. Weet dat ik niet mag klagen bij de 6 graden in Nederland. Maar tegen de 40 hier en dan verven is echt geen pretje. En we stonden nog wel in de porch in schaduw. Man wat was het warm! Zweet brak me echt uit.

Maar zo met zijn tweetjes ging het toch nog best snel. Ik de randjes en Ron met een roller de vlakken. Dus na de eerste kleur geverfd te hebben was dit het resultaat....

Photobucket

Die lichtste kleur is nog de oude verf. En het beige was de nieuwe Pinecone Hill Earth kleur. Vooralsnog zag het er goed uit. En 's avonds had ik een girls margarita night bij Alison samen met andere buufjes en de buuf van de bloemenzaak, om alle ellende van die week een beetje te vergeten. Het bleek dat de bloemenbazin haar ook beschuldigd had, om meer uren te schrijven dan dat ze gewerkt had. In ieder geval, hebben de margarita's geholpen bij haar om het allemaal even te spuien en nu kunnen we dus weer verder.

Ron ging in de tussentijd verder aan de vloer en begon het "barnred" er op te smeren...... Toen ik thuis kwam was het natuurlijk al donker en kon het resultaat niet zo goed zien. Maar hoorde het destemeer op zondag ochtend toen Ron het resultaat een eerste blik gunde..... Ik was nog in de douch en oh oh dat klonk niet best.

Wat bleek.... het barnred leek wel bordeelroze.... Gatverdamme... Het zag er echt niet uit! En nu zo op de foto, lijkt het eigenlijk nog wel koninklijk oranje. Wat hebben we gedaan?????

Photobucket

Nou echt helemaaaaaaaaal niet zoals in het boekje. Je begrijpt er ontstond een echtelijke vergadering. Hoe gaan we dit enigszins corrigeren? Het Barn Red/Bordeel Roze/Koninklijk oranje, was niet acceptabel in ieder geval. He-le-maal niet eigenlijk. Maarja het zat er nu op en wat nu verder..... Het enige wat we ons konden bedenken is dan ook maar die andere tegels Pinecone Hill te gaan verven..... En dat hebben we gedaan. Weer in de hitte peentjes zweten. Maar.... dit nu het resultaat....

Photobucket

Tikkie rust gevender. Voorlopig wordt er geen kleur meer bekend door ons. Wat een schrik. Je zal het aan je hart hebben? Geen goed plan.
Wel doen we, als dadelijk de tegels droog zijn en dat duurt echt een hele poos hebben we gemerkt. Of dit nou door de warmte komt weet ik niet. Maar de eerste laag van zaterdagochtend wilde al niet zo drogen. Maar als de tegels echt goed droog zijn, doen we er nog met grijze verf op een aantal tegels een soort van waas overheen. Dus verf erop en dan uitwrijven. Hebben we toch nog iets afwijking, maar niet zo schokkend als "Barnred" ;-)

En dan... dan kunnen we het gedeelte buiten gaan verven! Ik verheug me er nu al op.... Ahum...

10 opmerkingen:

Annemiek zei

Soms zijn die kleuren heel anders naast een andere kleur of in een ander licht. Je kunt ook hele kleine "probeerpotjes" kopen, hoewel ik dat zelf nog nooit gedaan heb. Het is in ieder geval een rustigere kleur nu :)

Kristel Holsbeek zei

Nochtans klonk "Barnred" wel heel mooi...en toch zou ik het 'kleur bekennen' nog niet opgeven hoor. Want zo twee kleurtjes combineren met die tegels lijkt me heel leuk;-)...veel succes met het verdere verven...

B. zei

Nou, ik vond die barnred eigenlijk wel leuk, een beetje retro weet je wel? hihi maar als het niet de bedoeling is dan is het minder natuurlijk. In de hitte droogt verf niet zo goed inderdaad. Misschien een fan erop?

Erna zei

Niet verkeerd hoor je nieuwe vloertje.

Jammer dat Barn red roze werd.
Ben benieuwd hoe het uiteindelijk word.

Anoniem zei

hahahaha, wat een spanning! ;-)

Ziet er wel mooi uit hoor nu!

groetjes Mariet

www.ine1149.web-log.nl zei

Die barnred vond ik eigenlijk ook best wel aardig staan (maar misschien ziet het er in werkelijkheid erger uit).
Je zou toch zeggen dat met die hitte alles snel opdroogt.
Veel succes met de rest.

Guus zei

Tis uiteindelijk wel heel mooi geworden en misschien zo wel net zo rustig.
Wij hadden een rode muur, klaproosrood. Toen ik dat er opsmeerde... knalroze! In paniek Jos gebeld en toch laten drogen, werd me toch mooi. Inmiddels is de muur November, van Histor, beetje bruin/grijs, net hoe het licht er op valt.

Elke zei

Op foto zag het er toch nog wel goed uit, vind ik. Tenminste, voor die ruimte.
En ook hier is de ervaring dat kleuren vaak heel anders uitvallen bij je thuis.

Petr@ zei

Ik zie precies de kleur 'barnred' voor me, zoals jij die had bedoelt. Dat was inderdaad erg mooi geweest, die combi. Jammer dat het niet naar wens is geworden, maar volgens mij hebben jullie het zo goed opgelost.

Anna zei

Zag er echt niet beroerd uit.
Het lichte met dat donkere creme is wel mooi??
Het lijk net schilderen denkje de juiste kleur word het toch weer lichter.
Sterkte met verven.