zondag 11 december 2005

Zaterdag.....

Gisteren was Ron een daagje weg met de zaak en had ik dus de hele zaterdag voor me zelf. Heb elke dag voor me zelf eigenlijk, maar toch voelde het anders ;-)
Zo wilde ik naar Kohl's want daar was weer Sale en alle kerstservies dingen waren 65 % afgeprijsd. Heb er hele leuke bordjes en kommetjes gevonden. Vind het altijd zo leuk om hier door heen te snuffelen. En tijdens het snuffelen zag ik een grilplaat in de aanbieding. Toen wij dus gingen verhuizen naar hier, hebben we echt al ons electrische spul weg gedaan, dus had niks meer van zoiets. Vond het altijd wel leuk om te steengrillen/gourmetten en dit zag er uit als een goed alternatief. Ook deze was in de aanbieding voor $ 18,-. Ongelooflijk.... Die prijzen hier zijn echt zo goedkoop, snap niet dat ze het er voor kunnen maken.
Daarna ben ik naar de BJ's gegaan. Zij hebben altijd van die heerlijke broodjes. Dus dacht voor van het weekend is dat wel lekker. Eenmaal binnen was het er gezellig druk en door de hele winkel stonden kerststerren, echt mega groot. En ik kwam bij het brood en naast het brood stond een pallet met afgeprijsde opblaas kerstfiguren. En ..... laten daar nou die kersthondjes bij zitten. Die ik vorige keer al had gezien en van de week live had kunnen bewonderen in een tuin met lampjes en al. Hij was van de $45,- nu afgeprijsd naar $ 17,90. Ha haha, voel je hem al aankomen? Ja, ja ik heb deze twee hondjes met kerstmuts en kerstbal natuurlijk geadopteerd en genieten nu van een goed leven naast onze oprit.

Image hosted by Photobucket.com

Deze foto is nog van van de week, maar ze zijn precies het zelfde.
Bij de BJ's kwam ik Saskia nog tegen. Hoi Petra, hoorde ik. Huh? Ik ken hier dus bijna niemand en keek waarschijnlijk heel verbaasd om zodat Saskia moest lachen. Van de week hadden we Sinterklaas gevierd en voor de Nederlandse vrouwen had ik een surprise gemaakt en een toepasselijk gedicht. Want ik vind het echt heel bijzonder zoals we iedere week bij elkaar komen. De surprise was een klomp (natuurlijk) met daarin verstopt stenen mokken met chocolademelk en snoepjes en een geurkaarsje enzo. Een soort van Santa Stew. Het gedichtje ging er over dat we alleen maar met Sinterklaas bezig waren, maar niet met Santa Claus en dat we eigenlijk hoorden te integreren. Dus vandaar de Santa Stew. Saskia had het allemaal zo leuk gevonden en begon er in de BJ's weer over. Ze woont al heel lang in Amerika en is getrouwd met een Amerikaanse man. Dus haar Nederlands klinkt altijd heel grappig. Ze is echt een lieverd en doet heel veel vrijwilligers werk. Vind het prachtig om haar verhalen te horen die ze daarbij mee maakt.
Daarna ben ik naar de World Market gegaan. Hier hebben ze soms hele Nederlandse dingen. Helma en ik waren er een keer en toen klonk Acda en de Munnik door de winkel. Zo grappig toen. Maar vorige keer had ik dus marsepeinen aardappeltjes daar gevonden en die had ik bij Ron met Sinterklaas in zijn schoen gedaan. Het is er wel vaak een stuk duurder dan in Nederland, maar zo af en toe even wat meenemen is wel leuk natuurlijk. En ook daar hoorde ik : "Hoi Petra".... en ik schrik me weer een hoedje... Hoe kan dat nou toch dat ik het hier helemaal niet verwacht? Het was een collega van Ron en zijn vrouw. Ook op zoektocht naar lekkers.... ;-) Even klessebessen natuurlijk, want daar ben ik altijd wel voor in en met een pak lange vingers en brie verliet ik de World Market weer.
Volgende stop was Big Lots dit ligt niet in hetzelfde winkelcentrum dus even een stukje met de auto verder rijden. Ik dacht dat ik in hun folder gelezen had van een opvouwbed. En aangezien met de kerst Ron's zus, haar man en kinderen en Ron's moeder naar hier komen, kwamen we nog een bed tekort. Maar ik wist het niet zeker meer of het nou Big lots was waar ik het gezien had. Big lots vind ik altijd lijken op de Nederlandse "Kwantum" en hebben dito produkten. Na een kleine zoektocht door de winkel vond ik inderdaad het "Rollaway" bed. Stond er met een groot bord boven, maar tot mijn verbazing had hij helemaal geen wieltjes? Weining te rollen dan toch? Maar hij zag er verder keurig uit dus meegenomen en nu heeft iedereen een bedje als ze komen ;-) Naast het Rollaway bed lag een hele stapel met ....... elektrische dekens !! Had hier dus al een poos naar lopen zoeken, maar zag eigenlijk alleen maar de elektrische dekens die je dus als deken gebruikt en niet op je matras. Maar deze hier bij de Big Lots waren dus wel van het goede soort. Het is hier 's nachts best wel koud en vrij vaak onder de nul graden. En voor mijn spiertjes (en voor mijn gevoel vooral) is het erg lekker om dan een lekker warm bedje te hebben 's avonds. Toen ik bij de kassa stond belde Ron dat hij op weg naar huis was en dus kwam ik ook weer richting huis (met inmiddels een wagen volgeladen)
Bij thuiskomst samen de auto leeg gehaald. Bed naar boven, hondjes in de tuin, lange vingers in de la, en kerst bordjes en grilplaat in de kast en de elektrische deken snel op het bed....
's Avonds waren we uitgenodigd voor een kerstborrel bij de buren van Helma. Dat zijn echt ontzettend lieve mensen. Zij hebben toen hij bij "the Army" zat, gestationeerd gezeten in Duitsland dus hebben ze er een Europese kijk op het leven op na gehouden. Toen we binnen kwamen was hun huis prachtig versierd. Gerry heeft altijd bij JC Penney in Cary gewerkt en heeft duidelijk een oog voor detail. Alles zag er picobello uit en zelfs de kadootjes onder de kerst boom waren in kleur van de boom. Zo mooi om te zien. Hun kinderen en klein kinderen waren er ook en iedereen was zo vriendelijk. We liepen even verder en zagen de tafel met eten die ze hadden klaar gemaakt. Ongelooflijk, zoveel moois (en lekkers) bij elkaar. Het was heel gezellig zo met elkaar. Jeans oude bazin was er ook. Jean heeft vroeger in Vietnam gediend en is daarna naar Duitsland gegaan en toen zij terug kwamen is Jean gaan werken als bewaker in een gevangenis. Zijn bazin is de "administrator" van deze gevangenis. Het was heel interessant om hun verhalen te horen. Hier in Amerika is het zo dat gevangenen langs de weg werken. Je ziet er dan vaak een bewaker met een geweer bij staan. Eerst wist ik dit niet, maar later zagen we de bussen van de gevangenis in de berm geparkeerd staan. Jean heeft onder andere, hij is nu gepensioneerd, dit werk gedaan. Hij vertelde van de keren dat hij op pad ging en waarbij hij veel dingen heeft meegemaakt. Heel interessant en hij kan het erg leuk en grappig vertellen allemaal. Daarna was deze zaterdag echt om en was het tijd om ons "warme" bedje op te gaan zoeken!!!

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Petra zei

Even een persoonlijk berichtje aan Ron (van Erna)....
Hoe vind je mijn linken ;-)
Het is gelukt !!!
Thanxs

Nel zei

Wat een leuk servies, kan je niet wat oversturen (grapje..) Hier is meestal alleen het overbekende Wedgewood met kerstmotief, maar dit is veel en veel leuker. Als ik je blogs zo lees wordt het een heel gezellige kerst bij jullie. Ga je alleen het kerstdiner maken of met degene die bij jullie eten ? Ben zo benieuwd wat er dan op tafel komt. Ik heb het plan om volgens jaar een Amerikaans diner te maken, dus alles wat ik oppikt van de bloggers in Amerika is meegenomen.

kastelke zei

Petra, jullie lijken met volle teugen van het leven ginder te genieten, en gelijk heb je!
Ondertussen noteer ik altijd de winkels die je vernoemt (tenminste als ze een locatie in NJ hebben, wat meestal ook is). Zo heb ik dus al een heel lijstje van winkels en weet ik dus ook waar ik wat zou kunnen kopen. Dank u!
Leuk zeg, die hondjes-opblaas-figuur!!!

Anoniem zei

Meid je bent geweldig.
Enne beter laat dan nooit hahaha.

Heerlijk al dat gewinkel en dan ook nog ff kletsen met bekende.
En een warm bed.
Jullie hebben je weer prima vermaakt.

Moet zo lachen om je opblaas honden helemaal super.

Oja je kerstkaart is al bij Renee gearriveerd. Snel!!!!!!

Erna

Annemiek zei

Leuk dat je zomaar bekenden tegen komt in de winkels. En leuke hondjes hoor.

Anoniem zei

Ha petra, leuk om zo al die bekende dingen te lezen, world market hebben we hier ook, en soms ga ik ook overstag voor de wat duurdere dingen, ook omdat sommige dingen zo goedkoop zijn hier. Leuk hoor die hondjes, en bij Kohl's ben ik dus nog niet geweest, maar staat wel op de ''to do'' lijst. Happy holiday season, geniet er lekker van.

Petra zei

Wat? Saskia en Petra? Een goede combinatie ;). Hoe lang is al heel lang in Amerika? Misschien klinkt mijn Nederlands ook wel grappig (oeps!) ;). Leuk hoor, die kersthondjes! Die heb ik hier nog niet gezien (wel alle andere mogelijke opblaasbare beesten!)

Petra zei

@ Nel
Op Eerste kerstdag komt onze familie in de avond aan, dus waarschijnlijk zal er dan geen diner inzitten. Maar we gaan de tweede kerstdag naar Carrabas. Daar hebben ze heerlijke Pollo Rosa Maria.... Zalig !!
Is kipfilet, met ham en kaas en een soort van champignon saus met verse groenten er in.

@ Kastelke
Graag gedaan hoor ;-)
En mocht je nog wat willen weten, laat het maar horen.

@ Erna
Snel zeg dat de kaarten zijn aangekomen. Leuk !!

@ Kasaka
Ja, Saskia en Petra zullen bij jullie vaker te zien zijn ;-)
Saskia woont geloof ik al 30 jaar in Amerika. Eerst in Californie en nu sinds twee jaar in North Carolina. Ze spreekt goed Nederlands hoor, maar haar zinsopbouw is soms Amerikaans. Het klinkt daardoor heel lieflijk, en kan dat, zeker bij haar, eigenlijk heel goed waarderen.

Groetjes Petra