zondag 15 oktober 2006

Pig-picking

Gisteravond hadden we een buurtfeestje. Er was een pigpicking party. Wat eigenlijk inhoudt dat er een half varken op een mega bbq gebraden wordt. Sinds kort zijn alle huizen in het nieuwe gedeelte opgeleverd en dit is natuurlijk een leuke gelegenheid om wat van de nieuwe mensen te leren kennen. Het weer was wel zonnig, maar ook al frisjes. Het zou namelijk de eerste nacht worden, waarbij de temperatuur tegen het vriespunt zou komen. Overdag nog in de 20 graden, maar dat koelde snel af. Ondanks het frisse weer waren er best wel veel mensen gekomen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Moet zeggen dat ik verbaasd was over het aantal kindertjes. Eigenlijk zie je niet veel kinderen bij ons in de wijk spelen, maar er waren er nu toch wel veel aanwezig. Misschien ook voor de kinderen leuk elkaar te leren kennen. Het bleek al snel dat in de nieuwe straat veel jongetjes wonen en in onze straat vooral veel meisjes. Grappig eigenlijk. Wie weet wat daar nog van moois van komt ;-)
Iederen was gevraagd om een side dish te maken en hun eigen drinken mee te brengen. En dat alles werd op een aantal tafels neer gezet. Wat heel veel verschillende en lekkere dingen opleverde.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Er waren duidelijk veel meer mensen dan vorig jaar met de pig-picking. Inmiddels is onze wijk met zo'n 25 huizen gegroeid. Zo leuk om elkaar eens te spreken. Veel mensen konden Ron en mij al, al hadden we nooit met ze gesproken. "You are the ones with the shaggy dogs hey?", was de standaard vraag zo'n beetje. Het was duidelijk wij (en hondjes) waren al gesignaleerd, hi hihi. Ik ken de meeste mensen van hun auto's en voorbij rijden en het zwaaien, zeg maar. Maar moest soms even vragen in welk huis zij woonden. Wat me ook telkens verbaasd is dat de mensen zo goed in het onthouden zijn van namen. In tegenstelling tot mij. Ik ben daar dus echt niet zo goed in. Vond het heel gezellig en we hebben met verschillende mensen staan kwebbelen. Zo hoorden we dat de mensen die drie huizen verderop wonen een zwembad krijgen en aan de overkant van ons komt er een garage bij. Bovendien is er ook bekend dat er in de nieuwe fase gewerkt gaat worden aan een zwembad van de wijk. Geloof niet dat iedereen daar op zat te wachten, maar moet zeggen dat ik het wel leuk vindt. Afijn we zijn weer helemaal op de hoogte van alle buurtnieuwtjes.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Had eigenlijk ook wel binnenpretjes dat mensen dus gewoon met de auto naar het begin van de wijk rijden. Of met hun golfkar ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting

Vond het een hele leuke avond. En het was leuk wat nieuwe gezichten te leren kennen. Ook hebben we een tijdje met Bob en Alison staan praten. Zij wonen naast ons en zijn hele aardige mensen. Judy, waarmee ik wel eens wandel en die ook bij mij op de sportschool zit, kwam ook nog even kwebbelen en vroeg wat ik gemaakt had als sidedish. En dus vertelde ik dat ik een dessert had meegebracht. Toen vertelde ze dat ze die appeldingetjes zooooo lekker vond, moest ik wel lachen, want dat was mijn meegebrachte dessert. Toen ik daarna aan haar vertelde dat ik die gemaakt had werd ze lyrisch. Ze is een leuk mens en hartstikke enthousiast over alles en dit was wel erg grappig. Moet eerlijk zeggen het was echt geen culinair hoogstandje, want daar ben ik helemaal niet goed in. Maar het was een receptje wat ik van Liesbeth heb afgekeken. Bladerdeeg over de openingen leggen van een muffin bakplaat en in de midden appels in stukjes met suiker en kaneel. En dan de oven in. That's all. Maar het kwam er zo zachtjes aan op neer dat Judy zich in haar eentje ontpopte als mijn promotie team. En nam iedereen mee naar mijn dessert en stuurde ze daarna naar mij, waarna ik moest vertellen hoe ik dat nou gemaakt had. Het zag er zo leuk uit en smaakte heerlijk. Die Judy, ik zal haar van de week even bedanken voor haar promotie praatje. Wie had dat gedacht, dat mijn culinaire gave zo lang onopgemerkt is gebleven, hi hi hi. Maar ben nu "ontdekt" hier in de wijk hoor. Hoop maar dat ik mijn nieuw verwerfde status kan behouden, want binnenkort hebben we een halloweenparty hier in de buurt en moeten we weer een side dish meenemen. Als ik dan maar niet door de mand val. Kan natuurlijk op zeker gaan en hetzelfde meenemen, hi hi hi.

Photobucket - Video and Image Hosting

Zoals gezegd was het vannacht behoorlijk koud en toen we wakker werden was het gras wit.

Photobucket - Video and Image Hosting

Oei, dat was weer even wennen. Gelukkig kwam daarna al snel het zonnetje. Ron had afgesproken om op Lochmere in Cary te gaan golfen met Chad en nog een collega. Wat wel leuk was, was dat de buurman gisteravond aan Ron nog kaartjes had gegeven waarbij ze voor 15,- dollar konden golfen. Normaliter is dat iets van 50,- dollar op een zondag. Lochmere is een beetje een sjeikere golfbaan en dus die kaartjes waren mooi meegenomen. Het bleek dat onze buurman gewoon lid van Lochmere is, kijk dat is nog es handig. Zelf heb ik het gras (hopelijk) voor de laatste keer gemaaid dit jaar. Het zonnetje was inmiddels te voorschijngekomen en het was heerlijk. Daarna heb ik in de tuin gezeten met een boekje. De hondjes vonden het ook lekker. En Stace heeft er een sport van gemaakt om zijn frisbee telkens op mijn boekje te gooien zodat ik niet anders kon dan hem weer weggooien. Toen Ron thuis kwam zijn we nog even naar de winkels geweest en een ijsje wezen halen en zo was de zondag al weer voorbij.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou zus je bent goed bezig geweest met je dessert, ziet er behoorlijk druk uit op de pig-picking. Een zwembad in de wijk, te gek toch!!
Nou de komende dagen veel plezier met de nichten uit maastricht, ik ben benieuwd wat voor programma je in petto hebt voor ze. En meiden als jullie dit nog lezen een goede reis en heel veel plezier!

Groetjes
Karin

Anoniem zei

nou Nicht, ik lees het wel degelijk nog. Ben nu aan mijn laatste uurtjes op mijn werk bezig. Het programma zit bomvol, slapen verplicht in het vliegtuig, ik weet niet wanneer anders haha. Straks de koffer volgooien en dan morgenochtend en route. Ik hoop dat die culinaire kookkunsten die -nog- ontdekt moeten worden niet op ons uitgeprobeerd worden hahaha!! Maar zo een dessert als beschreven wil ik graag uitproberen. Maar bedankt voor de goede wensen vanuit Rotjeknor, ik zal ze ook aan Carin doorgeven. We zullen zeker plezier gaan maken! groetjes,
Anneke

Anoniem zei

Heerlijk verhaal weer, ik moet zeggen dat ik dagelijks mijn portie amerika via de blogs naar binnen haal. Leuk van die buurtparties, dat is ook wel een verschil met NL vind ik. Mensen vragen me weleens wat de verschillen zijn. Dan zeg ik altijd "je kan het niet vergelijken met elkaar. Leuk dat jullie daar ook echt "thuis" zijn, of verlangen jullie nog weleens naar Zierikzee ? Greets !

Petra zei

Klinkt heel gezellig! Was het varken ook lekker? Ik vind die potlucks ook altijd zo leuk, want je proeft dingen, waar je zelf nooit aan zou denken om ze te maken.

Anoniem zei

Nou, een pigpicking party hebben we hier nog niet gehad, maar je brengt ons op ideeen (ha, ha). Toch wel leuk als je je buren beter leert kennen, niet? Beter een goede buur, dan een verre vriend is mijn motto sinds wij hier wonen.

Zag er heel gezellig uit. En je bent goed geintroduceerd via een lekker dessert. Moet ik denken aan een burenfeestje vorige zomer waar ik een Belgische schotel meebracht. 'What the heck is that?' was hun reactie bij het zien van onze witloofschotel. 'Interesting' was het woord (eigenlijk bedoelen ze : yuk!) Maar er is nog dikwijls om gelachen...

Groetjes,

Annemiek zei

Leuk om zo de buurt te leren kennen. Dat is toch veel leuker dan iedereen die langs elkaar heen leeft.

chantal zei

Hoi Petra en Ron,

Bedankt voor jullie berichie... idee komt ook van jou... en voorzichtig met mijn tante en moedertje he.. geef ze een paar dikke knuffels van mij als ze bij je komen van de week

groetjes Chantal

Petra zei

@ Karin
Het wordt een druk programma, hi hi hi. Anneke heeft ook heeeel veeeel ideeen dus we zijn er klaar voor!!! De kaartjes voor de Hurricanes zijn in ieder geval gehaald ;-)

@ Anneke
Hoor net van manlief dat jullie veilig zijn aangekomen in Washington, DC. Niet te verwarren met AC. Zie jullie snel.

@ Mary-Ann
Ja joh, kom maar even Amerika snuiven ;-)
Zierikzee blijft wel een heel mooi plaatsje houden bij ons, maar NC wint met strijdende pas terrein, zeg maar.

@ Kasaka
Ja het was eigenlijk heel lekker. Gemaakt door mensen die dus van hier komen, dus volgens geheim recept. Maar het was reuze lekker en gezellig.

@ Hilde
Ja interesting is een ander woord van "nou nee eigenlijk niet zo". Maar wel heel beleefd ;-)

@ Annemieke
Zeker weten.

@ Chantal
Graag gedaan hoor. Ik zal zeker vaker even kijken bij je. Spannend hoor!

Groetjes Petra