dinsdag 31 oktober 2006

Zomer en Halloween

Het is wel vreemd hoor. 31 oktober en heerlijk weer. Gisteren zelfs in de tuin tegen de dertig graden. Vorige week nog min 6 en nu heel wat warmer. En eigenlijk ook omdat het zulk lekker weer was zijn we naar Lake Wheeler en Yates mill geweest. Bij Lake Wheeler kun je vanuit de schommelstoelen die er staan zo over het meer uitkijken.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Daarna zijn we naar Yates Mill gegaan. Dit is een klein stukje verderop. Waar er ook schommelstoelen waren en een mooi vergezicht van de watermolen en de flink aan het verkleurende bomen rondom het meer.

Photobucket - Video and Image Hosting

Vanochtend heb ik Toos, Gerard en Ron's moeder afgezet bij Crabtree Mall en ben ik koffie gaan drinken bij Jessy. Zij zouden daar lekker gaan shoppen en ik zou koffie gaan drinken bij de Nederlandse vrouwen. Vandaag was het nu echt de laatste keer dat Eugenie er bij was het nu echt afscheid nemen. Dus ik wilde eigenlijk dit keer koffie drinken niet overslaan. Ik zal Eugenie zeker gaan missen. We konden altijd lekker kletsen met elkaar. Ik vond het heel leuk om haar hier te leren kennen. Vrijdag vertrekken zij naar NL en vond het jammer dat we elkaar eigenlijk maar zo kort hier gezien hebben. Maar wie weet zullen we elkaar nog wel eens in NL of NC?

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Om 1 uur ben ik de shoppers op gaan halen in Raleigh en zijn we langs een "Trek" fietswinkel gereden. Helaas niks van Gerards gading gevonden, maar Miep had wel mooi de winkel gevonden. Wat op dat soort momenten wel heel lekker is. Want dan weet ik het zelfs soms niet meer helemaal. Onderweg ook nog langs een paar winkeltjes voor singletjes voor Gerard's Jukebox gereden aan Glenwood Avenue. En daarna weer op huis aan. Daarna zijn we de huurauto voor Gerard en Toos op gaan halen. Want morgen gaan zij met zijn tweetjes richting Asheville. Zo een beetje de route die wij vorige week met Anneke en Carin gereden hebben. En vanavond was het natuurlijk ook Halloween!!!
Vindt het altijd zo leuk!!

Photobucket - Video and Image Hosting

De opkomst van kindertjes was dit jaar veel groter dan verleden jaar. Vorig jaar waren er 18 kindertjes. En ik had nu geloof ik iets van 30 zakjes snoep gemaakt en halverwege was er een bodem in zicht van de zakjes. Dus werd het improviseren. Ojee.... Gelukkig hadden we nog wel wat anders Halloween lekkers. Gelukkig maar, want dit had ik echt niet verwacht. Er waren nu ineens zoveel kindertjes. Wel heel leuk natuurlijk. Gerard had zich in mijn heksen costuum begeven en ik had nog een andere heksen hoed op.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Had ook een cd-tje gekocht met allemaal enge geluiden. En Ron had de buitenbox voor gezet, zodat er ook een creepy geluidje bij was. Bovendien kwam Gerard met zijn Heksen pakkie zo nu en dan om de hoek kruipen. We hebben er erg om moeten lachen en het was een hele leuke avond.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Het buurmeisje moest helemaal niks hebben van het geluid en al helemaal niet van "Heksie" Gerard. Maar er was ook een klein meisje zelf verkleed als heks en die helemaal niet bang was en Gerard probeerde weg te jagen. Het was zo grappig om te zien en Gerard deed natuurlijk lekker mee. Ook was er een meisje in een judo pak die gelijk in de houding ging toen Gerard haar wilde laten schrikken. Zo grappig.

Photobucket - Video and Image Hosting

Het was echt heel leuk om weer mee te kunnen maken en we hebben weer wat geleerd. Volgend jaar veel meer zakjes snoep maken!!!! Wat ik ook heel lief vond was dat er een buurvrouw snoepjes kwam brengen voor onze honden. Zo leuk en erg attent vond ik. Die snoepjes gingen er ook heel goed in bij ze trouwens. Rond een uur of half 9 was het allemaal weer voorbij en was de rust terug gekeerd in onze straat.

Natuurlijk nog even een filmpje. Hij is wel wat donker, maar let vooral op het geluidseffect. Zo'n cd-tje maakte het wel erg griezelig nu hoor.



Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Petra zei

Leuk, he? Wij zijn nog op straat met Saskia, dus zetten een bak met snoep op de stoep voor degenen, die langs komen. Maar als het eenmaal (spoedig, vrees ik) zover is, dat we thuis blijven om snoep uit te delen, wil ik me ook blijven verkleden en het zo leuk maken. Leuke foto's en filmpje! En heel leuk, dat de hondjes ook wat lekkers kregen!

Anoniem zei

Een geslaagd halloween feest.
Wie had er nu het meest naar hun zin, de kinderen of de grote.??????
groetjes Barendrecht.

Anoniem zei

Hoi
Zag er gezellig eng uit bij jullie zeg. Jesse is gisteren ook de deuren langs geweest hij ging om 7 uur weg en om 10 uur kwam hij binnen met een snoepvoorraad voor een jaar. Dat is lekker makkelijk.
Het waaide en regende wel dus dat was jammer. Het is echt heerlijk weer bij jullie. Groetjes Ingrid

Annemiek zei

Wat leuk zeg. Die geluiden maken het wel echt griezelig. Goh, een nieuw huis en nu al bewoond door spoken :)

Anoniem zei

Kan begrijpen dat sommige kindjes de geluiden héééél erg eng vonden. Dylan had niet misstaan in zijn supermanpak hihi.

Kaar

Anoniem zei

Leuk he dat Halloweenfeest, we hebben het hier ook gevierd met alle meegebrachte halloweenversieringen en snoepjes. Jordy had smiddags 150-160 muffins gebakken in de meegebrachte cups en die zijn schoon!!! op gegaan, daarnaast nog een stuk of 30 snoepzakjes ook op, toen de noodvoorraad aangebroken van Jordy om iedereen tevreden te houden. Je ziet het was hier dus ook een stuk drukker dan vorig jaar! We hebben alle kinderen door het spinneweb gejaagd om de heks (Jordy!) te zoeken en dat was ook zeker geslaagd. De caravan op ons erf bood een leuke verstopplek wat vooral op de grotere kinderen een leuk effect had, die schrokken zich af en toe een hoedje. Ook de vuurkorven die we hadden neergezet waren vooral zeer welkom bij de verkleumde ouders die meeliepen. Het was nl erg winderig met af en toe een hoosbui. Ook de uitgehangen Halloweenvlag leverde een hoop enthousiaste reacties. Waar we dat toch allemaal vandaan hadden..... Het slepen met de koffers halloweenspul had dus een leuk effect. Zo te zien hebben jullie je ook prima vermaakt en ik wil bij deze alvast een bestelling plaatsen voor spinnewebben en snoepzakjes voor volgend jaar. Want ook hier moeten we ondanks de gigavoorraad toch nog meer maken. Hele groepen stonden hier te zingen voor de deur. Errrrug leuk allemaal. Ik mail je de foto's nog door.
Leuk om de "koffieclub" te zien op de foto, nu we ze hebben ontmoet is toch wel erg leuk. Ook de neef van Helga was weer van de partij zag ik. Had hij nu nog plannen voor de musea in Washington? Nou ik hoop dat voor Eugenie de vliegreis terug wat voorspoediger verloopt dan de onze. En je zult haar vast nog wel ontmoeten, Brabantse gastvrijheid dat moet goedkomen.
Groetjes,
Anneke

Petra zei

@ Kasaka
Oja je kan natuurlijk niet op twee plaatsen te gelijk zijn. Maarre... als ik Saskia was, kan het nog best volgend jaar hoor ;-)

@ Ma
Uhhhh, wij hadden het in ieder gaval zeker wel leuk ;-)

@ Ingrid
Oh, dat is een flinke buit zeg. Leuk dat ze het in Hellevoet ook doen zeg.

@ Annemiek
Ja scary huh! Ik hoop toch wel dat die spoken verdwenen waren toen ik de cd uitzette.

@ Dylan had zo mee gekund hoor. En met een flinke buit terug gekomen denk ik. De tasje die zag verschijnen waren behoorlijk gevuld ;-)

@ Anneke
Zo te horen is het maar goed dat de bruine koffer is aangekomen. Er is flink van genoten lees ik zo. De bestelling voor volgend jaar staat ;-) Heb bij de koffie niks meer over Washington gehoord eigenlijk. Wie weet een volgende keer.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Wat is halloween toch ontzettend leuk ! BOO

Anoniem zei

Lachen zo'n Hollandse kliek...