woensdag 22 oktober 2008

Gympen uit de boom kijken

Op het blog van Monique las ik een poosje terug over haar MBT schoenen en hoe fijn ze die wel niet vond. Nou had ik nog nooit van of over deze schoenen met soort van ronde zolen gehoord, maar Monique had ze al een jaar en was er op haar blog zeer over te spreken. Afijn mijn interesse was gewekt.
Later sprak ik een man hier in Raleigh die ook op die MBT schoenen liep. Hij had altijd last van rugklachten en nu was hij "herboren", zei hij lachend! Nog meer interesse dus. Daar mijn rugklachten komen en gaan leken mij deze schoenen wel wat, maar toch was ik er niet echt actief naar op zoek gegaan.
Totdat we voor Ron's nicht Romy, Uggs moesten gaan kopen. En die verkochten ze bij de Walking Company in Cary. En in die winkel zag ik ze dus staan. MBT's!Ze waren niet echt van het charmante type gymp, maar wellicht wel van het praktische soort, maar voor zeker van het dure soort. MBT is een afkorting is voor Masaï Barefoot Technology en ze hadden een prijskaartje was $ 245,00. Flink wat voor een blote voeten technologie, niet? Dus gympen weer netjes terug gezet in het rekje, ha ha ha.
Ware het niet dat ook mijn nicht Monique uit Nederland ook Uggs wilde, dus al weer toog ik naar de Walking Company! En alweer stond en keek ik er naar. Maar echt 250,00 dollar vind ik gewoon echt te duur voor een paar gympen. Al zagen ze er zeer aangenaam uit. Dus weer schoenen terug in de display gezet en niet gekocht.....
Maar toen kwam Erna en ook zij wilde Uggs en twee van haar Nederlandse collega's ook, dus nu stond ik wel wat langer in de winkel van de Walking Company. Er moesten verschillende maten en kleuren gecheckt worden en mijn oog trok natuurlijk weer naar die blote voeten gympen. En zowaar....., ik heb gevraagd of ik ze mocht passen. En werkelijk waar het was echt een heel anders iets. Zo vreemd die ronde zool, maar het liep als een tierelier zeg maar. Heb zo mijn rondjes gelopen in de winkel en was overtuigd dat ik dit ook heerlijke gympen vond. Maarja, dat prijskaartje..... Met taxes er bij kwamen ze zeker op $ 260,00. En echt ik moet daar toch wel van slikken, zeg maar. Dus gympies weer uit en netjes in de doos terug gedaan en tegen de verkoper gezegd dat ik er nog over moest denken (lees sparen).
Totdat ik vorige week een ingeving kreeg! Laat ik eens kijken wat ze online kosten??? Dus gegoocheld op "MBT" en zowaar een waterval aan websites verschenen op mijn schermpje. Ze zijn helemaal "hot" die gympen. Wellicht niet zo hot als Uggs, maar er waren heel veel bedrijven die ze aanboden. En...... voor een veel goedkopere prijs. Afijn mijn zoektocht eindigde bij de "walking warehouse" (lijkt wel heel erg veel op de Walking Company qua naam he?) en die verkocht een voorgaand model van het model wat ik in de winkel aangepast heb, voor $ 130,00. Bovendien had ik er ook nog een discount coupon van gegoocheld, waar door er 10 % af ging. Kortom jolijt alom! Nu worden ze dus 1 dezer dagen hier thuis in NC afgeleverd, met de bij behorende DVD. Want je moet er ook op leren lopen, heb ik inmiddels begrepen. En dat voor op je blote voeten lopen? Wordt dus nog vervolgd!

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hou maar op over die Uggs. Ik had ze van de zomer aan in Jersey Gardens. Maar 75 euro omgerekend. Niet gekocht omdat Cor ze foeilelijk vond. Nu dus weer spijt als haren op mijn hoofd. Dit jaar nog hotter dan vorig jaar in NL en belachelijk duur!!!
Veel plezier met je MBT's!!!!

Anoniem zei

ik ben erg benieuw.....wist helemaal niet dat zoiets bestond, dus hou mij/ons op de hoogte van je ervaringen.....
tis alleen wel errig duuuuurrrr

Anoniem zei

MBT's voor 130 dollar???? Hebbe, hebbe!!

Jee, Petra, ik heb deze zomer in Denver geprobeerd een leuk zomers model te vinden, ik heb allemaal maar hele saaie dichte zwarte en dichte sandalen. Voor meer dan 500 euro samen, echt waar. Maar ja, ik ben er wel door van mijn vreselijke hielspoor af.

Je maakt me nu heel jaloers!

Jasmino zei

Wat een superprijs zeg! Voor die prijs ben ik ze ook nog nooit tegengekomen...... Wel de moeite waard om ze te proberen.

Ik loop nog steeds met zooltjes (howel, vaker zonder dan met hoor), maar als ik ze een paar dagen niet draag krijg ik toch weerl last van pijn. Ik ben erg benieuwd hoe jij ze vind......

Kristel Holsbeek zei

Ja hou ons op de hoogte hoe het vlot, ik had daar echt nog niet van gehoord tot jij er mee op de proppen komt;-)

Anoniem zei

Die WalkerWarehouse.com rekent potdikkeme 72 dollar shippingkosten naar Nederland ....

Petra zei

@ Monique
Zal je even een pb-tje sturen op het alles amerika forum ;-)

Anoniem zei

Kan me nog van heel vroeger herinneren dat er Roots waren, van die vreemde schoenen met ook zo'n effect. Leek in het begin steeds of je achterover zou vallen ermee.

Dat is een behoorlijk prijsverschil, ik kijk ook altijd eerst wat het online kost, het nadeel is alleen het passen dan. Maar veel plezier met je nieuwe schoenen in ieder geval.

Anja zei

Wat een prijsverschil, ik ben benieuwd hoe deze blote voeten gympen je bevallen.
Ik ga ze ook eens passen bij de Walking Company, gewoon uit nieuwsgierigheid.

Anoniem zei

Hallo,

weet er iemand of de maten van mbt schoenen vergelijkbaar zijn met de maten van bvb mephisto en wat betekent 40 1/3?
ik kan mij momenteel niet verplaatsen voor het aanpassen en zou online een aankoop willen doen

Mark (Mailbox intl) zei

Ik vind die dingen zo lelijk.

Je hebt veel mooiere.
Ik loop op de reebok easytone.
Die zijn echt comfortabel en doen hetzelfde als die banaanschoenen
http://www.amazon.com/Reebok-Mens-Easytone-Stride-Walking/dp/B002R0EIVS