zaterdag 4 oktober 2008

Ietsjes bukken...

Even weer denken hoor... Wat heb ik nou na woensdag gedaan? Donderdag morgen was in ieder geval de koffie hier. Het was heerlijk weer en hebben dus in de tuin gezeten. Katja had haar hond, Merlin mee genomen, dus die kon lekker rennen met Stace en Connor in de tuin.

Photobucket

Connor vond het helemaal geweldig zo'n lekkere speelse vriend! Daar kan je namelijk heerlijk achter aan rennen!

Photobucket

Isabelle was overigens niet onder de indruk van alle aanwezige viervoeters. Wat ik wel heel erg knap vond van haar. Ze ging zelfs even aaien met ze.

Photobucket

Photobucket

Jacky had trouwens ook de foto's mee genomen van Petra's afscheids feestje. Ze waren erg leuk om terug te zien. Deze vond ik toch wel de leukste.....

Photobucket

Alle gekleurde Nederlandse tenen op de foto! En ook de groeps foto bij Peak City Grill was erg leuk.

Photobucket

Inmiddels is Petra al in Atlanta en hebben wij zoals ze dat bij dit was het nieuws altijd zeiden "alleen de foto's nog". Wellicht zullen we Petra nog wel zien als ze familie hier uit de omgeving komt bezoeken!

Van de week had Alison al een paar keer gevraagd of ik mee ging wandelen hier in de buurt. Zij en Linda en Beth gaan tussen de middag steeds door de wijk wandelen om de conditie wat te verbeteren. Linda is de buuf die net de chemo achter de rug heeft en Beth is de buurvrouw die vorige week ontslagen is. Dus een gemengd gezelschap zeg maar. Vrijdag ben ik voor het eerst mee geweest, al was het meer huizen-kijk-wandel ipv conditie verbeteren. Ook Sherri en Amy liepen dit keer ook mee, dus met zijn zessen op pad door de wijk. Moet zeggen dat het veel weg had van "Desperate housewives", ha ha ha. Zo zes van die wandelende vrouwen door "Wisteria lane", zeg maar ;-)
Dit weekend begint hier weer de Parade of Homes, waarbij bouwers hun nieuw gebouwde huisen laten zien. Volgens Linda begon dat vrijdag al, maar eenmaal achter in de wijk bleek dat het pas zaterdag begon, maar de meeste huizen waren open en dus hebben wij ons prive "Parade of Homes" gehouden.

Photobucket

Dit huis was wel erg fraai. Mooie woonkamer en keuken en..... gewoon een openhaard in de badkamer..... die dubbel was, dus ook in de master bedroom....

Photobucket

Gelukkig ook niet zo'n kleine badkamer, anders loop je elkaar zo in de weg namelijk ;-)

Photobucket
Een aantal huizen aan "Wisteria Lane" bij ons in de wijk...

Het was heel leuk om met zijn allen zo te kijken. De 1 zag dit en de ander dat. En het is ook zo verschillend kwa smaak. Er was 1 huis bij die vrij modern was. Ik persoonlijk vond die erg leuk, maar de dames vonden die helemaal niks. Toch wel een verschilletje. Er staan overigens echt hele mooie huizen bij. Sommige met een schommelbank op de porch (errug leuk) en sommige met een geluidsysteem door heel je huis, waar je zo je Ipod op aan kan sluiten. Dit huis hieronder vond ik zelf wel erg leuk. Toevallig is dat ook van dezelfde bouwer als die ons huis gebouwd heeft.

Photobucket
Woonkamer

Photobucket

Photobucket
Dubbele openslaande deuren naar de porch en zeer fraai aangelegd terras.

Photobucket
En dit had ik ook nog nooit gezien, een wasbak met licht er in. Heel apart!

Photobucket
Maar het mooiste was nog wel de slaapkamer, met dubbele openslaande glazen deuren naar de badkamer.... Zo uit een boekje! Echt heel fraai! Zo verzinnen ze elke keer weer wat moois! In weer een ander huis zag ik dit...

Photobucket

Het was een garderobe kast/bankje, maar vond vooral de tekst er in zo mooi.
"The best jouney always takes us home"

Vandaag ben ik met Ron ook nog even wezen kijken en heb toen deze foto's allemaal gemaakt. Volgende week gaan we met Erna wel de andere mooie bekijken in andere wijken! Maar daarna zijn we voor pasfoto's op pad geweest. De greencard loterij is weer begonnen en daarvoor hadden we nieuwe pasfoto's nodig. De vorige keer hadden we ze bij een fotograaf hier laten maken en die kostte toen zo $18,00 per setje. Daar ging het allemaal vrij onprofessioneel, want toen moesten we voor een deur, midden in de winkel, op een half gaar krukje poseren. Het resultaat was wel goed, maar vond het vrij prijzig, eigenlijk. Vooral toen ik een reclame bord bij de CVS (de plaatselijke Kruidvat) zag dat ze daar maar $ 7,99 koste. Dan waren we in totaal bijna net zoveel kwijt als 1 setje bij de fotograaf. Vond het alleen raar, want ik had er nog nooit iets van in de winkel gezien.

Maar als Hollandertje ga je toch voor die goedkope prijs niet waar. En bovendien CVS zit bij ons op de hoek. Dus toen we bij de kassa vroegen naar pasfoto's zei de mevrouw loop maar even mee. Ze graaide ook een super ouderwets digitaal cameraatje mee in de gang er naar toe. Ron en ik keken elkaar allebei verbaasd aan, gaat het hiermee gebeuren? Ze liep naar het gedeelte in de winkel waar de koelingen zijn en trok ergens aan een touwtje wat vanuit het plafond bungelde.... en hopla, daar kwam het achtergrondje naar beneden gerold. Ik moest zo lachen.... Was dit het? Heel tactisch zei ik tegen Ron ga jij maar eerst.... En de mevrouw keek zo eens op naar Ron en zei al dat hij veel te lang was. Hier moest ze wat voor halen. Dus bukte en ergens haalde ze ineens een trappetje vandaan. Maar het was nog niet genoeg, want ze vroeg "Can you squat a little, honey?". En echt ik moest zoooo lachen, het was geen gezicht. Ron, een beetje door zijn knieen gezakt tussen de koelingen en de rest van de spullen midden in de winkel. Ze keek uiterst geconcentreerd door haar super cameraatje, echt serieuze business hoor. Ze nam voor de zekerheid maar twee foto's want je weet maar nooit.
Daarna mocht ik en keek ze weer zo geleerd door haar cameraatje. Ik moest echt mijn best doen om niet te lachen. En terwijl ze probeerde mij op de foto te nemen, hoorde ik een zucht en stapte ze van der krukje af. En deed het ding een halve meter achteruit. Daarna klom ze er weer op en ging weer gluren door de camera. En ook ik mocht twee keer op de foto. Daarna stapte ze weer af en ging naar een computer en stopte het geheugen kaartje van de camera in dit apparaat. Afijn ik was reuze benieuwd naar het resultaat.
Die van mij vielen eigenlijk reuze mee, en konden door de keuring heen. Maar op die van Ron was er weerkaatsing op zijn bril te zien dus hij mocht nog een keer squatten. Maar eerst moest ze een paar mensen aan de kassa helpen, want ook dat was haar taak ;-) Echt ik moest zo lachen... Stonden we dan te wachten tot ze klaar was. Maar na drie klanten kwam ze er weer aan met der supersonische camera.... Ron weer squatten en twee keer op de foto. En weer snel kijken naar het resultaat, maar alweer een grote ster midden in zijn gezicht. Gek he? Met zo'n mooie camera, ha ha ha.
Afijn toen kwam Ron op het idee om dan maar zonder bril op de foto te gaan, anders had hij daar de hele dag voor sier in die winkel voor het schermpje gestaan. En dat vond de mevrouw ook goed en dus volgde er squatsessie zonder bril.!
En toen.... heb ik gevraagd of ik er een foto van mocht maken aan die mevrouw, want dit moest gewoon.... Ze keek me verbaasd aan, maar vond het een eer dat we haar op de foto wilden ;-) Dus hier komt tie....

Photobucket
Moet er elke keer zo om lachen als ik die foto zie! Zo midden in de winkel achter zo'n knullig schermpje en die vrouw op dat opstapje.....
Maarja, je moet wat over hebben om mee te kunnen doen aan de greencard loterij? Dus toen deze squatsessie ook klaar was, hoopten we nu toch wel op een goed resultaat, want Ron's geduld begon aardig op te raken. Maar we moesten toch weer even wachten, want haar kassa vroeg weer de aandacht. En na deze twee klanten weer geholpen te hebben waren wij weer aan de beurt. En gelukkig deze was goed!!!! We namen afscheid van onze fotograaf/cassiere en betaalden gauw. Hopelijk heeft niemand ons herkend, ha ha ha.

Zo en dan gaan we nu even met de hondjes aan de wandel! Het is per slotte dierendag vandaag!!

Groetjes Petra

23 opmerkingen:

Anoniem zei

hahahahahahahahahahaha, geweldig!!

Anoniem zei

Wat een belevenis weer
Om die foto moet je lachen.

Sory Ron maar het maak mijn hele dag weer goed

groetjes uit Barendrecht

Anja zei

Ook ik lig in een deuk om de foto, geweldig!!

Anoniem zei

De foto met de voeten vind heel leuk. De huizen zijn prachtig.
Maar de foto van Ron is geweldig.

Halve wegen je verhaal dacht ik nog wat jammer dat hier geen foto van gemaakt is. Wat verder kwam die eindelijk te voorschijn. De tranen van het lachen rollen over m'n wangen. Ik had er graag bij willen zijn. Ik denk dat de dame van de foto en de kassa ook de vloer nog had moeten dweilen.

Weer een schitterend verhaal van je
Ik hoop dat ik nog kan slapen.

Groetjes,
Marchiena

Kristel Holsbeek zei

die is goed zeg;-) hihi

Anoniem zei

Wat een heerlijke log weer om deze stormachtige zondag mee te beginnen!
Nu maar hopen dat deze foto's veel geluk brengen;)

Anoniem zei

Sorry Ron, maar heb ook om je moeten lachen. Maar nog meer om die vrouw, dat het krukje het gehouden heeft.

Anoniem zei

Whahahahahaah geweldig zit hier tranen met tuiten te lachen.

Maakt deze sombere zondag een beetje lichter.

Nou verheug me al op het vergapen in al die mooie huizen.
Nog 4 nachies!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Geweldig die foto-foto :-))

Ook ik lag helemaal in een deuk!!!
(sorry Ron)

Anoniem zei

harstikke leuk verhaal, maar had ze dan geen stoel of kruk voor ron kunnen pakken om op te gaan zitten of is dat weer te simpel gedacht van mij????

Anoniem zei

Geweldig verhaal met die fotograafmevrouw!

Weet je, ik moet vaak zo lachen om onze vrienden in Californië die denken dat wij hier echt achterlopen. Ik kom in Amerika veel vaker dit soort komische dingen tegen dan in Nederland;)

Groetjes,
Monique

Miranda zei

Leuk geschreven wederom Petra. Ik geniet elke keer van je verhalen. Ook wij hadden deze aanbieding zien staan en weten nu wat we kunnen verwachten. En succes met je greencard!

Petra zei

Dat Ron een strak gezicht kon houden! Die foto is "priceless" (van de Mastercard reclame ;)). Leuk om Katja en Merlin op jouw foto's terug te zien!

Annemiek zei

Echt een klassieker zoiets!

Anoniem zei

Hahaha, Petra, ik heb echt heel erg moeten lachen om die foto van Ron (moet nu ook een grijns onderdrukken), ja, net als sommige anderen: compleet met tranen!
Ik geloof niet dat we binnenkort pasfoto's nodig hebben, maar ik weet wel zeker dat we dan niet naar de CVS gaan (of ik moet ook zo'n verhaal willen schrijven als jij - Ruud is zoals het een Nederlandse man betaamt ongeveer even lang als Ron tenslotte)....
Groetjes en wie weet tot binnenkort weer eens een keertje.

P.S. waar staat dat moderne huis precies? Ben er wel benieuwd naar!

Petra zei

@ Jessica
Het huis staat in het nieuwe gedeelte van onze wijk. Eerste huis (of laatste ligt net er aan welke kant je de straat in rijdt), langs de muur van de wijk. Het huis ligt in ieder geval het dichts bij de nieuwe ingang van de wijk. Echt witte badkamers, met behoorlijk moderne chromen kranen e.d. ;-)

ann en ron zei

Zo ik heb weer even bijgelezen (en gelachen natuurlijk!!!). T is me wat, klimmen op de daken: ben je al aan t oefenen voor december of zo. En die Ron, wat een frustratie, lijkt wel zoiets als naar de Wal*Mart gaan voor mijn Ron. Maar sorry hoor ook ik sluit me aan bij de rij lachers.... Funniest home videos is er niets bij hoor.
Leuk je weer even gesproken te hebben. Ga nu mijn mand zoeken zodat we morgen weer dolfijntjes kunnen gaan spotten.
Knuffels uit Naples.

Anoniem zei

Geweldig, ik heb genoten van je verhaal. Leuk dat je een foto mocht maken, maakt het verhaal helemaal compleet en voor ons wat duidelijker, wat een giller. Dat jullie serieus konden blijven.

Groetjes Karin

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat je daar een foto van wilde maken. Hilarisch!!!
Anja L.

Ineke zei

Wat een schitterend verhaal heb je weer geschreven en natuurlijk lachen om die foto van Ron.

gr, Ineke

Anoniem zei

en dan zeggen ze dat Zeeland achterloopt.....
whahhahwhahah, moest zo lachen

Groetjes Trudy

Anoniem zei

Wat een leuke story, die huizen zijn om te water tanden.
het weer is oom prachtig , het wordt toch weer tijd om eens weer te verkassen voor een paar weekjes.??
Hoe duur zijn die huizen eigenlijk??
Toos

Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.