woensdag 1 oktober 2008

Nights in Rodanthe

Gisteren zijn Ron en ik naar de film, Nights in Rodanthe, geweest. Er voor waren we bij Chili's wezen eten. Eten was goed, maar de bediening errug traag. Heb dit zelf nog nooit zo mee gemaakt. We waren er kwart over zes en net over half 8 kregen we het hoofdgerecht. Vooraf nemen we daar vaak de bottomless chips en nu ook, maar ook dat en het drinken krijgen duurde erg lang. Normaal kan je hier binnen een uur een drie gangen menu eten en nu we dus op tijd naar de film moesten duurde het een eeuwigheid. Om ons heen zag je ook de mensen klagen en zelfs opstaan en weg lopen. Weet niet wat er aan de hand was, maar het "duurde" in ieder geval. Leuk was wel dat Kay Yow, de trainster van het dames basketball team van NC-State naast ons zat. Heb veel bewondering voor deze vrouw. Terwijl ze chemo onderging voor borstkanker, bleef ze haar team trainen. Op tv zag je destijds de staande ovatie voor haar wilskracht.....

Maar daarna dus naar de film, die heel leuk was, al vond Ron het een beetje saaie film. Misschien was ie wat langdradig, maar vond hem zeker leuk. Het is ook wel een beetje boel een meidenfilm. Het verhaal gaat over een dokter uit Raleigh gespeeld door Richard Gere die in een inn aan de the Outerbanks een vrouw ontmoet. Waarbij ze elkaar leren kennen tijdens een storm. Een romantisch verhaal dus. Alleen heb ik bij deze schrijver altijd moeite met de einden die hij schrijft. Bij Message in the Bottle was het net zo. Hij had er ook een leuk eind aan kunnen verzinnen. Nu ga ik de bioscoop uit met zo'n gevoel van leuke film, maar jammer.... Afijn zal niet te veel vertellen voor degene die hem nog willen zien. Wat wel leuk was, was dat de film zich afspeelt in North Carolina en we dus veel bekende plekjes zagen. Er kwam even heel snel de skyline van Raleigh in beeld en de Outerbanks natuurlijk. En de banker ponies die in het wild leven aan de kust. En de pier van Topsoil beach. Toch wel erg leuk om te zien allemaal. Het is een mooi stukje Amerika in ieder geval En dat blijkt des te meer om dat op het grote doek van de bios te zien!

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Petra zei

Oei, een film, die ik wil zien, maar jij dacht bij het einde "jammer". Geen typisch Amerikaans goed einde dus. Hm. Ik wilde hem volgende week gaan zien met Christine, maar nu niet zeker.

Anja zei

Tjee, jullie hebben lang op je eten moeten wachten...heel on-Amerikaans.
Jammer dat de film zo eindigde.

Ineke zei

Dat was zeker heel on-Amerikaans dat jullie zo lang moesten wachten, hebben jullie er niet over geklaagd?

gr, Ineke

Petra zei

@ Ine
Nou niet echt geklaagd, maar we hebben wel ons drinken besteld, bij degene die ons naar het tafeltje bracht, die wel heel verbaasd was dat er nog niemand geweest was.