donderdag 23 oktober 2008

Filet Americain

Photobucket

Had van de week weer een enorme trek in Amerikaanse filet. Echt wie dat verzonnen heeft in Nederland om het zo te noemen, mag wel even tot orde geroepen worden, want de Amerikaanse filet is hier dus nergens te koop. Maar afijn heb er inmiddels het recept van en die smaakt heel goed!!! En gistermiddag heb ik weer een portie gemaakt. En binnen een kwartier had ik vier bakjes Amerikaanse filet. Een voor in de koelkast voor direct gebruik en de andere drie gaan in de vriezer voor de komende weekjes ;-)

Photobucket

Het recept voor de (pittige) Filet Americain :

250 gr (bevroren) rundertartaar - 1,5 eetlepel mayonaise - 2 eetlepels paprikapoeder - 3 theelepels worchestersaus - 2 theelepels tabasco - 1 theelepel knoflookpoeder - 0,5 theelepel cayennepeper - zout en peper.

Laat de tartaar (voor de Nederamerikanen, ik heb de 96/4 % gehakt gebruikt) IETS ontdooien. (Bevroren tartaar behoudt zijn kleur beter). Doe alles in de keukenmachine en laat het snijden/hakken tot het fijn en goed gemengd is. Maak het geheel op smaak met de ingredienten van je keuze. Lekker op toastjes of de boterham.

Zelf heb ik er geen tabasco en cayennepeper in gedaan. Maar heb er een schepje pesto in gedaan, wat ik dus wel heel erg lekker vindt. Voor vandaag staat ook een pan erwtensoep uit de crockpot op het menu, dus ben lekker op de Hollandse toer van de week. Nou ja, niet helemaal eigenlijk, want gisteren aten we weer "Beer-can-chicken" en dat is toch wel een Amerikaanse versie van kip bereiden. Dit keer niet met een blikje bier, maar met een blikje cola. Was ook erg lekker moet ik zeggen ;-)
Nou dat was het weer even op culinair gebied hoor!

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou de bakjes van de Dollartree komen goed van pas.
Die kookkunst van jouw is zo gek nog niet.
Toevallig vanmorgen ook file gehaald bij de Appie.
Mijn neefje en nichtje waren helemaal weg van de kleding en schoenen die ik mee had genomen.
Maar de Cars autootjes waren favoriet bij Marnix.

Erna

Petra zei

@ Erna
Leuk dat je neefje en nichtje zo blij waren!
Grappig dat de Cars spulletjes dan toch het leukste zijn ;-)

Sylvia zei

Ohhhhhh, lekker!!!!!!! Ik ben echt dol op filet americain en (vr)eet zo'n heel bakje in een keer op. Helaas heb ik geen keukenmachine, denk je dat ik het ook zonder kan maken? Dan ga ik het eens proberen. Gelukkig ga ik wel binnenkort voor een paar dagen naar NL dus kan ik mijn hart ophalen. Weet je trouwens dat ze in vlaanderen het geen filet americain noemen maar "filet prepare" of kortweg "prepare".
Groet!

Anoniem zei

mmmm, lekker hoor maar momenteel zitten wij aan de zelfgebakken friet met kalfskroket en fricandel en dat smaakt ook hoor, hahaha

Petra zei

@ Elmarstel
Jeetje, ja wrijf het er maar in. Was ik net zo blij met mijn filet, begin jij over kroketten en fricandellen ;-)) Zo keukenprinces ben ik nou niet om die zelf de maken, ha ha.

@ Sylvia
Om heel eerlijk te zijn heb ik het nu ook met een lepel door elkaar gemixed en dat ging heel goed!

Anja zei

Zelf ben ik niet zo dol op filet americain maar Marcel vindt het heerlijk.
Ik zal hem een dezer dagen eens verassen met jouw recept.

Anoniem zei

Iek, rauw vlees, dat eet ik dus echt niet al ziet het er nog zo lekker uit. Maar wel grappig van die naam eigenlijk, nooit zo bij nagedacht.

Die erwtensoep uit de crockpot is wel een goed idee en ga ik zeker proberen.

Eet smakelijk !

Familie Tomasouw zei

He Petra,
Heb je nog een bakje erwtensoep over voor Frank!
Dan haal ik t morgen nog op! Zo niet dan voor volgende keer graag een bestelling ;-)
(Je weet, ik eet 't niet en maken al helemaal niet!)
gr Jackie

Anoniem zei

i'm so very sorry.....,hahaha

gr.elmarstel

Anoniem zei

Je bent ook van alle markten thuis he ? ;-)Maak je nog wel `s taarten?

groetjes Mariet

Petra zei

@ Mariet
Mijn laatste culinaire taart uitspatting was met Ron's verjaardag, hi hi hi