maandag 8 februari 2010

Aan het werk

Nou ben lekker bezig. Gisteren het eerste huis gefotografeerd. Vind het zo ontzettend leuk om te doen. Gelukkig was het zondag super mooi weer. Wel koud, maar een mooi zonnetje in ieder geval. En dat doet het een stuk beter op de foto. Ben er ongeveer twee uur mee bezig geweest. Het was ten eerste een vrij groot huis, maar ook een prachtige tuin met mooi uitzicht en een zwembad. 's Avonds ben ik nog een keertje terug gegaan voor de "night time" foto's.

Photobucket

Grappig is wel om het verschil tussen mijn foto's en de tijdelijke van de makelaar te zien. Zo maar twee foto's ;-)

Photobucket
Before

Photobucket
After

En deze van het zwembad...

Photobucket
Before

Photobucket
After

Daarna is het nog een heel werk om alles verder te verwerken en ook een gedeelte op de website te krijgen. Ik had al een "client viewing" gedeelte gemaakt. Maar die is met een wachtwoord. Deze moest zonder wacht woord zodat de makelaar er ook naar kan linken. Afijn het is allemaal gelukt. Met muziek en al ;-)

Vandaag dan ook weer begonnen bij de bloemenschuur. Heb weer een aantal stukjes gemaakt en...... drie stukjes voor bij een graf. En die zijn hier altijd van nepbloemen. En als ik zeg nep, dan bedoel ik nep met een hoofdletter N. En dan ook nog met de vreselijkste knal kleuren bij elkaar. Ik heb me er altijd bij verbaasd als we langs een begraafplaats reden. Die begraafplaatsen zijn hier ook meestal vlak langs de weg. Zoooo anders, dan in Nederland. Als je het nog nooit gezien hebt, moet je echt twee keer kijken wat het nou is. Ik heb voor het idee een foto van het internet van gevonden.

Photobucket

Want zo ziet het er dus uit. Een veld vol nepbloemen. Maar afijn, ook ik weet nu hoe ze gemaakt worden. En eigenlijk is het toch wel een diepte puntje in mijn bloemen frutsel carrierre. Want dit vind ik dus echt niet mooi. Bloemstukjes zijn hier al heel anders, maar dan zijn het nog verse bloemen. Maar als je het groen voor zo'n stukje zit, dat is gewoon puur plastic. Het moet namelijk ook nog een beetje weerbestendig zijn natuurlijk. Ik heb echt geprobeerd om er nog een beetje beschaafde kleurtjes voor te gebruiken. Maar het blijft zo ontzettend nep. Of nee het is Nep, met een hoofdletter ;-)

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

M@riet zei

Hai!

Wat een verschil die foto`s, zo zie je maar wat dat voor de verkoop van je huis kan doen!

En die bloemen hier, vreselijk! Ik zag bij de Safeway hier ook al van de schreeuwerige valentijnsboeketten...maar goed, verschil van smaak moet er zijn toch? ;-)Werkse in ieder geval!

Groetjes Mariet

Petra zei

@ Mariet
Ik zag vanmorgen een bezoeker uit Cottage grove. En ik bedacht me dat je er gewoon al bent! Heel veel plezier meid! Geniet er lekker van.

Groetjes Petra

Martin zei

Gelukkig heb je naast de professionele manier van foto's maken ook nog eens een professionele smaak wat bijpassende muziek betreft!

Ik had er zelf iets van Marilyn Manson (denk ik) bij gedaan, iets dat de verkoop niet echt zal stimuleren, hahaha...

:-)

roots2wings zei

Petra, die 'before - after' foto's meot je op je website zetten, dat is super reclame!!!

Nieuwenoord zei

Goh, ik ga jou inhuren om foto's te maken voor de verkoop van ons huis.

Of ik ga goed naar jouw werk kijken en proberen het een beetje na te doen ;-)

Mooi hoor!

Guus zei

Wauw, wat een verschil he de fotos van de woning, wat inflitsen wel niet doet! Ik kijk graag op funda, als je dan ziet hoe het soms gepresenteerd wordt..

Zijn bij jullie op de begraafplaatsen alle stenen liggend?

Doeg!

Petra zei

@ Guus
Nou bij kerken niet, maar bij de gemeentelijke begraafplaats wel. Het is echt heel vreemd om zo'n veld de eerste keer te zien.

Miranda zei

Nou als dat niet wil verkopen, die foto van het zwembad met uitzicht willen we toch allemaal! Hihihi, maar hier hebben de kids wederom sneeuwvrij, het sneeuwde wel 0,5 cm deze ochtend(ahum).....hier leveren ze gewoon de eerste vrije dagen die ze normaal zouden hebben in....en mochten er dan nog tekorten zijn, moeten ze die van de 3 maanden zomervakantie afhalen, langer naar school dus! Groetjes vanuit Virginia

elmarstel zei

nou dan vindt ik jouw foto's stukke mooier hoor.

Philipine Vinke zei

Hoi Petra
Ik ben makelaar in Nederland. Je voor en na foto's zijn super. Ik heb net een nieuwe camera. Welke lens gebruik jij? Met name ben ik onder de indruk van de slaapkamer.

Petra zei

@ Philipine Vinke
Ik heb een Tokina 11-16 mm en een softbox voor de flitser in sommige gevallen.

Kristel Holsbeek zei

Wow Petra, dat is wel heel goed hé;-)
Jeetje wat een kakafonie is dat op dat veld, bah...plastiek ok tot daar aan toe maar doe het dan een beetje netjes hé...

Marchiena zei

Hahaha,nu snap ik waarom er op sommige rouwkaarten "geen bloemen" bloemen staat. Die mensen zijn vast in de USA geweest.

Als ik zou moeten kiezen tussen de foto's, dan hebben die van jouw toch echt mijn voorkeur. Wat een verschil zeg.

Blips zei

Heee gaf zeg je klanten foto's zo zie je maar dat zo'n makelaar er niks van kan. Vind de nachtfoto bijzonder mooi.