donderdag 25 februari 2010

Tijdelijk wit

Nou van tijdelijk heerlijk gaan we nu naar tijdelijk wit! Er valt gewoon sneeuw naar beneden nu. Grote dikke witte vlokken. En het blijft half liggen. En met half bedoel ik wel op gras, maar niet op de weg. Brrrrr, het is echt een koud plaatjes als je nu naar buiten kijkt.Dinsdag zijn Ron en ik naar de film Valentine's day geweest. Ik had de preview al een aantal keer voorbij zien komen en het leek me een leuke film. Er speelde wel heel veel bekende spelers in mee. En misschien was daardoor het verhaal minder leuk? Althans dat had ik me zo bedacht. Julia Roberts, Jennifer Garner, Mc Dreamy en Mc Steamy van Grey's, Jamie Fox, Ashton Kutcher, Queen Latifa en nog veel meer bekenden speelden er namelijk mee. Maar de film was eigenlijk nog wel leuker dan ik gedacht had. Er zaten zeker grappige stukjes in en het was echt een feel good movie. Ook Ron vond deze leuker dit keer ;-)Verder nog een nieuwtje, want we gaan weer naar New York! Audrey en Jaap, die de baasjes zijn van Stacey's en Connor's broertjes zullen er ook zijn en we hebben nu een daagje zo met elkaar afgesproken in New York! Hartstikke leuk en we kijken er naar uit. Het is pas in april, maar dan zijn we tegen die tijd ook verlost van alle sneeuw perikelen ;-)

Nog een leuk nieuwtje... Ik heb er weer een foto opdracht bij. Ik ben namelijk gevraagd om foto's te maken van een "nieuw bakken" vader en moeder en hun baby. Hartstikke leuk! Had trouwens vorige week ook een foto die ik in de sneeuw gemaakt heb, verkocht (aan een FB en blogleester). Vond het zo leuk dat iemand anders mijn foto zo mooi vond dat zij hem wilde kopen. Ik ging er bijna van blozen zeg maar.

Afgelopen weekend heb ik ook nieuwe software gekocht om foto's in te bewerken en daar ben ik me helemaal in aan het verdiepen. Het heet Adobe Lightroom. Soort van je eigen darkroom, maar dan op de computer. Valt nog een hoop in te leren en vind het helemaal leuk om dat allemaal uit te vogelen. Dus we zijn lekker bezig.

Zo en nu ga ik dan met de hondjes de sneeuw in. Die zijn al drie keer bij me komen kijken. Niet eerlijk natuurlijk dat ik achter de laptop zit en er ligt sneeuw buiten! Kom op vrouwtje, we willen de sneeuw in!

Groetjes,
Petra

12 opmerkingen:

roots2wings zei

Dat gaat goed, die foto-opdrachten!

B. zei

Je gaat goed hoor:-) top dat je ook weer een nieuwe opdracht binnen hebt!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat goed, dat je weer een foto-opdracht hebt én dat foto's verkoopt.
Sterkte met de sneeuw en de kou.

Anoniem zei

doe maar duur:). Lightroom is geen goedkoop programmatje maar het werkt prima en is redelijk intuitief.

Anja zei

Wat goed dat je weer een nieuwe opdracht binnen hebt!
Hier heeft het ook gesneeuwd vandaag, was er niet blij mee want het was best wel glad.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Super zeg!

Genieten van de sneeuw hoor. Hier doen we dat zeker ook.

gr petra

Petr@ zei

Wat super dat je weer een foto opdracht hebt binnen weten te slepen. En wat verkocht! Je maakt een goede start. Leuk hoor.

Tink zei

Verdiend hoor Petra, al die lof! Je maakt gewoon hardstikke mooie sfeerplaatjes. En ik heb bendes bewondering voor je hoe je toch maar hier in je eentje het lef hebt om zon'n bedrijfje op te zetten. Ik vind het knap hoor!
Ik hoop dat het een mega succes wordt!

Ik ben dus degene die van Petra die fantastische foto gekocht heeft en ben druk bezig een goede online print service to vinden die het voor me op groot afwijkend formaat will afdrukken. Petra had me een link gestuurd met een website waar zij goede ervaringen mee had, helaas was ik zo verstrooid om juist dat mailtje te deleten. Geen probleem dacht ik want het was een heel korte naam en ik dacht het goed onthouden te hebben. Dus ik tieperdetiep de url en WOW kwam op een heel vrolijk ogende foto site met wel zeer pikante plaatjes ;-) En wie had verwacht dat de 100 combinaties die ik met de naam maakte ook vrijwel allemaal pikante plaatjes opleverden ;-)

Maar goed, de foto had dus al aan de muur kunnen hangen Petra als ik niet zo stom was geweest dat mailtje te deleten.

Ik had trouwens zelf de foto even uitgeprint op m'n eigenste inkjet om een idee te krijgen en het zag er mooi uit, een kennis die langs kwam vroeg belangstellend waar ik dat mooie werkje vandaan had ;-) Wellicht wordt het tijd voor business cards Petra, als je die al niet hebt tenminste. Die kan je mooi overal achterlaten.

Ik zie trouwens bij mijn dierenarts ook altijd doosjes staan waar verschillende business cards in zitten. Een andere dierenarts heeft weer een ringband map liggen met allerlei business cards van mensen die hun service aanbieden.
Misschien een foto van de hondjes als voorbeeld met je business card? Dierenfotografie is HOT op het moment! Amanda Jones is mijn favoriete fotografe. Zij fotografeert ook voor het magazine The Bark.

Als de foto op z'n plek hangt zal ik er weer een foto van maken en opsturen naar je. Ik kijker nu al naar uit! ;-)

Petra zei

@ Tink
Nou ga ik alweer blozen, hi hi hi.
Leuk ook dat een kennis van je er naar gekeken had.

De link was www.mpix.com, Tink.

Zo leuk dat je zo met me mee denkt. Gister ben ik de boer op geweest bij Makelaars en bouwers. Volgende stap is inderdaad dierenartsen. Moet daar nog wel een flyer voor maken. Lijkt me ook geweldig om te doen. Al die lieve beestjes mooi op de foto zetten.

Groetjes en een fijn weekend!
Petra

Anna zei

Wij zijn gelukkig van de sneeuw af, het wordt van de week weer wat kouder.
Wat leuk weer een foto opdracht.
Gr. uit Beverwijk

Marjon (vana) zei

eindelijk ook jouw blog weer helemaal bijgelezen.
Goh dat er bij jullie nog sneeuw ligt. Het wordt nu toch tijd dat het een beetje lente gaat worden.

Wat goed dat je weer een foto opdracht hebt, langzaam gaat je bedrijfje lopen op die manier.

Anoniem zei

Hey, dat gaat lekker zo! Gaaf het zo leuk loopt!

xx Mariet