vrijdag 5 februari 2010

Lente?

Photobucket

De eerste tekenen? Krokusjes tussen de sneeuw? Nou van mij mag het hoor! Al moet ik zeggen dat de sneeuw inmiddels verdwenen is hier en het nu regent. Niet echt de neerslag van mijn keuze. Maarja vooralsnog hebben we wat dat betreft gewoon helemaal niks te kiezen en hebben we de regen gewoon te nemen. Maar dus wel gele krokusjes bij ons in de tuin. De eerste plantjes die onder de sneeuw laag vandaan kwamen. Als een heel klein iniemini zonnetje zeg maar ;-)

Verder wilde ik iederen ontzettend bedanken voor alle leuke berichtjes op mijn vorige blogje. Echt heel leuk om te lezen. Hou jullie op de hoogte hoe het verder gaat! Dinsdag heb ik nog een pagina toegevoegd aan de website. Een pagina beveiligd met een wachtwoord zodat mensen waarvan ik foto's gemaakt hebt daar kunnen inloggen om alle foto's te zien. Was wel weer even een uitzoekwerkje, maar het is me weer gelukt. Het werkt allemaal.

Wat hebben we verder van de week gedaan. Belasting ingevuld. Je begrijpt uitermate leuk... NOT. Wij gebruikten voorgaande jaren Turbotax en dus ook weer dit jaar. Het is nog een heel uitgezoek waar je dat moet kopen, want zowat elke winkel heeft elke week een andere aanbieding voor Turbotax in deze tijd van het jaar. En zoals het een Hollandertje betaamd, wil ik graag niet te veel betalen, natuurlijk. Afijn wij hebben het nu bij Staples gekocht en zijn we er mee aan de slag gegaan. Wat ik me niet meer van vorige keer kon herinneren is dat het installeren van de software, werkelijk een eeuwigheid duurde. Echt waar, gewoon 30 minuten. En om de zoveel minuten moet je ergens wel op Okay drukken. Je kan dus ook niet even wat anders gaan doen. En toen ik dacht dat het ding uit gerateld was, ging hij nog "even" de updates downloaden van het internet. Zat ik weer een kwartier langer.

Dus na die drie kwartier dan eindelijk aan het invullen en dat ging allemaal toch wel voorspoedig. Het allermooiste van Turbotax vind ik nog wel dat je boven in het scherm ziet wat je moet gaan betalen. Of in ons geval, gaat terug krijgen. Dat maakt het hele belasting gebeuren een heel stuk leuker. We hebben dit keer ook weer voor e-filen (online opsturen) gekozen en dat wil zeggen dat de belasting binnen 8 dagen het geld naar ons over zou gaan maken. Het zou toch mooi zijn niet? Ben benieuwd!

Verder vandaag naar de NL koffie, lunchen met Guus, boodschapjes doen en dan vanavond een party bij Alison. Ben klaar voor het weekend!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

B. zei

Wij moeten nog helemaal beginnen met de belasting. Pfff, weet ook nog niet wat we gaan gebruiken daarvoor maar wellicht ook Turbotax.

Petr@ zei

Super toch, om zo snel je belastinggeld terug te krijgen. Ik vind in NL het indienen van je aangifte altijd zo gedaan, maar het duurt maanden voordat je eens geld krijgt.

Lente? Heerlijk...mag van mij beginnen.

Erna zei

Ja lente willen we en een graad of 20.
Helaas hier weer kou in aantocht.
Gezellig weekend.

Erna

Martin zei

De eerste jaar dat wij in Amerika woonden, wist ik totaal niet hoe het Amerikaanse belastingsysteem in elkaar zat. Dit omdat het invullen van de Nederlandse belastingformulieren een ramp was!!! (Elektronisch kenden ze toen in die tijd nog niet en alles moest je handmatig invullen).

Wij dus voor alle zekerheid naar H&R Block gegaan voor het invullen van de IRS formulieren. Kosten: $425 dollar!!!

Ik viel van mijn stoel! Ik had de gehele tijd naast die 'dame' gezeten van H&R Block en ondanks dit mijn aller eerste keer was dat mijn belastingformuieren in Amerika werden ingevuld, zag ik al gelijk dat het hier een fluitje van een cent is. Zo gemakkelijk en je hoeft helemaal niets in te vullen, behalve het ID nummer (plus twee kontrole getallen) van je werkgever en TurboTax download alles zelf.

Nu gebruiken wij TurboTax al jaren en zou ik niets anders meer willen. Binnen een paar minuten ben je klaar en e-filen maar en je geld heb je meestal binnen een week al op je rekening gestort.

Wij bestellen TurboTax gewoon online, via de TurboTax software voor het komende jaar. Je betaalt dan pas als het zover is, maar je krijgt de goedkoopste versie die er is. Ik bedoel, de goedkoopste qua prijs en dit is hetzelfde als wat je in de winkels koopt, maar scheelt je toch zo'n $25 dollar aan aanschafkosten (de downloadable version) en daarnaast was het federal e-filen ook nog eens gratis bij deze versie.

In de winkels kun je echt stukken meer betalen, maar ik geef toe... met al die verschillende prijzen en akties (in de software ingebouwd) weet je gewoon niet meer wat je waar moet gaan kopen. Een ramp.

Dit jaar moet ik wat meer tijd aan TurboTax spanderen, want nu zit de verkoop van ons huis erbij en ik ga toc proberen de verhuiskosten van Denver naar Las Vegas terug te vorderen. Ik denk dat dit wel gaat lukken. Ik ben niet voor de lol verhuisd namelijk, haha

Anja zei

Dat werkt wel even anders dan in Nederland, daar moet je wat langer op je geld wachten.
Mooie foto, echt een zonnetje in de sneeuw!

Kristel Holsbeek zei

Lente, nu al...wel leuk krokussen...

Nieuwenoord zei

Mooie foto van de krokussen!

Guus zei

Ik ben het met Martin eens -- gewoon TurboTax on-line gebruiken. Gaat super snel, geen software te installeren en het onthoud de opgave van vorig jaar ook nog eens.

Marcel zei

Als je het heel goedkoop (oer-Hollands zeg maar) wilt doen, bereken je alles in de gratis on-line versie van Turbotax waarna je dan handmatig de formulieren kunt invullen. Maar inderdaad, voor een paar tientjes kun je alles elektronisch insturen voor de federal tax en voor nog enkele tientjes meer kun je ook de state tax helemaal doen. Veel van de gegevens (bijv. van je werkgever of van diverse financiele instellingen) kun je importeren. Heel handig. Op deze maier is het net zo makkelijk als de elektronische aangifte in Nederland.