zaterdag 20 februari 2010

Wat een feest

Gisteravond zou ik om half zeven bij Jessy zijn. Om half 8 zou het concert van de Black Eyed Peas zijn en zo gingen we ruim op tijd op pad. En het was wonderbaarlijk rustig op de weg naar het RBC center, moet ik zeggen. Niks geen oponthoud op de afrit naar het RBC center en ook het parkeren was een makkie.

Het was inmiddels 7 uur en helemaal nog niet zo druk. In het RBC center hebben we nog wat staan kijken wat de spulletjes waren die verkocht werden. Van knipperende zonnebrillen tot t-shirts van de Black Eyed Peas werden er te koop aangeboden. Verder natuurlijk de nodige hap en snap spullen welke je in een stadion vindt. Ook kon je op de foto met de kartonnen versie van de groep, welke zwaar gesponsord was door Bacardi. En er was zelfs een disjockey en dansvloer.

Het publiek was zeer uiteenlopend. Jessy en ik hadden het er nog over hoe sommige mensen zich uitgedosd hadden. De 1 was in kerst jurk nummer 1 en de ander in korte broek. Wel grappig om zoveel soorten verschillende mensen bij elkaar te zien. Echt zo uiteenlopend volk. Na wat te drinken hebben gekocht zijn we onze plekken gaan op zoeken. En jemig, die waren echt "drie hoog achter". Oeps... Dat was wat minder.

Inmiddels was het voorconcert van LMFAO (wat niet meer betekend als Laughing my fucking ass off) begonnen en ipv door naar onze plaatsen boven in te gaan hadden we een soort van staanplaats gevonden wel op de tweede ring, met prima uitzicht. Achter een soort van betonnen muur waar ons vak begon en er nog 1 rij was op die ring. En daar hebben we een tijdje gestaan. De groep was duidelijk van hetzelfde genre als de Black Eyed Peas en wist het publiek aardig mee te krijgen. Inmiddels liep het dan toch een beetje vol en na een pauze begon het tweede voorconcert. Ludacris heette de band en ik kende wel geteld 1 nummer van ze. Maar ik was waarschijnlijk 1 van de weinige wat het merendeel van de aanwezige mensen stond mee te zingen en dansen.
Naast ons kwamen een stel meiden te zitten op de paar stoeltjes die er op dat gedeelte waren. En die dames waren enorm uitgedost. Zware make up, ernstig blond haar, hoge hakken (echt mega hoog), zeer korte jurkjes (echt mega kort) en vreselijk laag decollete (echt het viel er bijna uit). En die gingen me toch een partij staan dansen en gillen. En niet gewoon gezellig, maar gewoon tegen elkaar aan staan rijden zeg maar. Net naast het stukje waar wij ons een plekje toebedeeld hadden. Jessy en ik stonden echt onze ogen uit te kijken. Jemig het zal je dochter toch maar zijn. Tikkie ordinair kunnen we wel stellen. Denk je als Nederlander alles meegemaakt te hebben tijdens een concert, nou ga naar de Black Eyed Peas en u zal verrast zijn, ha ha ha.

Ik probeerde echt niet te kijken, maar mijn ogen leken het toch steeds te zoeken. En niet alleen die van ons. Want naast die dames aan weer de andere kant zat ook een vader en een moeder met een dochtertje van een jaar of 8. En ik zag de blik van moeders en die was alles behalve blij en vriendelijk naar de dames toe. Eerder het tegen overgestelde. En moet ook eerlijk zeggen als ik daar met mijn dochter van een jaar of 8 zat, zou ik ook niet zo blij zijn met hen. Afijn het tweede voorconcert was afgelopen en er was weer een pauze. In de pauzes gingen de dames weer een nieuwe lading bier halen en het werd allemaal nog joliger bij terug komst. Vader en moeder waren ook van hun plek af gegaan en zag ik nog niet zo snel terug komen. Ik zei nog tegen Jessy, die komen volgens mij gewoon niet meer terug. En inderdaad wij zagen ze niet terug komen, maar er kwamen wel drie supposten aan. En die liepen rechtstreeks op de dames af. En zij kregen met klare taal te horen, dat hun gedrag niet acceptabel was. En wonder boven wonder werden de dames kalm en gingen netjes op hun stoeltjes zitten.

Jessy en ik dachten dat wij nu ook wel te horen zouden krijgen, dat wij daar niet mochten blijven staan. Maar ze zeiden niks tegen ons. Ze liepen terug naar de ingan van ons vak. En daarna zagen we pa, ma en kind ook weer op hun plaatsen gaan zitten. Ik denk echt dat zij hun beklag zijn gaan doen bij de suppposten en via hun kenbaar gemaakt hebben dat dat niet helemaal naar hun zin was.

Afijn het concert begon bijna en Jessy en ik waren al blij, want dan konden wij daar mooi blijven staan. Hoefden we mooi die steile trap niet op. Maar toen kwam toch 1 van de supposten op ons af. Waar onze plekken waren?, vroeg ze ons. Ik heb toen verteld dat ze helemaal bovenin waren. Daarop zei die mevrouw dat we daar niet mochten blijven staan, maar wel een paar meter verderop. Of we dat ook wilden doen? Nou die paar meter verder op zag er ook wel goed uit. En dus gingen we daar staan en waren we daarmee ook gelijk van die over verhitte dames af. Mevrouw de suppost zelf, ging weer terug naar die dames. Weet niet wat er allemaal aan de hand was, maar er was duidelijk iets niet goed. Maar wat maakte het uit, wij stonden op onze nieuwe plek nu ook prima. En hadden beste plaatsen zo. Ok, wel staan, maar stukken beter dan helemaal bovenin. En we zouden toch veel dansen had ik het gevoel, dus het stoeltje hadden we misschien niet nodig. Al was ik bang dat ook nu weer, zoals bij eerdere concerten die ik hier heb gezien, er niet veel gedanst zou worden. Al waren er nu zelfs al wel veel mensen aan het dansen bij het voorconcert. Dus misschien was het bij dit concert anders? Zou het dan toch?

Even daarna kwam die ene mevrouw die ons naar de nieuwe staanplaats had gestuurd terug gelopen en begon tegen me te praten. En ze vertelde dat wij wel op de stoelen voor ons mochten gaan zitten. Die stoelen waren toch nog vrij en dan hoefden wij niet helemaal naar boven met onze hoogte vrees?! Ohhhhhhh, oke dan.... Wij helemaal blij, want die stoelen waren echt super. Het waren losse klapstoeltjes en ervoor een soort van glazen wand tot aan de grond. Hadden wij even mazzel! En we zaten nog niet net en het concert begon. Inmiddels zat het RBC center sjokvol en zaten wij even geweldig!

Het concert begon sensationeel. De vier leden van de Black Eyed Peas, kwamen via vier gaten in het podium zo van onderuit het podium op. Het podium wat trouwens erg leuk, want het was heel breed en had een uitloper naar voren. Waar flink gebruik van werd gemaakt door de band. Ik had geen camera meegenomen, maar wel mijn telefoontje bij. Dus de kwaliteit van deze foto is echt heel slecht, maar dit was het podium tijdens 1 van de pauzes.

Photobucket

Betere kwaliteit foto's zijn deze van Robert Willet van de News & Observer (het plaatselijke dagblad), die duidelijk ook veeeeeeul dichterbij stond.Het was echt een geweldige show. Zwaar "over the top", maar ontzettend gaaf. Zangeres Fergie is echt een show queen met een geweldige stem. De hele show was ook erg afwisselend en telkens kwam ze in weer een nieuwe outfit het podium op.


foto van Robert Willett


foto van Robert Willett

Wat een show was het. Niks was te gek. Bewegende podium delen, onwijs mooie videoschermen, dansers, special effects. En er ging zelfs 1 van de bandleden met een soort van motor over het publiek heen. Zie hier onder een filmpje daarvan...Moet zeggen dat het geluid verre van optimaal was. Zeker bovenin galmde het behoorlijk door en daardoor kon je vooral als er gesproken werd niet alles verstaan. Maar een feestje was het zeker en daarbij is het geluid wellicht minder belangrijk? ;-) Tijdens dit feest werd er een wave onder het publiek "geregeld" door zangeres Fergie. En er was ook nog een remix met Will.I.am waar allerlei muziek passeerde. Oude dans toppers van divere artiesten, typische "Southern country meezingers", maar ook Thriller van Michael Jackson. En dat alles vanaf een deel van het podium dat omhoog was gegaan met soort van draaitafel. En Will.I.Am er boven op.Het publiek ging dan ook helemaal los. Iedereen danste, zong, zwaaide, klapte en mee. Wat een sfeer! Echt super om al die mensen te zien hossen op de bekende nummers van de Black Eyed Peas. Een van mijn favoriete nummers van hen is "Where is the love" en ook dat werd gezongen. Zelfs met een stukje With or Without you er tussendoor van U2. Helemaal goed! En als laatste zongen ze hun meest recentenummer 1 hit I gotta feeling.... Gegarandeerd om het dak er af te krijgen! Wat een geweldig concert. Confetti in de lucht rook, alle lichten aan en totaal los. Zeker een concert om niet snel te vergeten.


I gotta feeling....

11 opmerkingen:

Anja zei

Fijn dat het zo'n geweldig concert was en dat jullie uiteindelijk toch goede plaatsen hadden.

elmarstel zei

gaaf joh, kan me voorstellen dat het echt waanzinnig was....

Yvonne zei

Jullie hebben weer genoten!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een schitterende avond hebben jullie gehad!

Elke zei

Die zou ik ook wel eens willen zien! Fijne avond hebben jullie gehad!

Miranda zei

Ach .....................zucht.................wat hebben jullie hiervan genoten, veel gezien(misschien net iets te veel)hahaha, maar een ding is zeker....je vergeet dit echt niet meer meis! Knuffel vanuit Virginia

Erna zei

Wauw zo gaaf om die filmpjes te zien.
Echt super en wat een verhaal weer, geweldig!!!!!

B. zei

Nou zeg? Ik hou over het algemeen niet van de black eyed peas maar ik wist niet dat I've got a feeling van hun was. Cool nummer!

Natasja zei

Leuk om je verslag van het concert te lezen. Ik was er benieuwd naar, maar zo te lezen hebben jullie een geweldige avond gehad!!

Marchiena zei

Zo dat was een spektakel, kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.

Kristel Holsbeek zei

Was precies een heel tof concert!! Geweldig, moet wel zeggen dat ik toch wel een beetje jaloers ben hoor;-)..
groetjes