maandag 22 februari 2010

Tijdelijk heerlijk

Nou van het weekend was het heerlijk weer. Boven de 15 graden! En in het zonnetje nog warmer. Was dat even tijd zeg! Daar komt een mens (lees Petra) helemaal van bij. Zaterdag hebben we in de tuin het nodige snoeiwerk gedaan. Er lopen ondanks het koude weer van de afgelopen weken al heel wat bomen uit. Veel bomen en struiken hebben er al knoppen en zo heb ik de treur Japanse kers flink gekortwiekt. En de takken die daar vanaf kwamen staan nu in een aantal vazen in huis. Hopende het voorjaar daarmee naar binnen te halen. Verder de vlinderstruik, crepe myrtle en een heel stel rozen, weer gekortwiekt. Het snoeien ging dan ook als een speer. Maar ja waar laat je al je snoeihout? Het paste allemaal niet in de container.

Dus we hebben nu in de tuin een snoeistapel. Tot groot genoegen van Stace, want die vindt snoeihout uitermate interessant. En ging er dan ook steeds mee aan de haal. Geen gezicht om hem uit die stapel takken zijn onderste tak te zien trekken. Maar hij ook een lekkere dag niet?

Zondag zijn we voor het eerst sinds tijden weer wezen moutain biken. Het was weer leuk, maar heb er wel pijn in mijn achterwerk van over gehouden vandaag hoor. Ron heeft trouwens een stukje gefilmd op het parcours hier bij Harris Lake waar we waren. Best grappig om te zien. Al word je er wel een beetje duizelig van bij het kijken.Er zijn verschillende trails bij Harris Lake. Wij deden de beginners loop een paar keer. Na zo'n lange fietspauze, moet je weer langzaamaan beginnen niet?

Photobucket

Vind het nog steeds veel leuker dan gewoon fietsen. Lekker afwisselend je moet er echt bij blijven opletten hoor. Anders zit je zo tegen een boom.

Photobucket

Ron's fiets genietend van het uitzicht ;-)

Photobucket

Twee van de vele bootjes die langs kwamen varen.

Photobucket

Photobucket

Na afloop even bijkomen op de steiger langs 1 van de wandelpaadjes.

Photobucket

Veel werd er niet gevangen door de vissers die vlak voor de steiger lagen.
Op de terug weg kwamen we deze Ford Mustang nog tegen.

Photobucket

Tsja waarom zou je een aanhanger huren als je je nieuwe kast ook zo mee kan nemen?

Photobucket

Vandaag was het weer even klaar met het mooie weer en hadden we bijna de hele dag regen. Helaas... Het kan niet altijd feest zijn natuurlijk ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anna zei

Dat is goed werk, weer lekker bezig met de fiets.
Lekker sportief.
IK wou dat het hier ook wat warmer werd. Je tuin kapt er ook van op, kan je straks genieten van de rozen enz.

Anoniem zei

Ja, heerlijk he! wij zijn gaan picknicken/in speeltuin ;-)
Ik heb toevallig laatst n keer staan kijken bij fietsen, zit er aan te denken om n nieuwe te kopen, maar twijfel nog mountain bike of racer? Dus jij raad n mountain bike wel aan...vraag is of dat ook lekker rijd naar je werk....
groetjes Jackie

Petra zei

@ Jackie
Nee dat denk ik niet hoor. Niet om mee naar je werk te gaan een mountain bike ;-) Zou dan toch voor een ander type fiets kijken.

Anja zei

Heerlijk om er weer met de fiets op uit te gaan. We gaan de goede kant weer uit, over een maand begint de lente!!! Het kan mij niet snel genoeg gaan.

Inge zei

Fijn he als het weer het weer toelaat om lekker buiten te zijn. Kijk er ook naar uit!

Kristel Holsbeek zei

spijtig dat je geen foto kunnen nemen hebt van de hondjes die de onderste tak willen pakken?
leuk gefietst dus...

Anoniem zei

Sportief hoor. Ja als het beter weer wordt heb je overal meer zin in. Na een dag regen zijn we echt toe aan beter weer. Jullie tuin zal in het voorjaar weer een plaatje zijn!
Groetjes, Kaar

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat lekker dat jullie al weer kunnen gaan fietsen. Hopelijk blijft dat ook zo.

B. zei

Leuk filmpje, ik voel me alsof ik ook flink heb meegefietst:-)

Natasja zei

Wat een heerlijke temperatuur. Ik kan niet wachten totdat het weer wat warmer wordt!

Marchiena zei

Jullie zijn weer lekker bezig geweest, sportief hoor.
Van mij mag hier in Rotjeknor de zon ook wel weer gaan schijnen. Ik begin die regen nu wel zat te worden, maar er is hoop. Je ziet hier dat de planten ook gaan uitlopen. Liep me vanmiddag te bedenken dat het tijd wordt om te gaan snoeien. Alleen nog even moed verzamelen:p