woensdag 17 februari 2010

Weer bijgekomen

Nou we zijn weer bijgekomen van alle bloemen perikelen ;-) Het is maar goed dat het maar een weekje was inderdaad. Nu vond ik het vooral leuk om met de blommetjes bezig te zijn. Het leukste ervan vind ik de koeling in lopen waar alle bloemen staan en dan de bloemen te kunnen pakken die ik denk nodig te hebben om iets leuks in elkaar te frutselen. Maakt niet uit welke kleur combi, gewoon wat ik leuk vind. Nouja, naar Amerikaanse maatstaven dan. En het gaat dan wel niet met mij mee naar huis, maar er is vast iemand blij die de bloemen gaat ontvangen.

Schiet me ineens ook weer wat te binnen trouwens. Want afgelopen vrijdag kwam er een man de winkel binnen lopen die een bloemstuk op kwam halen voor zijn zoon. Het was voor zijn aanstaande schoondochter zei hij. Wat aardig van u om dat op te halen voor uw zoon zei ik nog. Bleek dat zijn zoon al twee maanden in Afghanistan in "the army" was. Zijn tweede tour, vertelde hij. Tjsa, daar word je wel stil van moet ik zeggen.
De zoon had de bloemen al voor vertrek besteld. Erg lief niet? Dus mijn fabricaties komen in sommige gevallen op de juiste plek terecht ;-)

Maandag lekker uitgebreid met de hondjes gewandeld en dat is altijd geslaagd. 's Avonds met Ron naar de bioscoop geweest. Dit keer mocht ik kiezen. En het werd dus "Dear John". Een verfilming van het boek van Nicholas Sparks. Heerlijke film. Al vond Ron dat niet zo. Het was echt een meiden film en knap van Ron dat hij het de hele film heeft uitgehouden, hi hi hi.Natuurlijk hield ik het niet droog en de andere bioscoopgangers ook niet, ha haha. De schrijver Nicholas Sparks komt uit North Carolina en veel van zijn boeken spelen hier ook af. Dit keer kwam John van Fort Bragg een militaire basis hier vlakbij Fayetteville. De opnames waren overigens niet hier omdat de staat North Carolina minder gunstige belasting tarieven had dan South Carolina. En zo is de film daar opgenomen en niet in NC. Wat hier in NC nog de nodige tumult heeft veroorzaakt. Waardoor nu inmiddels die tarieven zijn aangepast.

Ik vind de verfilmingen van de boeken Nicholas Sparks altijd erg leuke films. The Notebook, Message in a bottle, Nights in Rodanthe, allemaal helemaal mijn ding. En allemaal met een vleugje North Carolina. En.... het mooie is, er zit nog een film aan te komen. "The last song", met Miley Ray Cyrus. En die film speelt zich ook af aan de kust van NC. Al is deze ook gefilmd in Georgia, terwijl de film zich afspeelt in Wilmington. Maar dat zien we maar door de vingers dan hey?Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anja zei

Er zullen zeker veel mensen blij geweest zijn met jouw blommetjes!! Fijn dat je weer bijgelomen bent en knap dat Ron de hele flim heeft afgekeken.

Anoniem zei

Lekker weer in je eigen ritme ;-)

Ik hou het ook nooit droog bij zulke films, zit altijd ongeneerd te snikken, erg hoor, hahahahha, ik heb het zelfs al bij Disney films! Lady en de Vagebond, die spaghettiscene ;-)

gr Mariet

Bastiaan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bastiaan zei

mijn vriendin( en ik trouwens ook:)) vonden the notebook een geweldige film. Het wordt maar eens tijd om te kijken of er ergens een dvdtje van Nicholas Sparks te vinden is.

Anoniem zei

Helemaal bijgekomen van het werk (en de mensen zullen zeker je bloemen gewaardeerd hebben)en dan na zo'n heerlijk huil film. Ron complimentjes dat je de film helemaal gekeken hebt!

Groetjes, Kaar

Natasja zei

Na de drukte in de bloemenwinkel, was de film vast een fijne manier om je even te ontspannen. Heerlijk toch, zo'n 'meidenfilm'! Zwijmelen, snikken...ach, dat hoort erbij!