zondag 28 februari 2010

RV's en Pampered chef

Donderdag ben ik nog even de sneeuw in geweest. En je moest heel rap zijn want rond 12 uur was het allemaal weg bleek later. Eerst met de hondjes aan de wandel en daarna ben ik met ze riching de Yates Water mill gereden. Eigenlijk boycot ik die watermolen een beetje. Er is een heel mooi park bij. Met mooi wandel pad een nieuw bezoekers centrum en dan natuurlijk ook de water molen. Maar.... op dat hele mooie wandel pad mogen geen honden. Nou dat vind ik zoooooo'n onzin. Wie heeft dat nu weer verzonnen? En daarom boycot ik dus al een hele poos Yates water mill eigenlijk. Maarja nu was er verse sneeuw en dacht misschien toch een keertje een fotootje maken. Van de watermolen in de sneeuw. Misschien best mooi? Ik wist een parkeer plekje vlakbij de molen en dacht parkeer ik daar even en ga daarna met de hondjes bij Lake Wheeler wandelen.

Dus ik er heen gereden. Je ziet de watermolen eigenlijk al meteen omdat het langs de weg ligt. En ik zag dus al vrij snel dat er geen vlok sneeuw lag zeg! Dus niet alleen ik boycot de molen. De sneeuw ook! Moest er eigenlijk om lachen. Boontje komt om zijn loontje. De molen is overigens al vaker om zijn loontje gekomen, want met Hurricane Fran, is de molen erg beschadigd. Ook met de tropische storm Ernesto had de molen het te verduren gehad en was de dam gebroken. Afijn en nu dus ook geen sneeuw. Zal vast allemaal niet komen omdat er geen honden mogen. Maar misschien moeten ze het eens overwegen. Wie weet gaat het ineens wel sneeuwen dan, ha ha ha.

Maarja hier dan de foto van de molen zonder sneeuw.

Photobucket

Op zich best een leuk plekje, jammer dat ik het moet boycotten eigenlijk ;-)

Daarna op naar Lake Wheeler. Daar lag er nog wel sneeuw. En echt dat ligt heel dicht bij elkaar. Vandaar dat ik zo verbaasd was dat er bij de watermolen niks lag.

Photobucket

Al smolt het daar wel in een heel rap nu moet ik zeggen. Daarna ben ik met de hondjes wezen wandelen daar. Het was wel koud, maar we liepen aardig in de luwte tussen de bomen. De hondjes vonden het heerlijk. En met heerlijke vette baggerpoten sprongen ze dan ook de wagen weer in. Wat wil je als hond nog meer?

Vrijdag had ik een taak. Ik had de flyers af om de boer op te gaan. De boer op bij makelaars en bouwers hier in de buurt. Zodat ze van het bestaan van Euro Photo Graphics af komen te weten. Het maken van foto's gaat me een heel stuk beter af dan mijn verkooppraatje houden moet ik zeggen. Ik heb niet zo dat Sales in me. Maarja dat hoort er natuurlijk ook bij. Dus met lood in mijn schoenen kwam ik aan bij de eerste van mijn lijstje. En die eerste stop was bij een makelaar hier in het dorp. Er was een soort van balie en ik melde me daar en er kwam een hoog geblondeerde dame op leeftijd op me af. "Hi Sweetie, how can I help you", vroeg ze me. Dus ik mijn een beetje ingestudeerde verhaal verteld. En gaf haar de flyer. Nou en die was me toch een partij enthousiast. Oh, geweldig honey, en wat een super idee! En er volgde een waterval aan vragen. Hartstikke leuk. Vragen zijn goed, want antwoorden weet ik wel. Maar mezelf spontaan vanuit mezelf gaan promoten is niet zo heel erg mijn ding. Heel on-Amerikaans van mij, want Amerikanen weten zichzelf vaak toch wel heel goed te kunnen presenteren. Maar de blonde dame was enthousiast. Ze vertelde me dat alle makelaars van hun kantoor op dinsdag altijd met elkaar vergaderen en ze ging er een agenda punt van maken zei ze me. Goed!!!! Heeeeeel goed, dacht ik bij mezelf. Wilt u misschien nog wat meer flyers dan?, vroeg ik. Oh ja, honey please, can I? Dus ik gaf haar nog een stel. En ze was zo blij. Bijna nog blijer dan ik, ha ha ha. Nou dat moeten we hebben. Met een, "als er iemand nog vragen heeft, laten ze me alsjeblieft bellen", nam ik afscheid van de dame. "Have a great weekend hon", riep ze me nog na. Geweldig toch?

Zo dat geeft de burger moed..... Het ijs was gebroken en mijn zelfvertrouwen was er mee wat gegroeid. Daarna ging ik door naar een nieuwbouw project en daar was een mevrouw die ook mijn folder in ontvangst wilde nemen. En me veel succes wenste.
Daarna naar nog een makelaar en ook daar enthousiast. Als ze me nu ook nog allemaal zo enthousiast gaan bellen is het helemaal fijn natuurlijk ;-) Nouja het begin is er!

's Avonds had ik een Pampered chef party bij een vriendin van Linda. Linda zou mij en Alison op komen halen. Er ging nog een buurvrouw uit onze wijk mee en met zijn viertjes gingen we dan op weg. De vriendin van Linda woont in Willow Springs net even buiten ons dorp. Het was dus nog een stukje rijden. En onderweg staken er nog twee vossen over. Mooi om te zien! Maar wat zijn die snel zeg. Als een speer gingen ze. Gelukkig zagen we ze op tijd. Onderweg in de auto, had Amy, de andere buuf het nog over de RV show waar ze op zondag naar toe zouden gaan. Ron en ik zouden op zaterdag gaan en zo raakten we er over aan de praat. Zij hebben een 5th wheel en wilde gaan kijken voor een nieuwe. Een 5th wheel is een soort van enorm groot uitgevallen tourcaravan die je in de achterbak van je pickuptruck bevestigd. Ze vertelde dat zij eigenlijk een camper wilden, maar ja met de kinderen was dat niet zo'n heel goed idee. Dus ik vraag waarom. Ja, nouja de kinderen moeten toch wel een eigen kamer hebben. ??????Huh??? Een eigen kamer? Ja dat was wel zo fijn en met een camper is dat toch wat moeilijker in een camper. Dus ik vertel, ik zal maar niet vertellen hoe dat in Nederland er aan toe gaan met alle sleurhutten, ha ha ha. Een eigen kamer! Geweldig en het de gewoonste zaak van de wereld vinden ook.

Afijn wij waren de eerste die aankwamen bij de party en we kregen wat te drinken. Pampered chef is zoiets als de Tupperware parties. Alleen heeft pampered chef allemaal kookspullentje. Leuke hebbedingen en snufjes. En.... er wordt altijd wat gekokkereld tijdens zo'n party. En vind dat altijd wel wat hebben. Afijn wij zitten een beetje de uitstalling van spullen te bekijken. En zo langzamerhand komen er andere dames naar binnen. Alison en ik staan even te praten en er komt nog een dame de woonkamer in en ik denk nog, die ken ik toch? Maar kon het even niet plaatsen. En ik zag dat het gezicht van de vrouw die binnen kwam, precies hetzelfde idee had. We stonden echt een beetje met een verbaasd gezicht. Even kon ik het gewoon niet plaatsen. Maar er volgde een "Hi Petra", van die mevrouw. En terwijl ik haar stem hoorde, wist ik het ineens. Het kwartje viel. Het was Knoopie!

Nouja zeg! Dat is wat. Dus ik zeg "Hey Mrs. Knott" en daarmee trok ik ineens alle aandacht van de andere aanwezige dames. "Mrs Knott????". "This is Pam, Petra", zei de gastvrouw. Maar toen zei Knoopje, ja maar Petra kent mij als Mrs Knott. Ohhhhh, Mevr. Knoop van de Medical Front Office cursus heeft een voornaam. Maarja die wist ik niet. Ze heet dus Pam. En woont in dezelfde wijk als Linda's vriendin. En ze bleek daarbij ook nog een vriendin van Linda. Want hun kinderen zitten in hetzelfde softball team. Zo zie je maar weer.

Nou dat was even een raar moment zeg. Wel heel leuk om haar weer even te zien. We hebben tijdens het koken nog een poosje met elkaar zitten praten. Ik vertelde haar van mijn foto plannen en ze was helemaal enthousiast. Ook toen ik haar vertelde dat ik de website zelf gemaakt had. In haar les moesten we ook een website maken. En ze herinnerde nog die van mij. Dat ze die erg mooi vond. Wel bijzonder dat ze precies de details nog wist te herinneren. Het was echt leuk om haar nu op deze manier wat beter te leren kennen. Onder hele andere omstandigheden. En het bleek dat zij net zo fan van Pampered Chef is, als ik ben.

We blijken dus allebei van de keuken snufjes te houden die zij verkopen. Zo ben ik zo blij met hun blik opener. Ik hoor mensen denken, blij met een blikopener, dan is het wel ernstig met je gesteld, hi hi hi. Maar deze blikopener is echt speciaal. Deze snijd het blik niet open, maar haalt de bovenkant er af zonder te snijden en je kunt de deksel daarmee hergebruiken. Echt super handig en veel fijner zonder die scherpe randjes. En ja daar is Petraatje blij mee.

Dus wat heb ik allemaal gekocht??? Een mini kloppertje, een Mix'n chop, Aziatische kruiden mix, Flour shaker, kookboek en een loaf pan van hun stone ware serie. Ik heb daar al een oven bakplaat van en dat ding gebruik ik werkelijk overal voor. Ideaal! Alles wat je daar op doet, lukt gewoon. Zelfs worstebroodjes ;-) En dus nu ook een stenen brood/cake oven schaal

Wilde eigenlijk ook nog wel speciale ijsschep en een meloenschep, maarja er is een "Pampered chef grens" natuurlijk. Inmiddels werden ook de choclate/raspberry martini's geserveerd. Nou drink ik geen alcohol, maar deze moest ik echt proberen aldus de gastvrouw. En jemig, dat is lekker zeg!! Het mooie ervan was dat je de alcohol niet proefde. Daarom vond ik het denk ik zo lekker, ha ha ha. De chocola en de frambozen, wat een heerlijkheid. Volgens Alison natuurlijk weer low-calories. En als zij dat zegt is dat dus vaak verre van dat. Maar hiermee heb je me zo dronken denk ik. En ook nu weer,"Doe er chocola in en Petra vind het lekker", klopt weer als een bus ;-)

De pampered chef party was dus erg leuk. En kijk al uit naar mijn nieuwe kookspulletjes. Zaterdag zouden we naar de RV show gaan. En om 10 uur waren we er al. Klaar om al het kampeer genot te bekijken. Het was er behoorlijk druk moet ik zeggen. De campers, 5th wheels en caravans waren weer groot (en met eigen slaapkamers ;-) ) Ik moet zeggen dat kersenhout nu ook een beetje in komt. Maar wel alleen in de meest dure versies. Het gouden handvaatje schijnt nu dan toch ook vervangen te zijn in meer caravans en campers. Het is dus nu soms chroom kleurig. Nog niet helemaal de juiste vorm vaak. Want een werkje of een krulletje hier en daar is nog in, maar we zijn de goede weg in geslagen ;-)

Photobucket

En er waren zeker koopjes. Campers met kortingen van $90.000,-! Nou was de prijs nog dik $ 245.000,- maar toch koopje niet?

Photobucket
Met marmeren vloer dat weer wel voor het geld...

Maar er waren ook veel andere kortingen. Caravans van $25.000 nu voor $19.000. En dat had ik op de vorige rv show nog nooit zo gezien. Er moest duidelijk van de voorraad afgekomen worden. En er was een camper die $1.000.000,- moest kosten. Natuurlijk moesten we daar ook even in kijken. Je moest er wel je schoenen voor uit doen, maar dan mocht je een kijkje nemen. Hij was mooi en overal zat wel ergens verlichting. Grappig was wel dat we even moesten wachten om de slaapkamer in te kunnen dus Ron leunt tegen een muurtje in die caravan. En vol automatisch ging de deur van de slaapkamer dicht. De mevrouw van de camper die daar de wacht hield, raakte helemaal in een stress. En begon spontaan te schreeuwen, get me out, get me out??? Dus ik de mevrouw die vooraan de wacht hield er maar bij geroepen. Want ook al schreewde ze hard. Voorin hoor je dat dus niet. En zij kwam erbij en drukte op het knopje wat Ron per ongeluk had aangeleund en de deur ging weer langzaam open. Geweldig!!! Je moet het maar net weten.

Verder was er van alles in aanwezig. Van wasmachines tot drogers en tig tv's. En ja ik vroeg me af wie koopt nou zo'n wagen van een miljoen? Nou het blijkt dat Tony Stewart, (een in Amerika bekende Nascar rijder) er 1 heeft en zo ook nog een stel van zijn kameraad rijders. Maarja die wonen er in, verontschuldigde de bewaker in de camper zich. Het was bij elkaar zo'n 400m2. Eigenlijk helemaal niet zo veel dus. Een mooi ding was het zeker, maar vond ik het waard? Nee niet echt. Maarja ik heb ook geen huis op wielen nodig, hi hi hi.

Op de show werden ook seminars gehouden. En die waren druk bezocht. Op 1 van die lezingen zag ik dit stel.....

Photobucket

Geweldige hoedjes! Zo van verre zie je het misschien niet, maar dit is dus het karton van de verpakking van bierblikjes! Je moet maar op het idee komen! En vraag me af hoe dat gegaan is. Kom laten we er een hoedje van maken en daarna zijn ze gaan knippen en plakken? Dan moet je toch al wel heel wat van die blikjes op hebben niet?

Verder liepen we tussen de campers toen we hoorden. Hey Shorty! En nu wordt er hier van alles tegen ons gezegd, maar shorty is nou nog nooit gezegd. En tegen Ron eigenlijk al helemaal niet. En toen we ons omdraaiden, stond daar een clown op stelten. Erg grappig. Hij zei ook iets tegen ons in de trend van, dat hebben jullie vast niet vaak gehoord. En dus maar even snel op de foto.

Photobucket

Verder hebben we heel veel campers en caravans van binnen gezien. Maar we hebben nog niet die ene gevonden. Of dat wat we mooi vonden was veel te duur. Of veel te groot. Zo zijn de meeste beetje normale caravans hier dubbel assig. En dat is echt een heel gevaarte om mee te slepen. De kleinere zien er of van buiten niet uit of van binnen niet. Afijn, we kijken dus maar weer even verder.

Hieronder de foto's van de campershow. De grote en kleine caravans en de mooie en ietwat minder mooie ;-)Na de RV show zijn we nog even over de vlooienmarkt gelopen. Daar is echt altijd van alles te vinden. Deze is ook nog een gratis en ik vind het altijd wel leuk om overheen te lopen.

Photobucket
Van oude wagenwielen....

Photobucket
Tot oude speelgoed wagens...

Photobucket
Sir Walter Raleigh was ook weer aanwezig...

Photobucket
En Pepsi...


Zag ook nog deze en moest er wel om lachen...

En.... we liepen al richting uitgang toen ik in mijn ooghoekje een bekend logo zag. Zag ik dat nou goed? Pampered Chef!!! Een klein kraampje vol met Pampered chef spullen! Ohhhh, daar moest ik even kijken. Het bleek een vrouw te zijn, die een demonstatrice was geweest en nu haar spullen die al een poosje op zolder stonden verkocht. En laat ik nou toch die ijsschep zien zeg! En een sinasappelschiller en nog een stenen schaal! Jippie! En alles voor een koopje! Rommelmarkt prijzen. Super!!

Photobucket

Vandaag lekker met de hondjes wezen wandelen en verder niet zo veel. Lekker zondag! Vanavond wel ijshockey gekeken en nu naar de sluiting van de Spelen. We hebben er stukjes van kunnen zien hier. Niet alles werd hier uitgezonden en de stukjes op de Nederlandse websites waar ik soms naar de Nederlandse tv kijk, daar werden de uitzendingen op geblokkeerd. Er stond dan zoiets van, deze uitzending mag niet uitgezonden worden in het gebied waar u zich bevindt. Dus alle consternatie over Sven is een beetje langs ons heen gegaan. Wel zijn eerste gouden rit gezien maar toen die over was, werd er gelijk overgeschakeld naar skien. Van de dames was er helemaal niks op tv. Wel veel curling en daar vind ik dus echt twee keer niks aan. Wat een sport is dat zeg. Maar heel triest voor Sven natuurlijk, super knap van de snowboardster. Om uit een land zo plat als Nederland met het goud er vandoor te gaan. Nu is dus de sluitings ceremonie bezig terwijl ik dit schrijf. Weer mooie beelden!

Zo en nu ga ik er een eind aan breien. Het is weer een heel verhaal geworden. We gaan Amazing Race kijken. Mijn favoriete serie. Nu helemaal, want Jeff en Jordan, die een setje waren in de laatste Big Brother serie hier, (ja dat is hier nog steeds) doen mee dit jaar. Heel leuk stel! Dus ga even lekker bankhangen!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anja zei

Wij zijn ook naar een RV show geweest en hebben onze ogen uitgekeken. De een nog groter en luxer als de ander inderdaad niet te verglijken met " onze" sleurhutten.

Ik heb afgelopen week de blikopener van de Pampered chef besteld. Helaas kon ik niet bij de Party aanwezig zijn.

Kristel Holsbeek zei

Amai het was weer super gezellig zo te lezen;-).
Die RV's zijn wel de max hé, maarja de prijzen zo te zien ook...

En laat je ons weten wat je gekookt hebt met Pampered Chef?

Miranda zei

O wat een verhalen heb je weer. Dat soort dingen vindt je duidelijk rond de hoofdsteden denk ik, want hier nog nooit iemand over horen praten, of dat er een show is in de buurt.
Maar die ijsschep is geweldig die heb ik ook, dan wel van het ijsboerke! Niet in de vaatwasser doen trouwens, kan die niet echt tegen.
En nu maar wachten op je foto-opdrachten....nog even en je hebt geen tijd meer om dit soort verhalen te schrijven!
Dikke knuffelt vanuit midden Virginia

Natasja zei

Wat een leuke spullen op die vlooienmarkt! Heerlijk een beetje struinen en snuffelen! En dan ook nog koopjes vinden! Super!

B. zei

Goed hoe je gewoon bij die makelaar bent binnengelopen, ben niet verbaasd als je daar opdrachten vandaan zal slepen;-)

Joyce zei

Ook ik heb de blikopener van Pampered Chef. Hartstikke fijn ding.

Ik ken een paar gepensioneerde mensen die hun huis hebben verkocht en het hele jaar in zo'n enorme RV wonen en rondrijden. Niets voor mij, maar zij willen niets anders meer.

Annemiek zei

Een heel verhaal inderdaad.
Een beetje een micro klimaatje bij die molen.
Leuk dat je die mevrouw Knoop ook eens op een andere manier leert kennen.
Een bakbeesten die RV's. Ik zou er ook niet zoveel geld voor kunnen geven.

Marjon zei

Wat lijkt me dat leuk zo'n Pampered Chef party. Ik heb alleen altijd de neiging om veel te veel te kopen op dat soort partys.

Leuk dat ze zo enthousiast over je foto's zijn bij de makelaars. Nu maar hopen dat ze nog contact met je op gaan nemen.

Anna zei

Leuk die kook hulpjes , ik vind ze ook altijd erg handig.
Wat een prijzen voor die campers, wat ben ik blij met onze maggiolina daktent!!!
Maar ja als je ruimte wil moet je er wat voor over hebben??

Kasaka zei

Hier ook een paar van die plekken, waar je met een hond niet mag wandelen. O.a. Great Falls aan de Maryland kant. Ik heb de watervallen dus al jaren niet van die kant gezien.
Wil je geloven, dat ik nog nooit naar een Pampered Chef party ben geweest? Ik zou best gaan, want ze hebben handige dingen, maar ik ben al voor van alles uitgenodigd, maar nog nooit voor Pampered Chef!
Leuk, dat je Mrs. Knott tegenkwam.
Die RV's zijn zo onvoorstelbaar! Echt een rijdend huis.

Karin zei

Leuk allemaal weer!
Ik heb al jaren zo'n ijsschep van Pampered Chef en is echt geweldig. Zal de volgende keer eens naar zo'n opener kijken als ik weer eens een party heb ha..ha

Martin zei

Wow, die foto van die camper van binnen is geweldig! Als je niet geschreven zou hebben dat het om een camper zou gaan, zou je zweren dat je het een foto van een mooi huis was! :-)

Wij zijn ook een keer naar de Outdoor Expo geweest in Colorado en zijn daar ook camper na camper ingeweest. Je wist niet wat je zag! De prijzen waren een lachertje voor wat je geleverd krijgt (als je er een zou willen kopen dan).

Maar ja, waar moet ik zo'n ding parkeren? LOL!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat goed, dat je zulke enthousiaste reacties kreeg toen je die flyers rond bracht. Ben benieuwd wanneer je je eerste opdracht krijgt.
Pampered chef, jammer dat we die spullen niet in Nl kunnen kopen.

roots2wings zei

Nu ben ik heel benieuwd waarom die sinaasschiller van die Pampered Chef zo speciaal is?

Amai, die RV's! Wel geniaal hoe ze soms op een beperkte oppervlakte toch alles er in krijgen.

Dana Smit zei

Wat een mooie spullen bij Pampered Chef. Alleen jammer dat ze niet in Nederland zitten.

Zelf koop ik mij kookspullen vaak bij Knives and tools

Maar toch leuk om inspiratie op te doen en verder te blijven zoeken.