vrijdag 12 februari 2010

Schuurkiekjes

Nou hier zijn ze dan schuur kiekjes....

Photobucket

Dit is mijn uitzicht zeg maar. Ik sta aan een soort van vier hoge tafels aan elkaar. En ik kijk dus zo de schuur in. Onder de plafond ventilator is zeg maar de balie aan de rechterkant en loop je de winkel in.

Photobucket

En dit kiekje is nou weer precies van de andere kant genomen. Waar je de linten ziet, daar sta ik dus. Nou? schuur of schuur? ha ha ha
En om het plaatje geheel te maken ook nog wat foto's van de winkel met vloer bedekking. Echt dat vind ik nog wel het vreemdste. Vloerbedekking in een bloemenwinkel.

Photobucket

Open haard en balken plafond ;-)

Photobucket

En 1 van de drie koelingen. Let vooral op het bloemstuk links onder in. Alles roze en dan 1 gele gerbera? Je zou er zo maar plots kleurendoof van worden hoor. Sommige combi's kunnen echt niet, vind ik persoonlijk. Maar smaken verschillen duidelijk!

Photobucket

Pofstrikje hier en daar. Dotje gipskruid en klaar is uw dozijn rozen.

Photobucket

Hierboven in weer een andere koeling. Inmiddels staan alle koelingen vol en heb ik het al tot 1 dag voor Valentijnsdag kunnen volhouden. De spanning is echt om te snijden, kunnen we wel stellen. Gisteren en vandaag is ook de man van de bazin in de winkel en dat verhoogd de feest vreugde enorm. Weet niet wat er aan de hand is, maar de twee spreken niet met elkaar. Vandaag kwam de baas om half 11 pas aan ging op 12 uur weer weg. Met spoed vuil naar de vuilstort brengen? Alsof dat niet tot volgende week kan wachten. En tot groot genoegen van bazin kwam hij pas om half 2 weer terug. Niet echt een slimme zet want het was mega druk. En natuurlijk, toen hij terug kwam kreeg hij de wind van voren van bazin. En dat gebeurt niet even onder vier ogen zeg maar. Maar en plubiek. Hartstikke gezellig....

Gisteren mocht ik om half 2 al naar huis want we hadden wel genoeg gedaan en we zaten helemaal op schema, vond ze. Alle bestellingen van donderdag waren gedaan en ik had er al een heel stel voor vrijdag gedaan. Er hingen nog wel een stuk of 20 bestellingen, maar dat was te overzien, aldus bazin. Dus had ik een vroegertje.

En zo kwam ik vanmorgen binnen en was het stress alom. Er hadden donderdag middag zoveel mensen gebeld en gemaild dat ze weer helemaal over de rooie was. Goh.... wat een verrassing zeg..... Zo net voor Valentijns. Het was eigenlijk wel een beetje te verwachten. Maar ze was er zo van over haar toeren dat ze er gewoon van over moest geven. Echte stress... Het begon dus allemaal geweldig vanmorgen.

Daarna kwamen de bezorgers en moesten de bestellingen uitgezocht worden en in de auto's gezet. En omdat het er zo veel waren moest het allemaal in meerdere ritten over de gehele dag verspreid zo ongeveer. Nog meer stress! Daarbij waren er ook nog drie begrafenis stukken en rond 4 uur waren we klaar met de bestellingen van vrijdag. Ik was al aan de bestellingen van zaterdag begonnen, want morgen zullen er ook nog wel bestelling bij komen. Maar bazin was het zat en vond dat we dat wel morgen konden doen hoor. Weet niet of zij zelf nog gebleven is en nog wat gedaan heeft. En ik hoop het voor haar, want inmiddels sneeuwt het hier!
En het gaat vannacht nog even door. Echt ik wil nog niet aan morgen denken. Want als ze het vandaag al niet trok, hoe zal het morgen met de sneeuw dan wel niet zijn?
Ze zijn hier bij 1 cm al helemaal in paniek en denk dat de bezorgers geen eens willen rijden morgen. Drama compleet!! Sneeuw op V-day!

We gaan het allemaal meemaken..... Nog 1 daagje doorbijten!

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anja zei

Wat leuk dat je ons laat mee kijken in " de schuur". Tja, die vloerbedekking overal dat snap ik ook niet.

De boeketten die je Nederland koopt zien er toch wel ietsie pietsie anders uit.
Succes morgen

Monique zei

Tjonge, wat een toestanden daar. Ik wens je heel veel succes vandaag!

Annemiek zei

Sommige mensen leren het vooruit kijken en plannen niet!
Ja, de bloemstukjes zijn zo anders dan in Nederland. Hoe je eraan went merkte ik toen ik na jaren een kijkje in een Nederlandse bloemenwinkel zag. Het is hier ook nog eens stinkend duur, want alles moet van zo ver komen.

www.ine1149.web-log.nl zei

Nou Petra, dan wens ik je veel sterkte voor vandaag toe. Haha, misschien kun je wel de weg niet op door al die sneeuw! Dan heeft mevrouw helemaal een probleem.

Bedankt voor de foto's.

ann en ron zei

Zo ben weer "even" bijgelezen en gelachen. Liep behoorlijk achter, druk druk druk.
Wordt hier gek van de sneeuw ik vind echt dat ik genoeg heb gehad, zelfs regen is bij mij nu welkom! Maar ik geloof niet dat het er in zit voorlopig. We wachten het maar braaf af. Gelukkig heb ik niet zo veel op stapel staan behalve werk en dan is de verleiding om naar buiten te gaan niet zo groot en heb ik niet het gevoel veel te missen in deze drukke periode van het jaar. Hopen als het 1 april is geweeest dat de zon dan terug is van weggeweest en de sneeuw heeft laten smelten.

Ik heb je website zitten bekijken, prachtige foto's staan erop. Ik als huis tuin en keukenfotograaf kijk ook wel eens van je af en probeer dan te zien hoe jij door je lensje kijkt. Levert voor een amateur ook leuke kiekjes op tijdens de vakantie. Je gaat soms net even anders naar dingen kijken en er valt je veel meer op dan het oppervlakkige. Zie en zo leren mensen ook nog van je.
Website ziet er ook gelikt uit. Netjes gedaan. Hopen dat die calendar lekker vol komt op de tijden dat jij wilt werken (wat een luxe he!). Wat een belevenis weer in die bloemenschuur. Ik vond het wel een voordeel 40 te worden want de rozen passen nu niet meer in een vaas. Ik weet wel, dat ik Ron niet jullie kant opstuur om ze te kopen, hahaha...

En dan nog een citaatje:

"Want je broer had het twee jaar terug al tegen me gezegd dat ik zoiets moest gaan doen, toen hij zijn huis hier in Holly Springs te koop ging zetten"

Wist niet beter dan dat zijn huis in Rotterdam staat....
haha leuk schrijffoutje.
Groetjes en kus uit Soesterberg

Guus zei

Echt een supersfeer daar dus! Wat maf he, die gele bloem zo tussen het roze, welke gedachte zou daar nou achter zitten..

Blij dat Valentijnsdag weer voorbij is!

(oja, mijn opa en oma hadden altijd vloerbedekking op het toilet, ook zo raar)