dinsdag 9 februari 2010

I kid you not....

"I kid you not" is hier een uitspraak in de trend van "nee, ik neem je echt niet in de maling" En echt, I kid you not, maar als ik vertel wat ik vandaag bij de bloemenschuur heb gedaan, is dit toch wel wat jullie er van zullen denken.

Want....., vier dagen voor Valentijns dag is het nog volop kerst in de winkel van de bloemenschuur. Zei ik het je niet? Dat geloof je toch niet. Sterker nog, er stonden zelfs nog kalkoenen knuffels in de winkel voor Thanksgiving. Geen gein! Vreselijk niet?

Normaliter kom ik niet in de winkel, maar bij gebrek aan andere klusjes vroeg mijn bazin me om de planten in de winkel water te gaan geven. Dat gebrek aan andere klusjes is trouwens ook nog een verhaal apart, want wat was het geval? De bestelling van de rozen zou vandaag pas komen. En tja, wat besteld iedereen op Valentijn? Ja precies ja, rozen. En mensen bestellen dat niet alleen op Valentijn zelf, maar ook de dagen er voor. Nou waren er gisteren precies nog 15 rode rozen, maar die waren dus zo weg op maandag. En nu waren er dus tig bestellingen binnen gekomen, maar nog geen rozen. Dus ik kon geen bloemstukjes maken. Ook een typisch geval van "I kid you not" niet? In de week voor Valentijns, geen rozen in je winkel hebben? Echt onbegrijpelijk. Of zoals Maxima zou zeggen: "Een beetje dom".
Dus ik moest vandaag komen werken om de rozen uit te pakken en alvast te beginnen met bloemstukken maken voor de bestellingen van woensdag. Ik was er om tien uur, maar nog geen bestelling binnen natuurlijk. Uiteindelijk werd het half drie eerdat ze binnen kwamen. Dus heb ik me zelf vermaakt met het bewateren van de plantjes.

En echt ik schrok me het hubekulubus toen ik de winkel inliep. Er stonden nog kerstbomen! Werkelijk waar. Kerstkransen met nepbloemen. Een hert en een arreslee. Kerst lichtjes voor de ramen. Hoe bedoel je de tijd blijft stil staan op het platte land? Dus na het bewateren en nog steeds geen vrachtwagen met rozen in zicht, vroeg ik of ik die kerst spullen niet kon op bergen ergens. Oh ja hoor, dat is goed. Tienduizend excuses over hoe ze er niet aan toegekomen was. Natuurlijk....

Dus wees ze me waar het naar toe moest op zolder en ben ik gaan ruimen. Onderweg kwam ik ook nog wat Valentijn spul tegen op die zolder en dat nam ik dan maar mee naar beneden. En ben daar mee aan de gang gegaan. De kalkoenen voor Thanksgiving staan nu dus weer veilig op stal, tussen de Halloween spulletjes. En is het nu allemaal rood en roze in de winkel. Twee grote harten in de etalage, grote hartvormige balonnen opgeblazen en die erbij gedaan voor het geheel wat op te vrolijken en tadaaaaaa de bloemen schuur is klaar voor Valentijn!

Afijn morgen kunnen we dan hopelijk echt aan de slag met de vanmiddag dan toch eindelijk binnen gekomen rozen.

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat klinkt niet echt als een goed amrktplan - kerstbomen in februari.
Is het nog gelukt met alle rozen?

Kasaka zei

Het is toch wel een andere wereld bij jullie. Hier niets kersterigs meer te bekennen bij de bloemisten, dat kan ik je verzekeren.

Anoniem zei

hahha, je hebt wel eer van je werk dan! Ongelofelijk hoor.....

groetjes Mariet

Anoniem zei

Je moet ook nog iets gaan doen met managen Peet dan kan die bloemenschuur je eerste opdracht worden. HIHII

Maar jij bent in ieder geval wel weer ff lekker van de straat.

Ben je nog druk aan het lopen?

Ik heb het weer eens een keer opgepikt moet toch echt een keer gaan lukken he.

Doegies

Ronald

Petra zei

@ Inge
Ja alle rozen staan klaar voor gebruik in de koeling. Morgen echt aan de slag ;-)

@ Kasaka
Wel grappig dat je dat zegt, want de eigenaresse is twee jaar geleden verhuisd naar hier. Ze kwam uit de DC area ;-)

@ Ronald
Ja ben nog steeds aan de hol. Al is het nu erg koud hoor!

Anna zei

Toch weer goene vingers, ze weten je toch te vinden(waarderen??.
Echt Amerika die nep.
Mooie fotos's van het huis enz.
Wij hebben hier weer volop sneeuw.

www.ine1149.web-log.nl zei

Misschien kun je ook alvast de Paasdecoraties te voorschijn halen?:-)
Veel succes de komende dagen!

PS mooie foto's maakte je van dat huis.

Martin zei

Jeee, je bent wel erg vroeg met opruimen van de Kerst spullen in de winkel. Die stonden toch alvast klaar voor de Kerst van 2010, mag ik aannemen? LOL!

Yvonne zei

Nu wordt het pas echt een Happy Valentine :-)

Bianca (jerbia) zei

Echt te zot voor woorden dat er medio februari nog kerstspullen in de winkel staan. Die mevrouw mag zichzelf wel in haar handen knijpen met iemand als jij! Waarschijnlijk zal ze jouw hulp ook wel weer nodig hebben tegen moederdag. Kun je meteen de Valentijnspulletjes opruimen ;)

Gr. Bianca

Gerda zei

Hallo Petra, al sinds weken ben ik aan je blog aan het bijlezen...En dat was een hele zit (toch makkelijk internet op het werk!). Je schrijft erg leuk en ik lig af en toe helemaal in een deuk. Nu zijn manlief en ik 2 weken geleden een weekend in Zeeland geweest (erg mooi hoor!) en daar hebben we een hele mooie foto gemaakt die ik je graag zou willen mailen. Ik weet zeker dat je het herkend! Maar hoe kan ik je mailen? Groetjes uit een (alweer) wit Harderwijk, Nederland.

Petra zei

@ Anna
Ja weer in de blommetjes. Heb jij nog wat geknutseld dit keer?

@ Ineke
Ja dat zag ik ook op de zolder liggen en bedacht me eigenlijk het zelfde.

@ Martin
Ja dat zie ik natuurlijk verkeerd. Ze was gewoon uitermate vroeg, hahaha.

@ Yvon
Valentine zeker, maar of het Happy is? Bazin stressed de ganse dag in de rondte ;-)

@ Bianca
Ja echt ongelooflijk voor een bloemen winkel niet. En inderdaad viel het moederdag onderwerp al vandaag. Moet even kijken hoe deze laatste drie dagen verlopen hoor. Maar misschien is het dan allemaal weer een beetje gezakt in mei ;-)

@ Gerda
Ik heb even op jouw blog gegluurd en zag dat je bij het museum en de caissons geweest bent. Daar achter woonden mijn schoonouders destijds. Zou inderdaad wel graag de foto's willen zien hoor. Mijn email adres is r.glorie@zonnet.nl ;-)

Groetjes Petra

Yvonne zei

Bij jou is het zeker happy met een jarige Valentine ;-)

Petra zei

@ Yvon
Ja dat is waar. Onze eigen valentijntje zal zeker wel heppie zijn denk ik.

Marchiena zei

Ik zag vanavond dat hier de paaseitjes en hazen al in de winkel lagen.
Ik denk dat je bij de volgen feestelijke gelegenheid de Valentijnspullen weer weg mag halen:p Misschien moet ze een cursus Marketing volgen.