vrijdag 7 januari 2011

Apex

Photobucket

Nou Ron vermaakt zich prima. Heb zojuist even met hem geskyped en van allerlei foto's kwamen er voor bij. Fotootje van oma met een bloemetje, satehtjes, neefjes en nichtjes bij Van Der Valk, Ouwe dibbes Beardie Gal, Lekkerbekkies en een foto van de "Dutch fish wife" (woorden van de "Dutch fish husband" hoor, niet de mijne) die deze gebakken had, de boodschappen kratjes vol die in de koffer mee terug gaan, een bakkie gele vla en de motor van Toos.

Ben dus weer een beetje op de hoogte van het laatste nieuws uit Nederland. Hij vermaakt zich zo te horen wel. Wel grappig dat ik het allemaal zo kon zien. Hij had de foto's op de iPad gezet en met de iPhone belde hij via Skype naar mij. Daarbij de camera aan gezet en zo kon ik zo op zijn iPad mee kijken. Techniek staat voor niks!

Gisteren was het heerlijk weer hier. Zonnetje stond te schijnen en het werd zeker 10 graden. Dus had de camera gepakt en ben een stukje door downtown Apex gelopen. Had me zelf voor genomen dat ik alleen foto's mocht maken met de breed beeld lens.

Want heel vaak merk ik dat ik toch mijn grootste zoom lens gebruik. (hoef je minder te lopen ;-) ) En nu moet je soms net even wat meer moeite doen om het plaatje leuk te maken. Hier onder het kleuren resultaat....
En hier de zwart/wit achtige versiesAl met al heb ik er nog heel wat tijd zo door gebracht. Grappig was dat ik 1 van de winkeltjes binnen was gegaan. En mijn oog viel daar op dit rek met kaarten.

Photobucket

En op 1 van die kaarten zag ik een hele mooie tulp en daarnaast een foto van een oer degelijke zwarte dames fiets in de sneeuw. En nog een paar van grachtenpandjes. Ik was helemaal verbaasd. Zoveel foto's uit Nederland op die kaarten. En dus besloot ik er 1 te kopen. En keek toen op de achterkant. Het waren kaarten van Saskia! Saskia kwam vroeger ook altijd op de NL koffie en wist helemaal niet dat zij ook zo met foto's bezig was. Wat leuk! En wat een aangename verrassing dit zo te zien in een winkel in Apex!

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

Jessica zei

Hey, wat leuk, ons oude stadje 'of 8years', nog niks veranderd, op de rode muur met tekst na, daar waren ze toen nog mee bezig.
En wat grappig dat de kaarten van Saskia waren! Ja, ik wist wel dat zij fotografeerde, zij had volgens mij toentertijd een expositie ergens. Waren dit "echte" kaarten, of meer van de hobby-variant?
Ron komt denk ik weer bijna jouw kant op, kan je weer genieten van al het lekkers, en dan ben ik toevallig een weekje man-loos (Ruud vliegt morgen).
Groetjes,
Jessica

Petra zei

@ Jessica
Het waren kaarte van de hobbyvariant ;-) Maar hartstikke leuk!
Ron vertelde me dat Ruud van de week hier is. Ze hadden elkaar op de nieuwjaars receptie gesproken geloof ik. Als hij trek heeft in een Senseo-tje is ie van harte welkom hoor. Ron vliegt zondag.

Elke zei

Misschien moet je maar wat nieuwe kleren voor Ron gaan kopen. Een maatje groter! Hahaha! Net alsof hij thuis in de US geen eten krijgt, die arme stakker!

Petra zei

@ ELke
Ja je zou het bijna gaan denken niet? Als dat lekkers wat voorbij komt...

Anja zei

Zo te lezen vermaakt Ron zich prima in Nederland!