zaterdag 8 januari 2011

Shake it, Baby!

Soms heb ik even een Nederlandse realtity check nodig. Gewoon even een dosis Nederlandse nuchterheid. Want er zijn dagen dat ik me afvraag of sommige producten nou wel zo nodig zijn. Handig en verstandig, zeg maar.

Wat gebeurde er. Vriendin Alison is zwanger. Heel erg zwanger. Ze hebben er lang op moeten wachten, maar het is uiteindelijk, met de nodige kunstingrepen, gelukt. Geen makkelijke tijd voor ze en ik ben dan ook blij voor ze. Hartstikke blij. Maar... nou had ik het idee gevat om een 10 dagen mand te geven na de bevalling. Je kent ze vast wel zo'n oer Nederlands gebruik. Elke dag mag de nieuwe moeder dan een kadootje uitpakken. Het gehele plan staat nog in de kinderschoenen, maar.... ik was dus op orienterend inkoop onderzoek uit.

En toen ik donderdag dan in Apex was, wilde ik ook de baby zaak, die in downtown is met mijn bezoek vereren. En zo stond ik de dus voor de etalage van het winkeltje.

Photobucket

Als eerste viel mij het tutu-jurkje op. Ontzettend schattig in schreeuwend roze, maar zeg eerlijk totaal onpraktisch voor een babytje toch? Stel, je moet de luier verschonen??? Ik weet het niet, en nou ik heb geen mega baby ervaring, maar kan me voorstellen dat dat een worsteling gaat worden met tutu-tje aan? Zie de tule in allerlei zaken terecht komen waar het beter niet in terecht kan komen. Je zou zelfs je baby met zo'n tutuutje aan gewoon kwijt kunnen raken in het geheel, als je even niet oplet.

Maar toen kwam het. Mijn oog viel daarna op het apparaat naast de tutu.... Zie de foto hierboven. Was ook niet zo heel moeilijk te missen, want het ding bewoog. Ja echt!! Het maakte bewegende acties in de etalage en geen hand of wat die er aan te pas kwam! Nou heb ik bij andere moeders wel eens een soort van schommel maxi-cosi mogen aanschouwen. Daarbij stop je batterijen in de schommel en zet je baby er in en het ding gaat wiegen. Dit was van het zelfde principe, maar dan op peppillen. Voor het beeld erbij hier een filmpje van YouTube."De Mamaroo, it moves like you do"? De mamaroo? Je zet je babytje dus in die shaker en het apparaat leeft zijn eigen uit. Van links naar rechts van boven naar beneden. Ik werd er al misselijk van en ik keek er alleen nog maar naar.

Waarschijnlijk kan je de snelheid instellen en de verschillende wieg bewegingen. Zo zag ik althans op het filmpje. En dat filmpje leverde nog een shock op, want..... er zit ook mp3 aansluiting op het ding. Zodat je je iPod of iPhone er op aan kan sluiten. Ja wel ja, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen niet? Echt????? Slaan we niet een klein beetje door hier??? Wat komt daar in de toekomst nog bij? Een 3D brilletje om de visuele ontwikkeling wat te stimuleren? Nogmaals ik ben geen moeder, maar het ding zag er zo raar uit. Eigenlijk zou Apple het ontwikkeld kunnen hebben. Met de naam iShake of zoiets.

Dus nou komt mijn vraag. Ik hoop, echt ik hoop het zo, dat dit nog niet in Nederland is door gebroken. En dat Nederlandse mama's gewoon hun kindje in de box op onderzoek uit laten gaan. Naar speelgoedjes en rammelaars die daar verspreid in liggen. En niet dagen liggen te staren naar drie ballen boven hun hoofd in verschillende kleurtjes. Zeg me dat het niet zo is. Ik zou zo teleurgesteld zijn....

En voor "the record", ik ben niet meer naar binnen gegaan. De mamaroo had mijn 10 dagen mand plezier verpest. Als kindloos persoon, kan ik me namelijk helemaal uitleven op het kopen van dat soort dingetjes. Dat vind ik namelijk wel leuk. Lieve ieniemie sokjes of een enig pakje. Of een gezellig fotolijstje. Maar wellicht is die 10 dagen mand in Nederland ook niet meer van deze tijd. Daar is vast ook een website of zoiets voor uitgevonden.... Een of andere mega verkoop talent heeft vast die formule al weg gesnaaid en vercommercialiseerd. Is dat eigenlijk wel een Nederlands woord? Ik weet het niet... Ik ben de weg kwijt en dat alles door Mamaroo... En ik had er niet eens ingezeten.

En dat laatste.... dat lijkt me nou weer wel leuk! Een mamaroo XXXL, zeg maar. Voor de mama's zelf, of andere benodigde mensheden. iPodje op, boekje je er bij en een beetje heen en weer gewiegd worden. Kijk dat, dat is nou pas een uitvinding ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Marina Rust zei

Hoi Petra,

Nou, de mamaroo heb je in NL inmiddels ook hoor! Heb er kwijlend bij staan kijken maar hem toch maar laten staan. Laat idd onze dame van inmiddels 4 maanden oud zelf wel op onderzoek uit gaan in de box. En ik wieg haar wel in slaap als dat nodig is...
De 10 dagen mand (of kraammand) bestaat nog hoor! Ik heb er 3 gekregen met allerlei leuke dingetjes er in: lepeltjes, kleertjes, zwembroekje met zwemluier, slofjes, heerlijk badschuim voor mama maar ook badschuim voor Uk, biertje voor papa, etc etc.
Kennen ze dat helemaal niet in de USA een kraammand???

Groetjes, Marina (beardieforum) en een knuffel van Zwabber

Elke zei

Niets gaat boven mama zelf die haar baby wiegt. Of papa of wie dan ook! Het gaat immers toch niet alleen om de beweging, maar toch ook om het contact, de menselijke warmte?!
Van de 10-dagen mand had ik nog niet gehoord. Maar ik hoop dat je toch leuke dingetjes gaat vinden om zo'n mand te vullen, want dat lijkt me een schitterend en -voor Amerikanen- hoogst origineel cadeau!

Petra zei

Hm, eerlijk gezegd had ik best zo'n ding gewild. Saskia moest de hele tijd geschommeld worden om een happy te zijn en ik vond mijn schommel vooral 's avonds heel handig met twee andere kleintjes. Grappig, die kraammanden kreeg ik ook van mijn moeder, wist niet dat dat een typisch Nederlands gebruik was.

Anoniem zei

Jeetje Petra, was ook helemaal in shock toen ik dit las. Wat belachelijk. Maar als je nog wat zoekt, aan de overkant in Apex naast de koffieshop zeg maar daar heb je zo'n kadowinkel die ook veel leuke hebbedingetjes heeft voor baby's, moeders etc. Daarnaast heb je natuurlijk de Target waar je altijd slaagt...succes, wel doen hoor zal ze hartstikke leuk vinden zo'n mand!

P.s ben benieuwd wie r eigenlijk uit Warmenhuizen meeleest, dat is toch zo dichtbij van waar ik vandaan kom....?

Car zei

Tja de mamaroo heb ik zelfs als moeder die al jaren uit de luiers is al in de winkels in Nederland zien staan.
Van 10 dagen mand had ik nog nooit gehoord, wij noemen hem altijd de kraammand en die word nog regelmatig gegeven.

Anja zei

Een Mamaroo........nog nooit van gehoord, een soort van nepmama lijkt mij. Leuk idee on een 10 dagenmand te geven.

Anoniem zei

Die mamaroo heb ik hier nog niet gezien. Hier bij alle 3 de meiden ook een prachtige kraammand gehad. Met ook een kadootje voor papa en mama erin.
Hopelijk kom je snel in positieve babayspirit;)
groetjes, BiancaF

B. zei

Ik wil wel zo'n xxl, lijkt me heel niet verkeerd, en met mp3 aansluiting ook nog:-) Ik heb ook nog nooit gehoord van de 10 dagen mand, maar er zijn toch nog zat niet electronische dingetjes toch?

www.vandijkjes.punt.nl zei

Mijn baby schonnle tijd mag een tijd geleden zijn, maar zo'n schommel ding zie ik ook niet echt zitten. Had er ook nog nooit van gehoort. Maar ach up state NY loopt waarschijnlijk wat achter in de moderne technieken van baby wiegen...

Maar geen mij toch maar gewoon een draag zak, erg handiug en wiegt ook prima..

En die Ipod aansluiting, belachlijk, compleet doorgeslagen. Wat wordt jedaarmee geacht te doen. Slaap kindje slaap op de Ipod...?

gr petra

Annemiek zei

Ik heb ze nog nooit gezien, maar let er ook niet op. Het menselijke concact mis je ermee, maar ik kan me voorstellen dat het af en toe een oplossing kan zijn, vooral als je zelf doodmoe bent en baby wil maar niet slapen.

Kristel Holsbeek zei

Hè van een tiendagen mand had ik nog niet gehoord!! Dat is best wel een leuk idee, maar wanneer geef je dat normaal af voor of na de bevalling?
Hou je maar aan dat idee, superdun en ben er zeker van dat de dame in kwestie dat ook zal vinden!

Petra zei

@ Kristel
De tien dagen mand wordt direct na de geboorte aan de nieuwe moeder gegeven.
Vroeger verbleven de nieuwe moeders 10 dagen in het ziekenhuis in NL. Later werd dat 10 dagen hulp thuis voor moeder en baby. Nu zijn dat geloof ik al minder dagen geworden, maar daar is de 10 dagen vandaan gekomen. Elke dag van die kraam periode een kadootje ;-)