maandag 17 januari 2011

Blauwe maandag

Behalve Martin Luther King day, is vandaag de derde maandag van januari statistisch gezien de meest depressieve dag van het jaar. Blue Monday

Waarom? Het is veelal koud somber weer. De kerst stemming is nu echt wel verdwenen. Veel goede voornemens zijn al weer gesneuveld. De dagen zijn kort en zomer lijkt nog heel ver weg.

Nou moet ik zeggen dat ik van alle maanden van het jaar, januari ook wel een beetje om bovenstaande redenen de langst durende en meest saaie maand van het jaar vind. Echt, het lijkt wel of januari veel langer is altijd. Maar wist dus niet dat de derde maandag van januari de ergste dag van het jaar is.

Er hebben dus geleerden naar gekeken en zijn na grondig onderzoek, tot deze conclusie gekomen. Dat alleen al maakt je depressief, niet?. Dat mensen daar dus onderzoek naar doen? Wat is de meest depressieve dag van het jaar? Laten we dat eens nader bekijken. En ja, hoe zouden die geleerden zich dan wel niet voelen, die al die sippe mensen moeten aan horen, om deze feiten te controleren. Behoorlijk depressief denk ik. Want ze hebben na al het onderzoek een naam aan deze afwijking gegeven, en die luidt "SAD" (Seasonal Affective Disorder). Mooi verzonnen die afkorting niet? SAD. Ik persoonlijk voelde alleen al om de naam die er bij verzonnen is een klein lachje naar boven komen. Echt SAD? Niemand ooit er over nagedacht. Nee sorry ik hou niet van january want ik heb SAD. Nou als je dat zegt klinkt het glas wel heel erg leeg niet? Het wordt gewoon niet veel 'sadder' in januari dan dat er geconstateerd is dat je SAD hebt. En ineens moest ik denken aan iets wat we afgelopen zaterdag zagen.

Op de parkeerplaats van de bioscoop zaterdag parkeerden we. En naast ons stond nog een andere auto geparkeerd. We staptn uit en gingen richting bioscoop. En Ron zegt, die heeft een slechte dag vandaag. En wijst naar de gril van de naast ons geparkeerde auto....

Photobucket

Juist ja.... het kan altijd erger! Dat is pas mega pech hebben. Zo zie je maar, alles in het leven is betrekkelijk. Zelfs voor vrij rond vliegende vogeltjes op een derde zaterdag in januari. Dit is pas SAD....

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Annemiek zei

Ah, dat is SAD! Zo vroeg Micky me een keer of ik een nieuw "hood ornament" had. Huh? Ik had ook zo'n vogeltje in de auto. Zielig!

Elke zei

Als het vroeg donker wordt, en dan ook nog regenachtig is, daar krijg ik SAD van. Maar met naar Canada te verhuizen is dat al wat beter: het wordt hier ook wel donker, maar het regent niet zoveel als in Belgie!
En wat januari betreft: Dario en ik waren deze week echt aan 't genieten 's morgens, want het is al licht als we naar school rijden! En ook 's avonds blijft het al langer licht. Al verbaas ik me er hier wel over hoe snel het donker is. Echt, op geeen 20 minuten tijd gaat het hier van licht naar donker!

Ocharme dat vogeltje... :-(

B. zei

haha Annemiek, een hood ornament!
Nou dat is ook wat, ik wist dus niet over dit onderzoek maar ik was gisteren dus wel ontzettend SAD.

www.ine1149.web-log.nl zei

Er hier nog eentje die gisteren SAD was!
Arm pietje!

Anja zei

zo heel af en toe heb ik wel eens een SAD dag, maar op de bewuste SAD dag was ik heel vrolijk.
Ach gut, dat vogeltje had een echte SAD dag.

Bianca (jerbia) zei

Ach gossie, dat is wel erg SAD voor dat vogeltje!!
Ik heb gelukkig bijna nooit last van SAD, daar vind ik het leven veuls te leuk voor ;)

gr. Bianca

Hilde zei

Hopelijk gaat het je nu wat beter. Als ik een dip heb, dan tel ik steeds de dingen op die positief zijn... En ik kom meestal al gauw aan zoveel dingen dat ik me snel weer beter voel...

En zoals je schrijft : het kan altijd erger ;-)

Groetjes,