zondag 30 januari 2011

www.attheusa.com

Nou hij is klaar!!! De website voor het boek! Te vinden op.....
www.attheusa.com.
Het is gelukt! En zie daar er is nu ook een website.

Photobucket

De flyers voor de Beardie club zijn inmiddels ook af en zo ook het babyshower kaartje. Morgen gaat dat kaartje zelfs al op de bus. Inmiddels is er het volgende project naar boven gekomen. Welke kleur en motief plastic bordjes gaan we er bij gebruiken. Echt....? Gaat voor mijn gevoel helemaal nergens over, maar... ook dat gaan we meemaken.

Verder zijn we vrijdag avond naar Raleigh geweest. Dit weekend is de jaarlijkse landelijke all star ijshockey wedstrijd hier. En er zijn van allerlei festiviteiten gaande en daarbij was ook een gratis concert van 3 Doors Down. In 2005 zijn we hier ook naar een concert van hen geweest. En dat was een heel goed concert geweest en nu dan in de herhaling voor ons. Omdat we hen nu wel een keer van heel dicht bij wilden zien, waren we er al vroeg. We konden weer goed en makkelijk parkeren en zijn nog even een rondje over Fayette ville street gelopen. De straat was afgeladen met ijshockey fans. Leuk om te zien. Sommigen hadden zich echt toegetakeld ;-)

Photobucket

Photobucket

Er waren nu veel filmploegen van diverse tv zenders. Deze wedstrijd wordt altijd in heel Amerika uitgezonden en dus ook van de feestelijkheden de dagen ervoor.

We zijn daarna nog het conventie center ingelopen. Daar was er een speciale ijshockey fair.

Photobucket

Photobucket

Ook daar was het allemaal flink versierd en er was een heuse beurs over ijshockey, vooral ook voor kinderen, waarbij ze aan allerlei dingen deel konden nemen.

Photobucket

Het conventie center is voor hier best een modern gebouw en nu dus helemaal in NHL (National hockey league) kleuren gehuldigd. En ook het beeld van "Sir Walter Raleigh", waar de stad zijn naam aan heeft te danken, had uitzicht op het feest.

Photobucket

Hierna zijn we wat gaan eten bij een restaurantje op Fayetteville. En zowaar verkochten ze daar Shoarma. En dat was erg lekker! De eigenaar wist precies te vertellen dat Marco van Basten uit Nederland kwam toen ik vertelde dat ik de shoarma lekker vond en uit Nederland kwam. Hij werd er helemaal blij van en toen we weg gingen werden we helemaal uitgezwaaid als zijnde zijn gasten uit Olanda.

Daarna zijn we naar het terrein van het theater gelopen, want inmiddels waren daar de deuren open gegaan. Gelukkig kon ik mijn camera mee naar binnen nemen en hadden we een prachtig plekje helemaal vooraan gevonden.... Maar....., het werd een lange avond nog, maarja je moet er wat voor over hebben.

Het nieuwe amphi theater is midden in Raleigh. Dus tussen de hoge gebouwen en net voor het nieuwe conventie center. Zoals ik al eerder gezegd heb zijn ze de downtown Raleigh echt een nieuw leven aan het inblazen en dit theater en concert is er een onderdeel van. In het voor programma speelde o.a. een band genaamd de Zamboni's. Een zamboni is het merk van het ijsdweil apparaat waar de meeste ijshockey clubs hun ijsvloer mee doen. De band was dan ook helemaal in ijshockey kleding gehuld en het zag er echt niet uit. Ze hadden ook een mascotte, genaamd de hockey monkey. Lekker toepasselijk ;-) Afijn de liedjes gingen over Powerplay, and shoot the puck en het was absoluut totaal niet mijn soort muziek, maar het was wel entertainment zo op het podium.

Daarna kwam er 1 of andere cover band en om half negen kwam dan echt 3 Doors Down. En al had ik inmiddels ontiegelijke stalbenen.... Het was het zo waard geweest!!!

Photobucket

Zo onwijs gaaf om zooooo dicht bij te staan. Om ons heen van allerlei gekken die blikjes bier met whiskey vulden, maar acht dat hoort er dan maar bij, hahaha. Wat dat betreft zijn het wel enorme zuipschuiten hoor. Wist me dat ook nog van het vorige concert van ze te herinneren.

Photobucket

Photobucket

Echt super gewoon!!!!

Photobucket

Het theater is dus gewoon buiten. Gelukkig was het weer super voor in januari. Het was zo'n 10 graden denk ik. Op zich heb ik het helemaal niet koud gehad. Misschien ook om dat er op het podium een soort van slangen lagen die warmte het podium om bliezen.

Photobucket

Het was voor mijn gevoel ook enorm druk.

Photobucket

Dit is een foto, die ik naar achteren gemaakt heb. Je ziet ook goed de boom van het conventie centrum er op. Die boom is van een soort van glitterplaatjes gemaakt. En als er iets van wind is, lijkt het net of de blaadjes bewegen. Heel mooi vind ik zelf. En nu met alle gekleurde lampen er op helemaal.

Photobucket

Verder de grote gebouwen met hun lichten. Heel mooi om er zo tussen te staan vond ik zelf. Je zou gewoon bijna gaan denken dat Raleigh een grote stad is.

3 Doors Down heeft een nummer geschreven wat gebruikt wordt voor de commercial van de National Guard. Je ziet het vaak in de bioscoop.Nou stond er schuin voor ons een jongen die de hele tijd met een militair naamplaatje stond. En aan het einde van dit nummer gooide hij die dogtag naar de zanger. Waarna deze die oppakte en het concert een soort van stopte en die jongen ging bedanken voor zijn "service". Hij stopte het naamplaatje in zijn zak en maakte een buiging naar hem. Toch wel heel bijzonder. Aan het eind van het concert kwam hij weer even naar hem toe gelopen en bedankte hem nogmaals met zijn hand op zijn hart. Op zich vind ik dat toch wel heel bijzonder en kreeg er spontaan kippenvel van. Weet er helemaal het verhaal niet bij, maar... het was duidelijk een emotionele gebeurtenis voor die jongen die voor ons stond.

Verder werden de meeste bekende nummers gespeeld en het publiek, in ieder geval vooraan, ging uit hun dak. Echt hartstikke leuk. Nieuw voor mij was toch wel het crowd surfen. Van achter aan gingen de mensen over de hoofden van het publiek zo naar voren....

Photobucket

Eerst kwam er een meisje naar voren, maar daarna wel een stuk of 15. Het was wel grappig, het eerste meisje had wel een heel erg rustig nummer uitgezocht. Normaliter is dat toch op meer rock muziek. De zanger van 3 Doors Down maakte er ook nog een grapje over. Hij zei iets in de trend, van joh dat dat hier in Raleigh gebruikelijk is op love songs. Maar hij had het nog niet gezegd en het volgende nummer begon en met bosjes kwamen ze naar voren....

Photobucket

Tot grote onvrede van de bewaking, want die moesten die mensen vooraan op zien te vangen. Heb ook geconstateerd dat een aantal het niet naar voren hadden gehaald en zo maar in eens plop van de radar verdwenen en dus op de grond te recht kwamen. Met alle gevolgen van dien. Het leven van een crowd surfer kan ook wel eens tegen zitten. Dat was duidelijk. Vond het zelf ook nogal wat, want je staat toch best in een soort van roes naar de muziek te luisteren en dan heb je ineens een voet in je nek ofzo. En zo viel er een meisje dan ook vlak naast ons op de grond. Niet zo slim....

Even na tienen was het concert afgelopen en al gelijk begon daarna het vuurwerk. Prachtig om te zien vanaf het theater. Maar we gingen toch wel een beetje naar de uitgang toe en richting auto. Afijn we zijn dus vanaf het terrein naar de auto gelopen en eenmaal bij de auto was het vuurwerk nog steeds gaande. Zo lang duurde het.

We zijn toen weg gereden en al snel waren we uit de drukte. Net even buiten de stad reden we over een brug en daar stonden twee auto's stil. Heel vreemd want er was verder niks te zien. En toen keek ik in mijn achter uit kijk spiegeltje wat ze daar nou deden. En zag toen het prachtige uitzicht over de stad! En we zijn dus omgekeerd en heb ik nog wat foto's gemaakt.

Photobucket

Het vuurwerk was gewoon nog steeds bezig!! Super! Echt een top avond! Zo leuk was het geweest! Voor de liefhebbers hier wat filmpjes van het concert wat ik gevonden heb op Youtube....


Kryponite


Away from the sun.


It's not my time....


When I'm gone...

Zaterdag avond had ik een Tastefully simple party bij Christina hier vlakbij. Christina is ook Nederlandse en ik heb haar onlangs leren kennen via een buurvrouw hier in de wijk. En die buurvrouw hield dus de party. Het zou om 6 uur beginnen en even over zessen was ik er. Na even gekletst te hebben werd me een bordje aangeboden met..... jawel..... gerookte makreel!!! De man van Christina had die gemaakt. Hij heeft een smoker apparaat en och... wat was het lekker zeg! Misschien nog wel lekkerder dan de makreel op de markt in Nederland. De smaak was echt super! Ik mocht ook een bordje mee nemen voor Ron, die de makreel ook heerlijk vond. En het goede nieuws is dat ze het volgende week ook weer gaan maken ;-)

Verder was het vandaag ineens voorjaar! Echt zalig weer! Vanmorgen had ik een foto sessie met een hele familie. Was echt hartstikke leuk om te doen. Iris, die ik ken van de NL dames hier, die haar ouders en zus en man uit Nederland en haar mans ouders en zus en broer uit Amerika waren hier om de verjaardag van hun dochtertje te vieren. En vanmorgen zijn we dus met zijn allen bij een park hier in de buurt foto's wezen maken. Was echt super leuk om te doen. En grappig om nu dan ook Nederlands te kunnen kletsen tegen de mensen die op de foto gaan. Voor hen was het nu dan ook een uniek moment omdat het natuurlijk niet zo vaak gebeurt dat iedereen zo bij elkaar is. Maar nu is dat dus op de foto vast gelegd ;-)

Toen ik daar van thuis kwam hebben Ron en ik lekker in het zonnetje gezeten en zijn we een stukje met de kever wezen rijden.

Photobucket

Heerlijk zo weer even dat zonnetje te voelen. De eerste warme zonnestraaltjes zo aan het eind van januari voelen toch altijd wel het lekkerste!

Photobucket

En dat vonden de vogeltjes ook. Volop aan het nestjes bouwen ineens....

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anja zei

Helaas, ik kan de website van je boek niet openen.......pagina niet gevonden staat er.

Hoezo de eerste zonnestralen, hier sneeuwt het :-((

Jasmino zei

De link naar de pagina van het boek werkt inderdaad niet, maar als je de website handmatig intikt werkt het wel. Mooie site geworden! Succes met de verkoop!

Wat een heerlijke lentedag zo met die zomerse temperatuur. Heerlijk, heb ik ook wel zin in. Ik ben de kou nu echt helemaal zat hier. Nog even geduld hebben.......

Leuke foto's van dat concert ook!

Anoniem zei

Misschien overbodig maar ik kreeg `m ook niet open..;-)

Jeetje, dat je naast al je drukke bezigheden nu ook nog zo`n megablog vandaag kon maken! Gave foto`s!

Ben de winter ook zo beu, hier in Nederland zaten we natuurlijk al vroeg in de sneeuw, ben er nu wel klaar mee! Ga zo lekker tulpen halen om in de mood te komen..;-)

Mariet

Petra zei

Heb het aangepast dames de link.
Stond een tikfoutje in ;-)
Hij doet het nu wel....

Petr@ zei

De link werkt! Leuk, een website bij het boek.
Ik heb vorige week de digitale versie van je boek besteld. Ik had net een e-reader gekocht, dus je hebt de primeur om het eerste boek hierop te zijn.
Erg leuk om je belevenissen zo nog eens te lezen.

Geweldige plaatsen hadden jullie bij het concert. Super hoor.

Heerlijk die temperaturen bij jullie. Jaloers....

Elke zei

Petra, moet jij nu, als organisatrice, ook al die kosten betalen voor de baby shower? Of wordt dat verdeeld onder de deelnemers?

Knappe foto's van jullie uitje!

En misschien op je website nog een gastenboek voorzien? Want ik denk dat je heel leuke reacties krijgt!

Petra zei

@ Petr@
Leuk!!! Bedankt hoor! Veel leesplezier gewenst.

@ Elke
Ik deel de kosten met de andere buuf die helpt. Maar als je even niet oplet, loopt dat dus snel op inderdaad...

caro zei

Petra,

Lekker hapje van de dag die zanger... Ken ze niet maar ga even youtuben...

Even een vraagje: jij volgde een nlse vrouw die quilt. Ik heb haar ook een tijdje gevlogd maar ben het adres vergeten. Kun jij me er weer aan helpen?
Tnx.

Caro.

www.ine1149.web-log.nl zei

Oh, wat een schitterende vuurwerkfoto (de laatste), prachtig.
Ben helemaal niet jaloers op die lente-temperatuur bij jullie, grrr

Anja zei

Ja, nu lukt het wel!!!

Natasja Valentijn zei

Mooie site, hoor! Ziet er goed uit! Wat een leuke dag heb jij gehad en het dan afsluiten met prachtig vuurwerk. Echt super! Mooie foto's ook!

Kristel Holsbeek zei

Je hebt weer een hele fijne dag achter de rug!!