zaterdag 22 januari 2011

Sinaasappeltjes...

Zo..... vandaag 22 januari! Precies 22 jaar en 1 dag geleden dat Ron en ik elkaar hebben leren kennen. Hahahaha, ik moest zo lachen gisteren toen ik 's morgens de reacties op mijn vorige blog las. Het was dus geen 21 jaar, maar 22 jaar. Dat krijg je hey, als je even niet oplet. Is er gewoon al weer een jaar voorbij ;-) Gelukkig was er een oplettende lezer, die wel kon rekenen!Mis dus wel mooi 1 roos dit jaar natuurlijk. Maar dat werd eigenlijk wel goed gemaakt met het etentje en de film gister. Want we zijn naar Meet the Little Fockers geweest. Vond het weer een grappige film, zoals ik de vorige twee ook vond.

Verder even een update over mijn boek. Inmiddels zijn er al meer dan 40 boeken gekocht!! Super he? En van de week heb ik al veel leuke, lieve en positieve reacties gehad van de mensen die hem al ontvangen hadden. Hartstikke leuk!! Zo'n grappig idee dat mensen nu mijn verhalen in een boek aan het lezen zijn. Zou er gewoon van gaan blozen eigenlijk. Gisteren bij 1 van die reacties per email kreeg ik zo'n leuke foto meegestuurd! Moest hem hier even delen!Leuk he? Gewoon @ The USA op een wel heel Hollandse tafel! Bedankt voor de foto Karin! Vond het super leuk om te zien!

Over verhaaltjes gesproken. Ik had net ook weer wat hoor....
Persoonlijk vind ik hier de sinaasappels altijd matig. Matig van smaak en vaak zijn ze heel droog. En nou zou je denken, koop ze dan wat duurder dan heb je goede. Niet te zuinig Petra. Maar die vlieger gaat niet op. Je kan er echt geen peil op trekken. Al koop je ze bij de duurste winkel of op de Farmers market, ze zijn vaak gewoon niet lekker. Heel grof en smaakloos. Maar...., van de week was ik bij de Aldi en had het daar weer een keertje geprobeerd. En deze waren me toch lekker. Sappig en super lekker van smaak. En ook maar $2.- voor een heel net van zo'n 2 kilo denk ik.

Die gingen dus vrij snel en vandaag dacht ik, laat ik er nog wat bij halen. Het was al weer zo lang geleden dat ik echt lekkere sinaasappels op had. Dus ik net naar de Aldi. Nou neem ik altijd een binnenweggetje, waarbij je achter de Suntrust bank langs, die naast de Aldi is, zo via de zijkant van de Aldi bij de winkel komt. En nu rij ik langs die zijkant en ik zie rook uit de vuilcontainer van de Aldi komen. Hmmmmm, beetje raar. Ik zie er verder niemand bij, maar ik zag het toch echt goed er kwam rook uit die bak. En die bak stond tegen de gevel van de muur van de Aldi. Toen ik nadat ik geparkeerd had uitstapte, rook het ook naar brand zelfs.

Afijn,.... mijn nood voor lekker smakende vitamine C was waarschijnlijk toch wel erg sterk, want ipv niet naar binnen te gaan, pakte ik toch een karretje en speerde naar de sinaasappels. En pakte in de snelligheid twee netjes mee. Hebben is hebben niet waar? Maar terwijl ik dat doe zie ik een medewerker die de koelvakken aan het bijvullen is. En ik denk, weet je wat, laat ik toch voor de zekerheid maar zeggen dat er rook uit de "trash" komt.

Waarschijnlijk vertelde ik het niet al te duidelijk, want de jongen keek me aan of ik gek was. "No really, there is smoke coming from the trash behind the building", zei ik nog een keer. En het leek wel of mijn woorden gewoon niet aankwamen. In ieder geval bleef de reactie van snel naar achter lopen uit. Dus ik nog een poging, misschien moet je even gaan kijken? Hij keek naar de pallet met spullen die hij nog uit moest pakken en toen weer naar mij. Ondertussen was er nog geen woord uit gekomen. Alsof ik hem op een vreselijke manier in de maling stond te nemen. Maar jawel, toen dan toch er kwam er toch geluid uit. "The trash Ma'am???", zei hij in een super Southern accent. Ja de trash net aan de zijkant van het gebouw. Nog steeds kwam er niet de reactie die je zou verwachten. Maar mijn "echt-waar-hoor"-blik deed hem toch met enige twijfel naar achteren sloffen. Allemachies! Hij kon zo in de reclame spotjes van de Marine die je vroeger op tv had. En dan met groot er door heen "Niet geschikt!"

Afijn ik denkende dat ik mijn taak om het te vertellen gedaan had, liep ik snel door naar de kassa. Iets in me vond het toch maar niks dat ik daar binnen was terwijl ik wist van het waarschijnlijk smeulende spulletje buiten. Het was natuurlijk ook stik stervens druk zo op zaterdag middag. En...., wat bij de Aldi altijd het geval is, was ook nu weer zo. Te weinig kassa's open! Ik had zeker nog 8 mensen voor me. En ik sloot, toch een tikkie ongeduldig aan in de rij.

Inmiddels twee klanten verder zie ik dat er buiten een hele rookwolk voorbij komt zetten en misschien 10 seconde erna komt de jongen die ik net gesproken had, de zaak door gerend. Van achter uit de zaak roept hij al naar 1 van de cassieres vooraan, "THE DUMPSTER IS ON FIRE!!!!! THE DUMPSTER IS ON FIRE!!!!". Oke dan!!! De boodschap is uiteindelijk toch doorgekomen!!!

Maar haar reactie... "Seriously???", de jongen rent door naar voren en wil de brandblusser die voor in de winkel hangt graaien. Maar zegt de cassiere die waarschijnlijk ook de manager van die Aldi is. "Wacht, wacht... als je die pakt, gaat het alarm af en hebben we binnen twee tellen de brandweer voor de deur staan"
En even... even zag ik hem weer denken, zoals hij zojuist ook bij mij gedaan had.
"Heb je hem echt nodig?",vroeg de cassiere nu wat zachter, waarschijnlijk hopende dat alle andere klanten het "THE DUMPSTER IS ON FIRE", niet geregistreerd hadden.

Uh.... Hallo!!!! Zie je die rookwolken buiten niet langs vliegen mevrouw, wilde ik roepen, maar deed het niet. "Ja, ja,..." zei hij nu wat buiten adem nog steeds, maar eigenlijk nog niet echt overtuigend. Afijn op dat moment dacht ik dit is einde verhaal sinaasappels. Dat gaat em niet worden vandaag. Wat een mazzel heb ik weer! Eindelijk sinds tijden lekkere sinaasappels en dan is er brand. Perfecte timing.

De jongen pakt daarop dan toch eindelijk de brandblusser en rent er mee naar achteren. En inmiddels klinkt nu ook door de winkel "Code 1, Code 1" En daarmee komt er nog een cassiere ergens vandaag gestoven en na een kort overleg wordt er besloten dat er nog een kassa open moet. Iedereen wordt een soort van toegeroepen dat ze op moeten schieten met de spullen op de band leggen en dat er enige spoed gewenst is.

Op zich is dit natuurlijk een goede om te houden. Als ik ooit nog eens in de ellenlange rij bij een kassa terecht komt, gewoon het woordje "brand" laten vallen. En huppatee, kassa erbij. Oke toegegeven, beetje alternatieve actie, maar het werkt wel zag ik nu. Alleen was het nu wel werkelijkheid en eigenlijk wilde ik toch wel de Aldi uit. Maar... het liefst wel met mijn lekkere sinaasappeltjes als het even kon.

Maar zoals we toen bij de brand in de bioscoop ontdekt hadden, zijn Amerikanen niet erg onder de indruk als er blijkt dat er een brand is ergens. Mensen gaan er echt niet sneller van winkelen of hun spullen op de band leggen. De cassieres probeerden het wel, maar echt snel ging het niet. Voor me had ik inmiddels nog 2 mensen staan. De extra kassa had wel geholpen, maar ik kon dus nog niet weg met mijn oranje vriendjes.

De cassiere begon tegen 1 van die klanten in het Spaans te praten dat de meneer, die er ook echt Mexicaans uitzag, iets sneller aan het werk moest. En die werd me toch boos. "Ik ben geen Mexicaan!!!!, brulde hij in het Engels naar haar toe. Oh het werd nu echt gezellig in de Aldi!!! Super! Als je het mij had gevraagd had ik ook gezegd dat hij Mexicaans was, misschien ook door de manier van kleden. Maar zei hij, "I can speak and understand English, lady en hij was een Native American!!!". Sorry, sorry, zei de kassajuf en probeerde het geheel maar een beetje te sussen. Wat allemaal een beetje stroefjes verliep. Zo dan! Hadden we ook nog bijna een binnen brandje zo maar bij de kassa.

Nadat de Indiaan dan alles op de band gelegd had begon de vrouw voor me alvast maar snel haar spullen op de band te leggen. Zij was in de winkel met haar zoontje van denk zo'n drie jaar. En omdat de stemming zo gezellig was, ging ze daar helemaal in op. Het jongetje liep een beetje heen en weer te rennen en was onder tussen uit een zakje skittles aan het snoepen. Maar zijn oog was gevallen op de M&M's die ze bij de kassa verkopen en in ene huppatee... gooit hij de rest van de Skittles snoepjes in zijn mond en graait met zijn andere hand naar de M&M's. Maar dat ging niet helemaal goed en ik zie het kind gelijk rood aanlopen. Hij kuchte een beetje en het zag er niet best uit.

Wel alsjemenou, krijg nou niks.... hij stikt er echt zo wat in... Moeders let totaal niet op, want die wil denk ik ook graag weg bij de Aldi en heeft alleen oog voor de boodschappen. Bovendien schatte ik zo in dat ze de kassajuf te vriend wilde houden, want zij was wel Mexicaans, naar mijn inschatting. Zij zag haar zoontje ook niet van waar zij stond en dus stond ik daar met het half stikkende kereltje naast me.... Er kwamen inmiddels ook traantjes uit zijn steeds groter wordende oogjes. Oh god, jawel hoor, dit kan er ook nog bij. Brand in de Aldi, bonje bij de kassa en een half stikkend jongetje voor me in de rij.

Wat nu? Ik riep de moeder nog, maar die hoorde me niet en toen.... toen plukte ik spontaan het kind zijn armpjes met een zwaai in de lucht. Hij begon te kuchen, waarschijnlijk van de schrik dat ik dat deed en misschien doordat er ineens lucht doorkwam. En huppatee, zo snel als de Skittle er in gingen, zo snel kwamen ze er weer uit. En terwijl dat net met een flinke kuch van het kereltje gebeurde keek moeders ineens wel. En wurmde zich een weg naar het kind toe. Maar met de mega boodschappen karren en de smalle gangpaadjes bij de kassa doe je dat als volwassene niet zo snel. Wel als je drie jaar bent en M&M's wilt i.p.v. Skittles, dan kan je dat wel. Maar boven de 20 jaar, geen beginnen meer aan.

Inmiddels hapte het kindje naar lucht en ik blijf zijn armen omhoog houden. Eigenlijk gelukkig dat de Skittles er uit kwamen nog. Je moet er toch niet aan denken. Nouwwwww, het hele geval stopt natuurlijk het bliepen direct en de moeder neemt het kind van me over en bedankt me tig keer. En daarmee, zie ik de kans dat ik en mijn oranje vriendjes dan echt nog vandaag buiten komen, met de minuut slinken. Want het rood aangelopen gezichtje en de traantjes en het schokkende ademenen, moet even bekeken worden natuurlijk. De vaart is er volledig uit en de rook buiten wordt er in de tussentijd ook niet echt minder op.

Afijn nadat het jongetje enigszins uitgesnikt is gaat het bliepen dan toch weer verder en zowaar hierna ben ik dan echt aan de beurt. En ook de cassiere bedankt me nog even voor mijn "hero-actie". Ja ja, hartstikke fijn, maar ik wil nu ook wel naar buiten. Het duurde voor mijn gevoel inmiddels net iets te lang allemaal, mede gezien de aanhoudende rook die ik voorbij zag komen. En ik betaal daarna snel en net terwijl de automatische deuren naar buiten open gaan, komt er een brandweer wagen met loeiende sirenes het parkeer terrein op gesjeesd. De brandweer mannen springen daarop uit de auto en beginnen de slang uit te rollen. Ik loop naar mijn auto en zie nog net in mijn ooghoek, wat vlammen nu uit de vuilcontainer komen. Zo dan!!! Het is nu wel echt tijd om de Aldi te verlaten.....

En terwijl ik de auto achteruit rij, zie ik nog twee andere brandweer wagens aankomen EN een ambulance EN twee politiewagens. Alle vijf met loeiende sirenes! Kruising wordt gelijk stil gezet. Verhaal en plaatje helemaal compleet! Het alarm was duidelijk afgegaan, bij het pakken van de brandblusser, daar kunnen we zeker van zijn!!! Dat werkt prima, hahaha. Mooi weg hier, veilig met mijn twee netjes met zalige sinaasappeltjes die ik net op tijd heb kunnen "redden" uit de Aldi!

Groetjes Petra

24 opmerkingen:

Guus zei

hahahahaha!

Geweldig verhaal weer ;)

Wanneer komt deel 2 uit?

Anoniem zei

Ha, ha, jeetje zeg Peet, nu maar hopen dat deze net zo smaken als het eerder gekochte netje sinaasappels! Volgens mij kan je jouw op een stoel neerzetten, willekeurig waar ook en je kan hele boekwerken schrijven over wat je meemaakt en ziet..tjonge ja, wie weet deel II
gr Jackie

Jasmino zei

Wauw wat een thriller heb jij beleefd zeg, ik heb ademloos gelezen. Prachtig! En gelukkig goed afgelopen. Wat een held ben je toch!

En wat dat rekenen betreft: kan ik dus blijkbaar ook niet.....

Monique zei

Mijn hemel, wat een verhaal, in één ruk gelezen!

Ha, drie kilo super lekkere sinasappels voor een euro 'bij ons in Macisvenda' op de markt ;-)

Maar inderdaad, gewoon door blijven schrijven.

Kristel Holsbeek zei

Jij maakt toch ook altijd iets mee hé;-) Echt geweldig!!!

Aïda zei

Hilarisch verhaal weer!

Karin (dh) zei

Tjonge, haha, wat een schitterend verhaal weer, zelfs voor mij wordt nu een bezoek aan de Aldi nooit meer hetzelfde.
Voel me trouwens helemaal vereerd dat je mijn (zelfgemaakte)eettafel zomaar op je blog hebt gezet!
Het boek is trouwens echt hartstikke leuk, ik heb de prille begintijd van je blog gemist, maar ben nu helemaal ingewijd ;-)

Anoniem zei

Ohhhh geweldig weer.
Het is echt weer een Petra story.
Hopelijk smaken de sinaasappels ook lekker.

Erna

Elke zei

Lig ik hier weer in een deuk. En man en zoon vragen zich dan natuurlijk af wat ik aan 't doen ben...

Waren de appelsienen nu ook nog zo lekker? Of was dit ondertussen van een duidelijk andere levering?

www.ine1149.web-log.nl zei

En dan nu maar hopen dat je sinasappels net zo lekker zijn als de vorige keer.
Prachtig verhaal heb je er weer van gemaakt.

Pascale zei

Wat een verhaal zeg, je zou het zo als "sit-com" verfilmen. Hebben ze nog extra lekker gesmaakt?

Petra zei

Tjonge, jij maakt het nodige mee.
Wat weer een verhaal. Je vertelt het zo goed dat ik het allemaal voor me zie.

Blij dat je je sinaasappelen gekregen hebt. Hier vind ik ze ook altijd vrij droog, heel vreemd.

Rita Meyer zei

ROFLOL

Echt kostelijk zo'n verhaal. Ik ga weer eens vrolijk naar bed!

Anja zei

Wat een heerlijk verhaal, ik zie het helemaal voor me.

Bianca (jerbia) zei

Hahahahaha, ik lig hier weer helemaal in een deuk.
Geniet maar lekker van je sinaasappeltjes, je hebt ze verdiend!

Gr. Bianca

Anoniem zei

Geweldig verhaal weer! Geniet maar leker van je sinaasappels, want de Aldi is de Aldi momenteel even niet hahahaha
Ook nog gefeliciteerd!!
Groetjes, Kaar

Anoniem zei

Geweldig verhaal weer! Geniet maar leker van je sinaasappels, want de Aldi is de Aldi momenteel even niet hahahaha
Ook nog gefeliciteerd!!
Groetjes, Kaar

Annemiek zei

Jeetje, je moet wel wat doen voor je sinaasappels!
Die reactie van ontkenning als er iets mis is is wel heel menselijk, iedereen deed eraan mee. Je was wel op de juiste tijd op de juiste plek met dat kind!

Hilde zei

Heerlijk om te lezen!! Moest geweldig lachen!!!

Nu weet je ook meteen hoe je volgende keer moet melden dat er rook of vuur is... Gewoon schreeuwen, dan pas reageert men!!!

Hopelijk smaakten de sinaasappeltjes lekker...

Groetjes,

Anoniem zei

hahahaha, wat een mens niet allemaal over heeft voor een paar lekkere sinaasappels! ;-)

Geweldig verhaal!

gr Mariet

Anja zei

Ik heb me rot gelachen om je belevenissen in de Aldi. Ik hoop wel voor jou dat het de moeite waard is geweest!
Groetjes,
Anja L.

Natasja zei

Ik zat aan het scherm gekluisterd! Goh, wat een toestanden allemaal zeg! Wat een verhaal! De manier waarop je dit hebt geschreven, was erg kostelijk om te lezen.

Claudia zei

Ach, ik zie het al, die Aldi's in Amerika zijn al niet veel anders als de Aldi's in Nederland. Altijd trammelant daar haha.

Audrey zei

Verschrikkelijk.......wat zijn er hier saaie Aldi's :)