zondag 16 januari 2011

Drie keer

Zijn we dit weekend naar de film geweest. Hadden veel films die we nog graag wilden zien en dus die drie keer! Vrijdag avond zijn we naar de film Dilemma . Een erg grappige film met Vince Vaugh en Kevin James (van de serie king of Queens) in de hoofdrol. Ik vind Vince Vaughn altijd erg leuk in films en ook in deze film. Zeker een aanrader.
Zaterdag zijn we naar True Grit geweest. Dat was een echt C'boy film. Cowboy film dus. Een verfilming van een film uit 1969 met John Wayne. Ook deze film was erg goed. Heel ander genre dan die van Vince Vaughn, maar heel erg mooi gefilmd allemaal. Al was het dialect in de film niet altijd helemaal te volgen.
En dan vandaag, nouja eigenlijk vanmorgen, zijn we naar de Green Hornet Imax voorstelling geweest. Althans dat dachten we. De film begon om 11 uur en toen we er om kwart voor 11 binnen liepen was de zaal nog helemaal donker. Echt pikkedonker, kunnen we wel stellen. En het lichtje van onze mobieltjes deed echt helemaal niks om enig licht in de duisternis te brengen. Dus wij weer even terug naar de balie en gevraagd of het licht aan mocht. En dat gebeurde daarna snel en dus zochten we een plekje in de zaal. Al was het niet voor lang. Er kwam even daarna een medewerkster vragen of wij de zaal weer wilden verlaten, want er was een probleempje met de IMAX projector. Dus wij weer naar buiten en na zo'n 5 minuten mochten we weer naar binnen, maar nog steeds geen film.

En jawel even erna kwam er weer iemand. Dit keer de manager van de bioscoop en die vertelde dus dat er problemen waren met het vertonen van de film en deze dus niet op tijd zou gaan beginnen. Ter compensatie mochten we onze popcorn en drankjes gratis laten bijvullen. Nou hadden wij een bonnetje voor een gratis popcorn, maar die dingen zijn al enorm groot en om die nou weer te laten bijvullen? Maarja, bovendien kregen we, zei hij, een free pass, vanwege het feit dat we moesten wachten. Een free pass? Ik vond het nog een beetje vaag en vroeg me af wat dat dan was. Zo erg was het allemaal niet, maar wat hield dat dan in? Kregen we dan ons geld terug voor deze voorstellen? Dat zou wel heel netjes zijn. Maar eigenlijk hoopte ik dat het nu wel ging beginnen. Afijn 20 minuten net toen we een beetje zaten te suffen omdat er al die tijd niks gebeurde. Klonk er ineens loeihard een reclame van IMAX. Ik schrok me echt het heen en weer! Allemachies wat was dat hard. Jemig, dat is nog eens even een boxje.... Maar....nog steeds geen beelden op het scherm of iets wat er op leek.

Nou zat de zaal niet afgeladen zo op zondag morgen, maar er zaten denk ik zo'n 10 mensen in de zaal. En na deze muzikale uitspatting kwam de manager weer de zaal in. 10.001 excuses van hem en vertelde van alles over de IMAX experience, maar dat het dus niet ging lukken met onze voorstelling. En nu kregen we behalve het gratis bijvullen van de popcorn en drinken en de freepass nog een extra ticket erbij. Dus twee vrij kaartjes!!! En....daarbij vertelde hij ook nog dat deze film in een paar minuutjes in een andere zaal ook in 3D vertoond zou gaan worden. Ron en ik waren verbaasd want we wisten helemaal niet dat er verschil in zat en dat er dus twee soorten draaide in dezelfde bios. 3D was toch IMAX? Maar nee het geluid was in de IMAX zaal veel beter, begrepen we inmiddels na verdere uitleg. En daarop liepen we naar de andere zaal toe. Moesten ons gele brilletje omruilen voor een ander zwart brilletje en heb toen toch ook maar de popcorn bij laten vullen, hi hi hi. Nieuwe ronde, nieuwe kansen niet?

En ja.... echt goede deal!!! Dat is dus eigenlijk gewoon vier vrijkaartjes! Want we gingen nu die film toch nog in 3D zien! En dan kunnen we hierna nog twee keer een andere film gaan zien. Helemaal niet verkeerd. He-le-maaaal niet!

De film de Green Hornet was echt een actie film en leuk om in 3D te zien. Er werd er flink op los geschoten en dat los geschoten spul verdween geheel volgens het 3D effect dus ook de zaal in. Zeer vermakelijk in ieder geval. Zeker nu die een soort van gratis plus bonus was ie nog leuker, hahaha.

Wat is er verder nog gebeurd... Door alle spannend heden van mijn boek heb ik eigenlijk niet veel geblogd van de week. Het was echt zo leuk om alle reacties van allerlei kanten te horen. Inmiddels zijn er al bijna 30 boeken verkocht! Echt toppie!! Ben echt super blij dat er zoveel positieve reacties zijn, zeker nadat er zolang op gewacht moest worden. Ron heeft inmiddels ook het boek op de iPad gezet en dat ziet er ook erg fraai uit moet ik zeggen..Het blijft raar om het nu zo af te zien! En super leuk om te horen wat mensen er van vinden!

Verder had ik nog foto's van afgelopen zaterdag toen ik met de hondjes ben gaan wandelen bij Harris Lake. De vorige keren hadden we er steeds hertjes gezien. Maar had steeds niet mijn goede camera bij. Dit keer dus wel. En natuurlijk..... toen zag ik ze niet! Had er flink de pest in want voor de kerst heb een mooie zoom lens gehad en die stond helemaal op scherp zeg maar. En dus..... moesten de hondjes het ontgelden. Nu werden zij mijn fotomodellen ipv het hertje namelijk. Na eerst een stuk met ze gelopen te hebben was er zo'n mooi zonnetje zo net een uurtje voor de zonsondergang en Connor ging er nog eens mooi voor zitten ook!

Stace die zat toch wel een beetje op springen.... Er waren namelijk kleine hoentjes in zicht.
Connor zag ze ook, maar nam er gewoon even de tijd er voor. Want die beestjes kan je ook vanuit een ligpositie bekijken natuurlijk. Hoef je helemaal niet zo druk voor te doen Stace. Het is een mooi stel zo bij elkaar.Daarna gingen we weer op huis aan voordat het donker werd. Op de parkeerplaats stond een groot informatie bord en daar ook info over herten. Over van alles en nog wat, maar ik las dus ook dat hun woon territorium ongeveer twee vierkante mile is. En dacht nog bij me zelf, dan zijn ze nu vast aan de andere kant van die twee mile want ik had ze mooi niet gezien vandaag. En stapte daarna mijn auto in. En reed over de bochtige weg richting de uitgang van Harris lake. Maar halverwege zag ik een reiger bij een meertje zitten waar we langs reden. En zo in het lage zonnetje, prachtig om te zien. En terwijl ik de auto uit stap zie ik ineens aan de andere kant van de weg.... ja wel de hertjes!!! Het waren er een heel stel zo bij elkaar. Twee er van stonden aan weer een andere klein meertje wat te drinken en te eten.En toen zag ik dat er ook nog eentje rechts van me stond. Helemaal niet zo ver bij me vandaan. Ik had net nog op het bord gelezen dat ze niet zo bijster goed kunnen zien hertjes, maar wel heel goed kunnen ruiken. Waarschijnlijk deden dezen instincten het even niet bij dit hertje, want hij bleef echt een hele poos zo dicht bij me staan. En de anderen, zetten het ook niet op het rennen. Wel reageerden ze op het klikken van mijn lens. Dan zag je hun oortjes bewegen als een soort van radartje. Wel grappig om te zien. Beter het klikken van mijn camera dan van klikken van een stel jagers. Er zijn hier dus ook periodes dat er in Harris Lake park gejaagd mag worden, maar volgens mij is dat weer even voorbij.Heb er ook nog een filmpje van in elkaar geknutseld. Daarin kun je goed zien, dat ze op hun gemakje aan het rond stekkeren waren. Mooi om te zien....Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anja zei

Wat lief dat hertje zo dicht naast je. De fotomodellen staan er weer mooi op, wat een lieverds.
Het is er nog niet van gekomen maar ik wil je boek zeker kopen.

Nel zei

Hoi Petra

ik krijg m';n boek niet op de Ipad.
Hoe heeft Ron dat gedaan ?

Ik kon hem niet via aps downloaden dus ook niet op m'n Ipad laden.

Wat doe ik verkeerd ?

Anoniem zei

Ik zeg altijd dat die 2 dames van mij grote dopneuzen hebben maar deze hertjes hebben nog veel groter. En ze zijn zo mooi diepzwart. Mooie foto's en filmpje weer.

Groetjes
Marion

Petra zei

@ Nel
Heb het even nagevraagd aan Ron, maar hij heeft hem in iTunes gezet en daar zo op de iPad.
Heb jij het ook via iTunes geprobeerd?

Anoniem zei

Nou je hebt waar voor je geld hahha.
Prachtige foto's van de mannen.
Die hertjse zijn ook schattig zeg.

Erna

Nel zei

Ron/Petra

ik kon je boek niet vinden via ITunes, ga straks weer eens op zoek.

Zodra het lukt hoor je het.

Petra zei

@ Nel
Het ebook is niet te koop via iTunes. Ik bedoelde dat Ron het in zijn eigen iTunes had gezet.
Het (PDF) ebook is hier te koop Nel.

http://www.lulu.com/product/ebook/%40-the-usa/14596935

Anna zei

Wat ben jij een bofkont, zo dichtbij.
Prachtig.
Ik had een hele tijd geleden ook zo'n mooi hertje op de foto.
Ik op de comp. gezet dacht ik. Kaartje gewist wat ik nooit gelijk doe en ik op de comp. kijken geen hertje!!!
Wat was dat balen. Mooie foto'van de honden.