zondag 13 februari 2011

Heel wat voeten

Nou die iPhone heeft heel wat voeten in aarde. Ik was natuurlijk gelijk gaan kijken naar die Appie App die Karin in het vorige blogje als tip had gegeven. Die overigens ook gewoon Appie heet. Geweldig leuke naam! Moest er eigenlijk wel een beetje om grinniken. Maar ik zat zo op iTunes te lezen wat het ding allemaal kan. En dat is best veel. Receptjes inderdaad en boodschappenlijstjes maken.... Hartstikke handig....

Maar wel een beetje confronterend, hahaha. Ik zou binnen een zucht allemaal leuk Nederlands spul op mijn boodschappenlijstje hebben denk ik. Dus.... ik heb hem er met het oog op enig zelf behoud niet opgezet. Maar ben gaan Googlen naar een Amerikaanse versie er van. De Harris Teeter is hier de supermarkt die het meest op de Appie lijkt en ik heb heel erg gezocht, maar Meneer Teeter is nog niet terug te vinden in Appjesland. En de Lowes, de andere super waar ik wel kom, ook niet. En ook de Kroger niet.... Ja zeg, zo gaat het niet goed komen met dat boodschappen lijstje van me natuurlijk.

Maar...., toen kwam ik tijdens mijn zoektocht wel op een app genaamd Cardstar. De Harris Teeter google tocht, bracht me daar naar toe. En wat blijkt? Deze wonderbaarlijke app kan alle, ik zeg ALLE, klantenkaart pasjes bijhouden op je iPhone. En werkelijk waar, dat zou toch een geweldig iets zijn als die dingen mijn portemonnee konden verlaten. Dan kan hij eindelijk een keertje normaal dicht. En hoef ik het hele systematisch klantenkaart systeem in mijn portemonnee niet meer te onderhouden.

Het mooie is nog wel dat deze app helemaal gratis was en met een zekere achterdocht zette ik hem op mijn iPhone. En wilde daarna het eerste pasje in gaan voeren. Ik bereidde me voor op toch wel wat tik werk, want ik heb best een aardig stapeltje van die dingen eigenlijk. Geordend op supermarkten, dierenwinkels, service verleners en van allerlei anders. En echt als ik in een winkel bij de kassa sta, die in mijn zogenaamde categorie allerlei anders valt, krijg ik het al lichtelijk warm. Want waar is nou toch hun pasje? In welk vakje ook alweer? En probeer koelbloedig en als een volleerd kaartsorteerster me door de stapel pasjes heen te werken. Om na het vinden van het juiste pasje tot de ontdekking te komen, dat hij natuurlijk onder op de stapel zat. Afijn, ergenis alom.

Maar....., deze cardstar app zou daar allemaal een eind aan breien. En zo tikte ik het eerste nummer in. Maar terwijl ik aan het tikken was, zag ik onder de invul tab die daarvoor beschikbaar was ook een veldje met "Scan hier je card" en ..... toen drukte ik daar op. Opeens kreeg ik beeld en richtte mijn iPhone een beetje op het kaartje en tadaaaaaaaaa!!!!!! Geheel volautomatisch stond het nummer er in. Compleet met streepjes code en al. Is het niet een super iets???? Ik werd er helemaal blij van.....

Photobucket

In de toekomst geen gezoek meer naar pasjes, maar een keurig net geordend pasjes systeem. Welke je op alfabetische volgorde kunt bekijken en dan geef je gewoon even je iPhone aan de kassa juf en huppatee, daar zijn je punten/korting! En... er zit bovendien een locator op, zodat je de dichtsbijzijnde winkel van de betreffende keten zo kan vinden. En bovendien, krijg je als je op "deals" klikt ook nog eens te zien wat er in de aanbieding is bij die winkel. Echt de techniek staat voor niks tegenwoordig.

Photobucket

En nu moet ik eerlijk iets bekennen... Ik vond het voor het eerst in mijn leven, gewoon jammer dat ik niet meer van die klantenkaart pasjes had. Dat scannen van die dingen was gewoon zo leuk! Miste wel het piepje, zoals bij de kassa, maar dat het gewoon zooooo makkelijk was. En daarom ging het scannen van de pasjes met zoveel lol. En nog 1 uit portemonnee... en nog 1!!! Waar een mens toch al niet blij mee kan zijn niet?

Photobucket

Gewoon de hele stapel pasjes in de iPhone. Ze zijn bijna even groot als je ze zo naast elkaar ziet. Echt ik word steeds blijer van die hele iPhone :)

Zo dat is er uit! Ha ha ha, moest het even kwijt hoor ;-) Wat is er nog meer gebeurd de afgelopen dagen? We zijn vrijdag avond naar de auto show in Raleigh geweest. Altijd goed voor een leuke tijd. In ieder geval voor Ron. Ik moet zeggen dat mijn voeten minder blij waren. Want na een daagje bloemenschuur zijn die wel een beetje gaar. Maar ze hebben het uiteindelijk overleefd en het was best leuk om alle nieuwtjes weer te zien. Al zagen we op de weg er naar toe een minder leuk iets.

Photobucket

Er was een ongeluk gebeurd namelijk op de snelweg er naar toe. Een personen wagen was zo onder een vrachtwagen gereden. En toen wij er langs kwamen zat de bestuurster nog in de auto. Echt geen fraai gezicht....

Desondanks zijn we toch de autoshow begonnen met een proefritje in de nieuwste Cadillac CTS V. De auto ziet er eigenlijk een beetje als een sedan uit, maar er zit een Corvette motor in van 6.2 liter en bijna 560 pk. Beetje een wolf in schaapskleren. Want het ding rijdt dus als een tierelier. Mooi geluid dat zeker. En de wagen rijdt als je pech hebt zo de stoepranden uit de straat zeg maar.

En daar mag je hier dus gewoon in gaan proefrijden. Nou ja zo "even" was het eigenlijk niet, Ron moest wel een alcohol test doen. Dat vond ik dan wel weer grappig. Hij moest dus blazen ;-) Maar daarna konden we dus een rondje rijden met de Cadillac V. Ik zat achterin eigenlijk nog wonderbaarlijk goed. En Ron was helemaal in zijn hum. Wat een kracht zeg. Dit zou de snelste personen auto zijn die je op het moment kunt kopen. Het was eigenlijk gewoon meer een race wagen hoor. Je werd echt zo achter in je stoel gedrukt.... Word ik blij van een appje voor mijn iPhone, Ron heeft dat bij het rijden in de CTS V :)Daarna zijn we de eerste hal in gegaan. Daar stond de nieuwste Ford Explorer. Aan de buitenkant zag hij er best leuk uit moet ik zeggen. Een beetje Landrover achtig vond ik.

Photobucket

En zo liepen we verder over de beurs. We kwamen hierna tussen de Volvo's en Scion's en aan het eind van de hal zagen we de nieuwe MINI Countryman. De gewone MINI op steroids, kun je eigenlijk wel stellen.

Photobucket

Vond de wagen er erg leuk uitzien. Ook de binnenkant. Lekker vrolijk en heel anders dan de standaard auto. En nu dus ook wat meer ruimte en wat hoger. Grappig was wel dat de MINI gewoon tussen de duurste Ferrari's stond. Wel mooi om te zien.

Photobucket

En overal mag je weer in de auto's zitten op deze beurs. Ook dat is wel eens leuk. Zo kan je gewoon even een Ferrari passen, als je daar behoefte aan hebt.

Photobucket

En zo deden deze jongetjes dat ook. Zo grappig, want waarschijnlijk hadden ze ook muziek in de auto en zaten ze zo een beetje cool met hun hoofd te schudden. Alsof ze aan het cruisen waren. Ik had het eigenlijk moeten filmen, i.p.v. een foto nemen.

Photobucket

Deze vond ik ook wel grappig...... De wandelstok van deze meneer mocht niet mee de nieuwe coole auto in ;-)

Photobucket

Verder was er de electrische Volt en de nieuwste Jeep Cherokee. Die ik wel erg fraai vond eigenlijk.

Photobucket

De nieuwe Chevrolet Camaro cabrio was er ook al te bewonderen.

Photobucket

Er waren dit jaar best wel veel nieuwe modellen eigenlijk vergeleken met de afgelopen twee jaar. En.... er stond nu ook een Hollandse wagen... De spyker!

Photobucket

Ron had er nog een t-shirtje van en had die aan die dag. Wat een mooie auto is dat toch. Mag ook wel voor de centen die hij kost. Normaliter zie je dat merk dus niet zo snel. Maar sinds kort is er hier in Cary een heuse Spyker dealer. Wel grappig om Cary/Raleigh tussen het lijstje met top trendy steden, als New Port Beach en Manhattan te zien staan. Doordat Ron het Spyker shirtje aan had, kwam hij al snel in gesprek met wat vertegenwoordigers, die het wel leuk vonden dat er iemand was die de auto en het merk kende. En eigenlijk mocht je dus niet in de auto zitten, maar doordat Ron een Dutchie was mocht hij het wel wat van dichterbij bekijken van de Spyker mensen. En zo mocht en kon Ron het even op zijn gemakje kijken. Er in zitten is geen optie voor Ron, want dat pas niet met zijn 2 meter ;-) Later mocht ik, ook nog even wat fotootjes van dichtbij maken!

Photobucket

Photobucket

De auto kost zo'n $ 250.000, echt ontieglijk veel geld! Maar... toch een beetje Nederlandse trots niet waar?

Photobucket

Photobucket

Weer een ervaring rijker in ieder geval!!!!

Van het weekend was het hier behoorlijk lekker weer ineens. En Ron is dan ook met de motor op pad geweest.

Untitled from Duttch on Vimeo.Hij is zelfs nog even bij de bloemenschuur wezen kijken toen ik er op zaterdag aan het werk was. En ook hij heeft nu de schuur van binnen gezien en mijn bazin ontmoet. Die overigens flinke stress had gisteren, want 1 van de coolers had het begeven. Vrijdag al, en dus was er een monteur besteld. Maar vrijdag middag ging hij het weer doen. Om het zaterdag ochtend helemaal te begeven. En... die cooler staat dus vol met bloemen nu. Het resultaat is dus een gestresste baas, die heel graag wil dat haar man komt kijken naar het probleem. Maar een man, die daar geen zin in heeft. Maar omdat ze de monteur had afgezegd op vrijdag, mocht ze van haar man op zaterdag geen monteur meer bellen omdat er dan waarschijnlijk weekend tarief berekend werd. Feest compleet dus. Er werd met een bezem tegen de cooler aan gebonkt, stekkers in en uit het stopcontact en wat al niet meer. Het mocht niet baten.....

En dus hoefde ik vandaag, zondag niet te komen werken, wat eigenlijk wel het plan was. Want de stukjes die ik zou kunnen maken vandaag, zouden toch niet in de cooler die het nog wel doet passen. Want die stond al vol. En dus wordt het morgen vast dikke pret ;-) We gaan het allemaal meemaken. Want morgen is het dan dus echt Valentijnsdag!

En daarmee is ook ons eigenste Valentijntje Connor jarig. Acht jaar wordt hij alweer. Het was vandaag best lekker weer en zo had de bijna jarige mooi plaats genomen op zijn schommelbankje in de tuin ;-)Heerlijk leventje niet?

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anja zei

Felicitaties voor de jarige!!
Je maakt me wel lekker met die Iphone, ik wil er ook een! Succes tussen de bloemetjes morgen!

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!
Geef maar een dikke knuf van ons.

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Gefeliciteerd.
Een knuf uit Barendrecht,
voor mijn valentijntje.

Anoniem zei

Gefeliciteerd Connepon.
Hoorde net dat je cake met slagroom krijgt jammie!!!!

Heerlijk hoor nu al lekker buiten met een zonnetje.
Sterkte vandaag met de laatste blommetjes.

Erna

Tjeerd en Kiki zei

Hoi Petra, Net je blog gevonden via facebook. Leuk om te lezen en veel dingen zijn zo herkenbaar.
Wij wonen met ons gezin sinds 2001 in Atlanta-Georgia, niet al te ver bij jou vandaan.
Ik ga van de week verder lezen, ga ik even de tijd voor nemen.

Groet,
Kiki.

Arrisje zei

Hoi Petra ik heb ook je blog gevonden via dutchinamerica.com. Toch wel leuk om te horen van andere Nederlanders hoe je het ervaart in dat verre vreemde land. Leuke blog om te lezen. Nog een paar tips voor je iphone wat wel goede apps zijn:
1. Takemetomycar in geval je je auto kwijt bent tijdens shoppen
2. Viber voor noppes bellen
3. Skype ook voor bellen
4. Ebuddy chatten met je vrienden in Nederland
5. Repairpal kun je zo ongeveer vinden wat de repair cost zijn voor je auto
6. iheart radio van allerlei radio stations in de us
7.Fed Ex, UPS USPS kun je zien wanneer je pakjes aan komen
8. TheFind mocht je naar iets op zoek zijn wat je wil kopen en het zegt waar je het kunt kopen en ook hoeveel.

Deze apps zijn allemaal voor noppes :) Mocht je trek hebben in wat Nederlandse receptjes die heb ik op mijn site staan.
Groetjes van Arrisje.

Natasja Valentijn zei

Nou, ik heb na het lezen van je blog nu ook de Cardstar App op mijn IPhone! Goede tip, hoor! Thanks for sharing!

Marchiena zei

Handig dat je je passen kunt scannen met de iPhone. Ik geloof dat in nu ook het flintstonetijdperk moet gaan verlaten.

Gaaf hè de Countryman.

Car zei

Super. Dank voor het sharing.
Het blijkt dat Cardstar ook op de Iphone Touch te installeren is.
Alleen het scannen van de kaarten moet handmatig gebeuren maar de eerste zitten er ondertussen in.

Petra zei

@ Arrisje
Thanks!! Ga ze is even bekijken de appjes!

@ Tjeerd & Kiki
Leuk dat je het blog gevonden hebt!
Ik gluur stiekum al een poosje mee op die van jullie;-)

@ Marchiena
Ja hij is heel gaaf, maar de clubman en de gewone MINI paste ons beter...
De stoel moet voor ons een heel eind naar achter en dan zat ik tegen de deurspijl aan te kijken. Bij de gewone MINI is dat eerste raam veel langer.