vrijdag 18 februari 2011

Town Hall

Soms heb ik dagen dat ik best scherp ben. En met scherp, bedoel ik dan dat alles lekker loopt. Ik alle dingen die ik moet doen ook niet vergeet. En bijhoorlijk pienter lijk. Maar.... er zijn ook dagen dat ik dat niet ben. Verre van scherp zeg maar. En klaarblijkelijk was 27 januari een niet zo scherpe dag....

Want wat heb ik op 27 januari gedaan? Ik heb de rekening voor het water, die wij elke maand van onze gemeente krijgen, verkeerd betaald. Kan dat ook dan verkeerd betalen? Ja dat kan. En dat kan met name, omdat je niet scherp te werk gaat ;-)

Ik had namelijk even een vluchtige blik geworpen op die rekening en zag een bedrag staan van $ 13,87. Dat heb ik online overgemaakt en de betalings kenmerken er bij geschreven en hupatee in de map bij alle andere waterrekeningen.

Inmiddels is het al ver in februari en eergisteren kreeg ik een brief van onze gemeente. Final notice stond erop. Met rode letters nog wel. Over scherp gesproken. Die waren pas scherp zeg! Huh? Ik heb toch gewoon netjes betaald dacht ik. Dus de map met de water rekeningen er bij gepakt en jawel ik had inderdaad betaald. Maar.... niet genoeg. Het bedrag wat ik betaald had, was het bedrag wat op de rekening stond voor betaling van de maand december.

Waarom dat oude bedrag er op staat weet ik ook niet, maar het had dus $30,97 moeten zijn. En zo had ik dus te weinig betaald. En... als ik nou niet als de wiedeweerga ging betalen werd ons water over drie dagen afgesloten. Zo dan.... dat is korte metten! Die maken geen grapjes daar bij de gemeente. Belachelijk snel vond ik overigens. Je zal net drie weken op vakantie zijn heb je mooi geen water meer als je thuis komt.

Afijn... ik dus naar het gemeentehuis om dan maar het resterende bedrag bij te gaan betalen. Nou is dat hier niet zo'n groot iets hoor, ons gemeentehuis. Het is meer een huisje. En zo parkeerde ik onze auto op de parkeerplaats en liep naar de ingang. Op de deur zag ik als eerste de grote sticker verboden voor pistolen. Echt! Dat staat op de deur. De gedachte op de aanwezigheid van die dingen in ieder ander huisje waar niet zo'n sticker geplakt is doet me nog steeds een beetje huiveren. Blijf het een raar idee vinden, dat iedereen dat zo maar mag.

Maarja ik dwaal af. Ik loop dus naar binnen, maar zie geen bordjes of nummer trek toestanden zoals in de Nederlandse gemeentehuizen. Dus ik loop naar de receptie en vraag waar ik moet zijn voor een vraag over mijn water rekening. De mevrouw is alleraardigst en stuurt me een gang in en zegt me door te blijven lopen tot dat ik een balie zie.

En dat doe ik en ik zie inderdaad dan ook de balie. Er staat niemand achter, maar ik zie in de verte wel een bureau met een dame er achter. Ik knik naar haar en zeg goede morgen. Ze keek me namelijk zo vragend aan. "Hello!", hoor ik terug. En ik zeg dan ook nog maar een keertje Hello. Daarna wacht ik even tot dat er iemand aan de balie komt. Er zal vast ergens een belletje gaan rinkelen ofzo dat er klanten zijn.

Goh.. dit is wel heel erg rustig vergeleken bij het gemeentehuis in Zierikzee. Daar heb je meestal zo'n tien nummers voor je. Ineens word ik uit mijn gedachtengang gerukt door een nu wel heel hardere "Hello!!!!". Het was die mevrouw aan dat bureau weer. Ja wat moest die nou van me. Ik keek haar ook aan van ja.... dat hadden we toch al gedaan of niet?

Maar daarna volgt er "You need something, Ma'aaaam?", van achter het bureau. Oh jeetje... zou zij degene zijn die ik moet hebben? Nouw, nog steeds een beetje verbaasd van deze ontmoeting, mompelde ik dat ik wat wilde vragen over mijn waterrekening. Het gezicht achter het bureau zuchtte, maar er kwam beweging in het geheel. De dame in kwestie stond op, al ging het niet van harte.

En terwijl ze dat deed zag ik het..... Ze zat aan een heel groot raam, met een soort van kassa er bij. Echt.....! Ons gemeentehuisje heeft gewoon een drive through!! Wil je het geloven? Nou ik viel haast om van verbazing. Echt! Ben ik mooi weer verrast en zit het Hollandse er toch nog te diep in. Je wagen parkeren,naar binnen gaan in het gemeente huis en daar aan de balie wachten op je beurt. Nee natuurlijk werkt dat niet zo in Amerika. Daar doe je dat vanuit de auto! Oh hemel, was al weer niet scherp vandaag!

Nou daar scoorde ik geen punten mee bij deze dame. Ze was er duidelijk niet van gecharmeerd. Maar inmiddels is de gemeente dame dan toch tot de "binnen" balie gekomen en vraagt me wat ik wil. Dus ik vertel mijn verhaal en dat ik het verschil wil bij betalen. Ze hoort mijn verhaal aan en hobbelt terug naar haar bureau. Begint wat op de computer te rammelen. En dan roept ze vanaf waar ze zit, "Dat is dan $ 35.75". Huh? Dat is wel heel erg veel om bij te betalen. Ik was niet scherp geweest op 27 januari, maar dat had ik vandaag toch wel in de smiezen. $30,97 min $ 13,87 is geen $35,75 in mijn sommetje. Dus ik vraag of ze dat wel zeker weet. Meer dan een "ehhem", komt er niet terug.

Dus ik ga haar proberen uit te leggen wat ik voor som in gedachten had. Nou dat viel niet goed. Ze keek me alleen maar aan, maar de woorden kwamen niet door. "Mevrouw", zegt ze, "u moet gewoon die $35,- betalen". Ja en dat werkt niet bij mij he? Je moet niet met moeten aankomen. Want daar wordt ik dwars van, ha ha ha.
Dus ik vraag hoe die berekening dan wel niet opgebouwd is. En dus begint ze te ratelen. En noemt echt alles op wat ze op haar computerschermpje ziet. En galmt dat door het halve kantoortje waar ze in zit heen. Ik zie in de verte dan ook wat hoofden draaien van wat er aan de hand is.

Vreselijk.... Okay, okay, ik snap dat het meer gebruikelijk was geweest dat ik de drive through genomen had. Maar ik sta nu eenmaal binnen en heb dan toch nog iets van het fatsoen om dat soort info, gewoon even aan de balie te komen vertellen niet? Door alle cijfers en letters heen begrijp ik dat de rekening van februari ook in dat bedrag er bij zit. En dat verklaard het hogere bedrag wel een beetje. Dus ik vraag nog even voor de zekerheid dat als, ik die $35 betaal, ik ook februari betaald heb. En weer volgde de "Ehhemmmmm". Inmiddels heeft de dame in kwestie ook door wat mijn gedachtengang was geweest denk ik. Want ze vraagt me nu ineens, wilt u de $ 17 of de $35 betalen? Dus ik zeg, doe de $35,00 maar. En ineens is ze vrolijk...

Ze komt zowaar weer achter het bureau vandaan en komt mijn geld halen. Ik krijg keurig netjes wisselgeld en een sjeik uit geprint bonnetje met een grote rode stempel er op met PAYED in hoofdletters erop. Als een blad aan een boom gedraaid. Nouja zeg, ik snapte er niks van. Maarja, dat hoeft verder ook niet. Maar volgens mij is het nu goed geregeld. En worden we niet afgesloten....., je weet namelijk maar nooit. Heb je net je haar ingezeept tijdens het douchen, en tsjakka water weg... Dan wordt je ook niet vrolijk van natuurlijk ;-)

Nouja ook dat weer geregeld. Verder van de week zo druk als een klein baasje. Vandaag een fotosessie. Gisteren alle boodschappen gehaald voor de babyshower. Naar de mevrouw die de baby gaat krijgen (vlakbij Holland) En heb samen met Linda de "favors" gemaakt. De kadootjes voor bij het weggaan zeg maar.

Photobucket

Het hoort er allemaal bij! En eigenlijk zijn ze best nog aardig gelukt zo, niet? Het was gisteren (en vandaag ook nog) heerlijk weer en dus hebben we ze buiten in Linda's tuin gemaakt. En tijdens het creabea gebeuren vroeg ik hoe het met haar dochter ging. Ze hebben wat problemen met haar op school en ik wist dat ze een gesprek zou hebben. Linda en haar man hebben twee kindertjes geadopteerd uit Rusland vandaan. En nu de kinderen wat ouder zijn komen er nogal wat problemen naar boven en haar oudste, heeft extra hulp nodig en moet dus naar een speciale school. Maar.... ze had gisteren te horen gekregen dat dat $ 30.000,- gaat kosten. En dat hebben ze niet natuurlijk. Zo erg om te horen allemaal. Het wordt nog een hele toestand voor ze ben ik bang. Als iemand geen verzekering zou hebben wordt het betaald, maar zij hebben dus wel een ziektenkosten verzekering en hun verzekering betaald dat dus niet. Daar komt het dus in het kort op neer. Heel krom, maar voorlopig kan ze dus niet naar die school. En bij haar huidige school stapelen de problemen zich op.
Allemaal heel wat minder. Dan kies ik toch maar voor een openstaande waterrekening en een tochtje naar het gemeentehuis. Daarmee, zijn onze ernstige problemen weer even opgelost. Een schijntje bij wat er in andere families speelt.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

B. zei

jemig wat een behandeling bij dat gemeente huis. Onze town hall is overigens meer een houten schuurtje waar het lijkt of er een papier hoarder woont.

Anna zei

Wat een verhaal die waterrekenig, het is wel goedkoop??
Wat een leuke kadotjes krijgen de gasten.
Wel weer creabea hoor Petra.

Anja zei

Wat een heerlijk verhaal weer, gelukkig kunnen jullie nu met een gerust hart douchen. Wij hebben hier een soort van Nederlands gemeentehuis echt geen huisje.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Jullie town hall is wel erg modern want een drive hebben wij niet, maar gelukkig ook geen nummerjtes apparaat.Hier is het een heel statig gebouw waar je je bij binnenkomst in een bejaarde soos waant.

gr petra

Anoniem zei

Hahhahah je mocht dan niet zo scherp zijn gelachen heb ik wel zeg, wat heb je het toch weer heerlijk beschreven.

Erna

Mariet zei

Ik denk altijd in plaatjes en ik zag dit al weer helemaal voor me, hahahahaha,

lief zeg die paars/lila viooltjes, super!

Bianca zei

Ha ha, geweldig verhaal ! ik had het omgekeerde/soortgelijke met de waterrekening, het bedrag was bijv 39.95 en ik heb even -snel- snel- druk-tussendoor de check uitgeschreven met de tekst ninety three etc.... en bank boekt "netjes" $ 93 nog iets af. Niets gehoord trouwens hoor van het waterbedrijf ha ha dus dat verreken ik volgende maand maar. Ik moet soms zo opletten met die omdraaiing in nummers en data want helemaal gewend raak ik er niet aan: ik doe ook nog voor een klant in Nederland de boekhouding (die controleer ik 2 x ) voor ik de belastingaangiftes doe en dat helpt niet echt in de "cijfertjesintegratie" ;-)

Elke zei

Met zo'n lage waterrekening denk ik dat je hier 1 keer per maand je haar kan wassen, hahaha!
Ik ben heel benieuwd naar hoe de babyshower gaat verlopen.
En wat erg voor die mensen als je een special needs kind hebt maar je moet er zoveel geld voor betalen... Hopelijk komt er toch nog ergens een oplossing uit de bus.