dinsdag 25 oktober 2011

Gips eraf....

En spalk er om heen!Vanmorgen dus weer naar dr. Sam geweest. Het gips was er zo af en daarna de 19 hechtingen! Al snel hoorde ik dat ik nog wel een poosje met een soort spalk moet lopen. Hij zei alleen nog niet hoe lang. Dat zou de hand specialist rehabilitatie tante me gaan vertellen. Hij schreef me wel alvast wat nieuwe pijnstillers voor. Dus ik zeg nog, nou dat hoeft niet hoor, want ik heb geen pijn. "Geen pijn? Echt geen pijn?". Nee valt allemaal reuze mee, zei ik. "Nouja, zegt hij, ik schrijf ze toch maar uit, voordat je je bedenkt?". Nouja..... ! Ik heb de pot met pijnstillers, die ik eerst had gekregen van hem ook nog staan. Daar leg je een half paard mee plat. Ik heb nog nooit zo diep geslapen als met die pillen. Niet normaal. Dat recept ga ik dus echt niet ophalen, dr. Sam! Waar ik wel weer verbaasd van was is dat de hechtingen er zonder enige verdoving uit gehaald werden. Sommige zaten helemaal verstopt omdat mijn vinger best wel dik was. Maarja ik ben dan ook geen dokter. Als ik mocht kiezen had ik daar voor gekozen zeg maar en de plat leg pillen lekker laten gaan. Het is ook niet snel goed he? Afijn... na nog wat testjes en wat vragen liet hij me gaan met een vervolg afspraak over drie weken.

En zo wachtte ik in de wachtkamer op de hand rehabilitatie specialiste. En die kwam me uit de wachtkamer ophalen en stond vreemd te kijken dat ik niks om mijn hand had. Zij wist toen nog niet dat het gips er net af was gehaald. Ik moest gaan zitten in haar behandelkamer en ze zette me nog net niet in de beugels. "Die hand mag je absoluut niet bewegen" en ze ging toch bijna over de rooie zeg.

Ik liet haar maar gaan en dacht zal wel. Was er eigenlijk een beetje verbaasd over. Ze begon een stuk plastic te knippen en lag dat in een bak met warm water. Nog steeds brabbelend over hoe belangrijk het rusten was in mijn geval. Toen ik er dan eindelijk tussen kon komen vertelde ik dat het allemaal net een half uurtje geleden eraf was gehaald, koelde ze een beetje af. Nou dat werd nog gezellig, met deze dame! De iniddels warme en zacht geworden plastic lap werd over mijn hand heen gelegd en naar mijn hand gevormd. Hierna mocht ik kiezen welke kleur klittenband ik wilde en werd het spul aan elkaar geplakt. Toch wel met een hoog knip en plak knutsel werk gehalte. En toen vertelde ze me ook dat ik het ding nog zes weken om moest.

Onnozel als ik ben vroeg ik nog, ja maar met douchen mag ik hem toch wel af doen? Nee zeg!!! Ook niet met douchen. Helemaal niet, vroeg ik? "Wij kunnen elkaar wel vertrouwen he Petra", vroeg ze. Het klonk een beetje Donna Corleone-achtig, vond ik. Alsof ze uit de serie de Soprano's, was komen wandelen. Hoe bedoelt u?, vroeg ik. Nouwwww, zei ze, het is niet de bedoeling dat we het los gaan maken namelijk. "Nee natuurlijk, kun je me vertrouwen", ha ha ha.... Geen ruimte om te dollen hier dat was duidelijk. Ik dacht die zet me dalijk zo terug in het gips! Nee ik laat het zitten hoor, tuuuuuurlijk! "

Maar jemig..... Balen zeg. Ik had echt de dagen afgeteld dat het gips er af ging. En weer wat meer bewegingsruimte had. En eindelijk zonder plastic zak over mijn arm kon gaan douchen. Maar dat was dus nog niet aan de orde. Afijn, ik kreeg wat oefeningen van haar en ze vertelde via een tekening hoe de hechtingen binnenwaarts om de pees zaten en hoe lang het allemaal duurt eer zo'n pees weer aan elkaar gegroeid is. Er mag dus voorlopig geen rek op gezet worden. Vette pech dus. Ik vond eigenlijk dat dit geintje al lang genoeg geduurd had. Maar zo te begrijpen ben ik er nog wel even zoet mee....

De vinger was ook nog wel twee keer zo dik als normaal, maar voelde al heel wat beter aan zonder de hechtingen. Ik kan mijn andere vingers nu ook weer wat makkelijker bewegen. Dus er is wel vooruitgang, maar ik had het wat positiever weer ingeschat. Helaas is het even niet anders!Gelukkig viel er gisteren een lekker vroeg Sinter pakket op de deurmat! Perfecte timing!!!! Dank u SinterKarin!!! Zo lief dat die oude man ons hier toch ook weet te vinden! De lieverd!

Groetjes weer Petra

10 opmerkingen:

Car zei

Tjeetje Petra, even rekenen en dan zit je al op half december. Is die Klaas allang weer terug naar Spanje.
Inderdaad was je was voorbarig. Maar.... uiteindelijk gaat het om het resultaat en zou het toch wel heel prettig zijn als je er zo weinig mogelijk aan overhoud. Succes !! Laat je maar lekker wassen.

duijsensfamily zei

JE moet die pillen halen en verhandelen op internet joh! Balen van die spalk! Maar ik mag aannemen dat het wel ergens goed voor zal zijn.
Sterkte verder!

Kristel Holsbeek zei

hihi je moet het weer voorhebben met die tante en je schrijft het dan nog zo lekker;-)
Verzorg je toch maar en doe nou maar wat ze zeggen...Beter een beetje te lang erin zitten dan te kort en problemen hebben voor de rest van je leven!!
Sterkte!!

Annemiek zei

Wat Claudia daar zegt... er zijn veel mensen die helemaal blij zouden zijn met die pillen.
Nou, je bent er nog even zoet mee! Hopelijk is het dan wel helemaal goed tegen die tijd! Het zal dan wel behoorlijk stijf zijn.

Elke zei

Ja wadde... (om het maar eens op z'n Vlaams te zeggen)
Had ik eigenlijk wel verwacht dat je voor een fel oranje kleurtje zou kiezen. Maar dat hadden ze waarschijnlijk niet? Of een bandje rood, een bandje wit en een bandje blauw. ;-)

Petra zei

Ha daar had ik nog niet aan ge dacht, ;-)
Had inderdaad ook leuk geweest. Het enigste wat in het oog sprong was de hot pink, Elke. Hahah
Rood, wit blauw had hem wel geweest ;-)

Anja zei

Tjee, daar ben je nog wel even zoet mee. Ik zou de dokter maar gehoorzamen!

Ineke zei

Wat vervelend voor je dat het zo lang gaat duren (maar eigenlijk toch ook wel begrijpelijk, het duurt best een tijd voordat zoiets helemaal genezen is).
Kun je nu wel iets meer met die hand 'doen' ?
Sterkte!

B. zei

Hihihi 'we kunnen elkaar toch wel vertrouwen', zie het zo voor me!

Mary-Ann zei

It's a matter of trust Petra hahaha.
Jeetje daar ben je nog even zoet mee, maar misschien hadden ze je in NL wel laten tobben. Affijn de sinterkarin heeft je weer gevonden en dat maakt veel goed. Liefs vanuit NL..enne sterkte X