zaterdag 5 april 2008

De dag ervoor...

De dag voordat ik naar de Beardie show zou gaan, was ik al die kant op vertrokken. En ik had het plan gevat om de dag ervoor naar de Daniel Stowe botanische tuin in de buurt van Charlotte te gaan. Van waar wij wonen naar die tuin toe was ongeveer drie uur rijden. Best een behoorlijk eindje, maar ik kwam er kwart over 1 aan en het kwam met bakken naar beneden. Heb ik weer hoor. Alle droogte records zijn zowat gebroken en op de dag dat ik naar een botanische tuin wil regent het.... Nou was ik er natuurlijk in de buurt voor de Beardie show, maar ik had me er ook wel een beetje op verheugd. Was er helemaal klaar voor met mijn camera.

Photobucket
De ingang van de botanische tuin met de mooi bloeiende Japanse kers.

Uiteindelijk toch naar binnen gegaan en zowaar het werd droog toen ik de tuin inliep. Wat een mazzel zeg! Ik vond het een erg leuke botanische tuin. Niet ontzettend groot, maar heel leuk ingericht. Met doorkijkjes, speelse fonteinen en mooie aangelegde tuinen.

Photobucket


Op dit moment stonden er heel veel tulpen en narcissen in bloei. Wat wel erg leuk was om te zien. En ze hadden ook al lathrussen in bloei. Zo vroeg in het seizoen al. tegelijk met de tulpen zelfs? Ik stond er verbaasd van. Ik vind de lathrus altijd een hele leuke bloem die heel lekker kan ruiken en ze staan zo leuk in een klein vaasje, vers uit eigen tuin. Ze hadden er een leuke klimopstokjes voor neer gezet en die wil ik hier in onze tuin ook wel een keer proberen. Heel makkelijk om te doen lijkt mij.

Photobucket

Dus dat wordt mijn volgende project in de tuin ;-) Weer een ideetje opgedaan.

Na zo'n ander half uur was ik naar het orchideen conservatorium gegaan die begin dit jaar is open gegaan. Heel leuk om doorheen te lopen en foto's te maken natuurlijk. Hierna nog even in het winkeltje van de botanische tuin gekeken. Er waren heel veel tuinboeken te koop en veel leuke hebbedingetjes. Toen zag ik al weer een donkere lucht aankomen en weer richting de parkeerplaats gelopen. En ik startte net de auto en het begon me toch te hozen.... Wat een timing....

Hier nog wat meer foto's....



Gisteren op de terugweg heb ik trouwens ook nog de toeristische route genomen en ben ik dwars door Charlotte gereden. Van de beelden die ik van die stad gezien heb, wist ik dat ze best hoge gebouwen hebben en die skyline wilde ik zelf ook wel een keer zien.

Photobucket
Eerste blik op de skyline

Photobucket

Ze waren nog wel veel aan het bouwen zag ik, maar behoorlijk wat hoge gebouwen te zien.

Photobucket

Kwam daarbij ook nog langs het stadion van de Carolina Panthers.

Photobucket

Grappig om dat nu allemaal een keertje in het echt te zien zo. Al was het natuurlijk in vogelvlucht, want ik had nog een aardige rit voor de boeg naar huis.

En ook nog een up-dateje over mijn analisten training. Gisteren in de mail zat de beoordeling van mijn documenten die ik van de week ingeleverd had. En ze zagen er goed uit volgens de trainer. Nu moet ik nog 1 keer 3 documenten inleveren, die ik vanochtend ingestuurd heb en dan mag ik aankomende week zelfstanding de documenten in het systeem gaan analiseren. Van de 10 mensen zijn er, zo te zien, met mij nog 1 meisje over. Weet niet of die mensen voor een andere klant gaan werken of niet doorgegaan zijn, maar in ieder geval was ik wel blij met het mailtje ;-)

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

ElMarStel zei

gefeliciteerd met je job hoor en leuke foto's van de botanische tuin, ziet er best wel mooi uit.

Anoniem zei

Mooie tuin zeg, daar zou ik ook wel eens willen wandelen.
Gefeliciteerd, 't is je gelukt, ontzettend goed van je!
Hoeveel uur ga je nu per week werken?

gr, Ineke

Anoniem zei

Gefeliciteerd hoor, hartstikke goed van je...! Mooie foto's hoor, het is dat ik geen groene vingers heb. Fijne zondag verder...knuffel voor de dogs.

Miranda zei

He Petra,
Leuk wer eens om foto's van Charlotte te zien. Ben jij daar a in het Sience museum geweest? Ik destijds wel en vind die beter dan onze Nemo in Amsterdam.Hoop er binnenkort met onze kinderen eens heen te gaan. Enne leuk dat ideetje met de laterus. Die ruiken inderdaad heerlijk en is zo een gul plantje waar je altands in NL vele boeketten van kon plukken. Ga ik beslidt ook doen. Groetjes Miranda