woensdag 2 april 2008

Getraind

Nou gisteren de voorlopig laatste trainings vergadering gehad. We hadden vrijdag de opdracht gekregen om weer 5 artikelen te analiseren en die moest je maandag dan ingestuurd hebben. Zodat ze op de vergadering van dinsdag besproken konden worden. Ik had ze zaterdagmorgen gelijk gedaan en opgestuurd. Dit keer moest je voor het eerst inloggen in het software systeem van het bedrijf en in dat programma de teksten verwerken. Dus toch even net iets anders dan op je eigen pc-tje. Daarbij moest ook een samenvatting van de tekst maken en die apart per email insturen. Maar wat blijkt in de vergadering dat ik de enigste was die dat gedaan had. De rest had dus helemaal niks ingestuurd en ook niet ingelogd. Ik sta daar dan toch weer van te kijken en vooral de smoezen die aangevoerd worden. Snap dat gewoon eerlijk gezegd niet. Vraag me dan ook af, hoeveel van de mensen daadwerkelijk dat baantje willen of gewoon alleen de training mee willen pikken? Want die werd ook al betaald.
Afijn resultaat is dus dat die mensen vandaag nog een herkansing krijgen en alsnog de stukken in kunnen sturen. Alleen zal ik daar dan weer op moeten wachten, want de trainer wilde alle stukken te gelijk controleren. Afijn nu is het voor mij afwachten tot de rest ook in gestuurd heeft en als alles goed is krijg ik een mailtje van de week waarin ik aan kan geven hoeveel teksten ik wil doen aankomende week en die worden dan op gestuurd. En kan ik daarna inloggen en volgens zeggen aan het werk.
In de vergadering nog wel voor het eerst een Nederlandse tekst gedaan als voorbeeld. Waarbij ik dan de tekst ter plekke moest vertalen en daar mee gingen we het verder analiseren. Moet zeggen dat het Nederlandse me toch beter af ging.
Maar ben toch wel benieuwd hoe dit dan toch weer verder gaat. Meer dan wachten kunnen we nu niet ;-)



Gisteren ben ik verders bezig geweest om ons tripje naar Washington/Oregon uit te stippelen. En heb een aantal leuke hotels kunnen boeken via Priceline. Op die website kun je bieden op bepaalde hotels en kun je daarmee hele leuke prijzen voor hotelkamers krijgen. Enigste is dat je al vooraf moet betalen en je niet weet welke kamer je krijgt. Dus of king size bed of double bed. Verder is de reservering gegarandeerd. En zo is het nu dus gelukt om een vier sterren hotel in Seattle te boeken voor een zeer aangename prijs.
Afijn ik was daar dus gisteravond mee bezig geweest en alles was geregeld en wilde net de computer af gaan sluiten. Nam nog een slok van mijn glas cola en terwijl ik die neer zet op de landkaart die naast mijn computer lag, valt het glas om. Er lag nog een pen onder die landkaart. Had zo zitten puzzelen op de route die we gaan rijden en had er een landkaart bij gepak. Maar.... dat glas valt op mijn toetsenbord van de laptop. Oh nee.....Stom, stom, stom...... Al was ie niet helemaal meer vol, er zat nog wel een klein laagje in.
Ik snel een doek gepakt om het boeltje weer te drogen en schoon te maken. En terwijl ik het toetsenbord aan het schoonmaken ben hoor ik een hele harde piep en mijn beeld gaat weg..... helemaal zwart.... @$%#^#^##, grrrrrrrrr, zal je net zien! Heb ik weer hoor, een laptop die geen cola lust ;-)
Maar het beeld kwam na mijn stevige tot duidelijke woordenwisseling met de computer, toch ook weer terug. Gelukkig, het valt nog mee, dacht ik. Voor de zekerheid toch nog even kijken of alles werkt. En het ging goed, internet deed het en alle programmaatjes. Tot dat ik wat probeerde te typen. Helemaal van slag was ie. Want er kwamen de meest vreemde lettercombinaties naar voren. En het hele toetsenbord was van slag. De backspace deed niks meer als ik de g aan sloeg, kwamen er 5 verschillende letters. Drama dus!!! Wat een gedoe zeg! Dacht ik even de computer uit te zetten en naar bed te gaan, krijg ik dit! Pfffffffff, dat stomme glas cola ook en stomme ik, om niet beter te kijken waar ik dat glas neer zet! Maarja nu naar bed gaan, ging ook niet natuurlijk want dat blijft natuurlijk knagen en dan zit ik er morgen ochtend weer mee. Ron was al eerder op de avond naar bed gegaan en om hem dan nu ook weer wakker te maken....

Dus zelf proberen op te lossen Petra. Maarja, zou het nou door de cola komen of had ik met mijn schoonmaak perikelen te veel toetsen ingedrukt? Waarschijnlijk het laatste, maar hoe in hemelsnaam, brei ik dat dan weer recht. Mijn laatste troef is altijd "System restore", waarmee je de computer op een instelling kan zetten van een eerder tijdstip. Als ik het niet meer weet en er is iets mis met de computer is dat mijn laatste optie. En had nu dan ook goede hoop dat het daarmee opgelost zou zijn. Maar nee, vandaag nu net eventjes niet. Alle letters klopte nog van geen kant, na de system restore. Balen! Nou daarna nog van alles geprobeerd, maar het ging Petra niet lukken..... Ik snapte er de ballen niet van en werd hoe langer hoe bozer. Dus toch Ron maar wakker gemaakt. Je begrijpt die was natuurlijk ook zo ontzettend blij met mij (ahum) en sprong juichend zijn bed uit (NOT).
Maar het was duidelijk dat hij wel al wat meer slaap had gehad dan ik, want hij kwam op het bijzondere heldere idee om op de andere laptop op Google te kijken wat het zou kunnen wezen. En al snel vond hij het. Het heette "toggle keys" en als dat aan staat krijgt je toetsenbord een andere functie of zoiets. Nou moet ik je zeggen dat ik tegen die tijd al behoorlijk in een staat was, dat ik de laptop, al bijna het raam uit "getoggeld" had. Wat is dat nou weer voor onzin? Toggle keys, daar had ik toch helemaal niet om gevraagd of wel? Het blijkt dus dat ik de controltoets en nog wat andere toetsen tegelijk heb ingedruk met mijn schoonmaak pogingen en dat je daarmee een of ander iets activeerd.

De oplossing was "Vier keer op de shift toets drukken"! Wie verzint zoiets? Vier keer shift in drukken en je toetsen bord is weer normaal? Je moet het allemaal maar net weten. Ik was al bang dat ik de laptop vergiftigd had met mijn cola, maar nee, vier keer shift maakt alles weer goed. Zoiets simpels had ik dus nou nooit kunnen verzinnen. Waarom niet gewoon een tabblaadje met een knopje aan/ uit toggle keys. Nee, laten we het spannend en een beetje moeilijk houden en doen we vier keer shift? Anders is het zo makkelijk? Kortom ik was er helemaal klaar mee, of beter gezegd, ik was compleet uitgetoggeld! Wat een een gedoe zeg. Ben er bijna twee uur mee bezig geweest!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,
Heb echt helemaal in een deuk gelegen. En het was niet eens een 1 april grap. Dat toetsenbord van jou lust dan wel geen cola die van mij geen rode wijn. Maar die heeft dan ook nooit meer een letter neergezet. Misschien was dat met 4x shift ook wel gelukt.
Trouwens van welk merk is die nagelviltstift? Zou voor mij een uitkomst wezen. Of kan ik dat via internet bestellen, moet alleen weten hoe zoiets heet.

Groetjes Trudy (noordwelle)

Petra zei

Het is van het merk Sally Hansen en je kunt het hier bij Walgreens (ssort kruidvat) kopen. Hier onder de de link ;-)

http://walgreens.hs.llnwd.net/e1/dbimagecache/394845.jpg

Jasmino zei

Sjonge sjonge, ik heb in een deuk gelegen van het lachten met jouw verhaal. Sorry, duidelijk een situatie van leedvermaak. Ik hoop dat je niet boos op me bent....

En eigenlijk moest ik nog het hardst lachen omdat het leek alsof ik over mezelf aan het lezen was. Ik zou ook helemaal ontploffen....

Jaaaaaaaaaren geleden reed ik met mijn -hele oude- auto ergens over een tippelzone in een grote Limburgse stad, toen mijn auto er opeens mee ophield. Er zat niets anders op dan de auto aan de kant te duwen en Peter te bellen, dat kon gelukkig in de naastgelegen -louche- videotheek. Al wachtende naast mijn auto, stopten er steeds allerlei auto's om te vragen of ik misschien beschikbaar was? Na een paar minuten was ik zo woest op de auto, dat ik van woede een deuk heb geschopt in het portier. Rot-auto........

Maar Peter wist beter (hé, dat rijmt) en kwam gelijk aanzetten met een kan bezine. Ik had gewoon niet op tijd gestopt bij het tankstation. Tja, en dat verhaal moet ik nu ook nog jaaaaaaaaaren horen op verjaardagen en zo, vooral bij grote groepen mensen. Ik vermoed dat het jou ook zo zal vergaan ;-)

Veel sterkte ermee! :*)

Petra zei

Ha ha, kostelijk, zoals je het beschrijft, ik zie het helemaal voor me! Vooral omdat ik zelf een keer een halve kop soep op mijn keyboard heb gemorst. Nou, dat waren geen toggle key problemen, maar echte problemen. Gelukkig was dat bij jou niet het geval!

Anja zei

Wat heb je het weer leuk beschreven, ook ik lag in een deuk.
Gelukkig is het toch goed gekomen.
Ik zal het onthouden 4 maal shift, je weet maar nooit dan hoef ik Marcel niet wakker te maken ;-))

Annemiek zei

O wat een ellende! En dan zo'n simpele oplossing.
Niels had ook een keer iets gedaan met de computer wat zoiets bleek te zijn. We zijn er dagen mee bezig geweest en customer service heeft ons uiteindelijk geholpen, en toen was het heel simpel verholpen.

DixieChick zei

Geweldig verhaal..ik heb echt erg moeten lachen. Maar super dat je het toch maar mooi opgelost hebt. Ik zou ook echt niet kunnen slapen..als ik eenmaal iets in mijn kop hebt.. :)

Anoniem zei

Toch even petje af voor Ron hoor. Wat een schat dat ie voor jouw toggle keys zijn mandje uit komt. Die Ron van mij zou zijn broer erop af sturen en mij afschieten naar mars. Ik denk dat hij niet op zou staan voor zoiets. Maar ja andere kant ik denk dat je hilarisch bent om te zien op zo een moment, misschien was dat het wel. Zie het helemaal voor me. Enne dat raam uittogglen van die laptop komt me ook zo bekend voor, zou dat nou een modern familietrekje kunnen zijn, hihi

ps heb NY geboekt toch die B&B die we wilden en de reis andersom
succes met togglen he!

Anoniem zei

Heb je nog mazzel eigenlijk. Ik heb mijn laptop ooit een keer koffie melk gevoerd. Was ie ook al niet blij mee. Is nooit meer geod gekomen.. Helaas.

Ja inderdaad ik was er ook nooit opgekomen om 4x op die toets te drukken. Wie wel?

gr petra

Miranda zei

Stakkert, wat heb jij gebaald! Zeer herkenbaar toen mijn laptop het opeens ook begaf. Die deed helemaal niks meer. Enfin, 2 maanden later. Ding zat al onder het stof en ik pikte die van de kinderen uit groot gebrek. Komen we erachter dat het pinnetje die in je computer gaat alleen maar stuk is. Tssss heb ik daar zo lang voor zonder laptop gezeten....
Groetjes Miranda
Ben trouwens wel voor je aan het duimen hoor!!

Anoniem zei

Hahaha, mooi verhaal. Zat er toevallig Jack Daniels in de cola dat je toetsenbord zo vreemd begon te doen ? Ach, je bent niet de enige hoor die van zulke stomme dingen doet. Ik hou er een dagboek van bij.

Fijn week-end.

Groeten,

Edwin

Anoniem zei

Nou, je boft dat je laptoppie het nog doet, hahaha!! Maar wel een goede tip trouwens, want af en toe doen mijn toetsen ook raar. Kan ik het volgende keer mooi eens uitproberen of het werkt!
Maar eh, je hebt toch wel een goede beurt gemaakt, nu je als enige de boel meteen ingestuurd had! Komt vast goed hoor!! Succes in ieder geval!!

Anoniem zei

Haha, 4x shift zal ik noteren... je weet tenslotte maar nooit.
Maar wat een geluk dat alles het nu toch weer doet.