woensdag 9 april 2008

Feestje tegoed


Vandaag is mijn moeder jarig! Nou heb ik haar natuurlijk via de telefoon gesproken vandaag, maar we houden het feestje nog even tegoed. Want a.s. zondag is ze hier! En dan doen we het gewoon eventjes dunnetjes over natuurlijk;-) Niet met zo heerlijke Hema taart helaas, maar er zal vast wel iets lekker voorradig zijn! Nog 4 nachtjes slapen ;-)
Ik zal ook nog even wat vertellen over mijn baantje, want begreep dat er wat vragen waren ;-) Ik ben nu "al drie dagen" ;-) een soort van free-lance medewerkster voor een heel groot Amerikaans Marketing bedrijf. Dat bedrijf heeft klanten die graag alles willen weten wat er over hun bedrijf en hun producten wordt besproken. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook alles. Want niet alleen wat geschreven wordt in een krant ,tijdschrift of websites, maar zelfs iets wat op bijvoorbeeld een blog besproken wordt. Ben inmiddels daardoor toch een beetje over gaan nadenken, over wat ik schrijf, hi hi hi. Nu maar ook in het verleden? Weet nog dat mijn vaatwasser stuk was onlangs. Vraag me nu dan ook af of de Whirlpool analisten mijn verhalen ook hebben zitten lezen, ha ha ha. Maar het is dus wel een beetje raar idee als ik strakjes mijn eigen schrijfsels moet gaan analiseren. Dat moeten we niet hebben. Dus ik noem heel tactisch geen merken en andere bedrijfsnamen, want iedereen leest mee ;-)
Afijn die klant wil niet alleen weten wat er over hen geschreven wordt in Amerika, maar ook heel veel verder buiten de landsgrenzen. Zelfs artikelen uit het kikkerland Nederland! Het is dan ook wel een heel erg grote klant, met heel veel internationale producten. En daarbij willen ze ook graag weten wat er over een groot aantal concurenten geschreven wordt. Afijn, je kunt op je vingers uitrekenen dat dat veel artikelen zijn die geanaliseerd moeten worden. Ben er inmiddels achter dat er zo'n 40 mensen werken op de internationale afdeling en die zitten net als ik in hun taal teksten te bekijken. Echt, ik had hier voor daar nog nooit bij stil gestaan dat dat werkelijk zo gebeurd. Maar het is eigenlijk wel logisch, want hoe weet je anders wat er in de markt aan de gang is, wat er gevraagd wordt en hoe mensen ergens over denken.
Hoeveel uur je per week werkt, kan je eigenlijk zelf indelen. Verwacht wordt dat je 2 a 3 teksten in een uur doet en je mag zelf weten hoeveel artikelen je "aanneemt". Dus wil je 15 uur per week werken dan neem je 30 a 40 documenten aan. Het is alleen wel zo dat er voor de artikelen een dead-line gesteld wordt, waarin je ze geanaliseerd moet hebben. Maar op die manier kan je gewoon je eigen tijden en uren per week bepalen. Best heel fijn, vindt ik zelf. Al heb ik wel het idee dat het erg "gewaardeerd" wordt als je meer artikelen aanneemt, want er is veel werk. Mijn doel is 15 a 20 uur per week. Zodat ik gewoon, 's morgens lekker op pad kan met de hondjes en als die daarvan liggen bij te komen ik aan het werk ga. Bovendien heb ik dan ook nog tijd over voor die gezellige huishoudelijk klusjes (kuch kuch).

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Petra zei

Dat lijkt me best wel interessant. Hoe ben je daaraan gekomen? Overigens weet ik uit ervaring, dat vertalen helemaal niet makkelijk is, dus petje af!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag van je moeder ! die taart ziet er verschrikkelijk lekker uit en mmmmm Hema tompoezenj die waren ook zo lekker ;-)
Lijkt me een heel leuke baan die je hebt ! Wij kijken ook vaak wat er over onze bedrijven geschreven wordt op internet, wanneer nodig kunnen we ook onjuiste informatie korrigeren daardoor.

Jasmino zei

Leuke baan, Petra! En inderdaad, ik had er ook nooit zo bij stilgestaan dat er veel mensen kunnen meelezen over de dingen die jij schrijft!

kastelke zei

Dat lijkt me een heel leuke job! In Belgie zou zoiets amper rendabel zijn omdat je je dan als zelfstandige/freelancer moet vestigen en dan allerlei bijdrages aan de staat moet betalen. Als je nog een andere baan in vaste loondienst hebt, dan vestig je je "in bijberoep" en dat kost minder. Maar als dit je enige activiteit zou zijn, dan zou je haast niks overhouden van je geld. Is dat in Amerika anders?

Leuk vooruitzicht, je moeder die komt!

kastelke zei

Oh ja, dat je schrijft over de taart van de HEMA (je noemde een merk!), dat komt waarschijnlijk omdat je in je blog een subtiele hint wou versturen naar de bazen van de Hema? In de hoop dat ze je een lekkere taart sturen? Ze mogen er dan ook nog een paar rookworsten in steken zeker?!

Anoniem zei

Hé Peet,

Gefeliciteerd met je moeder en Ron met zijn schoonmoeder hahaha

Groeten,

Edwin, Danielle en Stijn

Anoniem zei

euhmm, allereerst gefeliciteerd met je moeder, maar die woont toch bij mij in de buurt???? ik pak de fiets wel even voor een stukje taart, hahaha en heel veel familie plezier de komende tijd.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je moedersssssssssss.
Nog ff dan komt ze eraan.

Erna

Anja zei

Gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder. Wat een fijn vooruitzicht dat ze naar jullie komt!
Het lijkt me een interessante baan, heerlijk dat je je eigen tijd kunt indelen.

Anoniem zei

Lijkt me best interessant werk, zo kom je zelf ook veel over produkten tegen! Klinkt wel druk trouwens hoor, dat werk van jou, zeker als ze zoveel werk nog hebben liggen! Wel een goed teken, want dan hebben ze je ook hard nodig!
In ieder geval wens ik je heel veel succes in je nieuwe baan!!
Dikke knuf van ons allen!!

M@riet zei

Gezellig je moeder op bezoek! Zelf zie ik m`n ouders de laatste tijd ook te weinig naar m`n smaak door alle drukte en ziekenhuis gedoe! Gauw weer `s wat gezelligs plannen ;-))
Interessante job trouwens!

Annemiek zei

Hm, als ik er ooit een baantje bij moet hebben...
Vertalen is best moeilijk, maar kan wel leuk zijn.
Inderdaad, je moet voorzichtig zijn met wat je schrijft!

Anna zei

Nog van harte met je moeder.
En je baantje, gaat het nog goed.
Op naar zondag ik hoop dat ze een goede vlucht heb met weinig vertraging.
Toos

DixieChick zei

Klinkt als leuk werk! Ik had helemaal niet door dat bedrijven echt alles wilde weten, alhoewel het natuurlijk wel logisch is. Hhmm..ben benieuwd wat Brinta en Honda van mijn schrijfsels vinden:)

Gefeliciteerd met je moeder ook!

Anoniem zei

Oei, ik schrijf geen merknamen meer neer (heb net nog een bedrijf vernoemd in mijn blogje :-( Dit was de laatste keer!)

Groetjes,