vrijdag 4 april 2008

Regionale Specialty van de CBBC

Vandaag ben ik naar de regionale specialty geweest van de Carolina Bearded Collie club. Was gisteren al richting Charlotte gegaan en heb in een hotel geslapen, zodat ik al een heel eind in de buurt zou zijn op de dag zelf. Zou er namelijk om 9 uur al zijn en heb geholpen met tenten op zetten en de stand en prijzen tafel een beetje in orde brengen. De prijzen die de mensen die ingeschreven hadden, konden winnen waren wel heel erg leuk. Want in plaats van bekers waren er mooie Beardie bekers en schalen te winnen. Elke deelnemer kreeg ook een setje Beardie kaarten. En daarbij ook nog een tas met "goodies". Zo leuk om te zien dat dat hier toch anders is dan bij een honden show in Nederland.
In totaal waren er 43 Beardies ingeschreven en het beloofde dus een leuke middag te worden. Maar eerst nog even over 's ochtends, want ik had namelijk ook parking attendant dienst. Dat wil zeggen, ik stond dus bij de ingang en moest er voor zorgen dat iedereen $ 3,- betaalde voor parkeren. Maar tussen al die auto's hoefden auto's met daarin keurmeesters, mensen met een kraampje en mensen met een camper, want die hadden al kampeer geld betaald vooraf geen parkeergeld te betalen. En moest ik de mensen een beetje de richting uit sturen van het ras waar ze voor komen en naar de camperplaatsen. En van die laatste waren er behoorlijk wat. Met deze Beardie Specialty waren er ook nog van andere rassen specialties. Dit om gezamelijk in de kosten te delen. Heel goed idee vindt ik.
En nu kan ik jullie vertellen dat ik dat regelen van het verkeer en het geld innen eigenlijk hartstikke leuk vond ;-) Had er eerst een hard hoofd en zag mij al de vreselijkste wisseltrucs doen en daarmee een file aan auto's verzorgen. Maar dat is het mooie van wonen in North Carolina. Alles gaat hier net een tandje langzamer en mensen hebben de tijd. Ze waren hartstikke aardig en praatjes zat. Voor ik het wist zat mijn dienst er op. 1 persoon had geen geld bij zich en ja wat doe je dan? Heb ze dan ook maar door laten rijden. Zo strenge parkeerplaats mevrouw ben ik ook weer niet, hi hi hi. Dus....., mocht het niks worden met mijn analisten baantje kan ik altijd nog bij een parkeer garage gaan werken ;-)

Wat ook heel leuk was is dat ik vandaag ook met een Nederlanse "Beardie" dame afgesproken had. Zij was met haar man hier op een gecombineerde werkvakantie zeg maar. Vivianne heeft ook Beardies in Nederland en onlangs haar eerste nestje gefokt. Zo leuk om haar hier te ontmoeten en samen te kijken hoe anders het keuren hier in Amerika gaat. En voor mij weer even een kans om lekker in het Nederlands over alles wat Beardies aan gaat te kletsen. In het Nederlands gaat dat toch nog steeds het lekkerst! En.... Vivianne had voor ons ook nog iets heel lekkers meegenomen. Namelijk twee heerlijke pakken Venz hagelslag! Super he? Echt heel leuk!
Helaas haalden we bij verre na niet de voorspelde 23 graden en was het eigenlijk gewoon koud..... Maar ondanks de kou en een miezertje hier en daar is het toch allemaal goed gegaan. Met Beardies en dan een buitenshow is het toch altijd even afwachten. Maar er waren zeker heel veel grote tenten om zo af en toe te schuilen. Zelfs bij mijn parkeers wachters plek stond een mooie tent, ha ha ha.

Hier onder een aantal foto's van vandaag!



En natuurlijk een filmpje!



Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anja zei

Wat een aardige parkeerwachter ben jij!
Leuk al die beardies bij elkaar, het zijn prachtige honden!

Anoniem zei

Leuk hoor dit soort uitstapjes ! En inderdaad wat je zegt, en op zulke gedachten komen regelmatig op, dat mijn (ons) leven in North Carolina echt wel een tandje langzamer ging. Hier kan het af en toe erg hectisch zijn, ook door school, maar ook het verkeer in NL. Maar goed, we worden dus wel weer vrolijk van jouw verhalen over cola over je toetsenbord etc. Ik wens jullie een heel fijn weekend toe met een sterretje*.

Anoniem zei

Heerlijk al die Beardies en wat hebben ze een grote ring om te lopen.
In Nederland is dat altijd zo klein.

Je hebt in ieder geval je hart weer op kunnen halen.

Erna

Annemiek zei

Dat ziet er leuk uit.
Waar mijn oudste 's zomers werkt zijn er 1 keer in de week concerten en op die avonden moet hij ook 'parkeerwachter' zijn. Dat vindt hij ook een heel leuk baantje en komt met hele verhalen terug.

Anoniem zei

Wat een schitterende honden zijn het toch!!

Anoniem zei

Even een vraag over het innen van geld; heb je nog fooi ontvangen?

Groeten, Liesbeth

Petra zei

@ Liesbeth
Nee geen fooitjes gehad, hi hi hi.