zondag 27 april 2008

Gray Whales

Vandaag zouden we naar Anacortes gaan. En maar goed dat we in de mail keken, want laten ze nu vandaag uit Everett vertrekken. Daar zijn de gray Whales te vinden op het moment. Ze komen vanuit Mexico naar het Noorden gezwommen en zoeken koudere wateren op. We waren al vroeg op pad, want die drie uur tijd verschil maakt toch wel wat uit. We zijn daarom eerst nog even in de haven wezen kijken en al in de haven zagen we al zeehondjes. Zo leuk....., moest gelijk denken aan Connor, ons eigenste zeehondje. Die oogjes zijn net zo, als Connor aan het zwemmen is ;-)

Photobucket

Daarna naar de haven, waar het nog even uitzoeken was waar we moesten parkeren en terwijl we uit de auto stapten en naar de haven liepen, kwam er een oldtimer aan rijden. De man stapte uit en Ron maakte een compliment naar de man over zijn auto en voor we het wisten stonden we een half uur met deze man te praten. Het was een oudere man en hij bleek niet alleen deze auto te hebben, maar nog zeker 5 andere prachtige oldtimers. Zo leuk. Hij bood Ron ook nog aan om een stukje met hem te gaan rijden en dat deed hij dan ook graag. We hadden nog even tijd, dankzij het drie uur tijdsverschil, kwam dat even mooi uit! Afijn na het zien van de foto's van zijn andere wagen, hebben we afscheid genomen en zijn we de auto op de juiste plek gaan parkeren.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Om 11.00 uur zou de boot vertrekken en echt voorlopig hebben we zulk mazzel met het weer. Het was echt heerlijk! Weinig wind, volop zon en een aangename temperatuur. Het was dan ook erg druk op het water. En al net even buiten de haven zagen we drie arenden. 1 volwassen heer en vrouw en kind. Daarna was het al weer raak, want er lagen zeehonden heerlijk te zonnebaden op het lichtbaken van de haven. Erg leuk om van zo dichtbij te zien.

Photobucket

Photobucket

Niet veel later zagen we ook de eerste grijze walvis. Wat zijn die groot zeg! De boot eigenaar zag gelijk welke walvis dit was, want deze had een witte vlek op zijn lijf en had dan ook de bijnaam Patch. Patch kwam al 15 jaar terug in dit gebied.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

1 ding waar ik dus nog nooit van gehoord had, of eigenlijk beter gezegd geroken had, is dat de lucht die de walvissen uitblazen als ze weer boven water komen, echt onmogelijk vies stinkt. Allemachies zeg... wat een lucht komt daar uit. En laat de wind nu net onze kant op staan, dus vol aroma kwam het op ons af! Leuk, middagje walvissen kijken, ha ha ha. Volgende keer neusknijpers mee, echt waar ik maak geen geintje ;-) Maar we hebben ze wel gezien vandaag. Veelvuldig, want later zagen we er nog drie, waarvan er twee bij elkaar aan het eten waren van de bodem. Dat doen ze op hun zij en dan komen de vinnen boven water uit in ondiep water. Heel grappig om te zien.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Verder kwamen we Patch nog een paar keer tegen. Dus heel wat walvissen gezien. Ook nog meer zeehondjes en twee arends nesten. Rond drie uur vaarden we weer terug en Ron en ik hebben allebei een behoorlijk rode toet er aan overgehouden. Maar het was echt heel leuk om te doen. En natuurlijk ook nog een filmpje!



Vindt deze omgeving heel erg mooi. Overal waar je kijkt zie je mooie bergen met witte toppen van de sneeuw. Maar...., je ziet ook bijna overal water, wat ik altijd erg leuk vindt. Zo apart, want de bergen wanen je in Oostenrijk, maar dan gelegen aan zee? Heel apart. Even wat sfeer fotootjes ;-)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De mensen zijn ook erg vriendelijk en heel wat vlotter gekleed vindt ik. Best wel een hippe omgeving vindt ik. En er zijn ook ontzettend veel fietsers, voor Amerikaanse maatstaven. Het doet door dit alles, zo anders aan dan North Carolina. We zijn dan ook vanaf Everett binnendoor terug gereden richting Bellevue. En kwamen we langs het universiteits terrein van Washington state university. En wat ligt die universiteit mooi gelegen aan het water. Het stadion is heeft helemaal geweldig uitzicht. Zo aan het water gebouwed. Daarna door naar het hotel, maar op de weg er naar toe eerst gestopt bij Jamba Juice voor een heerlijke smoothie. Daarna even opgefrist in de hotelkamer en op naar het restaurant.

Photobucket
Ingang hotel

Tegen over ons hotel is een groot kantoor van Microsoft, dat hadden we al gezien. Maar tussen ons hotel en dat gebouw ligt een grote weg en we hadden een bruggetje gezien die van het hotel naar het Microsoft gebouw ging. En die hebben we dan ook genomen.

Photobucket

En na die brug zagen we ineens dat dat kantoor gebouw verbonden was aan een heel groot winkelcentrum. Wat leuk!!! Dat wisten wij geeneens. Nouja dan ook maar gelijk even shoppen. En een van de eerste winkels die we tegen kwamen was een Helly Hansen winkel.

Photobucket

En.... ze hadden sale. En dus heeft Ron een hele mooie jas kunnen scoren. Super! Daarna de mall doorgelopen en zijn we lekker gaan eten!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

jullie hebben al een hoop gezien. en mooi weer. wel gaaf dat jullie een stukje mee mochten rijden. met zo oude auto. leuk gelijk een mooie jas. die bus die in het water rijd ook heel apart. en mooie fotos. wel een hoop tijd verschil. nu nog een hele fjne tijd. ma .

Anoniem zei

Mooie omgeving he? Wij zaten in 2006 een paar dagen in Seattle, schitterend. Het whale-watchen hebben we moeten afzeggen, omdat Albert ziek werd. Toch nog eens doen als ik je foto's zo zie.

Fijne vakantie nog!

Groetjes,
Monique

Jasmino zei

Whale watchen staat voor mij ook op het programma, ik moet nog uitzoeken waar ik dat ga boeken, in Seattle eo of in Vancouver Island. Leuk om te horen dat jullie zo genieten!

Mooie oldtimer ook, ik vind het altijd weer geweldig om te merken hoe gemakkelijk je contact kunt leggen in Amerika. Heerlijk!

Geniet verder!

Anja zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Veel plezier!

M@riet zei

Wat een pracht die Walvissen! Ik heb ook nooit gehoord van die lucht die uit die gaten komt, hahaha!
Geniet lekker saampjes!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Zo leer je nog eens wat, nooit geweten dat walvissen stinken, pech voor jullie dat jullie net aan de verkeerde kant zaten.

Veel plezier nog.

gr, Ineke

Petra zei

Mooi, he, daar? Als het niet zo'n verschrikkelijk klimaat had, vooral in de winter, zou ik er zo willen wonen. En die zeedieren vind ik ook altijd fantastisch! Straks langs de kust zul je daar nog veel meer van zien.

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's heel gaaf om die walvissen te zien.

Erna

Anoniem zei

schitterend petra. Ziet er super gaaf uit allemaal.

gr petra

Anoniem zei

Hartstikke gaaf die walvissen en zeehondjes vrij in de natuur te zien zwemmen. Leuke foto's!!