zondag 6 april 2008

Nog een nieuwtje....

Heb trouwens nog een nieuwtje te melden. Ron is weer een trotse bezitter van een motor. Het bezitter worden van dit exemplaar was nog een hele toer, maar na vier weken wachten, is het dan toch nog gelukt. Hier is het gele gevaar!

Photobucket

De motor is van 2001 en heeft nog maar 2975 miles op de teller. Ongelooflijk he?
Nou ben ik nooit weg van het idee van Ron op een motor. Ik weet dat hij veilig rijdt, maar doen zijn mede weggebruikers dat ook? Maar dit is in ieder geval een flitsend opvallend geel kleurtje en zelfs ik vindt het model erg leuk ;-)

Photobucket

Ron had de motor te koop zien staan op Craigslist (soort van Amerikaans marktplaats) en we zijn saampjes diezelfde avond nog wezen kijken in Apex waar de motor bij iemand thuis te koop aangeboden werd. En echt de motor zag er prachtig uit. Hij was van 2001, maar zag er uit als nieuw. En had ook nog maar heel weinig miles op de teller. Ron had er nog een stukje op gereden en daarna zijn we naar huis gegaan. En hebben via carfax de miles gecontroleerd (soort van kilometerpas in NL) en daarna met de verkoper gebeld en gezegd dat we hem wel wilden kopen. De volgende dag is Ron weer bij hem langs gegaan om de bill of sale (het koopcontract) te tekenen. Dan zou je denken dat het bijna rond is op het geld en de papieren na dan. Nou dat laatste was het probleem bleek later. (Hou je vast want het wordt een zeer lang verhaal)

De verkoper zou de papieren zoals de title (soort van deel 3 als in NL) gaan halen bij de bank. De man was brandweerman en heeft al zijn belangrijke papieren in een kluis. Wel te begrijpen niet waar? Als brandweerman zul je vast dingen zien waarbij je wat meer nadenkt over dit soort zaken. Maar het wordt ingewikkelder. Hij heeft al zijn papieren in de kluis van zijn ouders. Ook nog niet zo heel raar, want dat scheelt waarschijnlijk in de kosten voor de huur van een bankkluis. Ware het niet dat zijn ouders in Virigina wonen en wij in North Carolina en daar zitten heel wat miles tussen. Maar....., hij zou dat weekend dat gaan regelen.
Echter.... het werd nog ingewikkelder, want wat blijkt zijn moeder is dit weekend plotseling opgenomen in het ziekenhuis en zijn vader had dus geen tijd gehad om naar de bank te gaan. Moesten dus wachten. Nou zou hij zelf die woensdag erna naar Virginia gaan voor de papieren en om naar zijn moeder in het ziekenhuis te gaan. En zowaar woensdag avond belde hij weer. Hij had nu echt de title uit de kluis, maar..... het werd alweer ingewikkelder. Hijzelf had de motor nog niet op zijn naam gezet, dus stond nog op naam van de vorige eigenaar. Wij denken zelf dat deze man geld nodig had voor een verbouwing die gaande was aan zijn huis en hij net er voor die motor gekocht. Hij vertelde mij ook dat de verbouwing veel meer geld kostte dan verwacht, toen Ron met de motor aan het rijden was. Denk dat daarom, motor werd verkocht.
Afijn, in dat zelfde telefoon gesprek vertelde dat hij had wel de title, maar zag nu pas dat de vorige eigenaar die title dus niet getekend heeft en zonder handtekening is de koop niet geldig. Hebben wij weer hoor, wat een ingewikkeld verhaal.... Snap niet dat je dat als koper niet controleerd? Maarja, dat zal wel aan mij als wantrouwende Nederlander liggen?
Maar het wordt allemaal nog veel leuker dat telefoon gesprek. Maar, zegt hij, hij heeft al naar die mensen gebeld waar hij hem van gekocht heeft en kreeg de vrouw des huizes aan de telefoon. En je wilt het niet geloven, maar die man en vrouw, destijds nog getrouwd, maar waren inmiddels gescheiden..... Hoe krijgen we het voorelkaar om hierin terecht te komen? Maar het gaat nog verder. Vrouw wil niks meer met man te maken hebben en de man zelf is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Echt, ik verzin het niet! Wat een verhaal ....
Man is daarmee niet voor rekening vatbaar en moet er nu familie van hem gevonden worden die die papieren willen tekenen. Dat gaat dus nog even duren allemaal!!!
Voor ons was het nog niet zo heel erg allemaal, want we hadden nog helemaal niks betaald. Maar die man waarvan wij hem willen kopen dus wel en die moet nu die papieren in orde zien te krijgen voor hij geld gaat zien voor zijn verbouwing.
Afijn hij heeft al die papieren naar die mensen in Wilmington gestuurd. Het schijnt dat de eerste eigenaar een professor was van de universiteit daar. Een ietwat verstoorde professor naar wat nu blijkt. En zijn advocaat er op gezet. Inmiddels kregen wij het gevoel dat de verkoper eigenlijk het liefste de motor aan die mensen had terug gegeven, want hij had er meer geld voor betaald, dan wat wij hem gingen geven. Plus dat hij ook nog de motor op zijn naam moest gaan zetten, wat ook nog geld ging kosten. Kortom het duurde voort. Inmiddels twee weken verder schijnt er getekend te zijn door de zus van de professor, die de gevolmachtigd was voor de nutty professor. En we konden zaken doen. Wij de verzekering geregeld. Naar de bank voor een cheque en om 1 uur een afspraak om de motor op te halen. Maar.... om half 1 die dag belde onze brandweerman dat het hele verhaal niet door kon gaan. Want het bleek dat de namen van de professor verkeerd om waren geschreven en daarmee keurde de DMV (de Amerikaanse RDW) het hele spul weer af. Zal je net zien. Weer wachten dus.
Inmiddels wilde de verkoper het zo regelen dat wij de motor van die verstoorde professor gingen kopen, zodat hij het geld van die mensen terug zou krijgen. En hij ons dan in contact bracht met die verstoorde professor familie. Maar natuurlijk zagen wij dat zelf niet zo zitten. Punt 1 omdat zij waarschijnlijk een hoger koopbedrag zouden gaan vragen en punt 2 wij eigenlijk helemaal niks met die verstoorde professor te maken wilde hebben. Maar hoe vertel je dat luid en duidelijk? Nou blijkt dat van een collega van Ron de vrouw bij een advocaten kantoor gewerkt heeft en die heeft de mooiste brief ooit voor ons in elkaar gezet! En jawel de boodschap kwam nu over, wij waren dat gedoe met titles en inrichtingen helemaal zat en hij moest gewoon gaan leveren wat op de bill of sale was overeen gekomen. Anders gingen wij er werk van maken. Die boodschap was misschien net op tijd, want we praten misschien wel wat langzamer Engels, maar dom zijn we ook nou niet echt, ha haha. En de brandweerman is met de juiste papieren naar de DMV geweest, heeft de taxes betaald en kreeg daarmee de title op zijn naam.
En zowaar... afgelopen woensdag was het dan zover. Ron kon hem ophalen.....
Donderdag morgen gelijk nog snel even voor vertrek naar Charlotte, verzekering en de papieren in orde gemaakt. En echt normaliter staan ze hier buiten bij de DMV, maar nu konden we zo doorlopen en alle papieren waren in orde bevonden! Alsof ze bij de DMV wisten dat we er al vier weken mee bezig waren geweest.
Wat een opluchting... Nu nog een beetje droog weer hier en hij kan aan het scheuren. Want na een droogte record, hebben we nu zo ongeveer een regenrecord ;-)

Photobucket

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Zooooooooo daar is ie dan eindelijk.
Heel veel veilige kilometers.
Vindt de kleur ook helemaal goed.

Erna

M@riet zei

Wauw, wat een scheurijzer! Helemaal mooi joh! Het heeft ffies geduurd maar dan heb je wat ook
;-))Wat een verhaal...

Ook van ons heel veel veilige miles!

Anja zei

Wat een flitsende motor, dat was het wachten wel waard.

Anoniem zei

En nu lekker achterop bij Ron !
Volgens mij is dat echt iets voor jou !

Groeten,


Edwin

Anoniem zei

Ron heel veel rij plezier met deze schitterende motor, doe wel voorzichtig!!

Petra, volgens mij heb je je ontzettend vermaakt de afgelopen dagen met de hondjes en parkeerwachter wie had dit gedacht!!

Groetjes
Kaar

Anoniem zei

Ron heel veel rij plezier met deze schitterende motor, doe wel voorzichtig!!

Petra, volgens mij heb je je ontzettend vermaakt de afgelopen dagen met de hondjes en parkeerwachter wie had dit gedacht!!

Groetjes
Kaar

Anoniem zei

Haha, en gaan jullie nu gezellig samen toeren op die mooie motor?

gr, Ineke

Annemiek zei

Nou, daar hoort wel een proficiat met de motor bij!
Dan zijn 4 weken nog best snel als je ziet wat ervoor gedaan moest worden!

Familie Tomasouw zei

Wat een 'gaafffffe' moter zeg, ik zou er zo op weg willen rijden! En trouwens leuk parkeerplaatje in de garage erbij ;-)
Heel veel plezier ermee!
Groetjes

DixieChick zei

Wat een grappig verhaal! Je kan het zo echt niet verzinnen. Maar heel veel plezier met de nieuwe aanwinst!

Grts,
Judith