maandag 7 april 2008

Eerste dag

Nou vandaag was het dan zover.... mijn eerste werkdag. Begon helemaal met goede moed en eerste document ging goed. Althans totdat ik hem moest bewaren. Toen ging ie niet meer verder en gaf ineens gegevens weer, van een mij niet bekend document. Hoe kan dat nou? Snapte er echt niks van. Had toch niks verkeerd gedaan? Nou nog maar een keer over nieuw dan, maar de computer was vandaag weer niet echt meewerkend. En nu stonden toch echt mijn toggle keys uit. Wat er aan de hand was weet ik niet, maar ik kon er helemaal niks aan veranderen. Uiteindelijk een mailtje aan mijn trainer gestuurd en een "printscreen" plaatje meegestuurd, zodat hij ook kon zien wat er aan de hand was. En zo'n half uur later kreeg ik al bericht, al werd ik daar niet veel wijzer van. Want hij wist ook niet wat er aan de hand was. Hij vroeg me per email of ik "IM" had. Nou ik heb veel, maar dat heb ik nou net niet volgens mij ;-) Later begreep ik dat dat instant messaging was, ha ha ha. Dus ik vertelde dat ik wel gewoon telefoon thuis had en gaf hem mijn telefoon nummer door. Maar hij stelde voor om een vergadering er over te houden. En wel om vier uur 's middags Ha ha ha, dat kan natuurlijk ook. Was wel pas twee uur later, maar om vier uur vanmiddag aan het vergaderen en we kwamen er achter dat het niet mijn fout was, maar een fout van de software, waardoor ik vast was komen te zien. Schijnt wel eens vaker spontaan te gebeuren. Je moet het maar weten. Kan wel met zekerheid zeggen dat het niet prettig is op je eerste werkdag in ieder geval. Het hele spulletje moest doorgestuurd worden naar de helpdesk en die zouden zorgen dat ik weer "los kwam". Fijn!!! We konden weer verder.... Nadat ik los was, was het gelijk einde van mijn eerste werkdag. Maar weer een ervaring en een vergadering rijker ;-)
En ik maar denken dat ik aardig met de tijd mee deed in deze wereld. Doe aan skypen, emailen en thuis netwerken. Ben inmiddels zelfs een "hyvert". Stom van me natuurlijk, want daar past een simpele telefoon natuurlijk niet meer in thuis. Al had dat vast een stuk sneller gegaan ben ik bang ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Petra zei

Inderdaad krijg ik bij "IM" altijd een lege blik van Nederlanders. Zeg je dan "MSN", dan snapt men het opeens. Hopelijk gaan de rest van je werkdagen beter, lijkt me heel vervelend, als je aan iets gewerkt hebt om het dan niet af te kunnen maken!

Anja zei

Spannend z'on 1e werkdag, ik had ook niet geweten wat IM was.
Veel succes op de rest van je werkdagen!

Jasmino zei

NOg nooit gehoord van IM hier..... ik loop blijkbaar ook heel erg achter. Ik heb dan altijd het gevoel dat ik oud word ;-)

Gefeliciteerd met je nieuwe baan nog, trouwens! Jammer van je problemen op je eerste echte werkdag, maar gelukkig is het nu opgelost. Veel succes!

Anoniem zei

gefeliciteerd met je nieuwe baan petra. knap hoor. nu wat ik allemaal lees. heb ik het gevoel. dat ik van een ander planeet kom. snap er allemaal niks van. groetjes ma .

Annemiek zei

Je wordt nog eens technisch!

Anna zei

Hoi Petra,
wat een digitale wereld.
Je moet tegenwoordig overal verstand van hebben.
Maar je heb het weer gered en een ervaring rijker.
Het is wel makkelijk gelijk een vergadering, bij ons wordt het al een week van te voren aangekondigd.
Toos

Anoniem zei

En zo leer je nog eens wat, ik had dus ook geen idee van IM is.
Hopenlijk gaat de 2e werkdag beter!

gr, Ineke

Miranda zei

Petra nog gefeliciteerd met je baantje!!!Leuk dat je aangenomen was, al was je eerste dag een stuk minder.....wat een zenuwen gelijk. Maar gelukkig is dat het toch allemaal goed gekomen. En de hondjes, zijn die ook zo blij of wandelen jullie nog net zo veel en vaak. Knuffel voor ze van Miranda