woensdag 14 januari 2009

De maan, de zon en de aarde

Eergisteren heb ik een test gedaan en daar was 1 van de vragen: Wat staat verder van de aarde, de zon of de maan? En er waren nog meer van dat soort vragen, want stel je voor Michael koopt vier potloden en die kosten 50 cent, hoeveel kost dan 1,5 dozijn potloden? Jaaaahaaa, het is wat he? En waarom dan zo'n test?
Ik had gesolliciteerd op een part-time baan (toch) bij een assurantie kantoor. Mijn CV opgestuurd en zowaar kreeg ik dit keer een reactie. Het kantoor wat in Cameron Village in Raleigh was, was geinteresseerd in mij en zou me per email een test sturen die ik moest gaan doen. Bovenstaande test dus, waarvoor heuse bedrijven bestaan die je dat online laten doen. Verder stond er niet zo veel in het emailtje behalve het uurloon en of ik met dat uurloon wel geinteresseerd was. Nou was het geen super salaris, maar ik moet toch ergens beginnen niet? Vond het wel een beetje onpersoonlijk reactie, maarja. Ik had nog terug gemaild dat ik geinteresseerd was en benieuwd was naar de test. Hoorde daar weer niks op, maar de volgende dag zowaar de test in mijn mailbox. Ik dus de test gemaakt en nog even aan hen bevestigd dat ik de test gedaan had aan het kantoor, maar ...... niks meer gehoord.

Zo raar vindt ik de wijze hoe ze hier met sollicitanten omgaan. Het lijkt mij veel nuttiger om de telefoon te pakken en een gesprek met mij te voeren. En als dat klikt, de persoon uitnodigen voor een gesprek. Maar nee, laten we maar gelijk beginnen met een IQ test? En als het nou een topbaan is, nee het is voor het hulpje van het kantoor? Echt ik snap er niks van. Veel verantwoordelijkheid zal het baantje niet geven en echt ik denk niet dat het bedrijf er wijzer van wordt als ik weet wat verder van de aarde is, de maan of de zon? Zal denk ik echt geen reizen naar de maan of de zon moeten gaan verzekeren toch? Tuurlijk is het om in te schatten wat je niveau is, maar werkt dat niet beter met een gesprek? Nou is dus de vraag, was mij IQ te laag voor de functie of te hoog? Je weet het niet he? ;-)
Ik had er nog een mailtje tegen aan gegegooid om te informeren naar eventuele volgende stappen, maar krijg gewoon geen reactie. Heel vreemd toch weer. Was ik eindelijk zover om toch op een assurantiekantoor te gaan werken, willen ze me niet. Afijn weer een ervaring rijker. Bij mijn analisten baantje van van de zomer, ging de sollicitatie ook wel raar, maar daar kwam toch wel respons, ook al was het per email ipv persoonlijk contact. Volgens mij wil men dat zo weinig mogelijk. Maar hoe zoek je dan de juiste persoon voor het baantje. Lijkt me toch wel moeilijk zonder gezicht erbij.

Verder was ik vandaag nog even bij het hotel in Cary langs geweest waar ik vorige week voor receptioniste gesolliciteerd had. Eindelijk kreeg ik dan de betreffende persoon "live" te spreken. De mevrouw was erg aardig, maar vertelde me dat de functie al was vergeven. Maar, vroeg ze, heeft u dan ook gesolliciteerd? Ja, zei ik, ik heb mijn cv afgegeven en de (ellenlange) lijst met vragen ingevuld. Dus we hebben uw gegevens? Ja, hoor zei ik. Oh, vindt u het goed als ik ze bewaar? Nouja zeg, het leek wel of ze spijt had dat ze al iemand aangenomen had. We kletsten nog even wat en ze vroeg nog wat meer vragen. Daarop vertelde ze me dat het hotel van hun keten in Noord Raleigh, nog wel mensen nodig had. En ook met meer uren dan zij mij kon bieden. Maarja dat is me nou net even te ver voor het mooie en ik wil helemaal niet meer uren. Dat is ook zoiets hier, als er dan een part-time baan is, dan staat er bijna altijd bij, kans op full-time mogelijk. Volgens mij wil hier niemand part-time werken?

De mevrouw vertelde me tenslotte nog, dat mocht het niet werken met de nieuwe werknemer ze me zou contacteren. Ja hoor, mag altijd, zei ik. Maar dacht, dat zal denk ik ook niet gebeuren, want hadden we die niet eerder gehoord? Afijn tot zover weer alle sollicitatie perikelen. En ben na het hotelbezoek dan ook lekker gaan wandelen bij Lake Pine met de doggies en heerlijk genoten van mijn "vrije" dag ;-)

Photobucket
De kano te water laat plaats

Photobucket
Canadese gansen op toer

Photobucket
De reiger hield droge pootjes zo

Photobucket
En mijn kameraadjes, wachtend tot ik klaar ben met foto's maken

Het was een stuk frisser vandaag, maar met een strak blauwe lucht en heerlijk zonnetje. Het was echter zo stil bij Lake Pine en de mensen die er waren, waren ingepakt van top tot teen. Wel grappig om te zien, want zo koud was het echt niet. Morgen wordt het wel een stuk kouder en de weermannen slaan hier helemaal door. Het wordt zooooo koud. Nou is het hier wel vaker koud 's nachts, maar morgen blijft het overdag ook koud. Normaliter loopt het altijd een beetje op. Misschien daarom die ingepakte mensen ;-)

11 opmerkingen:

Jannie zei

Zoals deze solicitie is gegaan heb ik ook nog nooit gehoord. Ik heb heel veel banen gehad in Amerika maar altijd eerst een persoonlijk gesprek, en ik weet dat het kantoor waar ik heel lang heb gewerkt, het nog zo doet. Maar misschien hebben ze honderden solicitanten en zo halen ze de dommen eruit.

Anja zei

Wat een vreemd soort van sollicitatiegesprek oftewel test.
Sterkte met de kou!!

Anoniem zei

Wat een gedoe dat solliciteren, laat de moed niet zakken!! Gelukkig geniet je van je vrije dagen, dit is ook heel veel waard.
Heb je nog een dikke winterjas tegen de kou??
Groetjes, Kaar

elmarstel zei

Balen zeg dat solliciteren daar, vindt dat men hier in ned. soms ook zeer onbeschoft is, maar zo erg is het gelukkig ook weer niet.

Heb afgelopen dinsdag een gesprek weer gehad en nu maar afweachten of ik de juiste ben....

Veel succes verder met zoeken, hou vol hoor.

Petra zei

@ Jannie
Als je zou denken dat dit 1 sollicitatie is, ja. Maar het zijn er nu al heel veel meer. En om me heen hoor ik dat het niet veel anders gaat. Waarschijnlijk inderdaad het hoge aanbod, maar denk dat door deze handel wijze, je nou net niet de domme er uit haalt, maar de meest ervaren mensen met solliciteren. En op zich zou ik die mensen nou net niet in mijn bedrijf willen. Want dat zijn de mensen die van baantje naar baantje gaan.

@ Karin,
Nou echt super dik is ie niet, maar dan maar een sjaaltje en handschoentjes er bij ;-)

@ Elmarstel
Jij ook succes gewenst met het solliciteren!

Annemiek zei

Er wordt hier inderdaad weinig part time gewerkt. Op onze afdeling is er onder de verpleegkundigen buiten mij 1 andere part timer.
Ik denk dat ze veel sollicitaties krijgen en dat op deze manier een beetje gefilterd wordt op met wie ze een gesprek willen.

Anoniem zei

Jij hebt een hoop dingen tegen als je solliciteert.
Ik zelf heb nooit problemen gehad met solliciteren.
Heb net een hele leuke part-time baan gekregen voor een groot bedrijf.


Els.

www.ine1149.web-log.nl zei

Dat is inderdaad een vreemde sollicitatieprocedure.

Ben benieuwd of je er nog wat van zult horen.

gr, Ineke

Miranda zei

Geen idee hoe die Amerikane toch de vragen bedenken voor de sollicitaties. Manlief merkte ook dat op, maanden geleden dan, dat zijn collega's de gekste vragen weten te stellen. En wat die er nu mee te maken hebben.....vraggt hij zich ook nog steeds af. Ook hier is het berekoud hoor. wij krijgen 2 graden F aankomende nacht. Ben toch blij dat ik dan in mijn bedje lig.

Leipoh zei

Wat poseren jullie honden toch altijd mooi!!! Dat lukt mij bij onze katten echt nooit!!!

Bianca (Hollandranch) zei

Dat is inderdaad wel vreemd ja zo'n test want dat zegt toch niet echt veel over iemands verstandelijke vermogens en algemene kennis, en zeker onbeschoft dat je daarna niets meer terughoort hoewel dat steeds normaler lijkt te worden helaas.
Sterkte met solliciteren en denk maar zo dat degenen die het niet de moeite waard vinden contact met je op te nemen ook zeker niet de fijnste zullen zijn om voor te werken.

Leuke foto van de honden !