zondag 18 januari 2009

We are one

Vandaag was een super druilerige dag. Koud en ook nog eens nat. Een lekker zondaagje binnen dus. Klusjes doen en in de loop van de dag een film van de Block Buster opgezet. Helaas kon de film me niet boeien. Het was een film met Cristian Slater en had hem zelf uitgezocht. Maar kon er echt niet inkomen. Na de zoveelste schietpartij ben ik afgehaakt.

Later die middag was op HBO, wat normaal een kanaal is waar je voor moet betalen, een live uitzending van "The Obama Inaugural Celebration" uit Washington. Dit keer was HBO, gratis voor iedereen te ontvangen. En ik had al gehoord dat bekende namen zoals U2 en Bruce Springsteen zouden mee doen aan deze viering. Persoonlijk vindt ik het nummer van Bruce Springsteen "The Rising" altijd zo mooi. En dit nummer werd destijds ook gebruikt bij de campagne van Obama. In oktober ook bij de Obama Rally in Raleigh. Net voor hij opkwam, klonk dit nummer ook uit de speakers. En vandaag was het weer het eerste nummer wat gespeeld werd.Het hele programma vanmiddag vond ik zeer indrukwekkend. Zo ook de mensen massa die op de mall aanwezig was. En ook de muziek van U2, Beyonce, Shakira, Mary J. Blige, Stevie Wonder, Usher, Sheryl Crow, Garth Brooks enz. enz., erg mooi en zeer toepasselijk. En er waren vele sprekers zoals Tom Hanks, Tiger Woods, Denzel Washington en nog veel meer. Het was echt een Amerikaanse versie, met vele quotes van voorgaande presidenten. Martin Luther King natuurlijk en ook Abraham Licoln werd veel gequote. En "Abe" keek vanaf zijn memorial ook een beetje mee. Toch wel een heel historisch plaatje, want vele presidenten hebben ook zo bij zijn memorial gestaan. Natuurlijk spraken Joe Biden en Barack Obama zelf ook. "We are one", was vandaag de opvolger van de "Yes we can".

Photobucket

Begreep van Erna dat het in NL ook live uitgezonden werd. Dus wie weet hebben jullie het ook gezien. Persoonlijk vond ik U2 weer super. Ze blijven toch wel 1 van mijn "favorietjes".....Groetjes Petra

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier het laatste gedeelte gekeken. Ik vond het allemaal erg indrukwekkend. En het blijft speciaal de plekken te zien waar jezelf ook gelopen hebt.
Groetjes, BiancaF

www.ine1149.web-log.nl zei

Helaas, ik heb die uitzending gemist. Jammer.

gr, Ineke

Anja zei

Ook hier hebben we helaas de uitzending gemist. We hebben collega's over uit Nederland en die hebben we bezig gehouden.

Anoniem zei

Het was zooooooooo indrukwekkend, echt kippevel momenten hoor...

Ik zie sneeuw op de webcam, leuk!!!

gr Mariet

Anoniem zei

Het was zooooooooo indrukwekkend, echt kippevel momenten hoor...

Ik zie sneeuw op de webcam, leuk!!!

gr Mariet