vrijdag 30 januari 2009

Niet schrikken....

Het is wel gewoon mijn blogje hoor, alleen in een nieuw jasje! Ik had op het blog van Miranda gezien dat ze de look veranderd had. En in haar comment weer op mijn blog verwees ze me naar de website, waar ze de nieuwe look had gevonden. Ik dus de website bekeken en hartstikke veel keus zeg. En, hartstikke makkelijk om te doen ook. Dus vanmiddag het nieuwe jasje 'aangetrokken'. Het is weer even wennen, maar het is de tijd van het jaar voor een voorjaars schoonmaakje toch?

Photobucket

Inmiddels komen ook de bollen die ik uit Nederland had meegenomen uit! Het voorjaars gevoel komt lekker los. We hebben dan ook nog maar 1 daagje januari te gaan ;-) Voor zondag, 1 februari, worden er temperaturen van 17 graden voor speld, met een heerlijk zonnetje. Een goed begin van de nieuwe maand en daar gaan we dus maar lekker van genieten, dacht ik zo. Maar vanmiddag was het eigenlijk ook al best aardig weer. Er was een lekker zonnetje, al stond er nog wel een stevige wind. Ik was met de hondjes weer naar Lake Pine geweest. En onderweg, tijdens ons loopje, kwamen we een kamikaze eekhoorn tegen. Normaal als we gaan wandelen, schieten de eekhoorntjes weg en klimmen als snel veilig een boom in. Vandaag een ander verhaal. Want Stace die op zijn gemakkie een boom aan het besnuffelen was, schrok zich het ongans van een eekhoorn die ineens uit die boom naar beneden kwam zetten en al blazend op hem af kwam. Dat was nieuw voor ons. Hij bleef ook nog even naast die boom zitten. En blies nog eens even verder naar de hondjes. Leek wel een kat. Daarna liep hij op zijn gemakkie weg en ging uiteindelijk toch weer een boom in. Maar hield ons duidelijk in de peiling.
Ik had nog nooit een eekhoorn zo horen blazen en wist ook niet dat ze dat deden of konden. Waarschijnlijk was hij pissig dat Stace nou net aan zijn boom moest ruiken of zo. Of misschien lag zijn winter buit nou net op het plekje waar Stace stond de snuffelen? Ik moest wel erg lachen om de goed sullige reactie van Stace. Die keek me echt zo aan, van vrouwtje, wat moet die nou van ons?

Photobucket

Omdat hij toch zo lekker in die boom bleef zitten, kon ik mooi een fotootje maken van hem. Wat een stoere eekhoorn he? Misschien wel wat levensmoe, maar duidelijk een lef eekhoorntje ;-)

Groetjes en een fijn weekend!
Petra

7 opmerkingen:

Miranda zei

Helemaal super toch en we willen toch regelmatig iets anders! ook op ons blogje.
Wat een verhaal van dat eekhoorntje. Echt lachen, al denk ik dat de doggies dat wel erg vreemd vonden. En mocht je ooit deze kant eens op toeren( nu het voorjaar in aantocht is), kun je hier een bakje Nederlandse koffie krijgen hoor! Groetjes

Marchiena zei

Nou Petra ik ben niet geschrokken hoor. Je blog ziet er heel vrolijk uit.
Zelf heb ik ook zin in het voorjaar. De sneeuwklokjes bloeien in de tuin en daar word ik altijd heel vrolijk van. Het is wel koud hier. maar als je in het zonnetje loopt, dan valt het wel weer mee.

Arme Stace, wat zal hij geschrokken zijn van die eekhoorn.
Ik wist ook niet dat die beesten konden blazen. Vind ze wel leuk om te zien met die kraaloogjes van ze. Ze hebben trouwens ook scherpe nagels.

Groetjes,
Marchiena

Anja zei

Mooi nieuw jasje!!
Wat een verhaal over die eekhoorn, ik wist ook niet dat eekhoorns konden blazen.

Bianca (Hollandranch) zei

Ik vind het er erg mooi uit zien hoor ! goed gedaan !

Vertel me wat over eekhoorns, die beesten kunnen echt heel erg lelijk doen, maar zal wel een heel grappig gezicht geweest zijn ook.

Prettig weekend !

Lidy te Vruchte alias Beardiertje zei

Wauw,morgen 17 graden,dat is nog eens een lentebode,je site kreeg een fraai lentejasje,hier vriest het en als de zon schijnt is het minder guur, hier binnen heb ik ook blauwe hyacinten,die ruiken zo lekker,fijn weekend groetjes,Lidy

M@riet zei

haha, stoere squirl ;-)

Leuk je blog! Werkt wel aanstekelijk hoor ;-))

Fijn weekend!

Anoniem zei

Ha Petra,

Heel erg leuk zo je blog, en dat wilde ik ook gelijk proberen...het was even vogelen met kleurtjes maar die van ons is nu ook opgevrolijkt, misschien iets te?!

groetjes Jackie