vrijdag 9 januari 2009

Verfjes

Vanmiddag liet de webcam dit plaatje zien... Wat een actie he?

Photobucket

Vandaag was Ron vrij en hebben we de dag nuttig besteed met een schilder klusje. Aan de voorkant van ons huis hebben we een ijzeren railing en daar staat zomers echt de hele dag de brandende zon op. En die railing is ook nog eens zwart en dat was inmiddels donker grijs geworden. En we hebben bij de garage twee ijzeren lampen en die konden ook wel een likje verf gebruiken.

Dus eerst naar de Home Depot vanochtend. Verf halen, kwast en schuurpapier en daarna aan de gang. Ron was begonnen met de lampen. Even een voor en na fotootje.

Photobucket

Photobucket

En weer helemaal in elkaar gemonteerd....

Photobucket

We hebben het nu geverfd met hoogglans.

Photobucket

Terwijl Ron de lampen aan het verven was, heb ik de railing geschuurd en vet- en stof vrij gemaakt. Onder het wakend oog van Stace natuurlijk.

Photobucket

Daarna is Ron verder gaan verven. Het was echt heerlijk buiten en heb zowaar een kleurtje gekregen van in het zonnetje zitten. Ook nog even een voor en na fotootje ;-)

Photobucket Photobucket

Stace had ergens in de voortuin een verdwaald stukje Halloween decoratie gevonden en doet hier net of hij dat vooral niet heeft. Hij had inmiddels het 1 hele stukje, in drie nieuwe kleine stukjes gedecoreerd. En aan de zijkant van zijn kin lagen die twee nieuwe stukjes, zag ik naderhand. Maar toen ik hem vroeg wat hij aan het doen was, deed hij mooi net of hij sliep.

Photobucket

"Kop plat en alleen je oogjes bewegen", dacht Stace.... De slimmerd. Helaas voor hem lag er nog bewijs materiaal onder zijn pootje en kon ik dus zo zien wat hij aan het doen was en was helaas voor hem zijn sloop feestje weer even voorbij ;-)

Tot slot nog een foto met het eind resultaat...

Photobucket

Al moeten we nog wel een stukje aan de zijkant doen, het ziet het er al een heel stuk beter uit. Tot zover even de nieuwste editie van klussen met Ron en Petra en hun toeschouwende hondjes. De porch achter staat ook nog in de planning voor een nieuw verflaagje, dus wordt wellicht nog vervolgd.

Even ook nog een up-date van de sollicitaties. Nouja, eigenlijk geen update, want er is verder niks schokkends meer gebeurd. Ik heb nog naar het hotel gebeld hier in het dorp, maar heb daar weer niks van gehoord. En ook van de andere niks meer gehoord, dus geen verdere berichten meer op banen gebied.

Voor degene in NL een lekker schaatsweekend gewenst, voor zover ik het begrepen heb is het na dit weekend over. Dus geniet er lekker van!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Schaatsen gaan we zeker! Op en top genieten hoor....
Wat een gedoe met solliciteren, als je daar de moed niet van in de schoenen zakt....
Fijn weekend, groetjes, BiancaF

kastelke zei

Ha,die Stace... Zo herkenbaar!

Wat leuk zeg, dat je nu al weer hebt om zo'n klusjes te doen! Die hoogglanslak zal er voor zorgen dat de zon het minder afbijt. 't Ziet er in ieder geval heel netjes uit!

Anoniem zei

Hahahah de eerste aflevering van eigen huis en puin.
Maar wel mooi glimmend geworden.

Hier ook voor het eerst op de schaats gestaan, wel wat wiebelig.
Morgen nog maar een poging.

Erna

Annemiek zei

Die kleine details maken het weer mooier. Wat een beetje verf kan doen. Grappig die hondjes die toekijken. Wat een lekker weertje daar!

Anoniem zei

Ben net weer van het ijs af en morgen gaan we weer, want ik kan er geen genoeg van krijgen....wie weet hoe lang het de volgende keer weer duurt voordat het zuiderdiep dicht is.
Maar die temperatuur bij jullie is ook wel erg aanlokkelijk hoor, zo lekker in je shirtje buiten lopen, mmmm.
Eigenlijk een combinatie van mooi warm weer en schaats ijs is alleen helaas niet mogelijk, hahaha

In elk geval jullie veel verf plezier dan maar.

Anoniem zei

Ziet er weer toppie uit ;-))

groetjes Mariet

Anoniem zei

Ziet er weer toppie uit ;-))

groetjes Mariet

Anoniem zei

Jeetje wat ziet er zomers uit nij jullie. Ik weet bijna niet meer hoe dat eruit ziet, laat staan voelt. Verven doen wij alleen binnen en dan wel met de kachel dicht bij. Hier zou de verf er af sneeuwen als het al niet bevriest aan je kwast.

Dat het bij jullie in de omgeving zo moeilijk is om iets leuks te vinden. Hier is werk zat, sterker het is juist moeilijk om banen opgevuld te krijgen zeker als het iets meer meot zijn dan alleen kassa werk.

gr petra

Miranda zei

Ziet er weer gelikt uit daar. Beter als onze badkamer.....

Ineke zei

Mijn complimenten, het ziet er weer keurig uit!

gr, Ineke

Anja zei

Zo, jullie zijn druk geweest, het resultaat mag er wezen.
Het ziet er weer op en top uit!

Anoniem zei

Jullie vrije tijd goed besteedt en een mooi resultaat.
Groetjes Kaar

Anna zei

We hebben lekker geschaatst, en jullie maar klussen.
Het resultaat mag er zijn!!
Kap dat Ron het zelf allemaal doet , wij laten het doen. Topie.

Anoniem zei

Het ziet er allemaal weer strak uit mensen...... die Ron, wat een zwoeger hahaha

Guus zei

Hahaha, die Stace, wat een grapjas...Neeeeeeeeeeeeej, vrouwtje, ik heb niets hoor, echt niet!

Maareh...alles zit mooi strak in de verf, petje af!