maandag 12 januari 2009

We hebben 1 gat

Echt waar, we hebben een gat. Een gat hier in de wijk.... Een zeer groot gat...

Photobucket

En bij dit gat hoort ook nog eens een huisje in aanbouw.

Photobucket

Ja, ja, ja, ze zijn nu dan toch eindelijk begonnen met het zwembad van de wijk. Het zwembad is een beetje hekel punt hier. In onze wijk is ook een vereniging van huiseigenaren en het zwembad is al zo vaak ter sprake gekomen inmiddels. In 1e instantie was het zwembad niet gepland, maar wel gewild en enigszins gespeculeerd door de makelaars, waardoor de nodige klachten. Toen was het, waar komt het zwembad in de wijk? Wat later werd vervangen door wanneer komt het zwembad in de wijk? Waar is het geld voor het zwembad in de wijk? Wat daarop weer werd, wie mag er in het zwembad van de wijk? En nu, met de stagnerende verkoop van fase 3, wie betaald er mee aan het zwembad in de wijk?

Kortom het nodige is er al gezegd en het zit er in dat wij dus niet "in" het gat mogen. Ons huis is gebouwd in de 1e fase van de wijk en toen waren er nog geen echte concrete plannen voor een zwembad. En de bouwers zeiden daarop dat er dus geen bedrag voor het zwembad in onze aankoop prijs zat. In fase 2 zou dat wel het geval zijn, werd er verteld. Ware het niet dat de bouwers dat geld niet in een potje gestopt hebben, maar het vrolijk hadden opgemaakt. Zodat, toen het iets minder ging in de huizenmarkt, er mooi geen geld was voor het bouwen van het zwembad. En zonder geld, geen gat. Waarmee de mensen van fase 2 het helemaal niet eens waren, want zo gezegd hadden zij er wel voor betaald. Wij, de "eerste fase-ners", vonden het zo wie zo al niet eerlijk. Want zonder fase 1, was er nooit een fase 2 gekomen, toch?

De bouwers hebben al een paar keer bedragen genoemd die door de bewoners uit de 1e fase betaald zouden moeten worden om "in" het zwembad te mogen. En dat zijn bedragen met drie nullen, hartstikke veel geld dus. Voor dat bedrag kan je bijna een eigen "gat" maken in je achter tuin. Het is duidelijk dat de mensen in fase 1 dan ook niet stonden te dringen om aan het zwembad mee te gaan betalen. En zeker niet toen bleek dat de bouwers het geld hadden opgemaakt. Inmiddels willen de bouwers nu zelf ineens wel graag zo snel mogelijk het zwembad in de wijk. Want huizen met een zwembad in de wijk, verkopen op het moment ietsjes beter dan zonder zwembad in deze huidige markt, waar er veel aanbod en weinig vraag is.

Voor ons is het niet zo gunstig nu het zwembad, want bij het genoemde bedrag met de drie nullen, komen er ook nog eens maandelijkse onderhoudskosten. Wij persoonlijk kijken de kat (of in dit geval het gat) nog wel even uit de boom. Want van de huizen in fase drie staan er nog heel wat te koop en er wordt op het moment ook niet meer bij gebouwd, behalve dan nu het zwembad. Feit is dus, dat alle mensen uit fase 2 en die paar uit fase 3, zullen moeten gaan betalen voor het onderhouden van het nieuw gegraven gat en bijbehorend huis. En welgeteld is dat 1,5 straat en die kosten kunnen dus nog wel eens gaan oplopen als fase 1 daar niet aan mee gaat doen. Want hoe meer huizen er mee doen, hoe lager de onderhoudskosten voor elk huis natuurlijk.

Afijn ik denk dat de bouwers zich nu achter de oren krabben, waarom ze ons in 1e instantie dat bedrag met drie nullen wilden laten gaan betalen? Wellicht niet zo'n slimme zet in de huidige markt. Wie weet komt er nog een dag dat de bouwers de mensen uit fase 1 heel graag "in" het zwembad willen. En wellicht zelfs zonder bedrag met de drie nullen, want dan doet volgens mij niemand bij ons uit de straat mee. Wordt dus nog vervolgt....

Photobucket

Al met al is het wel jammer al dat geneuzel er om heen. Maarja, what else is new? Money makes the world go around. Maar er zijn ergere dingen dan een zwembad, om je druk om te maken niet waar?

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad niet slim van de bouwers, hier hadden ze wat beter mee om moeten gaan en de mensen van fase 1 op een redelijk manier hier bij betrekken. Want zoals je al zegt hoe minder mensen hoe hoger de kosten. Het zwembad is nog niet klaar en het is ook geen weer om te zwemmen, misschien is het tegen die tijd wel opgelost.
Groeten, Kaar

Anoniem zei

Whahahhahahah nou het gat is er eindelijk.
Duurt ff
Je maakt er weer een prachtig verhaal van en dat alleen maar over een gat.
Ben benieuwd of er ooit water in komt.

Erna

Wendy zei

Wat schrijf je dit toch weer leuk!!! Ben benieuwd of je van de zomer ook in het gat mag!

elmarstel zei

Ik zou voor dat bedrag van die drie nullen maar mooi zelf een gat maken in je eigen tuin en als je dan ff opschiet en het gaat vriezen bij jullie, hahaha dan kan je tenminste ook schaatsen.

veel succes verder met 'HET GAT'.

Annemiek zei

Die mensen zullen zo ongeveer een prive zwembad hebben als het doorgaat.

Anoniem zei

Wat een poolperikelen ;-)


Groetjes Mariet

marchiena.vantilborg zei

Hahaha, mooi verhaal. Stacey en Connor zitten bij het gat tekijken of ze willen zeggen "hier hebben wij echt niets mee te maken"

Groetjes,
Marchiena

Bianca (jerbia) zei

Ik ben blij dat wij een eigen 'gat' in de tuin hebben ;) Nu alleen nog wat vaker mooi weer!

Miranda zei

Tsjonge jonge, het zelfde typische verhaal ongeveer als hier. Gelukkig wonen wij in de staat ernaast, maar hier zit behalve het zwembad, ook nog eens een prive bioscoop(12 personen) in die je mag HUREN. Alsof ze hier in de basements niet genoeg ruimte hebben. Hahahaha, maar afgelopen jaar is het nog niet geopend tewijl wij in april jl moesten opschieten om er bij te mogen. Let wel $450,- per zomervakantie!Alleen te gebruiken voor eigen gezin....dus GEEN gasten! Ook hier doen ook wij niet aan mee! Groetjes en succes met je volgende sollicitaties.

www.ine1149.web-log.nl zei

Kan me heel goed indenken dat niemand voor dat gat zoveel wil betalen.

Ben benieuwd hoe het af gaat lopen.

gr, Ineke