dinsdag 27 januari 2009

De vierde foto uit de vierde map

Vorige week kreeg ik een 'tag' van Anja uit Utah. Het is de bedoeling dat ik de vierde foto uit de vierde map op mijn computer op mijn blog plaats. Nou hier komt tie dan....

Photobucket

Natuurlijk een foto van Beardies, want daar staat mijn laptop zo ongeveer vol mee. Maar..... dit zijn niet Stacey en Connor. Maar ze lijken wel he? Voor de leek ook niet te onderscheiden. Het vierde foto mapje op mijn computer is de Petra map en in die map is de Stacey & Connor map de vierde. En deze foto is daar de vierde in rij van. En ook al lijken deze twee als twee druppels water op Stace & Connor, ze zijn het echt niet. Het is wel familie van ze. Dit zijn namelijk de moeders van hen. De bruine Beardie, Tara, is de moeder van onze bruine Stace. En de zwarte Beardie, Annabelle, is de moeder van zwarte Connor. Mooi plaatje van twee lieve Beardie dames!
Was zeker een leuke map om weer even te bekijken, dus bedankt Anja ;-)

Zo'n leuke fotomap bekijken was ook wel een goed begin van de morgen. Gisteravond stond het nieuws namelijk vol van alle bedrijven die ontslagen hadden aangekondigd hier in Amerika. CNN noemde het zelfs "Bloody Monday". In totaal werden er ruim 71.000 banen in 1 dag geschrapt.... Enorm.....

Vandaag op de locale tv, continue beelden voor het IBM gebouw hier in de Research Triangle. Want er waren een groot aantal 15 minuten vergaderingen gepland, volgens insiders. Inmiddels weet ik ook wat die 15 minute mandatory meetings betekenen, jammer genoeg. En heb echt met al die mensen te stellen. Het lijkt wel een olievlek die ineens ontzettend uitbreidt. Er is veel negatief nieuws. Verbaasd was ik dan ook wel een beetje, dat tussen al die sombere vooruitzichten er 1 bedrijf was die plannen aankondigde om uit te breiden. En dat bedrijf was Mac Donalds. Mensen gaan dus meer bij de fast-food keten eten in recessie tijden en vandaar de uitbreidingen en dus (nog) meer restaurants. Zo zie je maar weer, dat er ook bedrijven zijn die profiteren van deze economische situatie.

In ieder geval was vanmorgen het fotomapje en een skypje met deze en gene, een welkome afleiding. Zoals ik gisteren al zei, ik ben geen fan van januari, maar al die sombere berichten helpen daarbij dan ook nog eens niet echt. Na de skypjes, ben ik met de hondjes gaan wandelen en toen richting het zwembad gereden. Ondanks het Hollandse weertje (vieze miezer) had ik er eigenlijk wel zin in. Even een duik in het zwembad, verhelderd mijn blik altijd. Want in het water baantjes trekken zet mijn verstand op nul. En een groot aantal januari dagen, bleven daarmee in het zwembad achter ;-)

En bovendien, had ik na het zwemmen afgesproken met Guus. Guus werkt in de buurt van het zwembad en we hadden bij Panera bread afgesproken om te gaan lunchen. Het was leuk elkaar weer even te zien. Hadden heel wat bij te praten sinds onze laatste ontmoeting hier thuis! Het was hartstikke gezellig! Moesten we eigenlijk vaker doen! Eenmaal thuis weer met de hondjes gewandeld en met buurvrouw Beth afgesproken. Morgen middag gaan we naar de film Bridewars. Dus weer iets leuks op het programma en dat gewoon nog in januari!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Miranda zei

Nou da's weer zo gek. Hier is onze Mac Donalds in de Mall per 1 januari notabene gesloten! Snap jij het nog? ik niet meer.

Kasaka zei

IBM had juist goede nummers, toch? Ik ben helemaal met je, ik vind jan. en feb. altijd al moeilijk, maar met al dit nare nieuws helemaal. Dan kijk ik naar een programma over Ethiopie en het zet het allemaal weer in perspectief. Twee maanden en de kleur komt weer terug in de natuur.

Guus zei

Ik vond het ook erg gezellig, en we moeten het zeker weer doen!

Nog 5 nachtjes dan is het februari :)

Groetjes van Sasha.

Anja zei

Bij het zien van de foto dacht ik dat het Stacy en Connor waren, ze lijken inderdaad als 2 druppels water op elkaar.

Naar hè al dat trieste nieuws. Daar kun je zomaar somber van worden.

Annemiek zei

DIe hondjes lijken echt op Stacey en Connor!
Leuk om Guus te ontmoeten.
Dat McDonalds het goed doet zal het dollarmenu zijn!

Kristel Holsbeek zei

Mooie foto;-)

www.ine1149.web-log.nl zei

In Nl hoor je nu ook elke keer op het nieuws dat er weer ontslagen aankomen. Nu weer bij, even de naam kwijt voorheen de hoogovens in IJmuiden, ruim 800 mensen.

Eng hoor.

gr, Ineke

Anoniem zei

Wat een super foto! Het hadden idd Stace en Connor kunnen zijn...

Mariet

www.vandijkjes.punt.nl zei

Jij wel he... Inderdaad zijn ze dus in Texas ietje sneller dan in Vermont. En blijkbaar ook iets beter georganiseerd.. Hier zijn de 3 maanden nu bijna om dus ik wacht in spanning af.

gr petra