donderdag 4 september 2008

Weer een ervaring rijker....

Zojuist hebben we Ron's moeder op gehaald van het vliegveld. Het is haar weer gelukt, het overstappen, dit keer in Philadelphia. Zonder vertraging en om 5 uur onze tijd was ze hier in geland.

Photobucket

En de koffer is geleegd die vol zat met lekkers!!!

Photobucket

We gaan dus niet naar Florida, dat hebben we gisteren omgeboekt, maar misschien gaan we nog een paar daagjes naar de kust hier dichterbij in de buurt als Hurricane Hanna voor bij is. Nu we de berichten nog steeds in de gaten houden is het maar goed dat we alles omgeboekt hebben, want Ike komt precies over Florida in die week en het blijkt een krachtige storm te worden.

Verder was gisteren een dag om snel te vergeten. Het begon al 's morgens. De dag ervoor had ik het tv programma Big Brother opgenomen en dat wilde ik 's morgens gaan kijken. Wat bleek het kastje wat we hebben van Time Warner Cable was op hol geslagen. Ik bellen naar Time Warner, heb een half uur in de wacht gestaan want er was een update geweest werd verteld en klaarblijkelijk konden daar veel van die kastje niet goed tegen. Nu komen ze hem volgende week pas omruilen voor een nieuwe..... Geen big brother dus.
Inmiddels was ik tijdens het wachten op contact met Time Warner, aan het werk gegaan en kreeg ik een mail binnen dat er 's middags een "mandatory" vergadering van mijn werk was. Een verplichte dus. Beetje vreemd vond ik wel en ook vrij kort van te voren aan gekondigd. De vergadering zou een half uur duren stond er bij vermeld. Alle groepen voor het project waar ik voor werk waren uitgenodigd. Dat zijn zo'n 60 analisten zo bij elkaar. Klaarblijkelijk was het belangrijk nieuws dat iedereen aanwezig moest zijn.
Maar om vier uur dus ingelogd en toen kwam het nieuws......, we werden allemaal collectief ontslagen, daar kwam het in het kort op neer. Er is een nieuwe directeur bij HP en die wil het allemaal over een andere boeg gooien en het contract voor het marketing bedrijf waar ik voor werkte werd niet verlengd. En vette pech dus voor alle analisten en andere medewerkers van dit project..... Helemaal stil werd het in de vergadering, ik was verbaasd over de reactie van mijn collega's. De eerste reactie, was krijgen we nog wel betaald, daarna kwam er niet veel zinnigs meer uit. Het viel stil..... en kwart over 4 was de vergadering voorbij. Zo raar.... en zo onwerkelijk. De dag er voor had ik nog een nieuwe lading documenten en nu was het na deze over. Toevallig had ik er vorige week nog aan gedacht om door te geven dat ik maar een bepaald aantal documenten wilde gaan doen, want het werden er steeds meer en meer. En ik was aan het verzinnen hoe ik dat nou netjes moest gaan vertellen ;-) Nou...., dat probleem is nu dus vanzelf op gelost! Voorlopig niet meer te veel documenten in ieder geval. Helemaal geen documenten meer, stond nou niet echt in de planning, dat hoefde nou ook weer niet echt. Maar veel keuze is er nu niet.
Er waren mensen die er al 4 jaar werkten en zo van de 1 op de andere dag ontslagen werden? En nee, een sociaal plan was er niet, alweer vette pech. Ik vond het heel triest en was gewoon verbouwereerd..... Omdat ons project 1 van de grootste van het bedrijf is, zullen al de mensen die voor dit project werken ook niet geplaatst kunnen worden bij andere projecten van het media bedrijf.
Als je bedenkt dat 60 gezinnen dit nieuws hebben gekregen..... Voor mij is het "vervelend en jammer", maar ik ben geen kostwinner. Maar mijn baas zeg maar, was dat wel en die staat ook op straat. En zo zullen er meer van zijn. Het vreemde is dat het eigenlijk mijn "cyber-collega's" zijn en ik ze dus nog nooit in het echt ontmoet heb. Maar toch al die vergaderingen daar leer je sommige mensen wel van kennen. Mijn Nederlanse collega en de collega's van QA, waar ik de laatste maanden mee samen werkte en veel vergaderingen mee gehad heb. Het blijft gewoon een vreemde gang van zaken.
En tsja,... zo gaat dat en "That's life". De zwakke economie heeft er ook mee te maken natuurlijk, er zal vast bezuinigd moeten worden. Dat begrijp ik zeker. Maar moet eerlijk zeggen dat ik aan deze omgang met mensen, die hard voor het bedrijf hebben gewerkt, niet zo heel snel zal wennen. Maar het was weer een nieuwe ervaring, ik ben namelijk ook nog nooit ontslagen en voor alles moet een eerste keer zijn. Dus we zijn weer een ervaring rijker, wel een aparte ervaring. En al weer 1 om snel te vergeten.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er lekker uit allemaal !
En hopelijk valt het bij jullie net zo mee met het weer als bij ons.

Dat is zeker een nare en rare ervaring om op zo'n manier ontslagen te worden. Erg ook voor die mensen die wel kostwinner zijn.
Hopelijk vinden ze snel iets anders.

Anoniem zei

Wat een kl manier om ontslagen te worden zeg.. Dat lijkt me inderdaad een hele rare ervaring. Hier zeggen ze altijd dat je baan net zo zeker is als je laaste pay cheque en dat blijkt uit je verhaal wel weer.

Oeii wat een lekkers..

Geniet van je bezoek en ik hoop dat Hannah bij jullie niet te veel te keer gaat. Florida zou ik ook neit heen willen nu. Ike schijnt een hele grote te worden/zijn

gr petra

Anja zei

Voor alles moet een 1e keer zijn maar wat een vervelende mannier om ontslagen te worden.

Op de foto te zien zijn jullie met veel lekkers verwend.
Veel plezier samen met Ron's moeder!

Ineke zei

He bah, wat vervelend dat iedereen ontslagen is, dat ging wel echt op z'n "Amerikaans" he?

Veel succes met het zoeken naar een andere baan (maar daar wacht je zeker wel even mee tot na de vakantie?)

gr, Ineke

Annemiek zei

Wow, dat is even hard op je dak! Mijn buurvrouw is een paar maanden geleden haar baan kwijtgeraakt; ze werkte in een opvang voor moeilijk opvoedbare jongeren waarvan de eigenaar opeens besloot om te gaan sluiten. Ja, daar sta je dan. Ze kreeg gelukkig wel werkeloosheid uitkering en heeft nu wat anders gevonden. Je kunt er hier inderdaad niet op tellen om volgende week ook nog werk te hebben!
Nou, even positief; je hebt nu alle tijd om met het bezoek door te brengen. Veel plezier samen! En succes met het vinden van wat ander werk!

Anoniem zei

Ik heb zo'n 40 jaar in Amerika gewerkt. Heel veel verschillende banen gehad, maar gelukkig nog nooit zo ontslagen, eigenlijk helemaal nooit ontslagen.

Veel plezier me jouw moeder en ik hoop dat de hurricane(s) bij jullie geen schade achterlaat.

Petra zei

Jammer, als mensen anoniem reageren, ik heb daar echt moeite mee.

In ieder geval heb ik hier in de eerste jaren, dat ik hier werkte, dit soort praktijken zeker meegemaakt. We kwamen dan op maandag op ons werk en acht van onze collega's waren ontslagen (liet heel veel werk voor ons over). Dit was echter een "fly by night" bedrijfje. Van een bedrijf als HP zou je veel beter verwachten! Ik kan me voorstellen, dat dat als een heel koude douche over je heen kwam!!

Geniet van het bezoek en hopelijk kunnen jullie ondanks de geannuleerde vakantie toch nog leuke dingen doen.

Anoniem zei

Ik wist niet dat ik niet anoniem mocht reageren - - het is echt een keuze hieronder.