maandag 1 september 2008

Hoe de wind waait...

En zo was het al weer maandag.... Wel een vrije maandag voor ons, want vandaag is het Labor Day in Amerika, en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is er geen labor op deze maandag. Het had overigens niet veel gescheeld, want deze week had ik maar liefst 95 documenten te doen gekregen en heb dus wel op zaterdag en zondag morgen gewerkt om het op tijd af te krijgen. Maar het was gelukt en dus vandaag helemaal even geen vertaal en ge-analiseer werk over computer verhalen. Maar leukere dingen.

Zaterdag was overigens ook een leuk daagje. Had eerst met Sharon afgesproken. Sharon heeft in haar garage een glas-in-lood-shopje, zoals zij dat zelf noemt. Sinds dat we vorig jaar met Ron's zus en moeder daar een nachtlampje hadden gecreeerd vraagt ze al die tijd wanneer ik nou een Beardie kwam maken bij haar. En vorige week kreeg ik geheel onverwachts twee patronen daar voor, dus zaterdag met haar naar een gespecialiseerde glas winkel hier in het dorp, geweest. En daar het glas voor mijn Beardie project uitgekozen. Dit wordt dus het eerste project..... (kuch kuch)

Photobucket

En als ik helemaal in de mood ben na dat eerste project, gaan we daarna deze proberen....

Photobucket

Nou ben ik altijd vrij van het simpele en zie niet het punt om 20 verschillende soorten glas te gaan bekijken, als ik de eerste die ik zie al mooi vind, niet waar? Maar het schijnt zo te horen, ha ha ha. Op zich ook niet zo erg, maar 's middags wilde ik graag naar de honden show in Raleigh en had dus ook nog niet zoveel tijd om te "oh en Ah-en". De zoon van de winkel eigenaresse, was mijn personal glass shop hulp en weet niet waar hij alle verschillende kleuren vandaan toverde, maar ineens werd het kiezen veel moeilijker. Gut oh gut, geloof dat ik daar echt veeeeeel te nuchter voor ben of zie gewoon het verschil nog niet. Bruin glas, blijft bruin glas. En zwart glas veranderd ook niet tegen het licht? Heb me er netjes uit gekletst en ben toch met het eerste stukje glas er vandoor gegaan. We gaan het allemaal zien wat we er van gaan brouwen ;-)
's Middags dus naar de dogshow in Raleigh. 's Morgens had ik al naar Cindy, die ingeschreven had voor die show, gebeld en het mooie van de honden shows hier is dat je een tijd doorkrijgt en op die tijd ben je dan gewoon aan de beurt. Maakt het een stuk aangenamer voor de mensen die mee doen aan de show. Ware het niet dat ze eigenlijk om 11 uur moesten en toen de keurmeester er 'even" niet was en dus alles verplaats was naar 1 uur, wat door mijn glaszoektocht eigenlijk wel goed uitkwam. Alleen waren ze bij de Statefair, waar de show was, met van alles en nog wat bezig en was het een zooitje met parkeren. Er stonden echt mega veel auto's. Bij elkaar waren er drie shows die dag. Een reptielen show, een mineralen show en de honden show. En jahoor, laten wij nou bij de verkeerde show naar binnen gelopen zijn zeg. Sta ik ineens tussen allemaal slangen en weet ik veel wat voor glibbers. Gatverre.... en alles ook gewoon uit het kooitje he? En druk! Toen er net naast me een hele bak met crickets open gegooid werd, had ik het wel gehad. Veel te echt en te dichtbij voor Petra. Bovendien was het al tien voor 1 en moesten we heeeeel snel weg hierzo. Maar wat een enge beesten allemaal. Voor me liep een vrouw met een witte slang over haar nek heen. In tegengestelde richting, in die mensen massa, een jongen met een rat op zijn hand.... Iekkksss, je moet er toch niet aan denken, wat als iemand nu wat laat vallen en ik kom net langs. Mijn hartslag was duidelijk verhoogd ;-) Waar is hier de nooduitgang? Gelukkig was het ons gelukt om ongeschonden deze hal weer te verlaten. En precies 1 uur waren we er bij ring 12 in de juiste hal en bij de honden tentoonstelling. Uiteindelijk werd het nog half 2 eer ze aan de beurt waren. Eerst waren er nog andere honden uit de Herding groep te bewonderen. Zoals de Briard.

Photobucket

Ook hele mooie honden en erg sierlijk en net als de Beardies, lekker veel haar ;-) Helaas waren er maar 3 Beardies ingeschreven, dus de keuring was ook zo geklaard.

Photobucket

Het was leuk om even weer met Cindy te kletsen en Magic was er ook. Cindy zou met hem mee doen aan Rally. (Dat is een soort gehoorzaamheid-training).

Photobucket

De hondenshows zijn hier altijd een paar dagen achter elkaar en mensen bouwen hele stellages in die hal. En laten dat al die dagen staan.
Photobucket

Elke dag kun je je hond inschrijven voor een show. Zo was er de Durham Kennel club en de Raleigh Kennel club die dit weekend shows organiseerden. Mensen komen dan gewoon met hun RV naar deze shows en de parkeer/cq campingplaats stond dan ook bomvol. Dit keer ook nog eens met reptiel en mineraal fanaten.

Photobucket

Photobucket

Na de hondenshow zijn we naar de Pearl-winkel geweest in Cary en daar heeft Ron een nieuwe zonnebril op sterkte uitgezocht. Het was weer even zoeken, maar hij heeft een montuur gevonden. Op zijn oude bril zat een kras en dat is niet zo prettig. Alleen toen we voor zijn gewone bril hier geweest waren, duurde het zo lang eer dat het glas goed was. We zijn toen zoveel keer terug geweest. Hopelijk gaat het nu beter....

Verder hebben we zondag lekker met de hondjes gewandeld. Het was iets minder benauwd dan op zaterdag. Dit keer bij het meertje waar we drie jaar geleden in het appartement zaten. In de loop van de dag werd het steeds een beetje broeieriger. Wel nog even flink gebasketballed ;-) We vinden het echt heel erg leuk om te doen en we "dunken" wat af. Mooie van dit ding is dat je hem kan verstellen in hoogte. Waardoor je niet zo heeeeeel hoog hoef te jumpen. 's Avonds is onze oprit in de schaduw en dat maakt het wel lekker. Ware het niet dat het nu wel heel donker werd en we hier en daar gerommel hoorde. Er was onweer in de lucht. Het bleef een beetje uit de buurt en we hebben in de porch zitten genieten van de flitsen in de lucht. Het was zo'n mooi schouwspel en in de porch zit je toch lekker veilig. Ron was trouwens na het basketballen, nog even wat dingen in de voortuin gaan doen en toen zag hij ineens een pakketje bij onze voordeur liggen! De post zet hier pakketjes gewoon neer en wij waren dus nog niet bij de voordeur geweest. Het was een pakketje van Audrey & Jaap en de hondjes, met allemaal leuk en lekkers! Dit keer waren de honden snoepjes er niet uitgehaald door de douane dus ook de hondjes heeeeeel blij. Er zat ook weer Hollands leesvoer bij voor ons en echte Delfts blauwe servetten en ovenhandschoen, echt harstikke leuk. Bedankt Audrey en Jaap, helemaal toppie!

Vanmorgen werden we wakker en het was zowaar 19 graden. Heerlijk! 1 September en eindelijk weer eens een keertje temperaturen onder de 20 graden! Dus we besloten om op de motor naar Perkins te rijden voor een ontbijt. En om half negen waren we al helemaal klaar en op pad naar Apex. Het was voor mij de eerste keer om met wat koeler weer te rijden en het was echt zalig!

Photobucket

Geparkeerd bij Perkins.

Photobucket

Bij Perkins heb ik een heerlijke Egg-Benedict gegeten en Ron een heel apart soort omelet. Doet me heel erg aan het ontbijt op de cruiseboot denken. Daar heb ik voor het eerst een egg-benedict gegeten en nu vindt ik ze heerlijk. Daarna zijn we door gereden naar Jordan Lake. Daar hebben we even bij de botenhelling gekeken. Het was er erg druk en veel mensen hadden bedacht om Labour day op het water door te brengen.

Photobucket

Photobucket

Daarna via de back-roads weer verder.

Photobucket

Wat me nu opviel is dat het overal zo lekker rook. Naar dennebomen en vers gemaaid gras. Zag een aantal eekhoorntjes spelen in de bomen en het zag er allemaal zo mooi groen uit. Het was gewoon lekker om zo over die wegen op pad te gaan. En.... ik heb voor het eerst de "motor-to-motor"-groet gedaan, ha ha ha. Ja ja, het is wat he? Zoals in Nederland, zwaaien motorrijders hier ook altijd naar elkaar, maar eerlijk gezegd heb ik daar nog niet aan meegedaan, had liever mijn handjes aan het stuur. Maar zowaar vandaag ging het rijden zo lekker en kon, lees durfde ik ook te zwaaien. Je begrijpt, nu "hoor" ik er wel helemaal bij he? ha ha ha. Moest terwijl ik zwaaide zo lachen om mezelf. Vindt het eigenlijk ook maar een rare gewoonte. Maar je moet je aanpassen aan de gewoontes niet?
Toen we terug kwamen hebben we lekker met de hondjes in de tuin gezeten, want het was nu wel iets van 24 graden, maar helemaal niet broeierig meer en een fris windje. De honden vonden het maar wat lekker. We hebben ook nog in de hottub gezeten. We hadden hem gisteravond open gelaten en dus was hij lekker afgekoeld en was het heerlijk om in het zonnetje wat af te koelen.

Later in de middag zijn we met de kever richting South Point gegaan. South Point is een winkelcentrum in Durham en de weg er naar toe vindt ik al leuk. Deze gaat via de 751 en ook dat is 1 van de vele backroads. Kapje open en alweer lekker toeren. Eenmaal bij South Point kwamen we er achter dat meerdere mensen dit plan gevat hadden. Ook hier was het zoeken naar een parkeer plekje. Eenmaal op het winkelcentrum was het er gezellig druk en zaten de terrasjes vol.

Photobucket

We zijn bij de meeste favoriete winkeltjes even langs gelopen en bij Hudson Belk zag Ron een leuk T-shirt van Polo. En dat shirtje was ook nog eens afgeprijsd. Van 65 dollar naar 41 dollar. Maar het leukste komt nog. Want eenmaal bij de kassa zegt de man 22 dollar als prijs! Is dat leuk, of is dat leuk? Ging er ook nog eens 50% van die prijs af. Wat een koopje!
Daarna zijn we weer terug naar de auto gelopen en tijdens een lang stuk van die terugrit reed er ook een kever achter ons in precies dezelfde "Harvest Moon"kleur. Alleen hebben wij een beige kapje en deze was zwart. Toen wij op een gegeven moment de hoek om gingen en die kever recht door ging, hebben we even gezwaaid. Alweer!! Eerst naar de motoren en nu naar de Kever. Wat een vrienden maak je toch op de weg hier!
Over vrienden gesproken. Morgen gaan we naar de rechtbank vanwege die andere "vriend" die ik twee weken geleden had gemaakt. Inderdaad ja, voor de speeding ticket... We gaan het allemaal meemaken. Denk alleen niet dat ik ga zwaaien naar meneer agent, mocht hij aanwezig zijn morgen.....

Nou om nog even bij de titel van dit stukje terug te komen, op het moment is er veel Gustav op de tv. Het er is heel wat gaande op de vele wateren in de buurt van Amerika. Wat mij het meest verbaasde waren de beelden van de levees. Het lijken me zulke dunne muurtjes. Hoop echt dat die het water gaan houden, maar als ik het met de dijken in Zierizee vergelijk, lijken het zulke lage dijkjes. Hopelijk gaat het water niet al te veel meers tijgen . Voor ons zijn tropical storm Hanna en nu ook de nieuwe storm Ike, om in de gaten te houden. Hopelijk gaan die niet te veel wind en problemen voor ons weekje Florida veroorzaken.

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Petra zei

Wat een lekker weekend hadden jullie ook! Je bent al helemaal "motormuis", hi hi! Dat bewonder ik wel, hoor, ze krijgen me met geen stok op zo'n ding! Maar kan me wel helemaal voorstellen, dat het heerlijk touren is zo in de buitenlucht. Hopelijk blijven Hanna en Ike weg, ik heb er ook geen zin in, want ze nemen lekkere zomerdagen van ons af!

Anja zei

Heerlijk hè die buitenlucht om je heen op de motor.Ik geniet daar ook van maar dan wel achterop.
Succes morgen bij de rechtbank!

Anoniem zei

Wat een leuk weekend hebben jullie gehad. Is het niet op de motor gaan jullie ff in je cabrio weg. Echt te gek.
Hester

Anoniem zei

Heerlijke dagen hebben jullie achter de rug.
Lekker genieten saampjes en met de honden!
Hopelijk straks niet te veel last van de Orkaan ellende.

Erna

Anoniem zei

Genieten van de dingen
Geweldig zo als jullie twee dat doen.
groetjes uit Barendrecht

Ineke zei

Wat ga je aan een leuk nieuw object beginnen. Even dacht ik dat je die eerste zwart/witte al zelf gemaakt had :-)
Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van jou.

Heerlijk (maar niet voor mij) zo'n motorritje bij mooi weer.

gr. Ineke