zaterdag 27 september 2008

Bikefest

Vandaag was het afwachten hoe het weer zou zijn. In Raleigh was gisteren en vandaag het Capitol City Bikefest, maar om daar in de regen naar toe te gaan is een stuk minder leuk natuurlijk. Het bikefest is 1 hele grote motorrijders bijeenkomst. De verwachting was dat er maar liefst 100.000 mensen op af zouden komen. Veelal hier in NC de Harley rijders, want wij wonen wel in Harley gedeelte van het land natuurlijk ;-) En wij met onze BMW's "horen" daar eigenlijk niet bij, maar motorrijders zijn motorrijders niet waar?

Toen we wakker werden vanochtend was het in ieder geval droog en aan de radar te zien, bleef het ook een poosje droog. Dus rond half twaalf zijn we richting Raleigh gereden. Voor mij de eerste keer die kant op. We zijn wel via Lake Wheeler Road gereden, wat meer een binnenweg is. Daarna zo downtown Raleigh in. En daar gingen we al snel in een enorme groepsformatie op. Overal zag je motoren. Kneep hem wel een beetje hoe het dan nou moest op Fayetteville street. Want daar werd de bijeenkomst gehouden. Die straat is zeg maar een beetje DE hoofdstraat van Raleigh en is recentelijk hevig gerenoveerd en heeft nu iets meer stedelijk aanzien. Maar net voor we Fayetteville op zouden rijden heb ik, die achter Ron aan reed, het stoplicht tegen en Ron kon er nog door heen. Het was ook zo druk in eens. Tussen al die motoren waren we elkaar nu kwijt.... Omringd door de Harley rijders stond ik daar dan. Met mijn "zwarte schaap" motor, die in de verste verte niet op een Harley lijkt. Om me heen alleen pruttelmotoren met "baasjes" er op met van die pothelmen en in het leer uitgerust ;-) Diepe zucht, haal rustig adem, je kan het ook alleen, ha ha ha. Dus alsof ik het dagelijks deed, het in formatie rijden, reed ik Fayetteville street op. Een mazzel had ik want het ging op het eind allemaal stapvoets. En het ging zo eigenlijk vanzelf. We werden allemaal 1 kant op gedirigeerd en maakten zo de entree op Fayetteville street. Wat een ervaring!!! Zo veel motoren, niet te geloven. Links en rechts zag ik er hele rijen geparkeerd staan. Was er helemaal van onder de indruk. Zo raar, maar ook wel super, dat ik daar dan nu gewoon zelf op een motor aan mee deed! Was er best van onder de indruk. Maar ineens springt er een man met een oranje vest voor mijn motor. Hij was van 1 van de vele volunteers die het verkeer enigszins in goede banen moest leiden. En vraagt me of ik bij "hem" hoor? en maakte wijzende gebaren naar een bekend gezicht. Het was Ron...., gelukkig we hadden elkaar gevonden. Ik mocht van de man met het oranje vest naast Ron parkeren en was blij hem weer gevonden te hebben tussen zoveel motoren. Wat indrukwekkend!

Photobucket

Wij waren er aan de kant van het capitool gebouw in komen rijden en overal zag je motoren geparkeerd in drie rijen. 1 rij links van de weg, 1 rij in het midden en 1 rij aan de rechter kant van de weg. En daar tussen door liepen de mensen, reden motoren en stonden er kraampjes met van alles en nog wat. Van motorkleding tot goede doelen, eterijen, bands en sponsor bedrijven. Wat een organisatie!

Photobucket

Dus helm af, handschoenen uit en wij ook aan de wandel over Fayetteville street. En echt, je komt de meest gekke dingen tegen. Dat is toch wel het mooie aan Amerika. Alles kan en kan het niet? Dan gaan we er voor zorgen dat het toch kan ;-)

Photobucket
Zo twijfelde deze motorrijder vast, of nu op de fiets of op de motor te komen.

Photobucket
Deze meneer nam ook zijn hond mee.

Photobucket
Een ferrari motor?

Photobucket
Een drie wieler....

Photobucket
En ja wel... ze bestaan! 1 met zijwieltjes!

Photobucket
Een bullrider....

Photobucket
Met speciale helm voor de bestuurder....

Photobucket
Een Harley regenton.....

Photobucket
En.. voor degene die nog twijfelden....

Photobucket
Met bijpassende "lord" motor...

Photobucket
Deze is wel mooi he?

Photobucket
Tapje Jagermeister, alleen als ie ijs en ijskoud is....

Photobucket
En niet alleen Jagermeister, Jack Daniels was er ook...

Photobucket
Helm beplakt met allemaal kreten...

Photobucket
Wake County courthouse is ook aan Fayetteville.
Waren wij hier ook niet onlangs? kuch, kuch


Photobucket
Voor als je zelf even niet wil rijden....

Photobucket
En een bordje voor degene die zelf geen motor rijden....

Photobucket
En dat allemaal met het capitools gebouw in de achtergrond....

Photobucket
Gewoon overal motoren....

Photobucket
In alle soorten en maten en kleuren...

Photobucket
Onze motoren verstopt tussen de Harleys.

Photobucket
Gelukkig is ie geel en valt dat lekker op, want tussen al die motoren....

Kortom weer een hele ervaring rijker.... Vindt dit soort dingen zo leuk. Mensen kijken en toch weer verbaasd zijn over wat er allemaal mogelijk is. Zoals ik al zei, kan het niet? Dan gaan we kijken hoe we dat op kunnen lossen. Zo'n mooie mentaliteit. Ook waren er veel stands voor de "active" militairen en veteranen en werd er flink geld ingezameld voor de disabled veterans en achtergebleven familie leden van "war heroes". Echt, het zet je zo te denken..... Ondanks dat wij hier als toch wel behoorlijk nuchtere Nederlanders tussen door lopen, ontroerde het mij zo. Zoveel is mogelijk en op zo'n bijeenkomst horen dit soort zaken er gewoon bij. Gewoon naast de hamburger tent en country band die aan het spelen is.

Vond het echt een hele belevenis en ontzettend indrukwekkend al die verschillende mensen en de duizenden motoren zo bij elkaar!


Filmpje!

En bij het zoeken op internet kwam ik deze slideshow tegen. De foto's zijn weliswaar gemaakt op vrijdag, maar vond ze erg mooi!

Rond half 2 zijn wij er weer vandoor gegaan en zijn we richting de BMW dealer gegaan. Ron had begrepen dat de nieuwe BMW 800 GS uitvoering binnen was en die wilde hij graag in het echt bewonderen. Dit is een net wat zwaardere uitvoering dan die Ron nu heeft. De BMW dealer hier is in North Raleigh en we moesten dus over Capitol Boulevard over. En echt, in de auto vindt ik deze weg al twee keer niks. En op zaterdag middag op de motor al helemaal niet. Capitol Boulevard is zeker vier rijbanen breed en op sommige plaatsen nog breder. En alles switched en sjeesd over die banen. Maar... we moeten alles een keer gedaan hebben, niet waar? Dus dwars door Raleigh heen en op weg naar Capitol Boulevard. Het viel allemaal nog mee, maar het blijft echt niet mijn favoriete weg. Wat een drukte toch!
Eenmaal bij de BMW dealer stond daar toevallig precies dezelfde motor als die ik heb, in het zilver, voor de ingang geparkeerd. Hij bleek van een medewerker van de dealer te zijn.

Photobucket

Zijn collega vertelde dat hij ook een zwaardere 1200 CC uitvoering had, maar deze het lekkerste vond rijden. En dat doet hij zeker, al heb ik weinig vergelijkende motorervaring. De bochten gaan echt super op deze motor. Dit komt ook om dat de tank onder het zadel, i.p.v. voorop bij veel motoren. Daardoor is het zwaartepunt veel lager.

Eenmaal binnen stond vooraan in de showroom de nieuwe 800 cc . Ron heeft er natuurlijk even op gezeten en hij bleek veel hoger nog dan zijn motor.

Photobucket

Photobucket

De verkoper was heel aardig en we hadden nog een heel praatje. Hij kwam ook nog bij onze motoren kijken en vroeg natuurlijk weer waar wij vandaan kwamen. Daarop ging hij ook nog zijn nieuwe motor laten zien. Hij had een off-road Kawasaki. Ze zijn hier allemaal zo vriendelijk. Even later kwam er nog een heel speciale Honda 1500 cc aangereden en ook daar werd naar gekeken.

Photobucket

En daarna kwam er ook nog een zijspan die parkeerde en ook hier weer een praatje met de bestuurders. De zijspan had een BMW motor en was gemaakt in Rusland. Maar wel helemaal nieuw.

Photobucket

Echt zoveel verschillende motoren heb ik nog nooit op 1 dag gezien! Wat een dag....

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig om mee te maken zeg.

Inderdaad is dat 1 van de mooie dingen hier. alles kan en zo niet dan toch..

Er zitten wel hele mooie motors bij hoor..

gr petra

Anja zei

Wat een geweldig gevoel moet dat zijn geweest om tussen al die motorrijders te rijden.
De motor met die zijwieltjes is wel wat voor mij ;-))

Ineke zei

Haha, en als het dan helemaal niet gaat... dan kun je er altijd nog die zijwieltjes op laten zetten!

Gelukkig gaat het wel hartstikke goed, knap hoor, dat je in die drukte gereden hebt.

gr, Ineke

Anoniem zei

Gaaf zeg, blij dat je Ron in de menigte hebt gevonden.
Mooie foto's wederom
Groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Geweldig om dit mee te maken

Door de foto"s en het filmpje
was het voor mij of ik er ook een beetje bij was.
zo herkenbaar
Iets groter als de happening
waar wij naar toe zijn geweest.

Groetjes uit Barendrecht

Anoniem zei

Zo zeg dat was gaaf super om mee maken.
Het geeft z'on "wij" gevoel, ook al hebben jullie geen pruttel Harley.

Meid je word al een echte Motormuis.
Ron moet maar even gaan oefen met jouw achterop.
Dan kunnen we straks met zijn drieen op pad.
Al zal Ron zijn motor achterop beter zitten dan de vorige.
Regel alvast maar een helmpie.

Erna

Petra zei

@ Erna
Helmpie is al geregeld hoor!
En je mag gewoon bij Ron achterop, dat gaat inderdaad een stuk beter dan bij het groene gevaar.

Anoniem zei

Yo Bikergirl! Wie had dat nou kunnen bedenken een aantal jaar geleden;-)) Helemaal top hoor en dan ook nog op zo`n druk evenement!
Het blijft echt prachtig om te zien, al die motoren in alle soorten en maten!

Anoniem zei

Geweldig, zoveel prachtige foto's van het Bikersfeest! Lijkt me geweldig om mee te maken, al rijd ik zelf geen motor.

Wij hebben dat natuurlijk met allerlei paardenevenementen en ik ben benieuwd hoe zoiets in Amerika zal zijn. Op naar de Wereldruiterspelen in Kentucky in 2010 :-)

Anoniem zei

Gaaf zeg al die motoren bij elkaar. Dat moet een hele leuke ervaring geweest zijn waarbij je ogen en oren te kort komt.
Dat je Ron nog teruggevonden hebt in die menigte.
Ik heb weer genoten van je foto's en verslag.

Groetjes,
Marchiena

Anoniem zei

Mooie plaatjes weer. Staat weer een mooi staaltje aan motoren !
Hoop wel dat jullie "Jack" nog even de groeten hebben gedaan van mij haha

Edwin

Anna zei

Wat een dag , dat is echt genieten voor DE MOTORRIJDER!! Echt om van te water tanden.
Maar ja eerst nog dat roze papiertje.
Het wordt aangevraagd en 20 okt. theorie, nog steeds gezakt!!op de computer.
Toos