maandag 8 september 2008

Virginia Beach

Nou Hanna is voorbij gekomen hoor. Er was toch wel heel veel regen bij ons en er was weer een riviertje bij ons in de voortuin. Rond 1 uur 's nachts begon het behoorlijk te plenzen en 10 uur 's morgens werd het weer droog. Helaas kwamen we er achter dat het op de zolder lekte en bij 1 van de ramen.

Photobucket

Het waren zulke slag regens met rare winden dat dan het water overal naar binnen kan komen. Zaterdag middag leek het alsof Hanna nooit bestaan had, want het was inmiddels weer tegen de 30 graden en behoorlijk plakkerig weer. We waren wat wezen winkelen en kwamen lang de dam bij Sunset Lake. Even voor de duidelijkheid. Zo ziet deze dam er normaal uit.

Photobucket

Beetje kabbelend water wat er over heen slaat. Nu zag hij er zo uit.

Photobucket

Photobucket

Heel veel water dus! Nou we moeten even kijken wat we met het raam doen, misschien valt er wat te kitten als Ron thuis komt. Want op het moment zitten we in Virginia Beach. Aangezien we niet in Florida zitten heeft Ron nu wel vakantie en hebben we besloten naar het strand te rijden waar geen orkanen zijn. En Virginia Beach zijn we nog niet geweest. We zijn gisteren aangekomen en moet zeggen dat het er erg leuk is. Ze hebben er zo'n leuke boulevard!

Photobucket

Photobucket

Net naast de brede boulevard, die drie mile lang is, loopt ook een fietspaadje.

Photobucket

Het doet zo gezellig aan! Zo een beetje over de boulevard lopen was wel heel leuk.

Photobucket

Neptunus staat daar ook aan de boulevard. Op de foto hierboven lijkt hij niet zo groot, maar op de foto hier onder met de hondjes, zie je pas hoe groot hij is.

Photobucket

Photobucket

Door Hanna waren er hier ook wel hele grote golven en een hele sterke stroming. Dus echt zwemmen voor de hondjes was er niet bij. De rode vlag wapperde dan ook bij de lifeguards op het strand.

Photobucket

Photobucket

Later die middag wilden we bij de vuurtorens kijken op het puntje van Virginia Beach. Alleen kwamen we er achter dat deze op een militair terrein staan en moest je je ID tonen. Ron en ik hadden die wel bij ons, maar Ron's moeder had haar paspoort thuis laten liggen en mochten we dus niet het terrein op. Dat doen we dus nog wel een ander keertje.

Wel zijn we even wezen kijken naar het strand waar de huisjes staan. En wat een ontzettend leuke huizen. Zo anders dan bij ons in North Carolina waar ze bijna allemaal op palen staan.

Photobucket

Photobucket

Vond het wel wat weg hebben van de huizen bij Rhode Island. Beetje Engels achtig. Echt hele fraaie huizen stonden er bij.
's Avonds zijn we nog een keer over de boulevard gelopen en nu was het een struk drukker. Echt heel gezellig, met bandjes die speelde en leuke terrasjes. Ons hotel ligt precies ter hoogte van het midden van de boulevard. Dus 's ochtends waren we links af gegaan en nu dus rechtsaf richting de pier.

Photobucket

Daarna wat gegeten bij de Dairy Queen en weer richting het hotel gelopen. Vandaag gaan we over de Chesapeak Bay bridge /tunnel en daar kijken wat er allemaal voor moois te zien is.


Groetjes Petra


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Virgina Beach ziet er gezellig uit op de foto's. Volgens mij hebben jullie het daar wel naar jullie zin. Het weer is er in iedergeval beter dan in North Carolina en Nederland. Jammer voor de jongens dat ze daar niet kunnen zwemmen, maar pootjebaden is natuurlijk ook lekker.
Ik kan het mis hebben hoor, maar volgens mij moet dat beeld Neptunus (Romeins) of Poseidon (Grieks)voorstellen (dit vanwege de drietand).
Geniet maar lekker van jullie vakantie, veel plezier.

Groetjes,
Marchiena

Annemiek zei

We zijn een paar keer in Virginia Beach geweest, het is er wel leuk ja.

Anoniem zei

Hoi
ZIet er gezellig uit daar. En ook een mooie blauwe lucht. Beter dan hier. Vandaag weer heel veel regen en ook gisteren was het niet veel beter. Groetjes van ons allemaal.
Doei Ingrid

Petra zei

@ Marchiena
Ha ha ha, hoe kom ik nou bij Hercules??? Je hebt helemaal gelijk het is inderdaad Neptunus. Je ziet mijn hersens zijn ook gelijk op vakantie ;-)

Anja zei

Aan die dam is te zien hoeveel regen jullie hebben gehad.
Geen wonder dat je een lekkage kreeg.
Heerlijk om zo over de boulevard te lopen.
Veel plezier de komende dagen!

Petra zei

Hoi Petra,

Oh, jullie zijn in mijn favoriete badplaats in dit gebied! Bezoek ook vooral het Virginia Aquarium, waar je roggen kunt aaien (het is verder niet enorm, maar wel interessant, je kunt er ook een dolfijnentocht vandaan nemen).
En als jullie een excursie willen maken zijn Norfolk, Williamsburg, Jamestown en Yorktown interessant.
Ietsje verderop (via de ook al interessante Chesapeake Bay Bridge-Tunnel) liggen Chincoteague en Assateague. Twee heel mooie eilandjes, op Assateague is een mooie vuurtoren en lopen wilde paarden.
Nog veel plezier!