donderdag 28 juni 2007

Evy & me

Zoals jullie al weten loop ik nu samen met Evy van de podcasts. En we gaan nog steeds lekker. Ron loopt zo af en toe ook een les. En vraagt dan bij welke les ik ben en die loopt hij dan ook. Hij heeft dat opbouwende dus niet zo nodig ;-) Ik weet het, het is niet eerlijk, maarja. Van de week ging het ook zo en Ron ging naar boven naar de loopband. Na een half uur komt hij beneden en ik vroeg hoe het ging. Nou zei hij, die vijf minuten waren best lang. Dus ik, ja duh, vijf minuten, wat wil je. Dus ik vroeg hem welke les hij had gedaan. Maar hij zei dat hij de les had gedaan die ik ook zou moeten gaan doen. Ik begon te lachen, want het was duidelijk dat hij me aan het stangen was. Ik had namelijk nog niet meer dan 3 minuten achter elkaar gelopen en die 5 minuten was wel heel erg lang, zeg. "Nee echt waar, eerst 4 minuten en toen 5 minuten". "Maar de vorige les was een 2 minuten interval?", pruttelde ik nog. Maar Ron bleef volhouden dat hij echt geen geintje maakt. Dus ik toch maar even naar boven om "ff te checken" op de Ipod. En ja zeg, het was echt zo! En toen ik de trap af kwam voelde ik de moed in mijn schoenen zakken. Dat ging echt niet lukken, had ik het gevoel. En dus had ik die volgende hardloopdag gespijbeld. Had echt zo'n idee van dat was gewoon te veel in ene. Nou is dat voor de door gewinterde hardlopers die hier lezen, misschien een peuleschil, maar ik moest er even twee keer voor slikken en zat er eigenlijk tegen aan te hikken. Had ik het nou niet geweten dan stond ik al op die band, maar nu, ik weet niet. Afijn toch op de band gegaan die dag erna en bedacht me dan maar gewoon aan de wandel op de loopband. Maar tijdens het lopen, werd ik ook een beetje boos op mezelf. En dus pakte ik de Ipod en zette de "5minuten" les op. Al zou ik het niet redden, ik had het in ieder geval geprobeerd, niet waar? En ik zou gewoon blijven oefenen totdat ik die les ook zou kunnen doen. Aan het begin van elke les verteld Evy wat er die les op het schema staat. En ze vertelde dat we 1x1, 1x2, 2x 4 minuten en 1 x 5 minuten zouden gaan lopen. Dat van die 2x4 had ik geen eens gehoord eergisteren. Mijn hemel, het was nog erger, zelfs twee keer vier minuten vandaag. Afijn de muziek begint en die 1 minuut die gaat gesmeerd, geen probleem en die 2 minuten ook. Evy begint met aanmoedigen inmiddels want de vier minuten kwamen eraan. En tot mijn verbazing......... die 4 minuten gingen ook!!!! Echt ik was helemaal blij. De tweede keer 4 minuten ook nog en zelfs de 5 minuten gingen. Ongelooflijk! Ik was zo blij. Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Met een huppel-gevoel heb ik Ron gebeld, hi hi hi. Het was gelukt!! In 1 keer zelfs ;-) En daar had ik nou zo tegen op gezien? Afijn, Evy & ik en ik & Evy gaan dus nog maar even door, het lijkt te werken ;-)


Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Petra,

Wat ben je goed bezig, ga zo door!!
Het is zeker heel anders dan onze trainingen in het Zuiderpark hihi.

Karin

Jenny zei

Hallo Petra,
Ik ben ook pas een paar weken geleden begonnen met hardlopen en ik zag er ook heel erg tegenop. Het viel eerlijk gezegd mee, vooral omdat ik met mijn vriend loop, die ongeveer dezelfde conditie als ik heeft.Iedere keer zie ik weer vooruitgang, vanochtend nog namen we een helling die twee weken geleden nog niet te doen was, en het ging bijna vanzelf, ondanks de hitte. Veel sterkte en ga zo door.
Jenny

Anoniem zei

Hartstikke goed Petra.
Ga zo door meid. Het gaat je helemaal lukken samen met Evy.

Anoniem zei

Good job!!!!!!!!!
Ik vind het zo leuk de verhalen van jou en Evy....
groetjes,

Anoniem zei

Goed hoor Petra. Blijf volhouden met Evy, het werkt echt.
Ik ben ook dankzij Ann begonnen met Evy. Nu ben ik amper 2 maanden verder en loop ik al een half uur achter elkaar. Dat had ik nooit durven dromen!

Anja

Anoniem zei

Goed zo Peet. Die Evy is toch super. Na mijn kuren..... Ik heb de IPod al!!!!

Anoniem zei

Hang on, laat je niet op de kop zitten. Ook de doorgewinterde hardlopers hebben moeten beginnen net als jou hoor. En dat was ook geen peuleschil. Ben benieuwd wat er nu komt voor een opmerking van Evy, ben de vorige van u kunt fier zijn op uzelf, nog niet vergeten.

groetjes,
Anneke

Annemiek zei

Nou dat is geweldig hoor!! En je kunt dus meer dan je denkt. Het zit ook vaak tussen de oren he.

blips zei

Wat is Evy streng zeg, ook als je er tegenop ziet moet je het doen.
LOL

Anoniem zei

Je moet er wel discipline voor hebben zeg. Ik geloof niet dat ik het kan opbrengen. Geen geduld voor. Ik vind het erg knap dat je het is gelukt.

gr petra

Anoniem zei

Hartstikke goed Petra. Fijn dat Evy jou zo goed begeleid!!

Anoniem zei

heel goed peet
deze doorgewinterde hardloper heeft alleen maar respect als je zo opbouwt, helemaal als we weten dat je hiervoor niet eens wilde denken aan hardlopen ja om te kijken als die achterlijke aangetrouwde neef van je door rotterdam liep met die marathon hihi. nou echt waar petje af meis. ik moet denk ik ook maar zo een hulpje gaan gebruiken en misschien ook oz een loopband laten aanschaffen door de boekhoudster hier. maar t komt wel mooi uit dan kunnen we in oktober samen buiten een kwartiertje lopen lekker op jouw tempo lekker aangeven wat je wel en niet kan dat komt best goed. zelf zit ik ff in de lappenmand (ben er volgens mij nog niet echt uitgeweest) maar vorige week liep ik nog lekker fluitend een half uurtje 2 a 3 keer per week dus dat moet in oktober wel goed komen. Lekker doorgaan meis doet je alleen maar goed heb ik altijd het gevoel van.

nou ik ga nog wat doen hier

groeten uit het soesterbergse

dikke en vooral sportive kus
ronald

Anoniem zei

hahaha, goed team hoor jij en Evy! Helemaal toppie!! Ik ben ook moed aan het verzamelen om op m`n cyclo trainer te gaan staan..Ik gebruik `m wel elke week hoor, om af te stoffen ;-))!

Good for You!

Anoniem zei

Echt top dat het zo goed gaat met jullie tweeen ;-))

Anoniem zei

Geen idee, wat deze trainingsmethode is, maar ik wens jullie er veel succes mee.