maandag 4 juni 2007

Onze "diertjes"

Vanmorgen had ik het plan gevat wat kiekjes te maken van de vogeltjes in het nestje bij de voordeur. Die groeien nu echt heel snel. En hier het fotootje van de kleine zwaluwtjes.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na de zwaluwtjes ben ik op de loer gaan liggen voor de humming bird en al snel kwamen die weer drinken.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En zo heb ik even wat fotootjes zitten maken.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Totdat ik nog wat anders zag bewegen in het schermpje van mijn camera. Het was grijs en klein......

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ik klikte en keek naar buiten en zag niks meer, maar zoomde in op mijn camera en IEKS!!!!!!!!!!! Het was een muis. Gatverredakkies..... En al snel zag ik zijn broertje ook te voorschijn komen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ik stond snel op van de bank en keek naar buiten en zag zeker drie muizen zitten peuzelen van de op de grond gevallen vogelzaadjes. Oh, dit was niet goed voor mijn bloed druk. Snel de hondjes naar binnen gehaald, want die lagen in de porch te slapen en de deur dicht gedaan. Ik heb liever geen muizen in huis zeg! Het was een heel nestje denk ik. Allemaal kleintjes bij elkaar. Later klom er zelfs 1 via het gaas naar boven. Nee he, waarom nou vlak bij mijn buitendeur? Ik heb wel eens gehoord als je 1 muis ziet dan heeft hij nog tig broertjes en zusjes ergens in de buurt zitten. En ik zag er nu al drie in 1 blik. Dit was slecht nieuws!!! En niet alleen voor mij zeker ook voor de vogeltjes, want restaurant Glorie is per direct gesloten! Brrrrrr, krijg er kippevel van en zie zeker muizenissen ;-)

Kreeg gisteren ook een mailtje van de organisatie van de Race for the Cure. Er doen dit jaar 20.000 mensen mee aan de loop. En goed nieuws, er werd aangeraden dat mensen die willen gaan wandelen of langzamer van start gaan om achter in het vak te starten, zodat de mensen die willen rennen de kans hier voor krijgen. Het is dus duidelijk ik sta achter in het vak bij het starten ;-) Ik heb me in geschreven bij de recreanten en ben heel erg benieuwd hoe het er aan toe gaat allemaal. De voorspellingen voor het weer zijn warm. Het wordt 35 graden zaterdag, maar de loop is al vroeg in de ochtend gelukkig. Ik zal met de auto naar het RBC center gaan en daar de gratis bus nemen naar Meredith College. Woensdag kan ik in Cary Town center mall al mijn inschrijving en t-shirtje op halen. Je kan me trouwens ook sponsoren. Dit kan hier. Je kan ook opgeven dat je me ter ere of ter nagedachtenis aan iemand anders sponsort. Je kunt dit allemaal opgeven. Want dat betreft is de organisatie van deze loop heel netjes geregeld. Het is zo wie zo al super dat er gewoon 20.000 mensen meelopen. Ongelooflijk! Ik neem mijn foto camera mee zaterdag en zal zeker heel veel foto's maken!


Groetjes Petra

9 opmerkingen:

blips zei

Ga je nu een kinderboerderij beginnen met al dat wild? hahahaha

Anoniem zei

Wat een leuke foto's heb je gemaakt. Dat nestje zwaluwtjes lijkt wel een hoopje veren. Troost je wbt de muizen, ze zijn waarschijnlijk banger voor jouw als jij voor hen, al zijn ze wel heel brutaal om via het hor omhoog te klimmen.

Anoniem zei

Wow, wat goed dat je mee gaat lopen met de Race for the Cure Petra! Zet hem op, heel veel succes alvast (doe je een beetje rustig aan met dat warme weer!?)

P.S. Doe de groeten aan Mickey Mouse & family ;-)

Groetjes Karin

Anoniem zei

ieksssssssss muizen.

Sterkte vandaag met Stacey in het dierenziekenhuis.

Erna

Anoniem zei

Flauw van je dat de vogeltjes nu gaan voer meer van je krijgen en dat vanwege een paar muisjes hihi.

Zo'n nestje met kleine vogeltjes blijft leuk.

Neem behalve je fototoestel ook een flesje water mee tijdens je loop, dat zal je ongetwijfeld nodig hebben met die warmte.
Veel succes!!!!!!!

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Vind ze wel leuk hoor muisjes en zolang ze nog buiten zitten en niet in je keuken..........
Ook van mij veel succes voor vandaag met de Stace!!!

Annemiek zei

Leuke foto's van de vogeltjes. Muisjes om je huis is wat minder.

Anoniem zei

Jakkes muizen. Buiten leuk, maar binnen......

Anoniem zei

Peet, een beetje laat maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag ! Ziet er strak uit op de treadmill, super, je hebt wel een aerodynamische hoor !!! Thumbs up for jou dat je mee gaat lopen met Race for Cure. Top !
Wat een leuke foto's weer !

Groetjes uit Waddinxveen..