zaterdag 9 juni 2007

Wat een belevenis.....

Echt zo indrukwekkend was het.....
Zo'n hele belevenis....
Vandaag waren er 22.000 mensen bij het Meredith college.
Alle soorten, alle maten en alle kleuren. Allemaal met 1 doel, Race for the cure!



We waren al vroeg op pad. Om precies te zijn kwart over 6 reden we hier de straat uit. Toen was het al 24 graden en helaas ook met een behoorlijke vochtigheids graad. Omdat we best vroeg waren konden we nog behoorlijk dicht bij parkeren. Toen we aankwamen lopen ging de eerste groep over tien minuten van start. Als eerste natuurlijk even een foto bij de start.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Om 7 uur zouden dus de wedstrijdlopers van start gaan. Ron en ik hebben samen naar hun start staan kijken. En die gingen echt reuze snel zeg. En al na minder dan 20 minuten was de eerste al gefinshed. Dat ging ik hen zeker niet na doen ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Er was een heel groot gras veld met daarop allemaal kraampjes. Hier werden veel dingen uitgedeeld door diverse bedrijven en instellingen. Survivors kregen een gratis ontbijtje aangeboden en er werd een survivor groepsfoto gemaakt. Zij stonden dan op een grasveld in de vorm van de bekende krul. Voor hen stond een grote kraan en van boven af werd de foto gemaakt.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Daarna was er een warm-up op een lekker pittig muziekje. En om 8 uur was er de start van de 5 km voor de vrouwen. Hier had ik me voor ingeschreven. Het was heel bijzonder om daar met allemaal vrouwen te staan wachten. Hele groepen waren er. Super om al die saamhorigheid te zien.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na het aftellen begonnen we. Ik en Wendy. Want Wendy liep vandaag virtueel met me mee en echt het was super. Zo hoefde ik niet alleen en was zij er ook bij. Met het speciale "sleep-in" nummer heeft ze dan ook echt meegedaan en haar t-shirt zeer zeker verdiend! Had ook een aantal pledges ingevuld en die had ik aan mijn tas gespeld. Ook voor degene die gedoneerd hebben ;-) En Toos en Gerard ook nog hartstikke bedankt hoor! Echt super van jullie!
De eerste tien minuten viel er weinig te rennen. Er waren zoveel mensen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Die sfeer zo apart en ik vindt het ook moeilijk te omschrijven. Er waren ook veel mensen langs de kant die de lopers aanmoedigden. Er was een man en een vrouw die op hun veranda een hele grote box hadden neer gezet. Daaruit brulde echt Amerikaanse Rockmuziek. Zelf zaten ze op "rockers" (schommelstoelen) en ze hadden een banner waarop stond "Rocking for the cure". Zo leuk! Zo was er ook een vrouw die op haar veranda zat en boven haar hing een groot bord "survivor since 1980".

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Met luid applaus werd dit huis gepasseerd. Ondertussen was bij mij al wel het kippenvel gevoel enorm gestegen en het brok in mijn keel werd als maar groter. Zo speciaal dit.
Er waren ook mensen bij die een hele water stellage hadden gemaakt, want het was warm erg warm!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Er was zelfs een team van kinderen die je gratis en voor niks "super-soakte" ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het lopen van mij zelf ging met stukjes. Er waren best nog wel wat holletjes in het parcours en die heb ik gelopen. En de holletjes af heb ik weer gejogd.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Er was ook een vrouw die een schaal had met fruit en die dit uitdeelde aan de loopsters.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En het mooiste vond ik toch wel het koor langs de kant. We kwamen langs een kerk en zij stonden buiten en zongen a capella "We are family". En het klonk zo mooi!! En zo voelde het eigenlijk. Als 1 grote familie aan het lopen "for the cure"!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bijna bij het eind hing er deze vlag....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"You're almost, almost there". En de man en vrouw die bij hier woonden, hadden allemaal hele grote ventilatoren in hun tuin gezet en daar een soort mist makers boven gezet en zo kon je je heerlijk verkoelen. Daarbij stond er ook een box bij die de muziek van de film Rocky heel luid liet horen. Precies van het stukje dat Rocky die trap op rent. Helemaal geweldig. Samen juichden ze ons ook helemaal aan!
En ik denk een halve kilometer verder was de finish en daar zag ik Ron weer staan. Het laatste stuk heb ik weer hard gelopen en zo de finish over gegaan. Het was bijzonder mooi en vond het een hele belevenis om dit mee gemaakt te hebben!! Mijn finish tijd was net 52 minuten. Binnen het uur binnen, ondanks de drukte aan de start en de vele foto's die ik gemaakt heb onderweg. Volgend jaar zeker weer en hopelijk dan het hele parcours joggend!
Toen ik Ron weer op gezocht had na de finish vertelde hij dat hij een mevrouw met een Bearded Collie had gezien. Ze was 10 minuten na mij vertrokken, zei Ron. Eigenlijk werd het afgeraden om honden mee te nemen vanwege de drukte. Maar toen ze langs kwamen lopen had de hond echt nergens last van. Zo'n leuk gezicht!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Afijn met een enorme berg aan indrukken en een zeer voldaan gevoel heb ik om kwart over 9 weer afscheid genomen van mijn virtuele loopmaatje Wendy en zijn wij weer op huis aan gegaan. Vond het gezellig dat je er op deze manier bij was, Wendy! Het T-shirt komt jouw kant op ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nog even een filmpje.....



En voor de liefhebbers de link naar WRAL, waar wel erg leuke foto's staan. Ook foto's van de "You're almost, almost there"-actie staan hier tussen.


Groetjes Petra

31 opmerkingen:

Anoniem zei

Petra!!!! Hartstikke super van je! Wat een geweldig verslag, ik leef helemaal mee. Zo leuk als er mensen langs de kant staan aan te moedigen. En vandaag bij jullie was dat wel heel speciaal. Om een kick van te krijgen!
Wat een zalige roze massa!

Anoniem zei

In één adem uitgelezen..wat een verslag en wat een mensen! Het leek een beetje of ik erbij was.

En natuurlijk een top prestatie van jou joh....met die hitte, geweldig!

groetjes,
Karin (dh)

Anoniem zei

Hoi
Super hoor. Wat een belevenis als je dit allemaal leest en ziet. Wat maken die mensen er allemaal van he. Heel leuk. Goed gedaan hoor Mooie tijd.
En net wat Karin zei net of we erbij waren. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Petra wat een ervaring geweldig om dit mee te maken en door jou verslag waren wij er ook een beetje bij. groetjes barendrecht

Annemiek zei

Geweldig! Lijkt me een hele ervaring!

Guus zei

Hardstikke goed, blij dat het ondanks de warmte toch goed ging en een hele speciale ochtend was!

Anoniem zei

Wat een belevenis zeg! En wat veel mensen echt gaaf!

Inderdaad erg leuk dat mesne aan de kant er zo veel aandacht aan besteden.

gr petra

Petra zei

Oh, wat bijzonder, Petra!! Niet alleen je eerste Race for the Cure, maar ook nog zo virtueel samen met Wendy. Ik krijg er kippenvel van! En heb jij nou ook, dat je de hele tijd met een brok in je keel loopt? Wat een rotziekte is het toch en er worden zoveel mensen door getroffen!! Echt fantastisch, wat je vandaag gedaan hebt, hoor!!!

Anoniem zei

Geweldig verslag, niet alleen een top prestatie van jou maar ook van alle andere lopers en dat zeker voor een goed doel. Ik zelf reed in Nederland ieder jaar de RIDE FOR THE ROSES een tourtocht van 100 KM voor racefietser en tour fietsers voor het Nederlands kanker fonds (voor mijn vader die helaas door deze ziekte was getroffen), dit is opgezet door LANCE AMSTRONG, dus ik weet precies wat je voelt met het kick gevoel met al die deelnemers en al die mensen langs de kant die aanmoedigen..'n dikke pluim hoor.

Anoniem zei

Super, ik heb met kippenvel je verhaal gelezen en naar de foto's gekeken. Om te janken al die support, geweldig!!
Indrukwekkend om het samen met Wendy te doen.
You go girl!
Liefs uit Lejeune

Becs zei

Wat een mooi verslag Petra! Geweldig gewoon. Ik vind het ook super van jou om wat je gedaan hebt. Ik heb gewoon tranen in mijn ogen........ Op het moment is mijn schoonmoeder de strijd aan het verliezen....Ze gaat geestelijk en mentaal heel erg hard achteruit. Des te meer waarderen wij dit soort dingen!

Anoniem zei

Fantastisch verslag Petra, ik zit met een dikke brok in mijn keel.
Bedankt!

gr, Ineke (AA forum)

Anoniem zei

Toppie hoor en door jouw levendige verhaal leek het net of wij er ook een beetje bij waren!!

kastelke zei

Knap gedaan van je, Petra! En je verslag is zo mooi geschreven... Ik wou dat ik er zelf bij was! En alhoewel lopen bij dat weer voor mij zeker niet zou kunnen (problemen met luchtwegen), 'k zou verdorie mee willen doen, al was het al wandelend!
Dat gevoeld dat je beschrijft, dat mis ik hier in België zoooooooo hard...

Anoniem zei

Hoi Petra

ik ben supertrots op je prestatie, geeft wel een kik om zo goed bezig te zijn toch.
En wat een verslag, net of we zelf langs de lijn stonden zoals je alles beschreven hebt.
Ik heb gistermiddag echt aan je gedacht hoe je het ervan gebracht zou hebben, maar dat is je gelukkig goed afgegaan. Petje af!!

groetjes,
Anneke en Ron

Anoniem zei

SUPER, wat een gaaf evenement. En ik was er bij!!!
Ik heb eindelijk even een moeilijk moment gehad. Tot nu toe heb ik nog maar weinig gehuild. Hou me best sterk, maar nu hebben ze gelopen, die tranen. Was even nodig. Begon eigenlijk met de foto van al die roze shirtjes. Wat een ellende zoveel vrouwen die door die rot ziekte heen moeten. Gelukkig hebben ze het gered en dat ga ik ook doen. Ook dankzij jouw hulp Petra.
Bedankt!!!!!!!!!!!!!!!

Anja zei

Wat een geweldig verslag, heel knap en mooi dat je mee hebt gedaan. En dan al die mensen langs de kant, super!!.

Anoniem zei

Jeemig Peet wat een belevenis zit hier met kippevel en tranen.
Prachtig mooi om zo mee te doen voor het goede doel.

Erna

Nel zei

Wat een kippenvel verslag. Super gedaan jullie !!!

Prachtig om je zo in te kunnen zetten. Als je volgend jaar weer meedoet, dan heb je alvast een sponsor.

Petra zei

@ Petra
Ja die mensen aan de kant zijn echt super.

@ Karin
Fijn dat je er ook een beetje bij was ;-)

@ Guus
Ik las op je blog dat je ook loopt? Volgend jaar echt mee doen hoor!

@ Kasaka
Hoop dat jullie actie net zo'n succes is geworden. Relay for life is ook een super goed initiatief.

@ Wimr
Hier doen ze ook Ride for the roses. Zag in onze sportschool daar ook folders van hangen. Wellicht ook in Charlotte en omgeving?

@ Becs
Het zijn inderdaad de dingen die je in je leven meemaakt wat je vormt en waardoor je anders gaat denken. Heel veel sterkte voor jullie!!

@ Ineke
You're more then welcome!

@ Yvonne
Mooi meid, dat was een beetje de bedoeling.

@ Kastelke
Wie weet kan jij in de toekomst ook the Race for the cure lopen. Het is door heel Amerika en dus ook vast in NY.

@ Anneke en Ron
Ja vond het erg leuk hoor en het publiek doet je vanzelf wel gaan lopen. Maarre.... nog steeds geen thriatlon hier in de toekomst hoor. Dan bel ik jou ok?

@ Wendy
Inderdaad jij was er bij!!! En ik vond het super dat je er bij was. Ik had ook bij het zien van al die roze shirtjes een beetje het gevoel als jij. Zoveel vrouwen die dit allemaal hebben doorstaan. Je kent ze niet, maar door het roze shirtje weet je ineens heel veel van ze. En het zette mij ook aan het denken. Maar ik weet zeker dat jij 1 van hen bent, een SURVIVOR!!! Op naar het t-shirtje van 2008 Wendy!
(En natuurlijk heel graag gedaan)

@ Nel
Is afgesproken Nel. Volgend jaar doe ik zekers weer mee.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Slechts 2 woorden : zéér indrukwekkend...

Anoniem zei

Super gedaan Petra!!!
Moet inderdaad een geweldig gevoel zijn geweest!En wat een geld is er opgehaald, geweldig!!! Dat moet een goed gevoel geven!
Mijn zwager heeft vandaag de KIKA-run in Spaarnwoude gelopen, 5km,hardlopen. Samen met de andere lopers hebben ze zo'n 73.000 euro opgehaald.

Anoniem zei

Geweldig, ook bij de 'andere Petra' werd er al aan Wendy gedacht! Zo fijn dat het AA-forum zo op deze manier achter haar staat en haar steunt!

Liefs,
Monique

Anoniem zei

Geweldig Petra, topwijf ben je ! Tranen biggelden over mijn wangen bij het lezen van je blog. Ook de manier waarom je de support beschrijft is overwelming, maar wel lekker amerikaans waar ik zo van hou. Super !

Anoniem zei

Ik vind het een prestatie, wat een indrukken.
Ik kreeg er kippevel van.
Ik heb me in geschreven voor de fietstocht van Leontien van Moorsel in september, deze is 65km.
Groetjes Toos

blips zei

Geweldig gedaan en ee ontzettend mooi verslag, om stil van te worden en ook om bij stil te staan.
Je wordt er wel stil van.

Anoniem zei

Wat goed van je, super gedaan!!!!

Bij het leven van je verhaal een paar keer moeten slikken, wat een belevenis. We zijn trots op je!!

Groetjes
Kaar

Anoniem zei

Wat een geweldige prestatie van je Petra. Ik ben diep onder de indruk na het lezen van je verslag. Wat en hartverwarmende acties van al die mensen langs de kant. Wat moet dat een goed gevoel geven om daar aan mee te kunnen doen.

Anoniem zei

Hoi peetje,

echt goed dat je het uit hebt gelopen.
Moest even 2x slikken bij het lezen.

spreek je snel wel weer als ik skype weer aan de praat krijg

xx monique

Anoniem zei

Goed gedaan Petra!
Mooi foto verslag....

Anoniem zei

wat en super prestatie, gefeliciteerd, en wederom een voorbeeld van de eenheid in het Amerikaanse volk, iedereen doet wel iets, lopen ze niet mee dan zorgen ze voor verkoeling of wat dan ook, of ze rocken ipv lopen. Dat soort eenheid kan echt alleen in Amerika, United we stand is pure realiteit.