woensdag 21 november 2007

August Rush

Hier de weersvoorspelling voor morgen, Thanksgiving day!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Morgen is het Thanksgiving day, de dag waarop Amerikanen (en Canadezen) dank zeggen voor al het goede des levens. En daarbij hoort het traditionele Thanksgiving diner. Dit diner wordt eigenlijk altijd met de hele familie gehouden en men reist vele miles op op deze vierde donderdag van November bij elkaar te kunnen zijn. Wij zijn uitgenodigd bij Alison en Bob. Haar moeder is van uit Florida naar hier gekomen om ook op Turkeyday aanwezig te zijn.
Op het menu staan de traditionele dingen. Zoete aardappelen, peentjes, brocolli, pumpkin pie, pecan pie en natuurlijk turkey. Ik zou voor het voorgerecht zorgen en dat wordt een soep. En die moet ik morgen nog gaan klaar maken.

Wat is er verders nog gebeurd? Helaas heeft het chloor-kuurtje me niet van mijn verkoudheid afgeholpen, maar mijn rode oogjes hebben wel weer mijn normale kleur aangenomen. Bruine badpak is gelukkig niet beige geworden, dus alle schade is beperkt gebleven. Alleen het resultaat is iets minder dan gehoopt. Maarja wat vanzelf komt, gaat vanzelf weer weg, is mij altijd verteld. Dus hopelijk ook met deze verkoudheid ;-)
Gisteren ben ik wezen shoppen bij Crossroads. Onderweg zag ik de kerstboom handelaar alles in gereedheid brengen voor de komst van de kerstbomen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nog geen bomen, maar vandaag zag ik dat ze er inmiddels wel staan. Hij is er in ieder geval helemaal klaar voor! Onderweg ook nog een foto gemaakt voor de serie "American Barns" ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Deze schuur vindt ik altijd zo leuk om te zien. Staat vlakbij alle winkels en waarschijnlijk zal hij vast over een paar jaar verdwenen zijn, want er om heen is alles verlaten, maar ik vindt het altijd zo'n landelijk gezicht. Om daarna op de volgende hoek een CVS te zien, waarmee ik weer terug in de werkelijkheid ben gekomen. Maarja, het plaatje nu is erg mooi niet?

Vandaag heb ik het recept voor Filet Americain, wat ik van het weekend gekregen heb gemaakt. Vindt dat altijd zo lekker. Vooral die van de Albert Heijn. Toen ik vorig jaar in Nederland was dat ook 1 van de dingen die ik in die week zeker moest eten!
En het was eigenlijk super makkelijk om zelf te maken. En, niet geheel onbelangrijk ook erg lekker zo zelf gemaakt. Er ging heel veel paprikapoeder in, mayonaise, uienpoeder, knoflookpoeder, tabasco, worchestersaus en peper en zout. En natuurlijk dan tartaar vlees wat hier aangeduidt wordt met een percentage. Ik had de 96/4%.
Zelf had ik er ook nog een schepje pesto in gedaan, omdat dat mijn favo smaak van de Albert Heijn was! En echt zo lekker!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Net echt he? Zo in het bakje? Maar het zag er nog het lekkerste uit op een wit broodje natuurlijk! Zalig! En nu, kan ik het gewoon lekker zelf maken. Likkepot maakte ik inmiddels ook zelf. Dat en de filet Americain zijn toch wel mijn favoriete broodbeleg. Jammie!

Vanavond hebben Ron en ik lekker het begin van een lang weekend gevierd. Wist niet precies wat we gingen doen, maar Ron had een plan vertelde hij. Eigenlijk wilde ik even naar de Lowes vanavond en daar kwamen we ook langs, vertelde Ron, dus dat kwam mooi uit. Dus eerst zijn we naar de Lowes geweest. Ik had nog steeds de $ 100,- giftcard die ik bij de Parade of Homes gewonnen had. En daar hebben we nu een kruimeldief voor gekocht. En wat kerstspulletjes. Zoals een echte van vers groen gemaakte krans en ook een echte guirlande voor om de openhaard. Daarna alles volgens Ron's plan en zo zijn we bij Coldstone een ijsje gaan halen. Heerlijk vindt ik de ijsjes daar. Nouja ijsje, eigenlijk meer ijs. We waren bij het winkelcentrum Beaver creek en daar zit nu ook een vestiging van Coldstone. Ik had al een vermoeden dat Ron van plan was om naar de bios te gaan. Maar ik wist dus niet welke films er draaiden. Vorige week toen we naar Fred Claus gingen had ik eigenlijk ook niet verder gekeken. Maar het werd August Rush. En daarvan hadden we vorige week een preview gezien. En het leek me zo'n leuke film toen. En Ron had gezien dat hij inmiddels in premierre was gegaan. En dus dat was HET plan! Helemaal goed. De film was ontzettend leuk. En met prachtige muziek door de hele film heen. Een echte "snotter" film of te wel een "chick flick" met een hoog fairy tale gehalte. Maar ik vond hem echt helemaal geweldig. Robin Williams speelde ook weer heel goed in deze film. Zo anders weer van personage dan dat hij normaliter speelt. Vindt hem echt altijd zo goed spelen. Kortom een heerlijke film, gewoon even niet denken, maar gewoon zitten en wegzakken in een film.



Voor een ieder die morgen Thanks Giving viert, een hele fijne dag gewenst!!!

Petra

15 opmerkingen:

Jasmino zei

Happy thanksgiving!

Anoniem zei

Happy Thanksgiving en smakelijk eten morgen!!

Anoniem zei

Ook van ons allemaal

HAPPY THANKSGIVING!!!!

kastelke zei

Die américain préparé ziet er lekker uit! En wat is 'likkepot'?

Happy Thanksgiving!

Anoniem zei

Happy Thanksgiving!!!

Ik verheug met al op de foto's van de Turkey.

En eet smakelijk van de file.

Erna

Kristel Holsbeek zei

Happy thanksgiving!!! En die filet ziet er heerlijk uit...receptje mag je mijn kant opsturen (als ik het vlees al vind;-(
kristel@ottenbourg.com

M@riet zei

Hey Martha Stewart, dat ziet er lekker uit die filet! Ik zelf koop ook altijd de pestovariant, heerlijk!
De film wil ik wel graag zien zodra hij uitkomt in NL..Lekker ongegeneerd snotteren ;-))

Anoniem zei

Hoi
Happy thanksgiving gewenst van ons allemaal. Bedankt voor de leuke kaart.
Wat ziet de filet er heerlijk uit. Je proeft hem bijna. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

hallo petra,

ik lees altijd je blog.
ik woon in illinois en ben gek op file american en likkepot zou je mij het recept het willen mailen.
yverhoeven@mmtcnet.com alvast bedankt en dan ga ik het volgende week ook uit proberen.

groetjes yvonne uit illinois

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik geniet al heel lang van je blog, maar heb nog nooit een berichtje achtergelaten. Bij deze dus, de eerste!

Happy Thanksgiving en voor straks.... eet smakelijk!

groetjes, Ineke (AA forum)

Anoniem zei

Likke pot en Filet American...mhh. Ik ga dus ook even heel brutaal om het recept vragen want het ziet erg heerlijk uit.

Gr petra

Petra zei

@ Ineke
Wat leuk nu een berichtje van je te lezen!

@ Petra en Yvonne
Ik zal vrijdagavond even het recept er op zetten ;-)

Groetjes Petra

Petra zei

@ Kastelke
Likkepot is een soort smeerworst met paprika en uien.

Annemiek zei

Prachtig die oude barns. Ze hebben ook een hoog "schilder gehalte". Heel jammer als zoiets verdwijnt.

Goede tip die August Rush, goh, ik krijg al tranen in mijn ogen bij het kijken van de trailer. Ik denk niet dat ik mijn boys kan overtuigen om samen naar die film te gaan. Ik hoor ze nu al: "boring".
Maar wie weet, misschien is er hoop, en komt de "soft side" er nog uit :)

Miranda zei

He Petra,
Zou je mij ook HET recept van Filet American willen mailen?
Ook dat word door mij enorm gemist.
miramoza@hotmail.com. Super bedankt hoor en zijn die frikandelen en koketten al hiet te krijgen? Groetjes Miranda